2008-08-01
噚日細姑姐帶咗我同阿嫲嚟咗鼎鼎大名的峰壽司食lunch精明的我們為避開等位0既命運, 下午兩點鐘先嚟到, 哈哈!唔駛等位~強高興一坐低就急不及待叫嘢食!好新鮮呀~~~~~樣樣嘢都好好食, 鰻魚好juicy魚生肥美~親子壽司上的三文魚籽新鮮到好似恐怖片0既片段-- 幾十隻發光0既眼望實你|||一啖質落口, 爆炸質感令人興奮無比鵝肝好豐腴, 有金箔响面, 香得嚟有少許羶最差(比較嚟講)係軟殼蟹手卷, 軟殼蟹有回油跡象(i.e應該係放得太耐先畀客人)三個女人仔, 食咗21碟嘢.......第一次食壽司食得咁放AI (artificial intelligence)侍應.....雖然表情木訥, 但服務唔錯!我哋唔覺意將軟殼蟹手巻剔錯為炸蝦手巻(講起都覺得唔好意思), 件炸蝦巻拎到嚟我哋話唔要啲侍應都冇托我哋手踭, 換番件軟殼蟹手巻畀我哋~抵讚期待下一次再嚟拆過
一坐低就急不及待叫嘢食!
好新鮮呀~~~~~
樣樣嘢都好好食, 鰻魚好juicy
一啖質落口, 爆炸質感令人興奮無比
鵝肝好豐腴, 有金箔响面, 香得嚟有少許羶
期待下一次再嚟拆過