2019-06-10 129 浏览
同屋企人食飯, 一入座先送一份和牛拚盆, 有齊不同部位, 俾客人試到鍾意邊個部位再加點, 牛裙邊, 牛三角, 牛肩胛都好香牛味, 油花充足, 食得出係日本產和牛, 去得任食燒肉, 就算俾澳洲和牛我都覺預左, 但呢間用真正日本和牛, 實在良心食店另外燒蠔用原隻日本蠔, 而非桶蠔, 誠意可嘉, 其餘扇貝,青口, 添上少少牛油, 都鮮味十足, 推介,唯獨海蝦有其中一兩隻肉質唔夠爽口, 有待改進本應只為配角的豬肉雞肉亦出色, 果個大大塊ge 黑毛豬好有驚喜, 問完員工得悉係來自伊比利, 貨源稀有, 只會不定期供應, 一定要尼碰運氣食下刺身好多款式, 螺貝 赤貝好食, 三文魚超厚身其餘小食, 炸芋頭, 榴槤球, 芝士魚蛋都有水準整體尼講, 都非常推介呢間餐廳
刺身好多款式, 螺貝 赤貝好食, 三文魚超厚身
其餘小食, 炸芋頭, 榴槤球, 芝士魚蛋都有水準
整體尼講, 都非常推介呢間餐廳

2019-06-10
  • 燒肉
  • 特選燒肉
  • 嚴選炸物
2019-06-10 107 浏览
今日生日 一行四人食晚飯, 雖然係398放題食物意想不到有水準 和牛布滿雪花 食得出一定係日本和牛 除咗和牛油果唔到刺身都係僭建厚切新鮮, 和牛仲有多個部位選擇最出色嘅係和牛群邊和牛肩胛肉肥瘦適中 環境亦都紓適寧靜,地方企理, 絕對絕對值得再試! 另外原隻燒生蠔都十分新鮮每人食咗一打, 另外除咗日本和牛另外韓式和牛選擇亦十分多 單牛舌都有成三四款選擇, 另外值得一提嘅係一伊比利亞黑毛豬🐖👍入口亦都很意外地嫩滑多汁, 另外到庭冷烏冬食都好煙韌彈牙, 最後 亦都有movepick雪糕作為整餐飯嘅尾聲, 今時今日能夠食到這樣優質的放題實屬難得,另外有個難忘的生日晚飯, 希望能夠長做長做,堅持落去, 繼續大旺
2019-06-10
庆祝纪念
生日
$398 任食a4和牛喎!見到有雜誌好積極咁推廣,又影到啲野食勁高質,性價比好高,就走去試下啦。去到 ,比啲勁多肥肉嘅牛,而且肯定唔會係和牛,係街市買個啲七十蚊磅肥牛都好過佢。最犀利係辣清酒煮蜆,係真係加一埋辣椒粉係啲清酒蜆到。之後睇到新聞話呢間野食到十幾人食物中毒,就知呢間野伏到冇人性。所以係到勸大家小心啲媒體咁積極咁報導一間食店。睇一間食店係點,我睇左佢啲差評係講咩先,睇佢一篇差評,好過睇十篇好評。而個啲差篇可能有真有假,咁就要自己分析下係啲人冇中生有,吹毛求疵定真有其事。同埋發覺宜家好多食店唔會追求食客再有第二次幫襯,只求呃左你黎食第一次,劏你一次就夠生存。畢竟香港有好多水魚,被報導誤導左。

• 飲品
2019-05-27 288 浏览
最近好想食燒肉放題, 可以上網查看了一下。發覺這間人氣燒肉放題好像不錯, 所以就跟朋友二人一起去食。餐廳內的卡位大多數是for多人數的,所以我和朋友被安排到吧台的位置。枱面比較細和狹窄。食物方面,入座後每位客人都會送上特定海鮮,有甲羅燒,帶子,鮑魚,生蠔和大蝦。全部都好新鮮彈牙~ 好味!不過來到主角當然是和牛~和牛大約有8樣可供選擇,分別有不同部位和來自不同日本的地方。全部都油脂均勻,牛味濃郁。第一round都是每樣叫少少,每樣試過後,發覺最好食是牛脊肉,牛味比較濃,油脂和肉的比例平均,所以之後比較多叫這款。不停燒自己喜歡吃的肉,感覺非常滿足。不過相反,熟食,魚生,炸物比其它放題種類比較少,不過大眾喜歡食的都有,例如三文魚,大蝦,帶子刺身等等。。。味道還可以,不算非常新鮮。另外炸物都有炸鮮奶,榨榴槤丸等等,不過不失。最後有我最喜歡的燒菠蘿~very juicy. 😋服務方面,由於廚房想控制食量,如果你叫10件佢只會俾4-6件你。所以要叫多幾次。。。😅 不過服務尚算可以, 有什麼問題服務生都很友善地回答。

2019-05-21 340 浏览
難得紀念日,再次ENCORE尚鮮,今次打算豪食一次和牛放題。A4和牛燒肉放題$378(一至四) ,$398(五六日及公眾假期) 晚市120分鐘🕰 揀完套餐就會上一份和牛拼盤同埋一次性既海鮮拼盤。海鮮拼盤非常高質,有我最愛甲羅燒,仲有大元貝,鮑魚,海蝦,蠔等等。好新鮮,鮑魚仲識郁。甲羅燒非常惹味,超級濃味既蟹膏佈滿系蟹蓋,蟹鮮味出哂黎。大元貝仲可以加蒜溶牛油去燒,燒完D汁好鮮甜。鮑魚亦都好彈牙夠味。9/10和牛好淋好重油份,有好多款不同部位,我最喜歡大片薄燒個個,大大啖又淋,口感好正。8/10仲有其他好多款放題食物包括刺身,炸物,壽司等等,刺身必食帶子,大粒又鮮味。飲品東瓜茶同甘蔗汁都好清甜解渴。最後每人有一杯Movenpick 雪糕,有雲尼拿, 士多啤梨, 朱古力 3款口味。

飲品東瓜茶同甘蔗汁都好清甜解渴。

2019-05-01 518 浏览
幾有驚喜!4至5月做緊A5+A4和牛任食都係每位$398,原以為只係得A4, 有埋A5都真係算抵食,和牛質素幾好,入口好有油香,當然比起係日本食仲爭一截,但整體都唔錯,刺身都幾新鮮,唯一要彈係d小食比較一般,但炸香芋丸同榴槤波波都幾好食,夠熱,如果專注食燒牛都係唔錯既選擇,試左燒豚就比較一般,牛會比較好食d。至於服務都幾好,有見到我地冇反轉d帶子,走過黎幫我地反一反同講解番,整體都算有禮貌,呢間可以一試
2019-04-28 6227 浏览
每月都會有些生日飯局,呢個月都唔會另外~今次的主角講明講話想食燒肉🥩🥓記得之前食過呢間尚鮮燒肉,所以就提議左食呢間,朋友們睇到都話吸引👌🏽我地係食A4和牛燒肉放題 $378(一至四)晚市有120分鐘用ipad點餐的,又方便又環保♻️ 肉類款式多多,有排選擇喔會送上海鮮拼盤有鮑魚、元貝、蝦、甲羅燒和蠔鮑魚還是活的,會郁下郁下,好新鮮彈牙~蠔上有牛油,燒熟後牛油味勁香噴噴甲羅燒有隻蛋、蟹子同蟹肉飲品當然有個雪櫃放滿曬啦~刺身好新鮮👍🏽帶子大大粒...鯛魚好厚身同大塊重頭戲來啦有好多款A4既牛肉~有A4一口黑毛和牛、A4黑毛和牛腿、4鹿兒島黑毛和牛嫩肩肉、降牛五花、A4宮崎黑毛和牛真係有超級超級多款選擇~牛的脂肪平均,紋理好清晰,唔洗燒好耐,燒好後牛味勁香~~入口即溶

用ipad點餐的,又方便又環保♻️
肉類款式多多,有排選擇喔

會送上海鮮拼盤
有鮑魚、元貝、蝦、甲羅燒和蠔

鮑魚還是活的,會郁下郁下,好新鮮彈牙~
蠔上有牛油,燒熟後牛油味勁香噴噴

甲羅燒有隻蛋、蟹子同蟹肉

飲品當然有個雪櫃放滿曬啦~

刺身好新鮮👍🏽帶子大大粒...
鯛魚好厚身同大塊

重頭戲來啦

A4宮崎黑毛和牛

真係有超級超級多款選擇~

2019-04-24 383 浏览
🔍銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓*「高質任食A4和牛燒肉」- 尚鮮日式燒肉漁市場.120分鐘放題 星期一至四 ($378) 最初被這間餐廳吸引過去的是他們家的任食A4和牛燒肉!A4和牛燒肉肉質鮮嫩,油脂豐盛,入口即溶,而且還有不同部位 (A4一口黑毛和牛、A4宮崎黑毛和牛脊肉、A4宮崎黑毛和牛頸脊、A4鹿兒島黑毛和牛三角、A4鹿兒島黑毛和牛板翼、A4鹿兒島黑毛和牛背峰、A4鹿兒島黑毛和牛嫩肩肉及A4黑毛和牛腿)供客人選擇食用,另外還提供伊比利亞一口豚、伊比利亞黑豚梅扒、霜降牛五花、牛舌等其他燒肉任食,真的是太吸引了!原本以為只有燒肉,怎料一上桌,還給我們客人一盤前菜和一盤海鮮拼盤,裡面有新鮮的鮑魚、蟹蓋、帶子、鮮蠔以及虎蝦,實在太大方了吧!我最愛的是蟹蓋,在其他放題地方也比較少見,味道配搭蛋黃更是相得益彰,鮮甜十足!鮑魚剛上桌更是很活躍新鮮,帶子大大粒、很滿足鮮美,虎蝦超大一隻!海鮮拼盤果然已經收買了一眾客人的心呀~拿起餐廳提供的電子pad,驚喜發現還有其他的主食/小食選擇,拍心脯推介他們家的火炙牛拖羅壽司、三文魚刺身、飛魚籽壽司、香芋丸、炸雙皮奶、珍寶燒蠔、辣
🔍銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓
「高質任食A4和牛燒肉」- 尚鮮日式燒肉漁市場
120分鐘放題 星期一至四 ($378)

拿起餐廳提供的電子pad,驚喜發現還有其他的主食/小食選擇,拍心脯推介他們家的火炙牛拖羅壽司、三文魚刺身、飛魚籽壽司、香芋丸、炸雙皮奶、珍寶燒蠔、辣酒煮蜆、牛油粟米粒,都是非常好吃的呢!還有其他食物不能一一介紹,不夠一小時,已經把我和朋友喂飽了呢!吃完這麼多好吃的食物後,店家還送上Mövenpick的雪糕一杯,作為完美的尾聲,這間餐廳我和朋友都吃得很開心,會再來光顧~

🍽 9/10
2019-04-22 328 浏览
有假期,當然要相約朋友出來聚一聚啦,飯聚當然要食啲平時唔會食既野啦,有男有女有大有細,食任食就最好了!所以今次我地選擇了呢間燒肉加刺身都任食既放題來食!一來有燒肉,男士一定飽,二來日本野向來是女仕最愛既菜式!呢間鋪頭在銅鑼灣地鐵站隔離,非常方便,店舖都算寬敞,我地5大2細被安排坐長枱,開了兩個爐!食物方邊,呢有有好多款唔同既牛肉可以選擇,又可以食刺身,壽司,同日式小食同飲品都係自助架,好多款野飲,總有一款你會喜歡,而最勁係有炸榴連波波,食完仲每人有杯moving pick雪糕,小朋友最開心!

呢間鋪頭在銅鑼灣地鐵站隔離,非常方便,店舖都算寬敞,我地5大2細被安排坐長枱,開了兩個爐!食物方邊,呢有有好多款唔同既牛肉可以選擇,又可以食刺身壽司,同日式小食同飲品都係自助架,好多款野飲,總有一款你會喜歡,而最勁係有炸榴連波波,食完仲每人有杯moving pick雪糕,小朋友最開心!
  • 燒蠔
  • 雪糕
  • 生蠔
2019-04-19 353 浏览
食過尚鮮幾次,今次竟然出咗日本a4和牛任食,而且海鮮同酒都有得任飲,超正。一黎就上個海鮮拼盤,新鮮到d海鮮係仲生的,隱約可以見到鮑魚仲旭緊。個鮑魚仲旭緊架><呢個蟹蓋好香好好食主角出場啦,你睇下d a4和牛油脂分布得幾靚,每一舊都係入口即融而且上碟上得好快,食完一轉即刻叫另一轉,唔會食唔飽。牛肉有分幾個唔同部份,當然越好食嘅部位就愈多油啦,今次主角係牛,所以無特別影其他,但係豬肉其實麻麻地,因為難燒而且有少許嘅豬肉腥味,都係建議食返牛。睇下燒個陣油花四濺,真係好香。飲品方面,有可樂、啤酒,茶類等等任飲,最令人驚喜係最後嘅雪糕竟然係movepick,呢個價錢食到呢個質素同埋野食,真係無得彈。總括黎講,呢個價錢任食有和牛食,而且仲要係好食唔係hea你嘅和牛質素,其實我都比好高分,但係呢個和牛任食嘅活動係有限定的,係呢幾個月先至有,如果想食的話,記得早少少睇定日期同mark定schedule去食啦。

個鮑魚仲旭緊架><

呢個蟹蓋好香好好食

而且上碟上得好快,食完一轉即刻叫另一轉,唔會食唔飽。

睇下燒個陣油花四濺,真係好香。

2019-03-06
2019-04-04 437 浏览
第1次黎食,本身見到有個comment話差,差d諗住唔去!但好彩有黎!超好食加服務超好👍🏻👍🏻呢個價錢係香港食牛放題都好難食到真係靚既牛,但呢到既和牛質素真係好高,d牛既油味好香,入口即融!厚薄岩岩好!食完好滿足❣️!海鮮同刺身都好新鮮,上台個陣仲郁緊,燒蠔同燒帶子都好有鮮味,基本上都唔需要咩調味料。最值得一讚既係呢到既員工!服務態度好親切,而且好有效率,上餐速度好快!好少會係openrice到留comment,但呢間絕對值得我花時間打咁多字。希望多d人去支持一下。🤗
!超好食加服務超好👍🏻👍🏻

厚薄岩岩好!食完好滿足❣️!

2019-04-04
2019-03-31 809 浏览
我上網見到食評那麼好,就一於跟朋友一起去試下。我們一行6人,我見人地7个人都係坐6人枱,他們很逼。一開始上的刺身拼盤,坦白說,那些刺身是沒有刺身應有的味道,只感覺吃了一件冰凍的魚生,甜蝦三文魚都沒有什麼味道,只有帶子刺身稍為覺得有帶子味道。另一個海鮮拼盤也上了,當中有鮑魚,扇貝,蝦和生蠔,和甲羅燒,聽說我們那天生蠔是任食的,但是因為第一下食的時候感覺不好吃,沒有味道,也有點怪怪的,所以並沒有再叫蠔。看上去蝦不是太細隻,以為會好食,點知蝦都不新鮮,有沙。扇貝和鮑魚正常,但並不是很鮮甜。主菜上枱喇!就是一盤和牛拼盤,第一眼看上去有點失望,就是白雪雪的,很大舊脂肪的牛肉,有幾款牛肉脂肪的比例都差不多是1:1,我的意思是指一邊是一大舊肥膏,另一邊帶有少少肉。看上去吃肥膏多過吃牛肉。整體感覺直接形容就是雪到白雪雪的肥膏牛肉片,沒有紅色的感覺。不能用"新鮮"一字來形容之餘,還不太像和牛。接着燒來吃,感覺不太像A4和牛,只是吃到很多脂肪,而且沒有牛肉味。吃過和牛的人,應該都知道,和牛入口即溶而且有一股濃烈的牛肉味道。但這些牛肉沒有這種味道,口感也不一樣。我們心想,任食和牛應該質素不會是太好的,所以期

看上去蝦不是太細隻,以為會好食,點知蝦都不新鮮,有沙。

扇貝和鮑魚正常,但並不是很鮮甜。

我們心想,任食和牛應該質素不會是太好的,所以期望也不大。但最離譜的是,打後所點的牛肉,顏色,脂肪分布和肉質完全跟第一次的不同,像是普通牛肉,我都牛肉鋪點一些貴一點的牛肉也好吃過呢啲牛肉。很明顯第二次開始已經係給我們平價牛肉,又硬又沒有牛肉味,打晒渣,十分失望,完全不是任食和牛。感覺像被欺騙了!

平時性價比低的餐廳,我也不會評價,但是這次實在認為太離譜了,所以我不得不留下真確的評價!完全跟那些好評兩碼子事!我們吃的那一天是星期五六日,不是平日一至四價錢平啲嘅日子。
2019-03-28 569 浏览
點選和牛燒肉放題,頭輪送上的燒肉還可以,之後再叫的質素已大幅下降,及無論你點多小片和牛,都衹會按人頭給予相同片數,其他食物亦普通,有些食物點選了但沒送來,問侍應幫忙跟進,之後回覆已沽清,但於點餐pad中並無顯示已沽清,侍應態度亦惡劣,令人不快,收費4佰多元一位,這個價錢有很多選擇,質素極普通又要受氣,絶對冇下次。
2019-03-27
2019-03-21 287 浏览
I went there with my parents, and they were both very datisfied with both the food and service. They provide a wide selection of sushi, sashimi, fried foods, and raw meats for you to make yakiniku. The meat is not marinated, and lets you add salt of sauces yourself according to taste.The seats are comfy, o really liked this place. Would definitely come again!
2019-03-20 352 浏览
新的一年決定要食餐正既,同班兄弟去食餐好的,見到呢度的和牛放題價錢五貴,又多野食,早一日訂仲有海鮮拼盤送,而且用電子下單好方便和牛有多個五同部位可以選擇,好似牛頸脊,牛肩肉等,而且可以任食,五食牛仲有黑豚豬~不同的豬肉~雞肉等等而且仲有好多其他放題食物,好似刺身~壽司~炸物~推介蜆~粟米~金菇~迷你日本薯仔~炸雞軟骨~雞翼~飲品方面都十多款的選擇~仲有自助甜品區~有芝士蛋糕~啫喱~~最後仲有Movenpick 雪糕,絕對低食~

而且仲有好多其他放題食物,好似刺身壽司~炸物~推介蜆~粟米~金菇~迷你日本薯仔~炸雞軟骨~雞翼~

飲品方面都十多款的選擇~

仲有自助甜品區~有芝士蛋糕~啫喱~~

最後仲有Movenpick 雪糕,絕對低食~

2019-02-07