2024-11-17 0 浏览
同朋友去荃灣行街,順便食埋晚餐,就搵左呢間串燒店❤️,即叫即煮即燒,價格都幾抵食,整體味道都幾出色,唔錯唔錯👍🏻錫紙花甲粉 好大碗🤣,花甲隻數都幾多下,入面仲有生菜金菇同粉絲,味道麻麻辣辣咁樣好惹味,粉絲完全索滿麻香味,花甲味道都好鮮鰻魚炒飯 鰻魚大大粒咁,肉質軟腍,味道香甜,炒飯都ok錫紙蒜蓉娃娃菜 蒜蓉🧄滿滿,勁香噴噴,娃娃菜完全索滿蒜香味雞全翼 串燒必食雞全翼,辣辣既咁,外皮燒得香脆,雞翼肉身juicy 仲一人叫一罐加多寶 ,串燒必配既飲品🤣

錫紙花甲粉

鰻魚炒飯
鰻魚大大粒咁,肉質軟腍,味道香甜,炒飯都ok

錫紙蒜蓉娃娃菜
蒜蓉🧄滿滿,勁香噴噴,娃娃菜完全索滿蒜香味

雞全翼
串燒必食雞全翼,辣辣既咁,外皮燒得香脆,雞翼肉身juicy

仲一人叫一罐加多寶 ,串燒必配既飲品🤣

2024-11-12 0 浏览
今次去左荃灣一間串燒店叫串燒王,門口掛上燈籠🏮,裝修以木系為主即開蒜蓉生蠔🦪 $188/6隻新鮮蒜蓉生蠔味道鮮美濃郁和鹹香,蒜蓉的香氣與生蠔的鮮味完美融合,口感豐富😍鹽燒大海蝦🦐 $45/2隻鹽燒大海蝦味道清爽鮮甜,帶有淡淡的鹹味和烤過的香氣😍沙嗲雞肉串🐔$28/2串沙嗲雞肉串味道濃郁,搭配雞肉的鮮嫩和香料的層次感😛五花腩肉串🐷$42/3串五花腩的油脂豐富,肉質多汁,十分惹味😝🎇川燒王🎈德海街18號富利達中心地下F2號舖

即開蒜蓉生蠔🦪
$188/6隻

鹽燒大海蝦🦐 $45/2隻
鹽燒大海蝦味道清爽鮮甜,帶有淡淡的鹹味和烤過的香氣😍

沙嗲雞肉串🐔$28/2串
沙嗲雞肉串味道濃郁,搭配雞肉的鮮嫩和香料的層次感😛

五花腩肉串🐷$42/3串
五花腩的油脂豐富,肉質多汁,十分惹味😝

🎇川燒王
🎈德海街18號富利達中心地下F2號舖

2024-11-12 0 浏览
朋友介紹黎食海鮮,呢個既款式相當之多,想食咩都有架,嗌左蒲燒海蝦🦞海蝦係新鮮撈上嚟,所以新鮮彈牙架,食落肉質香甜,係超鮮甜味,新鮮♥️蒜蓉扇貝,大大隻既,蒜香🧄無敵呀,扇貝好鮮味,加上蒜蓉,入哂味呀入♥️另外大大塊嘅燒魷魚,未上枱已經香噴噴,食落唔會乾爭爭冇晒水份,讚👍最後仲嗌咗燒田雞,唔係間間都有燒田雞,咬落肉嫩多汁♥️♥️好耐冇食過田雞,仲以為田雞已經絕咗種,估唔到串燒都可以咁好食,大推!

2024-11-12 0 浏览
串燒|川燒王 |荃灣凌晨荃灣搵嘢食,呢間好推薦!好食又地道,而且食物款式多。
——————————————————
🫶🏻 蒜蓉生蠔好香~蒜蓉愛好者必食!!加上燒得剛好的生蠔,嫩滑入味。
🫶🏻海蝦新鮮彈牙,肉質緊實,帶有海洋的鮮甜味。

📍 荃灣德海街18號富利達中心地下F2號舖
—————————-—————————-
Overall 💗💗💗💗
#串燒#川燒王 #荃灣#荃灣串燒
串燒|川燒王 |荃灣
凌晨荃灣搵嘢食,呢間好推薦!
好食又地道,而且食物款式多。
🫶🏻 蒜蓉生蠔
好香~蒜蓉愛好者必食!!加上燒得剛好的生蠔,嫩滑入味。

🫶🏻海蝦
新鮮彈牙,肉質緊實,帶有海洋的鮮甜味。

📍 荃灣德海街18號富利達中心地下F2號舖

—————————-—————————-
Overall 💗💗💗💗

#串燒#川燒王 #荃灣#荃灣串燒

2024-11-06 52 浏览
今日遲左收工所以去e間位於荃灣德海街餐廳食宵夜估唔到咁高質👍🏻我當日和朋友堂食環境都幾舒服好適合幾個朋友一齊宵夜聚會今次叫左幾個串燒我覺得都好好味佢哋火候掌握得好好熟度和調味都無可挑剔串燒雞腎:好惹味,外面烤🉐好脆好香我簡左中辣對我就岩好佢地d調味粉好香另外金針菇/ 茄子🍆/ 雞翅 等都係好優秀佢地d雞翅係好香外皮焦香裡面煮🉐剛剛好唔會見到🩸水裡面好嫩而且價錢都好合理整體今次我覺得價錢唔貴人均100出頭值得試下
今日遲左收工

我覺得都好好味
佢哋火候掌握得好好
熟度和調味都無可挑剔

串燒雞腎:
好惹味,外面烤🉐好脆好香
我簡左中辣

整體今次我覺得
價錢唔貴
人均100出頭值得試下

2024-11-04 33 浏览
眾所週知油尖旺區一帶串燒店比比皆是,但原來荃灣亦是另一個串燒聖地,網上一搜已經有逾十間串燒店,而當中大部分都好評如潮,這次放棄平時經常光顧的燒烤堂轉而一試小店川燒王。沙嗲雞肉串 ($30/三串)、燒五花腩肉串 ($30/兩串) 等肉類串燒價格相宜,主要以孜然粉及辣椒粉調味偏近川式風味。海鮮選擇出乎意外地豐富,例如即開新鮮蒜蓉燒生蠔 ($188/六隻)、燒蒜蓉扇貝帶子 ($70/兩隻) 、燒生猛活花蝦 ($36/兩隻) 、蒜蓉粉絲燒蘇格蘭聖子王 ($50/隻)、蒜蓉燒活鮑魚 ($65/兩隻),價格相對偏貴但燒蒜蓉扇貝帶子亦算肉厚惹味。
沙嗲雞肉串 ($30/三串)燒五花腩肉串 ($30/兩串) 等肉類串燒價格相宜,主要以孜然粉及辣椒粉調味偏近川式風味。
海鮮選擇出乎意外地豐富,例如即開新鮮蒜蓉燒生蠔 ($188/六隻)燒蒜蓉扇貝帶子 ($70/兩隻) 燒生猛活花蝦 ($36/兩隻) 蒜蓉粉絲燒蘇格蘭聖子王 ($50/隻)蒜蓉燒活鮑魚 ($65/兩隻),價格相對偏貴但燒蒜蓉扇貝帶子亦算肉厚惹味。
2024-11-02 41 浏览
荃灣川式串燒店,好食地道,相當有風味~食物款式多,飲料選擇亦好多。CP值高,調味粉有辣有唔辣,非常入味。真係流晒口水~值得一讚係出餐速度快,大推沙嗲雞肉串、烤五花腩肉串、薄切牛舌等✨蒜蓉扇貝好香~蒜蓉愛好者必食!!粉絲索晒汁,充滿蒜蓉味,啖啖都會食到蒜~扇貝都非常肥美,係鮮甜嘅!!✨雞腎中意外層燒到微脆,好惹味~然後曬滿辣粉,食落好過癮!!雞腎有少少嚼勁爽脆,無異味。✨原隻墨魚好正~好大串,墨魚肉厚而且好彈牙,帶少少墨魚肉汁,推薦!✨墨魚咀墨魚咀好煙韌,一口咬落去會爆汁,調味調得好好,非常入味。

荃灣川式串燒店,好食地道,相當有風味~
食物款式多,飲料選擇亦好多。
CP值高,調味粉有辣有唔辣,非常入味。
真係流晒口水~
值得一讚係出餐速度快,
大推沙嗲雞肉串、烤五花腩肉串、薄切牛舌等

✨蒜蓉扇貝
好香~蒜蓉愛好者必食!!
粉絲索晒汁,充滿蒜蓉味,
啖啖都會食到蒜~
扇貝都非常肥美,係鮮甜嘅!!
✨雞腎
中意外層燒到微脆,好惹味~
然後曬滿辣粉,食落好過癮!!
雞腎有少少嚼勁爽脆,無異味。

✨原隻墨魚
好正~好大串,
墨魚肉厚而且好彈牙,
帶少少墨魚肉汁,推薦!

✨墨魚咀
墨魚咀好煙韌,一口咬落去會爆汁,
調味調得好好,非常入味。
今次嚟到荃灣,口痕食完晚飯想搵d串燒食下,行下行下見到呢間川燒王,唔知係咪同我之前幾間相似,一於又入去試試x第n次🤪🌟汁燒火箭魷魚筒 $78隻🌟魷魚筒成隻碟咁大,又可以食到魷魚鬚又可以食到魷魚筒,口感燒得啱啱好,唔會太韌,加埋味粉食仲惹味🌟燒韮菜 $15串🌟韮菜好長好大份,上面曬滿孜然粉,好惹味,食落既有蔬菜嘅鮮味又有香料味道,唔會互相搶味,食完又想要食🌟原隻田雞燒🌟田雞真係成隻上,啖啖肉,肉質都幾爽口,個人鍾意食田雞腿腿肉,特別有質感,落埋孜然粉食仲夠味,而且都幾夾🌟燒菠蘿 $22/3塊🌟燒菠蘿真係我去每間都要叫嘅串燒,咬落去一樣都好爽甜多,好似飲緊成口菠蘿汁咁正咁清新🌟燒原條秋刀魚 $65/2條🌟秋刀魚都幾大條,個外皮燒得香脆,入面嘅魚肉都夠結實,唔會一食就散晒,唔錯🌟鹽燒大海蝦 $45/2隻🌟上次係第二間試過大海蝦,真係好大隻,呢次見有鹽燒更加想試下。照舊都係會試埋個蝦頭,食到係非常濃郁嘅蝦膏味,加埋鹽燒下蝦肉味仲出左,蝦肉都幾爽口

🌟汁燒火箭魷魚筒 $78隻🌟

🌟鹽燒大海蝦 $45/2隻🌟
2024-10-30
宵夜
2024-10-20 71 浏览
店面雖小 五臟俱全,menu有很多菜品可以選擇,牛羊雞豬海鮮都有,同埋每一份的嘢份量都幾抵食!主食嗌佐花甲粉,選擇米粉,超級大一碗,花甲很新鮮冇沙子,粉超級多,一個人都食唔塞個蒜蓉原條茄子🍆幾大一個,烤得很香,燒每一口都可以食到好重嘅蒜蓉味土豆菠蘿雞腎同埋雞翼都係大塊同埋佢本身嘅燒烤味偏甜口,每一串都好好味,尤其是菠蘿🍍解膩一流最出色嘅係金針菇,煮嘅好入味,辣味也比較足算係夜晚想食宵夜嘅好去處!

蒜蓉原條茄子🍆幾大一個,烤得很香,燒
每一口都可以食到好重嘅蒜蓉味

最出色嘅係金針菇,煮嘅好入味,辣味也比較足
算係夜晚想食宵夜嘅好去處!

• 蒜蓉原條茄子
2024-09-30 143 浏览
川燒王魷魚頭 $35靖花魚 $42五花腩 $12豬頸肉 $35鰻魚炒飯 $70最近我去咗位於荃灣德海街嘅「川燒王」,真係俾我驚喜到唔得了!呢間串燒舖環境舒適,裝潢簡單,但氣氛好親切,非常適合三五好友聚餐。首先要介紹嘅係「魷魚頭」,價錢$35,外脆內軟,鮮味十足,配上特製醬汁,簡直令人一口接一口,根本停唔落嚟!而「靖花魚」$42,魚肉嫩滑,燒得剛好,配上香料,味道更上一層樓。再講講「五花腩」,只需$12,性價比超高,肉質鮮嫩,肥瘦適中,咬落去好有口感,真係每次都要點一份!而「豬頸肉」$35,醃製得非常入味,燒得恰到好處,肉香四溢,絕對唔會失望。最後,我試咗「鰻魚炒飯」,$70,炒飯粒粒分明,鰻魚肉質鮮滑,搭配蔥花同埋蛋粒,味道真係一流,令人回味無窮。總括來講,「川燒王」無論喺食物質素、價錢還是服務上,都做得相當出色。如果你鍾意串燒,記得去試下呢間舖,肯定會令你食得開心!😋靜靜雞指數 🐥🐥🐣🥚🥚🔂再偷食指數 ✅✅✅☑️☑️💲減荷包指數 💸💸💵💵💵——————————————————店舖資料📍#eatstealthily #靜靜雞食 #香港美食 #美食 #food #hkfoodie #food
川燒王

🔂再偷食指數 ✅✅✅☑️☑️
💲減荷包指數 💸💸💵💵💵
店舖資料

📍

#eatstealthily #靜靜雞食 #香港美食 #美食 #food #hkfoodie #foodiehk #instafoodie #hongkong #topcitybiteshk #hkfood #hkig #foodporn #discoverhongkong #foodlover #hkrestaurant #asianfood #chinesefood
2024-09-27 117 浏览
📍 川燒王(荃灣) 深夜食串燒邊個話會肥㗎??想食就食,依度除咗串燒之外,仲有其他主食😙特別有內地嘅風味🍢買個外賣🥡回家享受食宵夜既時間⏰餐點種類選擇多樣,飲料的選擇也很多(提供酒精/非酒精飲品),食物美味,CP值高,上菜速度快。肉類火烤的品質好穩定,調味粉有辣有唔辣都值得一試,辣粉又香又麻,令串燒口味更有層次,超級過癮!!✨芝心丸✨司華力腸✨雞軟骨雞脆骨燒到少少焦香,粒粒香脆,好有咬口🐥✨雞中翼雞翼火候就恰到好處,雞皮香脆,而肉質依然能夠保持嫩滑🐔✨阿拉伯羊肉串現串的羊肉串,口感鮮嫩,焦香爆汁,而且沒有膻味,非常惹味🐑✨川北炒米粉米粉上枱賣相雖然普通,但配料十足,加埋雞蛋、腸仔、菜🥬食左一啖後發現咸香十足,同時好有鑊氣,愈食愈停唔到口😍
📍 川燒王(荃灣)
深夜食串燒邊個話會肥㗎??
想食就食,依度除咗串燒之外,仲有其他主食😙
特別有內地嘅風味🍢
買個外賣🥡回家享受食宵夜既時間⏰

✨芝心丸
✨司華力腸

✨雞軟骨
雞脆骨燒到少少焦香,粒粒香脆,好有咬口🐥

✨雞中翼
雞翼火候就恰到好處,雞皮香脆,而肉質依然能夠保持嫩滑🐔

✨阿拉伯羊肉串
現串的羊肉串,口感鮮嫩,焦香爆汁,而且沒有膻味,非常惹味🐑
✨川北炒米粉

2024-09-22 118 浏览
《川燒王(荃灣)》中秋過後天氣轉涼幾舒服,食完飯同frd去海邊邊行邊吹水,成件事幾青春😌 點知傾到咁上下個肚有啲餓,口痕痕返緊屋企果時經過聞到鬼死咁香就八卦走去睇睇咩料。唔睇由自可🥹去到聞到啲串燒味真係好似上左身咁欲罷不能🙈由於呢排要keep fit於是都要克制住自己,係menu精選左少少咁大把😝都係少少卡路里姐!烤魷魚鬚超彈牙,就算係鬚腳幼身嘅位都好juicy🦑燒白鱔厚身肉質彈牙,鱔皮燒到出哂油香氣不得了🐍牛舌心係超大厚切👅表面燒到脆身入面超嫩小小地😋食左四串,因為....烤魷魚值得多翻一次牌子!如果你都想試下呢間出色嘅串燒店,記得bookmark定呢間餐廳,約埋三五知己一齊嚟試下👨‍👨‍👧‍👦 地址: 荃灣德海街18號富利達中心地下F2號舖#barbecue #grill #spicy #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfood #foodblogger #hk #hkig #hkigers #hkfoodblog #hkfoodstagram
《川燒王(荃灣)》

烤魷魚鬚超彈牙,就算係鬚腳幼身嘅位都好juicy🦑
燒白鱔厚身肉質彈牙,鱔皮燒到出哂油香氣不得了🐍
牛舌心係超大厚切👅表面燒到脆身入面超嫩

小小地😋食左四串,因為....烤魷魚值得多翻一次牌子!

地址: 荃灣德海街18號富利達中心地下F2號舖

2024-09-21 110 浏览
約咗同事收工之後一齊去食宵夜,喺荃灣千色附近嘅四陂坊見到呢間川燒王,經過門口聞到食物嘅香氣,就決定咗食惹味嘅串燒做宵夜啦~牛肉串(1串)💰HK$28牛肉串牛味濃郁而且鮮嫩多汁,用孜然粉做調味,味道一流~雞翼(4隻)💰HK$36燒雞翼外皮變到好香脆,內裡肉質依然保持juicy,配搭埋孜然粉嘅調味,更加香氣四溢~沙嗲雞肉串(2串)💰HK$28表面有微微嘅焦香,雞肉肉質嫩滑!沙嗲醬嘅甜味同埋微辣感同雞肉嘅鮮美相得益彰~墨魚丸(1串)💰HK$22墨魚丸表面燒至金黃色少少脆,內裏口感彈牙,口感豐富~甜蜜玉子燒💰HK$28玉子好厚身,口感嫩滑而重帶有微甜嘅蛋香~錫紙蒜蓉娃娃菜(1份)💰HK$38娃娃菜咬落去仲係保持咗水份,而且口感爽脆,而且吸收哂蒜蓉嘅濃郁香氣~

牛肉串(1串)💰HK$28
牛肉串牛味濃郁而且鮮嫩多汁,用孜然粉做調味,味道一流~
牛肉串

雞翼(4隻)💰HK$36
雞翼

沙嗲雞肉串(2串)💰HK$28
沙嗲雞肉串

墨魚丸(1串)💰HK$22
墨魚丸表面燒至金黃色少少脆,內裏口感彈牙,口感豐富~
墨魚丸

甜蜜玉子燒💰HK$28
玉子好厚身,口感嫩滑而重帶有微甜嘅蛋香~
甜蜜玉子燒

錫紙蒜蓉娃娃菜(1份)💰HK$38
錫紙蒜蓉娃娃菜
$120 (宵夜)
牛肉串
雞翼
沙嗲雞肉串
墨魚丸
甜蜜玉子燒
2024-09-18 198 浏览
放工後已經好晏,經過呢間荃灣小店香噴噴😍明天又是假期,小朋友訓曬覺✨,買D串燒回家同老公二人世界先😋🤤🍡燒雞全翼每樣串燒都滿滿既孜然辣粉係表面,令到雞全翼相當惹味🍢燒雞翼燒得好入味,皮脆卜卜,一串二隻好滿足🍡燒五花腩肉串半肥瘦的五花腩,用上等的豬腩,肉質肥瘦層次分明🍢燒沙嗲雞肉串雞肉外脆內嫩,神級惹味燒有機菠羅🍍菠蘿 嘅糖份被燒至微焦,増添了陣陣焦糖香店舖雖然細細,卻匯集左各種特色既串燒、海鮮,仲有唔辣✖️、大中細辣🌶️串燒滿滿既孜然辣粉係表面,相當惹味🥳🥳🍢川燒王🍡🧑‍🍳荃灣德海街18號富利達中心地下F2號舖#川燒王 #荃灣串燒 #荃灣美食 #宵夜 #荃灣宵夜 #香港宵夜 #美味宵夜 #荃灣好去處 #荃灣德海街

🍡燒雞全翼
每樣串燒都滿滿既孜然辣粉係表面,令到雞全翼相當惹味

🍢燒雞翼
燒得好入味,皮脆卜卜,一串二隻好滿足

🍡燒五花腩肉串
半肥瘦的五花腩,用上等的豬腩,肉質肥瘦層次分明

🍢燒沙嗲雞肉串
雞肉外脆內嫩,神級惹味

燒有機菠羅🍍
菠蘿 嘅糖份被燒至微焦,増添了陣陣焦糖香

串燒滿滿既孜然辣粉係表面,相當惹味🥳🥳

🍢川燒王🍡
🧑‍🍳荃灣德海街18號富利達中心地下F2號舖

2024-09-14 84 浏览
不知不覺間已經成年冇過嚟幫襯啦,今日突然想食串燒做宵夜,又諗起呢間舖頭。點返上次我食完就覺得最好食嘅:🍆蒜蓉燒原條茄子食串燒必點系列💯,同樣係勁多蒜泥🧄,燒到火喉岩岩好🔥,而且食落好夠味又香口。🍢燒墨魚丸勁彈牙,而且表面上灑上大量調味料,真係好好味😋。🍢司華力腸 勁大條,抵食之選。另外重點咗幾款未試過嘅:🐟鹽燒鯖魚,燒到好乾身,口感煙靭,一啲都唔腥。🍄錫紙燒雜菇入面有金針菇、冬菇、落咗好多辣椒油,如果唔辣會更好。🍝川北炒米粉份量都幾多,炒到好乾身,米粉口感煙靭,略嫌未夠鑊氣,不過勝在夠足料。

點返上次我食完就覺得最好食嘅:
🍆蒜蓉燒原條茄子

🍢燒墨魚丸勁彈牙,而且表面上灑上大量調味料,真係好好味😋。

🍢司華力腸
勁大條,抵食之選。

另外重點咗幾款未試過嘅:
🐟鹽燒鯖魚,燒到好乾身,口感煙靭,一啲都唔腥。

🍄錫紙燒雜菇
入面有金針菇、冬菇、落咗好多辣椒油,如果唔辣會更好。

🍝川北炒米粉