2019-03-14 284 浏览
同朋友一行數人黎食,落完單冇幾耐已經擺到成枱都係餐廳主打燒肉,緊係要試下D肉先!A4和牛燒肉放題,和牛主要來自鹿兒島同宮崎,有好多款選擇,包括牛頸脊、牛三角、牛板翼等等,連平時香港好少見既部位都可以食到,食多幾件已經回本!牛肉燒緊果時已經好香,入口即溶,食到停唔到口!除左和牛,仲有其他肉類,例如西班牙黑豚肉、蜆等等。除左燒肉,仲有好多其他食物選擇,質素都好好,等燒肉熟果陣可以試下唔同小食先。估唔到燒肉店刺身都OK,有十幾款選擇,推薦甜蝦同帶子,夠哂鮮甜!提早預約仲會送海鮮拼盤﹐有生蠔、鮑魚、海蝦、帶子、甲羅燒,海鮮好新鮮!食都飽哂,最後仲有一人一杯Movenpick雪糕,正啊!出街食飯除左食物質素,仲要食埋環境同埋服務。呢到餐廳環境闊落,唔會好似有d放題餐廳咁,逼到隔離位講咩都聽到,最岩約埋班friend一路食一路傾都唔會嘈親隔離!員工親切有禮貌,仲會主動提醒應該點樣燒同燒幾耐!
同朋友一行數人黎食,落完單冇幾耐已經擺到成枱都係

餐廳主打燒肉,緊係要試下D肉先!

牛肉燒緊果時已經好香,入口即溶,食到停唔到口!
除左和牛,仲有其他肉類,例如西班牙黑豚肉、蜆等等。

食都飽哂,最後仲有一人一杯Movenpick雪糕,正啊!

員工親切有禮貌,仲會主動提醒應該點樣燒同燒幾耐!
2019-01-31
  • 燒肉
  • 帶子
2K
2019-03-12 10235 浏览
又到左大同聚會,今次有人提議食放題。見最近朋友share左尚鮮燒肉放題的相,覺得好吸引,所以就一齊去左試啦。 餐廳位置寬敞舒適,店員仲安排左卡位比我地,可以坐底慢慢食,正! 🌃晚市120分鐘🔥A4和牛燒肉放題🔥💲378(一至四)💲398(五六日及公眾假期) 店內是用pad點食物,當中❣️超過1️⃣0️⃣0️⃣款美食任點任食🍴 多款刁鑽🐄牛肉、🐖豬肉部位都有😍 最正係每種肉上都會有一個名牌🔖 方便客人記低每款肉的名稱,美觀之餘又十分體貼。 🥩任食A4黑毛和牛 一口和牛、牛脊肉、牛頸脊、牛三角、牛板翼、牛背峰、牛嫩肩肉、牛腿肉 肉類非常新鮮,肉質紅白相間、紋理清晰,顯然上乘食材👍🏻😋 肉質鮮嫩美味👻入口即溶🤩油脂豐盛😝 店內有2個雪櫃放了多款飲品供大家任飲🍹 🥩任食A4黑毛和牛 一口和牛、牛脊肉、牛頸脊、牛三角、牛板翼、牛背峰、牛嫩肩肉、牛腿肉 😍送海鮮拼盤🦐🐟🦀 海鮮拼盤內的海鮮非常新鮮,有鮑魚、元貝和蠔,當中鮑魚還是活的,燒的一刻也覺得太殘忍了。但由於海鮮

多款刁鑽🐄牛肉、🐖豬肉部位都有😍

最正係每種肉上都會有一個名牌🔖

方便客人記低每款肉的名稱,美觀之餘又十分體貼。

🥩任食A4黑毛和牛

肉類非常新鮮,肉質紅白相間、紋理清晰,顯然上乘食材👍🏻😋

肉質鮮嫩美味👻入口即溶🤩油脂豐盛😝

店內有2個雪櫃放了多款飲品供大家任飲🍹

🥩任食A4黑毛和牛

😍送海鮮拼盤🦐🐟🦀

海鮮拼盤內的海鮮非常新鮮,有鮑魚、元貝和蠔,當中鮑魚還是活的,燒的一刻也覺得太殘忍了。但由於海鮮都是新鮮的關係,所以吃上來也特別鮮甜,肉質也非常肥厚。

🦀甲羅燒🦀

每2位附送1個的甲羅燒非常好吃!蟹膏佈滿蟹蓋內,燒至外殼金黃色的,內裡的蟹膏熱燙燙的,蟹鮮味尤為突出。

🐟刺身拼盤🍱

刺身選擇種類大概有10款,味道還不錯的。

🍣壽司

放題點少得點壽司呢?特式卷物都是新鮮製作,一口一件,可以多點幾款不同口味試,我最愛碎拖羅蟹籽壽司

還有其他食物...

🍦Movenpick 雪糕🍫

最後每人贈送一杯Movenpick 雪糕🍫,有雲尼拿、士多啤梨、芒果和朱古力口味選擇,為這頓放題畫上完美句號。
2019-01-31
我又想食海鮮刺身,男朋友又想食燒肉,開住Openrice搵了一會,終於找到【尚鮮日式燒肉漁市場】,這裏除了有海鮮、刺身壽司外,還有主打...燒肉,重要是放題,一次過滿足晒我同男朋友的口味。貪心鬼食呢樣又想食個樣真係啱晒。【尚鮮日式燒肉漁市場】位於銅鑼灣,鄰近銅鑼灣地鐵站,店內分為吧枱區、長枱區及卡位區。尚鮮環境唔算好大,但夠晒寬敞舒適,亦唔會太嘈,好適合同朋友、男朋友放工嚟食飯吹水。整體店內裝潢毫不算太日式風格會比人感覺似走進了日本燒肉小店。120分鐘燒肉海鮮刺身任飲任食放題夠竟咩價位呢?星期一至四: 成人$278/位,小童/長者$168/位。星期五、六、日及公眾假期前夕: $298/位,小童/長者$168/位。另收加一服務費。價錢正常,吸引在$278-$298呢個價錢可以食到高質嘅燒肉同埋海鮮任點就真心少見啦。.限時放題,兩個鐘都真係差不多,因為燒肉嘅時間比外面的日式放題費時吧。店內採用ipad落單方式,比起用紙筆填寫更加環保同有效率,又可以有記錄,最喜歡圖文並茂,好方便,睇下個樣就知想唔想食啦。另外食物數量係每件計,唔驚點多左啦。睇到咁多Menu,其真食品共分為十個類別「有特選燒肉

睇到咁多Menu,其真食品共分為十個類別

「有特選燒肉類、燒烤類、尚鮮刺身壽司、卷物、小食、嚴選炸物、冷盤熟食、酒類及單點食品」
🔹為浜燒海鮮而來就先送了我一客浜燒浜燒蠔海鮮拼盤
海鮮款式有「甲羅燒、活飽魚、青口、扇貝、生蠔及生蝦等」,(如要追加需額外收費)。
浜燒浜燒蠔海鮮拼盤

海鮮真係太棒了,大大的活飽魚檯時生猛得仲郁下郁下,蠕動感整高,燒過後想進食易一點可以再自行剪成片狀,味道新鮮,口感都好爽口煙韌,甲羅燒應該都有好多人喜愛吧,蟹蓋內有著蟹膏、蟹肉、蟹籽及鵪蛋。燒製時需自行將材料拌勻,入口帶蟹膏香,但感覺加入的蔥花稍為蓋過了蟹肉香。

扇貝

🔹呢到刺身亦很新鮮,選擇都多,大部分常見的刺身,例如:「三文魚、吞拿魚、八爪魚、帶子、北寄貝、甜蝦、帶子等」⋯均有供應。我先點了三款,「三文魚、鯛魚、燒玉子」。三文魚肥美! 值得燒玉子都算厚身,鯛魚表面充滿亮澤,感覺新鮮,也夠爽口,沒失望的!

🔹壽司種類同樣矜貴我就點了「火炙三文魚壽司、火炙牛拖羅壽司、蔥吞拿魚拖羅壽司、鰻魚壽司,當中我比較喜歡火灸三文魚壽司, 魚油太豐富了,火炙牛拖羅壽司牛味亦很重怎會不愛呢?

嚟到戲肉...肉類火力全開...
以下的都吃到我流口水了,
🔹「精選黑毛和牛腿、尚鮮精選一口黑毛和牛、A4鹿兒島黑毛和牛板翼、A4鹿兒島黑毛和牛背峯、A4鹿兒島黑毛和牛三角、A4鹿兒島黑毛和牛嫩肩肉、A4宮崎黑毛和牛脊肉」細心留意會發現每個牛的座位都貼上了牛部位貼紙,方便客人分辨邊塊肉係咩部位,非常貼心!

尚鮮精選A4肉

尚鮮精選一口黑毛和牛

隆重向大家推介的是,「A4鹿兒島黑毛和牛板翼及A4鹿兒島黑毛和牛背峯」...不得了,牛板翼肉厚、有質感每一舊都見到肉同脂肪比例平均分佈,黑毛和牛背峯肉質嫩滑,油脂甘香,啖啖肉嘅感覺真係好爽呀。A4果然有保證啦。不過記得注意一點是千萬不要燒得過老,口感跟味道會大大不同。

🔹燒肉嘅好處係,唔洗高技巧都可以燒得好食!所以都再點了些肉類,「伊比利亞黑豚梅扒、炭燒厚切牛舌、韓式薄切牛舌、伊比利亞一口豚」。伊比利亞一口豚,燒起嚟依然好滑,肉汁豐富唔會dry。
伊比利亞黑豚梅扒

燒嗰陣落埋呢到嘅玫瑰海鹽同黑椒,真係Perfect!!

🔹另外嚴選炸物同蔬菜都亦點了一小盆,炸物有「炸雙皮奶,榴槤炸彈及香芋丸」,互款炸物同樣吸引!榴槤炸彈滿滿的榴槤蓉加上香脆外皮好鬼正!流心度又唔錯呀!
嚴選炸物

🔹蔬菜有「冬菇、蒜香金菇、牛油粟米粒、芝士魚蛋、一口甜薯、翠玉瓜、」燒得好香!!

🔹甜品方面除了設有一個甜品櫃供食客自行拿取各款迷你甜品外,最令人驚喜嘅係,甜品居然有Movenpick雪糕送,有3款口味,入口冰凍富口感,為今餐放題畫上完美句號。

去到最後電話電量極快下降,餐廳貼心將每張桌子上加設了usb插頭,可以使用插口作充電用途。

食燒肉放題大多分為日式或韓式兩個類別,韓式大多設有大量前菜及加入少量日式元素;而日式燒肉則變化較多,除了會加入大量日式料理刺身外,
欣賞【尚鮮】還推出了浜燒海鮮,喜歡海鮮又喜歡日式料理刺身更喜歡燒肉的話就不要錯過了!整體嚟講,【尚鮮】比其他放題餐廳嘅質素好,選擇又多,肉類鬼話各個刁鑽部位也吃得到,可以輕輕鬆鬆開開心心再encore嘅放題之選喔!
扇貝
  • 火炙三文魚壽司
  • 火炙牛拖羅壽司
  • 活飽魚
2019-03-09 302 浏览
🐮牛魔王岀沒注意⚠️最近發現左銅鑼灣呢間放題做緊任食和牛放題啊作為一個食肉獸當然唔可以錯過呢一次嘅機會高質任食和牛放題 $378任食兩小時 30分鐘前last order最後仲有哈根達斯雪糕送 飲品自己去雪櫃攞同一般放題規矩差不多值得一讚嘅係店員嘅態度非常好 有求必應先講講任食A4和牛🤩咩部位都有 好似食唒成隻牛甘入口即溶感覺超級良好🤤落幾多嚟幾多非常均真👍🏻最愛三角肉 牛脂豐富🥰店員同我講有好多人食一碟就會飽 我總共encore左三次 回本吧🙈✨ 除咗任食和牛之外 其他肉類亦都非常高質牛肋條、牛舌、牛五花也醃得入味 正‼️蜜糖雞翼 清酒煮蜆也超贊🤤✨ 海鮮拼盤係送嘅 超新鮮海鮮😍鮑魚仲跳緊舞 帶子夠厚肉生蠔配上牛油 邪惡到不得了🙈✨ 仲有各款刺身 小食 超豐富呀🍽 尚鮮日式燒肉漁市場 (銅鑼灣)🔎 銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓
🐮牛魔王岀沒注意⚠️

入口即溶感覺超級良好🤤
落幾多嚟幾多非常均真👍🏻
最愛三角肉 牛脂豐富🥰

✨ 除咗任食和牛之外 其他肉類亦都非常高質
牛肋條、牛舌、牛五花也醃得入味 正‼️
蜜糖雞翼 清酒煮蜆也超贊🤤

✨ 海鮮拼盤係送嘅 超新鮮海鮮😍
鮑魚仲跳緊舞 帶子夠厚肉
生蠔配上牛油 邪惡到不得了🙈

✨ 仲有各款刺身 小食 超豐富呀
🍽 尚鮮日式燒肉漁市場 (銅鑼灣)
🔎 銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓
主打日式燒肉放題,最適合一眾食肉獸及大胃王。雖然沒有放題那麼多選擇,但還是有壽司刺身、冷盤小食及炸物,應有盡有,最適合一群朋友聚會,滿足各個人的喜好。肉類以牛肉作主打,來自鹿兒島、宮崎縣的和牛無限供應。`另外還有少量的豬肉及雞肉選擇;燒蠔亦是任食的。海鮮拼盤有蝦、蠔、鮑魚、甲羅燒、扇貝。上枱的時候鮑魚仍在蠢蠢欲動,每款海鮮均大大隻,不過燒完就變小了,挺鮮甜的。當天可能比較滿座,有時上菜會較久,加上要等肉類及海鮮類烤熟,兩小時的任食很快就過了,建議大家一開始先多點些。下單方面亦很快捷,每次下單及加單亦是用平板電腦,又有圖可以看。另外旁邊還有充電位置,挺貼心方便。牛肉條條紋理清晰,油脂分布平均,一放上炭爐,油脂頓時慢慢溶化,不消一會,肉再翻一翻,薄薄一片,很快便熟透了。蘸點鹽、醬油或燒汁,或直接吃也可,牛味非常香濃,油脂鎖住肉汁,入口軟腍,和牛果然與別不同,有點吃過和牛,就回不了普通牛肉的感覺。壽司刺身:選擇蠻多,基本的三文魚、帶子、玉子、北寄貝、希靈魚、螺、蝦等等也有。另外,吞拿魚蓉壽司亦是我最喜愛之一。清酒煮蜆:這個要預先放在爐邊烤,直至蜆開殼為止,時間挺久才熟透,清酒味慢慢滲進蜆肉裡
主打日式燒肉放題,最適合一眾食肉獸及大胃王。
另外還有少量的豬肉及雞肉選擇;
燒蠔亦是任食的。
海鮮拼盤有蝦、蠔、鮑魚、甲羅燒、扇貝。

另外,吞拿魚蓉壽司亦是我最喜愛之一。
清酒煮蜆:這個要預先放在爐邊烤,直至蜆開殼為止,時間挺久才熟透,清酒味慢慢滲進蜆肉裡面,不過有些仍有點沙,所以要小心食用。
值得一讚的是,店員態度友善殷勤,我坐的那枱炭爐一開始火喉偏向一邊,儘管他們忙著上菜,但仍不厭其煩協助我們更換,又向我們解釋,在香港很難得的。
2019-03-08 420 浏览
好啦好似係星期一啦 上左去呢間日式燒肉放題 入到去烏煙瘴氣 通風設備差到爆炸 好似桑拿咁 成個場都係煙 檯又爛 梳化又穿窿 無所謂啦心諗 都係過來食和牛姐 之後就開始嗌嘢食 一開始就叫左d刺身 我懷疑刺身師傅可能係新人啦我唔知 個形狀就差左d 來8片三文魚可以唔同形狀 不過刺身我只叫三文魚和甜蝦 感覺比較新鮮 跟著就梗係到主角和牛啦 第一碟都ok既係真係和牛來既 但係塊肉真係超薄 我有諗過係咪個刺身師傅入左去切牛肉? 食完就即刻嗌第二碟 唔知佢係樓面傳錯亦或是廚房太節省成本 就來左碟非和牛 咁我心諗唉是但啦 傳錯就再嗌過啦 點知都係非和牛 之後我就穩經理 經理就話 佢自己都唔識分和牛要拎返去比廚房換返 跟住就咩交代都冇比我就算 378任食(和)牛 我來食和牛放題 點解會上左碟普通牛呢? 幸好同行友人對牛有認識 懂得分別 又究竟有幾多去食既人識去分? 又或者開檯時同經理講講暗號(我對牛有認識) 打開門做生意都係個信字 呢次佢咁樣偷龍轉鳳 真係令我十分失望!!!
2019-03-05 6736 浏览
又到左GATHEING既時間,想一班人食野慢慢燒又可以任食水產,一班4個人去左食尚鮮!睇下有幾鮮先!!係好多海鮮!!最愛甲羅燒,,面頭勁多蟹子同魚子,中間仲有海膽,燒岀黎的味道好香濃,一定要試。仲有活鮑魚帆立貝、海蝦,流晒口水!燒完好有璣燒既味道!刺身好多刺身選,有三文魚、赤貝、甜蝦、希靈魚、帆立貝,火炙三文魚,好抵食。清酒煮蜆 (SPICY)!蜆肉鮮甜,沒有沙,清酒配蜆肉的鮮甜做到非常好,又有D SPICY好惹味!仲有好多不同的牛肉!如A4黑毛和牛腿,A4鹿兒島黑毛和牛嫩肩肉,降牛五花,韓式霜降牛五花(件)17炭燒霜降牛五花,岩鹽霜降牛肋肉,炭燒牛肩胛梅花,麻辣牛肩胛,梅花,岩鹽牛仔骨,麻辣牛仔骨飲料任拎。最後仲有雪糕食,真係好飽...

係好多海鮮!!

仲有活鮑魚

帆立貝、海蝦,流晒口水!燒完好有璣燒既味道!

刺身

清酒煮蜆 (SPICY)!

飲料任拎。

最後仲有雪糕食,真係好飽...
2019-02-28
自從帶老公食過一次「尚鮮日式燒肉漁市場」之後,佢一直不忘,成日要我同佢再去食多一次。最近知道尚鮮推出咗全新和牛任食放題之後,真係忍唔住喇﹗每次同老公拍住拖去食好西,真係好開心呀﹗尚鮮裡面嘅餐桌好寬敞,而且座位亦坐得好舒服,食起嘢上嚟都放寬啲﹗入座有提供人頭海鮮拼盤,入面有鮑魚、帶子、生蠔、虎蝦同甲羅燒,全部都好新鮮同鮮甜架﹗燒嘅時候啲鮑魚仲郁郁吓就知有幾鮮啦﹗到重頭戲喇﹗就係A4和牛呀﹗分咗A4宮崎黑毛和牛同A4鹿兒島和牛,當中有8款牛肉可以選擇,包括:一口黑毛和牛、牛脊肉、牛頸脊、牛三角、牛板翼、牛背峰、牛嫩肩肉同牛腿肉。每一塊肉嘅脂肪比例都好平均,厚薄剛好,而且色澤都好新鮮呀﹗和牛燒起上嚟果然唔同,味道超香的,而且入口即溶,油脂芳香,美味無比﹗另外,仲有好多其他食物選擇,包括刺生、小食、壽司、炸物、冷盤熟食等......推介大家一定要試拖羅魚子手卷呀﹗細細件,食兩年都唔會太飽肚。刺生款式雖然唔多,但樣樣新鮮架﹗呢度仲有好多唔同款式嘅飲品可以選擇架﹗總有一款啱大家架﹗尚鮮日式燒肉漁市場  2小時放題收費:星期一至四:每位$378 星期五六日:每位$398 地址:銅鑼灣謝斐道496號金

燒嘅時候啲鮑魚仲郁郁吓就知有幾鮮啦﹗

每一塊肉嘅脂肪比例都好平均,厚薄剛好,而且色澤都好新鮮呀﹗

刺生款式雖然唔多,但樣樣新鮮架﹗

呢度仲有好多唔同款式嘅飲品可以選擇架﹗總有一款啱大家架﹗

尚鮮日式燒肉漁市場  2小時放題收費:
星期一至四:每位$378
星期五六日:每位$398

地址:銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓
2019-02-08
  • 拖羅魚子手卷、
  • 一口黑毛和牛、牛脊肉、牛頸脊、牛三角、牛板翼、牛背峰、牛嫩肩肉、牛腿肉
聽講銅鑼灣有一間高質素嘅日本燒肉店,仲有得食和牛,就約埋朋友一齊嚟食!每位$378加一,限時兩個小時食飽飽。任食A4 鹿兒島、宮崎和牛、壽司刺身、燒肉放題等,每人仲會送一份海鮮拼盤!一開始來的海鮮拼盤裏面有鮑魚、元貝、芝士蠔、蝦、還有甲羅燒~除了鮑魚和蝦外,其他都經特別調味,芝士蠔香氣十足,甲羅燒咸香而且帶點甜味,元貝也是cream香味清新!Ps 蝦及芝士蠔在和牛套餐裏可以不停任食任食和牛有超多種種類任你選擇,花多眼亂還是每樣叫幾片嘗試一下,看看那一款特別合口味的再Focus叫,我就比較喜歡肥美的,脂肪分布比瘦肉多,入口即化不用力也可咬開!也有人喜歡比較實淨的肉,牛香味會比較重。喜歡生食的可以選擇刺身及壽司🍣另外也有很多其他類型的食品,包括燒烤的甜番薯,菠蘿,仲有蒜香金菇,牛油粟米,清酒煮蜆可以放在上面燒!清酒煮蜆清新又香甜,其他蔬菜類要更留意時間,很容易會燒焦的~~也有其他炸物包括炸雙皮奶,榴槤炸彈等等,如果想吃澱粉質的話就可以選擇烏冬,配搭和牛吃簡直一流。最後也有雪糕甜品,三款口味自由選擇。出面飲品櫃選擇多多可以自己出去拿~

每位$378加一,限時兩個小時食飽飽。

Ps 蝦及芝士蠔在和牛套餐裏可以不停任食

喜歡生食的可以選擇刺身壽司🍣

最後也有雪糕甜品,三款口味自由選擇。
出面飲品櫃選擇多多可以自己出去拿~

掛住食,忘記影相tim🤪比預訂時間早左上3樓,好多人呀~ 建議大家差不多時間先上去,如果唔係又迫又要等,店員都好快手安排入座ge~和牛任食,無揀錯ga la~ 食完出黎的顧客一邊等lift一邊講返頭先食邊款牛好食。2-3月有優惠,每人$438(已加一),食足90分鐘,平時食放題都好易食剩,今次每款牛4件咁叫,試哂咁多款再叫鍾意食的部位,order 完2分鐘左右就到,店員friendly, 好快手,所以又是滿足的一餐。送的海鮮燒物拼盤,好值得食,同枱有人唔太好海鮮,都覺得好食~ 推介蟹蓋&鮑魚和牛,個人鐘意食牛三角,其他部位其實都好相似,嗯...係口感的分別。都有試其他燒肉,主要食牛舌,朋友有encore ga~粟米控,食左好多好多粟米😂
掛住食,忘記影相tim🤪

(送)海鮮燒物拼盤

粟米控,食左好多好多粟米😂

(送)海鮮燒物拼盤
食燒肉食上癮,對上一個星期先食完,今個星期又食,數數手指,一個月食左三次真係自己都嚇親,但今日黎既呢間唔係只食燒肉,係放題+燒肉形式,仲要係食A4和牛,再加刺身壽司、小食炸物都係任食!環境第一次黎「金利文廣場」,樓層唔多,呢間放題店位於三樓,面積真係十分之大,但長期滿座,最好一定要BOOK定位,否則Walk-in都要等。餐牌任食A4和牛放題  $378(星期一至四)、$398(星期五六日及公眾假期)如果唔食和牛就$278,加$100就可以任食A4和牛,仲送海鮮拼盤,當然唔洗諗升級至$378,可以任食A4 宮崎和牛、鹿兒島和牛、各式燒肉、壽司刺身。打開平板電腦落單,有和牛類、特選燒肉類、燒烤類、刺身、壽司、小食、炸物、冷盤熟食。雖然當中發生左個小插曲,就係我地個爐得一邊有火,火勢又好慢,燒咩都燒唔到,通知左店員,前後整左兩次,最後要徹底換哂所有野個爐先用得返,整爐都用左30分鐘左右,店員都好明白事理,係我地要求下都加返時間比我地。浜燒蠔海鮮拼盤有活鮑魚、虎蝦、扇貝、甲羅燒、生蠔,樣樣都咁新鮮,當中既活鮑魚包保新鮮,一路燒佢一路郁,虎蝦夠彈牙,送甲羅燒感覺十分回本,因為平時出去食一隻都唔平

餐牌
2072 浏览

如果唔食和牛就$278,加$100就可以任食A4和牛,仲送海鮮拼盤,當然唔洗諗升級至$378,可以任食A4 宮崎和牛、鹿兒島和牛、各式燒肉、壽司刺身。打開平板電腦落單,有和牛類、特選燒肉類、燒烤類、刺身壽司、小食、炸物、冷盤熟食。雖然當中發生左個小插曲,就係我地個爐得一邊有火,火勢又好慢,燒咩都燒唔到,通知左店員,前後整左兩次,最後要徹底換哂所有野個爐先用得返,整爐都用左30分鐘左右,店員都好明白事理,係我地要求下都加返時間比我地。

燒蠔

有活鮑魚、虎蝦、扇貝、甲羅燒、生蠔,樣樣都咁新鮮,當中既活鮑魚包保新鮮,一路燒佢一路郁,虎蝦夠彈牙,送甲羅燒感覺十分回本,因為平時出去食一隻都唔平,蟹膏亦頗甘香,高質海鮮拼盤!

和牛類
霜降牛五花、牛肩胛梅花
A4和牛
和牛

總共有10款──8款和牛A4及2款黑豚肉,分別係一口黑毛和牛、A4宮崎黑毛和牛脊肉、A4宮崎黑毛和牛頸脊、A4鹿兒島黑毛和牛三角、A4鹿兒島黑毛和牛板翼、A4鹿兒島黑毛和牛背峰、A4鹿兒島黑毛和牛嫩肩肉、A4黑毛和牛腿、伊比利亞一口豚、伊比利亞黑豚梅扒。一上枱見到脂肪及肉層色澤分明及新鮮,A4鹿兒島黑毛和牛板翼同埋A4鹿兒島黑毛和牛背峰顏色比較鮮紅外,其實都偏粉紅色,當中既和牛三角及和牛嫩肩肉比較多脂肪,食起上黎油脂口感豐富,而其餘既和牛食落比平時牛味要濃郁,雖然唔算厚切,但食落仍然有口感。黑豚肉只有2款,兩款質素正常,未有太大驚喜。

特選燒肉類
豬頸肉、韓式腩肉、雞腿肉
秘製牛肋條

選擇非常多,不能盡數,例如有霜降牛五花、霜降牛肋肉、秘製牛肋條、牛肩胛梅花、牛肩胛、牛仔骨、安格欺牛頸脊、牛胸腹、牛舌、牛肋肉、韓式腩肉、豬頸肉、雞腿肉等等。當中再分左唔同口感醃製,有炭燒、岩鹽、韓式、麻辣。我自己個人就比較中意韓式或者麻辣口味,食落帶少少辣會再惹味啲,而肉方面較岩我口味既有牛肩胛梅花、牛舌、秘製牛肋條、韓式腩肉,牛舌唔似平時一塊塊上,而係切左一細條,但口感十分爽脆;秘製牛肋條十分入味,真係必點;由於豬五花肉沽清,但有韓式腩肉,絕對娉美豬五花肉,十分大片且肥膏佔三分一,中意食肥膏既你一定不能錯過。

燒烤類

有清酒煮蜆、麻辣煮蜆、各式蔬菜等等,試左麻辣煮蜆,一份份量都幾多,蜆冇沙質素正常,蔬菜類就冇咩點試,因為都主打食A4和牛同其他肉類。

帶子

選擇不少,有一般放題店既三文魚、希靈魚、帶子、北寄貝、鮑片等等,口感味道都係正常,最好食係一口吞拿魚蓉,每件都會配上紫蘇葉食,一流!覺得可惜同美中不足係冇油甘魚。

壽司

種類亦多,如火炙三文魚壽司、鰻魚壽司、火炙和牛壽司、花之戀等等,飯都黏濕度拿捏我幾好,飯團細細舊一口咬得落,配料都新鮮,壽司做我唔錯。

小食、炸物
炸物

炸雞、炸魷魚圈、炸雞軟骨、蟹棒天婦羅、炸香芋丸、炸榴槤丸等等,試左炸雞、炸魷魚圈、蟹棒天婦羅,用既油都新鮮,唔會好大股油溢味,但炸粉都比較厚身,肉好少。

冷盤熟食
壽司

有芥末象拔蚌刺身、熱烏冬、沙律等等,推薦芥末象拔蚌刺身,少少辣同噲鼻好開胃,加上口感爽脆,食左幾次芥末象拔蚌刺身

飲品、甜品
自助飲品
自助甜品
甜品
贈送甜品

飲品自助,有一系列果汁類飲品,另有一個櫃有一款啤酒同幾款汽水,但冇照顧到女士需要,得Coke Zero,但冇純烏龍茶、綠茶果啲。而甜品出面有一個櫃仔可以自己拎,賣相比較一般唔吸引,但埋單時每人會送一客Movenpick雪糕,仲可以比你揀味。

總括而言,每人$400左右可以任食A4和牛、伊比利亞黑毛豬,仲有刺身壽司,呢個價錢真係好抵,你諗返係日本餐廳散叫既話$400真係食得唔多野,一間性價比高餐廳,可以改善既係有關漏單情況,其實一開始冇漏單,但食到尾段就全部單漏哂,唔知係咪因為我地整爐多左既30分鐘廚房唔知,所以之前既單都冇做比我地,希望能改善。
2019-02-28
A4和牛
豬頸肉、韓式腩肉、雞腿肉
2019-02-28 122 浏览
真係食過好多間放題, 尚鮮係我暫時食過的勝價比高的一間!即刻介紹一下, 和牛放題有特選燒肉類,    身、壽司、小食、炸物、熟食同飲品任點, 最後每人都有一盒movenpick雪糕🍦好滿足事前友人已訂座, 所以一到即可安排入座。 在點食物其間, 店員已送上海鮮拼盤, 嘩, 好豐富呢….! 有蝦、鮑魚、生蠔、扇貝及蟹蓋。一般既放題海鮮都是急凍的,而尚鮮係超級新鮮生猛!! 鮑魚仲郁架!!燒完唔會韌~ 燒肉 – 多款精選和牛部位可以任燒,和牛味濃, 不錯, 特別推介厚切牛舌, 牛味濃而彈牙‧大家點食物時記得記得點芝士魚旦, 真係好好好食呀!魚旦軟軟的, 唔係一般街邊貨
真係食過好多間放題, 尚鮮係我暫時食過的勝價比高的一間!

最後每人都有一盒movenpick雪糕🍦好滿足
事前友人已訂座, 所以一到即可安排入座。

• 甲羅燒
  • 清酒煮蜆
  • 特選燒肉
  • Movenpick雪糕
2019-02-27 134 浏览
嘩 有幾耐無食過日式燒肉放題數數手指好似已經兩三年 今晚係比呢個任食A4鹿兒島和牛吸引左過黎人大左都食唔到太多肉 但四百蚊食返幾碟都抵啦首先係海鮮拼盤 有鮑魚 扇貝 生蠔 大蝦 同甲羅燒 全部都勁新鮮 特別一提係鮑魚 生猛到爆 擺落爐度掙扎不停 RIP之後梗係主角A4和牛入口豐富油脂分泌 個種大滿足!如果怕油膩可以叫碟生菜夾住食!魚生選擇都有好多款 我就叫左我最愛的三文魚 生蝦 帶子 甜玉子 同放題比較少見的拖羅魚腩蓉之後就係壽司!火灸和牛、鰻魚同龍蝦帶子卷之後係炸物 叫左炸雞同魷魚圈大滿足的一餐以Movenpick Chocolate icecream作完美句號。
嘩 有幾耐無食過日式燒肉放題

人大左都食唔到太多肉 但四百蚊食返幾碟都抵啦
首先係海鮮拼盤 有鮑魚 扇貝 生蠔 大蝦 同甲羅燒

之後梗係主角A4和牛

入口豐富油脂分泌 個種大滿足!
如果怕油膩可以叫碟生菜夾住食!

之後就係壽司!火灸和牛、鰻魚同龍蝦帶子卷

之後係炸物 叫左炸雞同魷魚圈

2019-02-27
  • Movenpick雪糕
  • 海鮮拼盤
  • A4鹿兒島和牛
2019-02-26 157 浏览
朋友介紹話呢度燒肉係好高質,所以一於嚟試吓座位都算闊落,裝修簡潔得嚟又帶有日式嘅感覺,唔錯❤️呢到係直接用iPad落單,除咗環保之外,仲可以圖文並茂而且唔知係咪因為咁,所以上菜速度我都覺得比平時嘅燒肉店快好多 朋友鍾意佢個任食刺身,重點係質素唔錯呀嘛😆肉嘅種類都超級多,肉味濃之餘又唔會韌,堅好食唔鍾意食咁多肉嘅,呢到仲有帶子呀,甲羅燒呢啲海鮮,真係唔怕無野食最後係佢仲有一大堆熟食,好似雞翼壽司等等,以呢個價錢嚟價,性價比超高
朋友介紹話呢度燒肉係好高質,所以一於嚟試吓
座位都算闊落,裝修簡潔得嚟又帶有日式嘅感覺,唔錯❤️

呢到係直接用iPad落單,除咗環保之外,仲可以圖文並茂

朋友鍾意佢個任食刺身,重點係質素唔錯呀嘛😆

肉嘅種類都超級多,肉味濃之餘又唔會韌,堅好食

過年當然要同親朋好友食好d, 今次同好朋友去左銅鑼灣的「 尚鮮日式燒肉漁市場」食開年飯, 推介晚市 “至尊和牛放題宴” , 食盡不同部位的和牛,預先早一日訂座仲送超豐富的 “海鮮拼盤”! 餐廳內油煙唔算好勁,坐沙發式卡位好舒適, 坐位之間又唔位太迫, 用平板落單,環保又方便~ 大家記得要早一日訂位,就可以有呢個禁豐富的“海鮮拼盤!” 有鮮活生猛鮑魚爽口彈牙、大隻虎蝦啖啖肉、 肥美生蠔、鮮甜扇貝等,全部非常新鮮~ 講到燒肉,我地呢班和牛控即刻點左A4系列的和肉,包括: 鹿兒島黑毛和牛肉三角、宮崎黑毛和牛頸脊、宮崎黑毛和牛脊肉、 鹿兒島黑毛和牛板翼、鹿兒島黑毛和牛背峯、鹿兒島黑毛和牛嫩肩肉~ 我最愛牛腿肉、牛頸脊、牛肩胛等等, 油脂甘香、牛味濃郁、入口即化,仲有西班牙伊比利亞黑豚豬添~ 亦有其他肉類好似肉頸肉、雞肉類等~ 仲有菠蘿、迷你甜薯等~ 除左燒肉,有其他放題食物可以選擇,包括刺身、炸物、小食等等~ 飲品、甜品亦是自助式任飲的~ 最後每人仲有一杯movenpick雪糕,絕對滿肚而歸, 新的一年大家都豐衣足食~
過年當然要同親朋好友食好d,
今次同好朋友去左銅鑼灣的「 尚鮮日式燒肉漁市場」食開年飯,
推介晚市 “至尊和牛放題宴” ,

餐廳內油煙唔算好勁,坐沙發式卡位好舒適,
坐位之間又唔位太迫,
用平板落單,環保又方便~

大家記得要早一日訂位,就可以有呢個禁豐富的“海鮮拼盤!”

有鮮活生猛鮑魚爽口彈牙、大隻虎蝦啖啖肉、
肥美生蠔、鮮甜扇貝等,全部非常新鮮~

講到燒肉,我地呢班和牛控即刻點左A4系列的和肉,包括:
鹿兒島黑毛和牛肉三角、宮崎黑毛和牛頸脊、宮崎黑毛和牛脊肉、

我最愛牛腿肉、牛頸脊、牛肩胛等等,
油脂甘香、牛味濃郁、入口即化,仲有西班牙伊比利亞黑豚豬添~

亦有其他肉類好似肉頸肉、雞肉類等~

仲有菠蘿、迷你甜薯等~

飲品、甜品亦是自助式任飲的~

最後每人仲有一杯movenpick雪糕,絕對滿肚而歸,
新的一年大家都豐衣足食~
题外话/补充资料: 預先早一日訂座仲送超豐富的 “海鮮拼盤”
2019-02-07
  • 鹿兒島黑毛和牛肉三角