2023-11-21
大概前幾日同朋友來呢間日本野菜餐廳食飯,見到餐牌都幾多選擇架,仲要有套餐,做緊限定優惠,跟餐有野飲或者雪糕添!我就叫咗個精選壽司餐,朋友就叫安格斯牛扒餐,我的壽司餐仲要配有牛肉烏冬,另外套餐都有沙律、麵豉湯,都幾豐富架。之後朋友的牛扒餐來到,原來有個細細火爐自己燒牛扒,又幾好玩咁,之後又叫咗個腸仔,都幾特別,有個陶板燒住。食下食下,就聽到附近不停有人講粗口,仲要好大聲咁dllm,我心諗傾計傾得開心都唔洗咁啊,之後我同朋友順住聲音望去,原來係壽司吧台啲師傅係度講粗口,我唔知佢係傾計定點啦,對住另一個人師傅不停講,句句叫破喉嚨咁,講真,附近都有小朋友,聽到都唔係幾好啦,成餐飯都間中聽到個師傅講粗口,我真心希望餐廳改善下呢方面,實在覺得有啲唔尊重其他人,餐廳野食係幾好架,但唔會想一邊食野一邊聽到不停有人dllm,最主要佢呢句真係講得好大聲,坐得遠都聽到。其他服務員都好好的,會主動收野,又會主動問我地餐後飲品或甜品,呢點都值得贊的。