2022-06-03 48 浏览
同朋友試下佢屋企附近嘅呢間台式餐廳,午餐都勁多款式,價錢最平$5x就有碗麵,都幾抵食台式香濃沙茶鍋 $98配料好豐富🤩有娃娃菜、牛肉片、米血糕、牛丸、沙白、粟米、金菇、炸枝竹、嗚門卷、花枝丸、韭菜、蕃茄同青豆角主食粉麵可以揀公仔麵/寬條薯粉 / 粉絲/米飯,我哋就揀咗薯粉,索晒湯汁好惹味🤤湯底夠晒濃郁,配料亦都索晒湯底,牛肉有好多塊,肉質唔會韌👍🏻 米血糕煙煙韌韌味道都唔錯幸福小食拼盤 $88小食拼盤用9宮格裝住,每格都唔同小食,可以同朋友開心share😋肉鬆榨菜蛋餅 $30蛋餅入面有青瓜、肉鬆同榨菜,面頭勁多沙律醬同茄汁,口感勁豐富台南烤蒜香腸 $32香腸紮實有嚼勁又不油膩,配埋蒜片食更惹味芋香珍珠奶茶 $28黑糖珍珠奶茶 +$8食台式嘢當然要叫返台式飲品🤪味道唔會過甜👍🏻

台式香濃沙茶鍋 $98

幸福小食拼盤 $88

肉鬆榨菜蛋餅 $30

台南烤蒜香腸 $32
香腸紮實有嚼勁又不油膩,配埋蒜片食更惹味

芋香珍珠奶茶 $28
黑糖珍珠奶茶 +$8
食台式嘢當然要叫返台式飲品🤪味道唔會過甜👍🏻
2022-06-01 54 浏览
太耐冇食台灣野,見屋企附近開咗一間就同埋女兒一齊落去食。台南烤蒜香腸香腸外脆內軟,每次去台灣都必食。黑糖珍珠奶茶奶茶不算太甜加了不同味道剛剛好,珍珠10分煙韌很有咬口。幸福一品臭臭鍋材料豐富,有娃娃菜,白豚肉,臭豆腐,新竹貢丸,米血糕,大腸,鴨血,沙白,鵪鶉蛋,蕃茄,榨菜,韭菜,金菇,嗚門卷,炸枝枝。因為我哋食唔到辣所以叫咗小辣,湯底濃,我哋叫咗粉絲,粉絲吸晒醬汁的味道10分惹味。士林鹽酥雞扒便當鹽酥雞扒10分大塊,粉漿不算太口,雞扒鮮嫩多汁,肉燥飯不會太鹹。另外跟餐送紫菜湯,很好味。古早仙草三色芋圓因為太想食芋圓所以叫左飯後甜品,芋圓煙靭可口。

太耐冇食台灣野,見屋企附近開咗一間就同埋女兒一齊落去食。

台南烤蒜香腸
香腸外脆內軟,每次去台灣都必食。

黑糖珍珠奶茶
奶茶不算太甜加了不同味道剛剛好,珍珠10分煙韌很有咬口。

士林鹽酥雞扒便當
另外跟餐送紫菜湯,很好味。

古早仙草三色芋圓
因為太想食芋圓所以叫左飯後甜品,芋圓煙靭可口。
2022-05-27 59 浏览
見疫情回穩,就即刻約朋友出黎食下飯,我地就約左去食西灣河呢一間台式餐廳,餐廳環境新淨舒適,以卡位為主。食物種類選擇豐富,有火鍋、有小食、有飯類、麵類、甜品、飲品等等。而我就點了一個幸福一品臭臭鍋,選擇了主食粉絲和湯底小辣,而鍋入面有娃娃菜、白豚肉、臭豆腐、新竹貢丸、米血糕、大腸、沙白、鵪鶉蛋、蕃茄、榨菜絲、韭菜、金菇、嗚門卷、炸枝竹,很豐富。朋友就點了一個蒲燒鯛魚腹便當,魚肉質不錯,而且無骨。另外我地就點了一個小食,起司培根蛋餅,入面有芝士培根同埋青瓜絲,口感豐富。最尾就就點了芋香珍珠奶茶和古早仙草三色芋圓,珍珠和芋圓口感都很煙靭。
見疫情回穩,就即刻約朋友出黎食下飯,

2022-05-26
2022-05-27 1166 浏览
天氣涼涼地就好想打邊爐🍲 今日嚟咗太安樓諗住掃街 但係行過呢邊見到有一間食台式火鍋嘅餐廳 一人一鍋配料又好豐富所以就試吓佢🤤餐廳環境好光猛已經令人心情好愉快😂 再加上係食我最鍾意嘅火鍋 一人一鍋嘅邊爐來講呢間算幾抵食👍🏻 午市套餐都有8個餐選擇 而且餐牌已經好詳細咁列出火鍋入面有咩配料麻辣什錦牛肉鍋呢個我哋嗌咗中辣 但係又未至於辣到食唔到🌶 入面有娃娃菜 牛肉片 牛肉片有好多片 不過每塊都比較細塊 豬肉水餃 有淡淡嘅韭菜味🥟 福州魚丸 呢個幾特別咬落口入面有豬肉餡料🐷 鴨血有三片 比較有台灣風味🦆 花紋蜆 米血糕 大腸 大腸都有好多片 滷水味好香 韭菜 金菇 炸枝竹 鳴門卷 仲有青豆角 配菜方面我哋嗌咗寬條薯粉 放入火鍋度淥兩淥就可以攞出嚟啦😉 煙煙韌韌咁好好食台式香濃沙茶鍋喺火鍋配料中間有一羹沙茶醬 令成個鍋嘅味道都好香花生味 配料有娃娃菜 牛肉片 米血糕 牛丸 芝心魚腐 芝心魚腐就令人有少少失望因為芝士味唔香🧀 花紋蜆 粟米 金菇 炸枝竹 鳴門卷 花枝丸 韭菜 蕃茄 同埋青豆角 配料同上面另一個鍋有啲相近所以就唔逐樣介紹啦 呢個配菜我哋揀咗粉絲 冇諗過原本係鍋入面已經有粉絲 係兩個
台式香濃沙茶鍋
台式香濃沙茶鍋
火鍋配料中間有一羹沙茶醬 令成個鍋嘅味道都好香花生味 配料有娃娃菜 牛肉片 米血糕 牛丸 芝心魚腐 芝心魚腐就令人有少少失望因為芝士味唔香🧀 花紋蜆 粟米 金菇 炸枝竹 鳴門卷 花枝丸 韭菜 蕃茄 同埋青豆角 配料同上面另一個鍋有啲相近所以就唔逐樣介紹啦 呢個配菜我哋揀咗粉絲 冇諗過原本係鍋入面已經有粉絲 係兩個鍋入面都有粉絲 所以基本上食完個鍋已經好飽😂 但係仲有多個主菜喺隔離
味道唔算好甜 感覺好養生🤣 雪耳好食
冰糖紅棗燉雪耳 冷泡亞里山烏龍
冷泡亞里山烏龍
無糖嘅烏龍茶嚟嘅 味道濃郁🍵 配火鍋一齊食 感覺更健康 更解膩
呢問台式火鍋店真係好值得推介 服務亦都好好 店員會主動幫忙加湯🥣 雖然落單張紙寫用餐時間一個鐘 但係配料多到好難一個鐘食晒😮
午餐
2022-05-21 45 浏览
今日去探朋友,順道試一下呢間台灣野,裝修華麗夠哂光猛,食物飲品選擇都幾多,手工麵、便當、小食同有幾款鍋物揀🔅藥膳花雕雞鍋配料都幾多,有桃膠、滑雞、紅棗、人蔘、蟲草花、貢丸、蓮藕、娃娃菜、水餃、鵪鶉蛋、金菇、炸枝竹、嗚門卷,真係佢寫既都有齊哂呀。湯底唔會好濃藥膳味,加埋本身既薯粉去淥,索哂個湯底好正,一個唔會好多肉既鍋,感覺好健康,有補身唔膩唔燥既感覺🔅士林鹽酥雞排便當雞排份量多,2塊好大既雞排配上滷食飯,夠哂飽肚,仲有紫菜貢丸湯,性價比高🔅台南烤蒜香腸平時食香腸都係就咁食,朋友教連埋蒜片一齊食,別有一番風味,雖然食完個口會好濃味,但好食大過天🔅紅豆仙草珍珠芋圓非常既多料,唔會太甜,珍珠同芋圓都煲到岩岩好,煙煙unun🔅古早冬瓜茶食完鹽酥雞,飲番杯冬瓜茶,好有清熱效果呀

🔅藥膳花雕雞鍋

🔅士林鹽酥雞排便當

🔅台南烤蒜香腸

🔅紅豆仙草珍珠芋圓
非常既多料,唔會太甜,珍珠同芋圓都煲到岩岩好,煙煙unun

🔅古早冬瓜茶
食完鹽酥雞,飲番杯冬瓜茶,好有清熱效果呀
2022-05-18 62 浏览
係台灣火鍋呀!好似去左台灣咁,勁地道又好食,價值仲要唔貴,性價比超高👍👍麻辣雜錦牛肉鍋(中辣) $118餸料:娃娃菜,牛肉片,豬肉水餃,花枝丸,鴨血,沙白,米血糕,大腸,韭菜,金菇,炸枝竹,鳴門卷,青豆角配主食:寬條薯粉 份量勁足,本身入面已經有好多粉絲,樣樣配料都係幾件幾件,唔會樣樣得一粒,好足料,佢既麻辣湯底又麻又香,真係好似去左台灣食麻辣鴨血咁,非常惹味,牛肉大大片,食落重牛味,好多配料都同個湯底好夾,完全索哂個麻香味,超級好食,食到差唔多再放個寬粉落去,寬粉勁q彈,明明好飽都仲好想食哂佢,完全大滿足台式香濃沙茶鍋 $118餸料:娃娃菜,牛肉片,米血糕,牛丸,沙白,粟米,金菇,炸枝竹,鳴門卷,花枝九,韭菜,蕃茄,青豆角配主食:方便麵沙茶味勁濃郁,香味獨特,食落有陣陣既鮮鹹味同輕微既甜香,岩哂唔食得辣既朋友,餸料都好入味,米血糕口感軟糯,粟米勁甜,食到最尾到放方便麵落去連湯食哂,超幸福!火鍋食落麵唔多味精,食完隔左好耐都唔會好口渴古早冬瓜茶 $22冬瓜茶飲落好清香,唔會過甜,飲落好舒服同會有冬瓜回香自家製薏米水 $26清新好飲,唔會太甜,健康美味必叫

麻辣雜錦牛肉鍋(中辣) $118
配主食:寬條薯粉

台式香濃沙茶鍋 $118
配主食:方便麵

火鍋食落麵唔多味精,食完隔左好耐都唔會好口渴

古早冬瓜茶 $22
冬瓜茶飲落好清香,唔會過甜,飲落好舒服同會有冬瓜回香

自家製薏米水 $26
清新好飲,唔會太甜,健康美味必叫
2022-05-17 57 浏览
今晚和朋友去西灣河太安樓幸福鍋吃晚餐。店新開張時吃過,覺得不錯。今次見到餐單更新了,有更多款台式小食,便當,麵食,鍋物及飲品,以供選擇。我們分別選了台式香濃沙茶鍋和藥膳花雕雞鍋。一人一鍋靈活衛生。每個鍋可自選主食粉麵,加$10可轉台南滷肉飯。台式香濃沙茶鍋($118)配料豐富,湯底濃郁,好食。大大煲有娃娃菜,牛肉片,米血糕,沙白,牛丸,粟米,金菇,炸枝竹,花枝丸,鳴門卷,韭菜,冬菇等。我特別欣賞牛肉片,米血糕和花枝丸。藥膳花雕雞鍋($118)藥材香味濃郁。除了鮮嫩美味的雞件外,還有桃膠,红棗,人参,蟲草花,新竹貢丸,蓮藕,娃娃菜,豬肉水餃,鵪鶉蛋,炸支竹,金菇,鳴門卷等。不錯!小食澎湖花姿丸($38)一份六粒,彈牙好味。古早仙草三色芋圓($38)是個不錯的甜品。店不用加一。兩個人吃飽飽盛惠$312。路經太安樓可以一試。

小食澎湖花姿丸($38)一份六粒,彈牙好味。

古早仙草三色芋圓($38)是個不錯的甜品

店不用加一。兩個人吃飽飽盛惠$312。路經太安樓可以一試。
2022-05-01 80 浏览
排隊排了30分鐘,嘟安心出行和康復碼,唔俾入,唔認可康復碼,政府都講左康復碼ok,但就係唔俾,叫左上司黎都話唔ok,一肚氣,唔食啦,浪費我排隊30分鐘,我去邊用康復碼都ok,就你唔得?!
2022-04-12 123 浏览
今次真係超想食一人一鍋,所以嚟咗呢間餐廳食台式一人一鍋😋呢度環境裝修得幾靚,我哋嘅卡位都坐得幾舒服,好夠闊☺️我鍾意呢度星期六日都有lunch set,好抵食!$100內就有一個鍋、一個主食同埋嘢飲~我就最鍾意食辣,所以諗都唔諗就叫咗麻辣什錦牛肉鍋 ($88)🌶中辣嚟講,本身我覺得唔算好辣,但愈煮愈辣,去到最後我食薯粉仲要索哂啲湯,勁過癮🤣配料方面,講真我覺得唔算好特別,但勝在好豐富,樣樣都有啲,仲好有台式風味,有鴨血、米血糕呢啲食材🤤樣樣都幾啱我食~除咗另外上嘅薯粉,佢入面都仲有粉絲,細食嘅女仔應該食哂個鍋都飽了🤣男朋友叫咗個特濃三重芝士鍋 ($96)🧀我覺得呢個芝士味都算幾濃,襯返佢啲配料都好match~最特別係有鵪鶉蛋同響鈴😂不過我覺得配公仔麵就略鹹咗少少~佢嘅飲品除咗汽水之外,仲有啲自家製飲品,我哋就叫咗冰糖紅棗燉雪耳~呢個真係好足料,我勁鍾意飲,仲食埋入面啲雪耳同紅棗添🤣第一次嚟講印象真係唔錯,食物唔錯,好衛生,性價比都好高👍🏻

特濃三重芝士鍋

冰糖紅棗燉雪耳

第一次嚟講印象真係唔錯,食物唔錯,好衛生,性價比都好高👍🏻
2022-04-05
特濃三重芝士鍋
2022-02-26 197 浏览
🧡❤️🧡香香台式臭臭鍋🍲近排天氣凍凍地,打邊爐嘅意欲又嚟啦🥰喺太安樓買完啲小食,經過依間火鍋專門店有外賣火鍋套餐🍲價錢唔貴,仲有埋個鍋!緊係要試吓佢啦😗❤️幸福一品臭臭鍋❤️ (中辣) $108中辣嘅味道啱啱好,雖然話係臭臭鍋😗但係其實一啲都唔臭!「臭」味來自台式臭豆腐,黑色嘅臭豆腐其實好惹味😆火鍋料超級豐富👉🏻有娃娃菜、白豚肉、臭豆腐、新竹貢丸、米血糕、大腸、鴨血、花紋蜆、鵪鶉蛋、蕃茄、榨菜絲、韭菜、金菇、嗚門卷、炸枝竹🤤當中嘅米血糕軟糯入味,食完好幸福!粉麵揀咗粉絲🥢幼細粉絲掛上湯底精華,食到唔停口🧡澳洲牛小排英國牛板腱×海蝦墨魚滑魚皮🧡 $168肉肉嘅份量絕對足夠一個人食🥩鍾意食牛肉嘅朋友一定鍾意🐮佢嘅牛小排同埋牛板腱質素都好高,冇多餘筋位😋油脂比例剛剛好,肉味濃✨海蝦大大隻🦞用嚟打邊爐就最好不過!墨魚滑🦑爽滑彈牙,仲有墨魚粒🥰旁邊仲有炸魚皮,大大片好過癮!套餐仲有菜盤㗎🥗粉麵揀咗寛條薯粉-滑溜有口感,掛汁力強鍋物就揀咗桃膠人蔘美人鍋-清湯有雞件,味道有人蔘甘甜味加配白菜豬肉餃($18)-唔係急凍餃子🥟,內餡滿滿外賣自取仲有折扣優惠,計返最平都唔使$100,仲可以要埋個鍋🍲真係好抵食!
🧡❤️🧡
香香台式臭臭鍋🍲

❤️幸福一品臭臭鍋❤️ (中辣) $108
粉麵揀咗粉絲🥢幼細粉絲掛上湯底精華,食到唔停口

🧡澳洲牛小排英國牛板腱×海蝦墨魚滑魚皮🧡 $168
粉麵揀咗寛條薯粉-滑溜有口感,掛汁力強
鍋物就揀咗桃膠人蔘美人鍋-清湯有雞件,味道有人蔘甘甜味

加配白菜豬肉餃($18)-唔係急凍餃子🥟,內餡滿滿
白菜豬肉餃

外賣自取仲有折扣優惠,計返最平都唔使$100,仲可以要埋個鍋🍲真係好抵食!下次食埋佢其他鍋底先😍

📍幸福鍋
📍西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下G25號舖

白菜豬肉餃
原來而家啲外賣火鍋有埋煲同爐😍咩都唔洗準備,去露營都得呀🤣🤣藥膳花雕雞鍋 $721730前去買仲有下午茶😜有一大鍋有齊配料喺入面,湯底好飲,有蟲草花,但係雞件有啲老,打邊爐都係食返牛肉好啲😂仲有粉絲,所以就揀左滷肉飯,估唔到肥瘦平均又幾出色!澳洲牛小排 美國牛板腱 海蝦墨魚滑魚皮 御膳麻辣鴨血鍋 $168有一款牛好出色!雪花好平均,食落超嫩滑,但唔知係邊種🤣墨魚滑好彈牙,湯底係超正宗台灣食到嘅香辣😍配咩都昇華左味道,揀左寬條薯粉,更加係索哂湯汁👅👅廣島蠔最鍾意打邊爐食蠔😍古草鮮橙茶好香鮮橙味~好解渴冰糖紅棗燉雪耳濃郁到好似糖水咁!不過甜左啲,可以溝啲水飲

藥膳花雕雞鍋 $72

澳洲牛小排 美國牛板腱 海蝦墨魚滑魚皮
御膳麻辣鴨血鍋 $168

廣島蠔
最鍾意打邊爐食蠔😍

古草鮮橙茶
好香鮮橙味~好解渴

冰糖紅棗燉雪耳
濃郁到好似糖水咁!不過甜左啲,可以溝啲水飲
2022-02-24 78 浏览
自從第5波爆發之後,想放工同朋友聚下打邊爐都冇機會😭咁啱公司附近新開左間外賣自取火鍋店!唔知打邊爐點外賣自取🤣好奇心驅使之下我就去左幫襯。入到去老闆好熱情地招待,見到我未諗好食咩,老闆就推薦左人氣之選:台式沙茶牛肉鍋以及麻辣鴨血鍋。火鍋套餐:首先自選肉類,再揀鍋物,最後加飲品。我揀左沙茶牛肉鍋,配澳洲牛小排、豬梅花、花甲海蝦以及響鈴,粉麵揀左薯粉,火鍋料非常豐富。湯底好濃,但食完唔會口渴,響鈴吸左啲湯汁好入味,好正😍牛肉豬肉大約每款7-8塊,牛肉脂肪分布平均,食落唔會好韌,豬肉都配上湯汁味道好夾😍薯粉分量好多,食完真係好夠飽好滿足!朋友就叫左麻辣鴨血鍋,湯底好湯而且辣味好重,適合中意食辣既朋友仔。呢個鍋就配澳洲牛小排同美國牛板腱,粉麵就揀左粉絲。鴨血份量好多,大約有7-8塊,牛肉吸左麻辣湯底更加惹味!粉絲分量都好多,浸左落個麻辣火鍋入面瞬間吸晒啲麻辣汁,好過癮😍餐廳好貼心地包裝,所以啲湯汁唔怕會漏出嚟。只需加$10就可以外賣自取🥰

2022-02-23 88 浏览
🌈幸福鍋呢幾日真係太凍又忍唔住打邊爐😆今日同老公去咗西灣河搵嘢食見到呢間幸福鍋有午市套餐自選鍋物+自選粉面+自選特飲😎🥢台式香濃沙茶鍋$88湯底濃濃沙茶味 材料非常豐富娃娃菜 牛肉片 米血糕 牛丸 芝心魚腐花纹蜆 粟米 金菇 炸枝竹 鳴門卷花枝丸 韭菜 蕃茄 青豆角 粉絲材料多元化之外 份量亦都唔少米血糕煙韌有驚喜🤗🥢一品酸菜白肉鍋$86湯底酸酸地 非常開胃娃娃茶 白豚肉 蟲草花 蕃茄 香菇金菇 韭菜 榨菜绿絲 炸枝竹 鳴門卷花紋蜆 鵪鶉蛋 凍豆腐 青豆角🥢花雕牛小排$68經酒醃製後牛小排好香花雕酒味表面有幾粒杞子作為點綴驚喜位係 入口依然保留到花雕酒香味😋🥢麻辣鴨血$28入口好滑 少量麻辣味😁🥢蟹籽蝦滑$28新鮮爽口😊🥢自選粉面我哋揀咗寬條薯粉薯粉入口煙靭 吸晒啲湯汁 好好味 My飛佛😚🥤飲品方面老公就揀左冰糖紅棗燉雪耳入口啖啖雪耳 帶微甜老公話好滋潤😜而我就揀左冷泡阿里山烏龍烏 非常解渴😗整體黎講呢個價錢真心好抵同埋材料又多又多種類個爐仲可以調大細火👍🏼我之前食過連鎖式一人一鍋價錢差唔多 材料又少又唔好食😬侍應都好友善 又成日幫我地加湯😇希望荃灣會開分店😄
🌈幸福鍋

侍應都好友善
又成日幫我地加湯😇

希望荃灣會開分店😄

2022-02-18 1651 浏览
西灣河太安樓好多嘢食我諗大家都知🤣今次就入咗舖頭試吓台式火鍋 呢間餐廳主打一人火鍋🍲比起一大班人用同一個 比較上衛生 同埋價錢亦都會相對地平😗麻辣雜錦牛肉鍋 $88除咗牛肉,仲有麻辣水餃丶丸丶鴨血丶蜆肉丶大腸同埋好多唔同嘅蔬菜 🥬 所以你見到火鍋嘅賣相非常豐富! 仲色澤好靚添 雖然叫咗小辣~ 但係佢嘅辣到都有啲高呀 餸菜好似牛肉呢啲吸晒啲湯底就會食得出麻麻辣辣嘅感覺🥰 雖然比較上辣但都幾好味😋一品酸菜白肉鍋 $88呢款就比較清新健康啲啲🤣 除咗豚肉之外,蜆肉丶榨菜丶鵪鶉蛋丶冬菇同埋唔同嘅配菜🥳我幾鍾意呢個湯底 因為火鍋裏面仲有粉絲!食粉絲嘅時候全部都吸晒湯底 酸酸地嘅味道 好開胃好好食😆❤️呢個價錢仲包埋一款粉面 例如有公仔麵丶米粉白飯呢啲😗 我就試咗薯粉 幾彈牙同樣配合湯底就更加入味!!另外,配埋嘅嘢飲都非常有誠意㗎😍唔係普通飲品 選擇好多,例如薏米水丶綠茶丶橙汁丶甘蔗水呢啲~ 我自己就試咗紅棗雪耳糖水 非常唔好飲呀! 好似真係飲咗碗糖水咁😊😋 甜度適中 入邊嘅材料仲好豐富添😝今次用餐體驗都非常滿意!除咗嘢食質素好高,價錢又抵食之外🤪 餐廳入邊好乾淨店員服務亦都非常好 佢而家仲做埋外賣

麻辣雜錦牛肉鍋 $88

一品酸菜白肉鍋 $88
我幾鍾意呢個湯底 因為火鍋裏面仲有粉絲!

今次用餐體驗都非常滿意!除咗嘢食質素好高,價錢又抵食之外🤪 餐廳入邊好乾淨店員服務亦都非常好 佢而家仲做埋外賣自取嘅優惠都,有好多唔同嘅折扣㗎!
有興趣都可以留意吓🤤
2022-02-16
午餐
2022-02-18 65 浏览
晚上六時後禁堂食,天氣涼涼地,就想食D暖身食品,就來一個外賣小火鍋,疫情下,一人一鍋就最安心!一人套餐,肉類有10個組合(每款連蔬菜盒)、火鍋湯底有6款、粉麵4款,飲品可隨意加購外賣專用火鍋配件 +$10可燃燒大約個半鐘至兩個鐘M06 澳洲牛小排 美國牛板睷 $148 -  油脂分怖都平均,牛味重!養生藥膳花雕雞鍋 - 藥膳味不重,略嫌偏鹹... 鍋內有雞件、紅棗、杞子粉絲M07 美國牛板睷 豬梅花 阿嬤燒酒雞 $148- 有齊牛、豬、雞,款款有幾件,份量啱呂桃膠人參美人鍋 - 桃膠、人參、紅棗、蟲草花 - 女士首選湯底寬條薯粉冰糖紅棗燉雪耳 +$10- 足料,滿滿膠質,推介
外賣專用火鍋配件 +$10
可燃燒大約個半鐘至兩個鐘
M06 澳洲牛小排 美國牛板睷 $148
-  油脂分怖都平均,牛味重!

養生藥膳花雕雞鍋
- 藥膳味不重,略嫌偏鹹... 鍋內有雞件、紅棗、杞子

粉絲
M07 美國牛板睷 豬梅花 阿嬤燒酒雞 $148
- 有齊牛、豬、雞,款款有幾件,份量啱呂

桃膠人參美人鍋 - 桃膠、人參、紅棗、蟲草花
- 女士首選湯底

寬條薯粉
冰糖紅棗燉雪耳 +$10
- 足料,滿滿膠質,推介