天寒地凍...打邊爐條癮又起,見到一人一鍋可以外賣返屋企慢慢滾住食,梗係唔放過。仲要價錢好抵食火鍋湯底同配料都有好多選擇包裝方面非常好,拎到返屋企完全無滴漏嘅情況👍🏻一人一鍋.乾淨衛生「幸福一品臭臭鍋」可以選擇辣度,揀咗少辣都好惹味,最正係入面嘅台灣臭豆腐配料好豐富,粉絲索哂湯底仲可以揀滑嘟嘟嘅薯粉「特濃三重芝士鍋」芝士呼好濃郁,一邊滾,忍唔住要飲堆個湯底仲有長長嘅蟹柳「台式香濃沙茶鍋」沙茶湯底都唔錯,加埋帶點甜味嘅醬料,仲好味。追加「澳洲牛小排」「古早鮮橙茶」原片鮮橙.味道清新又唔會好甜「冰糖紅棗燉雪耳」足料.滋潤,啖啖雪耳有口感幾十蚊一個火鍋湯底+配料,真係抵過自己買料呀
天寒地凍...打邊爐條癮又起,

火鍋湯底同配料都有好多選擇

包裝方面非常好,拎到返屋企完全無滴漏嘅情況👍🏻
一人一鍋.乾淨衛生

「幸福一品臭臭鍋」

可以選擇辣度,揀咗少辣都好惹味,最正係入面嘅台灣臭豆腐

配料好豐富,粉絲索哂湯底

仲可以揀滑嘟嘟嘅薯粉

「特濃三重芝士鍋」

芝士呼好濃郁,一邊滾,忍唔住要飲堆個湯底
仲有長長嘅蟹柳

「台式香濃沙茶鍋」

沙茶湯底都唔錯,加埋帶點甜味嘅醬料,仲好味。

追加「澳洲牛小排」

「古早鮮橙茶」
原片鮮橙.味道清新又唔會好甜

「冰糖紅棗燉雪耳」
足料.滋潤,啖啖雪耳有口感

幾十蚊一個火鍋湯底+配料,真係抵過自己買料呀
2022-02-17
呢排天氣凍,夜晚又唔可以出去食晚市,好想打邊爐,今日發現原來有啲咁方便嘅一人邊爐可以外賣。現場食應該仲正,但係因為晚市冇得食,所以就要叫外賣了。睇餐牌,價錢都幾抵,見到鍋物都係70幾蚊仲要有埋嘢飲,所以我就叫咗一個臭臭鍋同埋火鍋沙茶湯底外賣。 最尾發現唔記得影佢嘅自選特飲,佢嘅飲品我都非常推介,叫咗自家薏米水,超足料,另外烏龍亦都非常好味。沙茶牛肉鍋,我鍾意佢濃厚花生醬同沙茶味,而且用料多,淨係湯底已經有大大粒豆卜吸晒啲湯底,非常惹味,而且仲有好大舊牛骨。牛肉同豬肉份量都夠,新鮮軟嫩,唔會話太肥或者太鞋口。配料仲有大海蝦同蜆😆👍🏻👍🏻、娃娃菜、椰菜、金菇、粟米、南瓜、鮮冬菇同炸枝竹。加埋紅薯粉,相當唔錯。👍🏻用了非常新鮮,而且份量足夠。重點係,連埋火同埋架,呢個價錢做晒全套服務,覺得非常之抵而且方便。就咁一人火鍋已經唔使搞咁多嘢。😆👍🏻👍🏻另外,臭臭鍋亦都好方便,成個鍋上😆返到屋企就咁加熱就食得。臭臭鍋個臭味一開始唔覺,但煲煲下就愈黎愈強😆但我自己又覺得幾好食。啲材料多款得黎,幾特別,例如娃娃菜、白豚肉、貢丸、米血糕、大腸、鵪鶉蛋、蕃茄、榨菜絲、韭菜、金針菇、名門卷、枝竹、粉絲。仲有另

現場食應該仲正,但係因為晚市冇得食,所以就要叫外賣了。

牛肉同豬肉份量都夠,新鮮軟嫩,唔會話太肥或者太鞋口。

加埋紅薯粉,相當唔錯。👍🏻用了非常新鮮,而且份量足夠。

另外,臭臭鍋亦都好方便,成個鍋上😆返到屋企就咁加熱就食得。

臭臭鍋個臭味一開始唔覺,但煲煲下就愈黎愈強😆但我自己又覺得幾好食。啲材料多款得黎,幾特別,例如娃娃菜、白豚肉、貢丸、米血糕、大腸、鵪鶉蛋、蕃茄、榨菜絲、韭菜、金針菇、名門卷、枝竹、粉絲。仲有另外加埋薯粉。又飽又方便又好食👍🏻👍🏻

當然仲有我最鍾意食嘅鴨血👍🏻👍🏻👍🏻

總括來講,一人火鍋非常方便而且用料新鮮☺️👍🏻應該好快會再幫襯。

外卖自取
2022-02-17 58 浏览
原來太安樓新開左一間台式一人火鍋 夜晚冇堂食唯有外賣返去食我同屋企人叫咗特濃三重芝士鍋同台式香濃沙茶鍋🍲 外賣嘅話入面已經有晒所有配料 拎到返屋企個鍋仲好熱 佢會俾埋燃料罐 點燃佢就搞掂👍🏻特濃三重芝士鍋湯底好濃芝士味 湯底有奶味 上面鋪咗一塊芝士 記得要整溶 入面有豚肉、蟹棒、甜不辣、芝心魚腐、本菇、粉絲等等😛 所有配料索晒啲湯汁好好味😋 另外跟餐叫咗公仔麵 食到咁上下加埋落去 公仔麵好重芝士味😋另一個係台式香濃沙茶鍋 入面有牛肉、花枝丸、芝心魚腐、粉絲等等😛 另外加錢叫咗大元貝、澳洲牛小排同墨魚滑🦑 牛小排一啲都唔靭 好抵食😆
原來太安樓新開左一間台式一人火鍋 夜晚冇堂食唯有外賣返去食

2022-02-16 48 浏览
放最後一日農曆新年假都仲約到朋友緊係要去餐好既寫上句號,想有d突破而去我極少去既西灣河!雖然我朋友之前喺西灣河出沒多而好熟路,好快來到我地發現既新大陸就係呢間幸福鍋,一齊enjoy 一人一鍋既套餐,我有我既養生藥膳花雕雞湯底同朋友既口蝴扁魚蛤蜊鍋(花甲)。我地既個人套餐幾豐富, average 每人$133左右飲埋滾緊既湯真係一個食得健康既火鍋套餐。呢間小店service 都好好,店員個個都好親切,set 火鍋定加湯都好有效率。呢間小店對我黎講雖然遠,但為了食更多不同喜歡既湯底,我必會回頭!

• 養生藥膳花雕雞湯底
2022-02-14 85 浏览
好味指數:😋😋😋😋😋推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐今日過咗黎西灣河附近搵個朋友,咁啱想食台灣野,佢介紹咗我試呢間打邊爐😍午市套餐包咗自選鍋物+自選粉麵+飲品呢個價錢黎講真係好抵食😍而且每款鍋都有好多配料,份量十足☺️選兩個唔同款湯底share食✅藥膳花雕雞鍋$72湯底真材實料,好香藥膳味,適合養生嘅人!✅台式香濃沙茶鍋$78沙茶味濃,適合重口味嘅人!入面仲有米血糕😍用黎咗粉絲的湯底最適合不過🤭✅美國牛板腱、澳洲牛小排、美國豬梅花追加多咗3碟肉類,味道也不錯☺️特別係牛肉,好軟嫩👍🏻
好味指數:😋😋😋😋😋
推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐

午市套餐包咗自選鍋物+自選粉麵+飲品
選兩個唔同款湯底share食
✅藥膳花雕雞鍋$72
湯底真材實料,好香藥膳味,適合養生嘅人!
✅台式香濃沙茶鍋$78
✅美國牛板腱、澳洲牛小排、美國豬梅花
追加多咗3碟肉類,味道也不錯☺️特別係牛肉,好軟嫩👍🏻
台式香濃沙茶鍋
台式香濃沙茶鍋
2022-02-12 809 浏览
早幾日天寒地凍,好想打邊爐。突然想起公司附近新開台式1人火鍋~幸福鍋。當日可以準時放工,便行去望望。-餐廳門外至內部裝修真不像是吃火鍋😆反而帶給我Cafe的感覺。-HK$148澳洲牛小排、美國牛板腱配台式濃香沙茶牛骨鍋澳洲牛小排~白雪雪油脂像大理石花紋,鮮紅色的肉質,真令我心動呀!放在鍋內灼一灼,便熟了。牛肉軟熟吸收了濃香沙茶牛骨湯精華更惹味🤤美國牛板腱~油花分佈均勻,肉味濃厚。因中間有一條嫩筋,吃出來是嫩中帶有爽口感覺。台式濃香沙茶牛骨鍋~喜歡沙茶醬的朋友真的不要錯過,這個湯底真是非常非常濃郁。湯內還有冰豆腐,吸收了沙茶醬的精華,好正!-HK$118美國豬梅花、阿嬤燒酒雞配口湖扁魚蛤蜊鍋美國豬梅花~肉質細嫩柔軟, 蘸上沙茶醬更加好吃😋阿嬤燒酒雞~咬下去已經吃到一絲絲的酒香味,雞不太肥又肉滑。重點雞件沒有雪藏味,太好吃了口湖扁魚蛤蜊鍋~,湯頭非常鮮,內有幾隻蛤蜊同蔬菜。-每個火鍋套餐都有包一份豐富蔬菜盒內有南瓜、豆卜、紅蘿蔔、鮮冬菇粟米、番茄、金菇、生菜及紹菜-火鍋自選粉麵~白粉、粉絲、方便麵、寬條薯粉或+$10轉台南滷肉飯。最後我決定點了煙韌彈牙的寬條薯粉。-自選特飲+$10古早鮮橙

HK$148澳洲牛小排、美國牛板腱配台式濃香沙茶牛骨鍋

HK$118美國豬梅花、阿嬤燒酒雞配口湖扁魚蛤蜊鍋
美國豬梅花~肉質細嫩柔軟, 蘸上沙茶醬更加好吃😋

口湖扁魚蛤蜊鍋~,湯頭非常鮮,內有幾隻蛤蜊同蔬菜。

自選特飲
+$10古早鮮橙茶~我在ig見到有網友推介我便是了這一款特飲嚇第一口已經有很清新的香橙味茶味又夠濃兩者是互相輝映的
+$18冰糖紅棗燉雪耳~店員極力推介😁其實吃完火鍋有點熱氣。喝完這支冰糖紅棗燉雪耳, 即刻滋潤

另外+$10外賣專用火鍋~即是燃料油罐,對於我來說好方便,只要返到屋企準備火機,一點即著,便可以打真火邊爐。

2022-02-08
2022-02-12 38 浏览
幸福鍋今日係太安樓附近睇吓有咩食,呢間食台式火鍋好似都唔錯😍藥膳花雕雞鍋~$88湯底濃郁藥膳人參味,配料亦都好多,醉雞都有七,八件,都幾大件,雞件嫩滑,新竹貢丸爽口彈牙,打邊爐必食鵪鶉蛋,正,豬肉水餃大大件,好食,娃娃菜入晒味索晒啲精華😚個底仲會有粉絲,所以我叫咗碗白飯麻辣雜錦牛肉鍋(小辣)~$88麻辣小辣都OK辣㗎,不過越辣越過癮,正,牛肉都有五六片,大大片,福州魚丸都好彈牙,仲有幾隻蜆肉添,蜆肉非常鮮甜,大腸索晒啲汁,好好食啊,鴨血係呢個麻辣鍋嘅精髓,超級好食,呢個餐朋友就變咗寬條薯粉,食左2條,煙煙韌韌,口感豐富巨峰玉露~跟餐送,正常自家薏米水~跟餐送,呢個值得一讚,清甜滋潤👏🏻幸福鍋🏠:西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下G25號舖☎️:28193299
幸福鍋
今日係太安樓附近睇吓有咩食,呢間食台式火鍋好似都唔錯😍

藥膳花雕雞鍋~$88

麻辣雜錦牛肉鍋(小辣)~$88

巨峰玉露~跟餐送,正常

自家薏米水~跟餐送,呢個值得一讚,清甜滋潤👏🏻

幸福鍋
🏠:西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下G25號舖
☎️:28193299

2022-02-09
午餐
幸福鍋位於港島區嘅美食天堂太安樓,提供一人邊爐Set,一個Set有齊晒湯底、肉品、蔬菜、同埋粉麵飯,份量豐富,價錢仲要唔貴!依家晚市禁堂食,外賣仲可以選擇+$10跟埋爐具同埋燃料,食完一隻碗都唔洗洗,啱晒懶人!澳洲牛小排.美國牛板腱 $148(折後$118.4)肉品一啲都唔覺得係將貨就價,澳洲牛小排油花漂亮,入口軟嫩味美!牛板腱肉味香濃!美國牛板腱.豬梅花.阿嬤燒酒雞 $148(折後$118.4)份豬梅花肉真係好靚,軟腍帶油香!燒酒雞酒香出眾,啲雞肉仲要幾滑溜!御膳麻辣鴨血鍋香噴噴中帶小辣,有兩件好大件嘅蜂巢豆腐,索滿辣油,十分刺激!鴨血爽口美味,唔錯!台式濃香沙茶牛骨鍋沙茶味真係勁濃勁香,烚乜都變得好香好惹味!內含大件牛骨同埋蜂巢豆腐,好足料!精選蔬菜籃跟餐嘅菜同樣高質,材料新鮮,點烚都一樣咁好味!寬條薯粉可以索晒湯底精華嘅寬粉,烚到透明就食得,煙靭美味!

澳洲牛小排.美國牛板腱 $148(折後$118.4)

御膳麻辣鴨血鍋

精選蔬菜籃
跟餐嘅菜同樣高質,材料新鮮,點烚都一樣咁好味!

寬條薯粉
可以索晒湯底精華嘅寬粉,烚到透明就食得,煙靭美味!
2022-02-11 26 浏览
高質外賣一人鍋店舖在疫情期間很貼心,提供可燒的鍋和爐,回家完全不用洗碗,非常方便,懶人之選!選了芝士鍋,$82,用料豐富,份量多,有豬肉、冬菇、鵪鶉蛋、菜、粉絲、腐竹、丸等等。用料新鮮,喜歡芝士的朋友一定不可錯過。跟套餐可配一份面條和一樣飲品,我選了薯粉和雪耳紅棗水,薯粉質地煙靭爽滑,非常好吃,完全吸收了湯的精華。紅棗水紅棗味很香,雪耳份量亦多追加了兩樣食材﹕牛小排($48)和蟹棒($28),牛小排牛味重,很滑,份量都多。非常推介的一人鍋,很適合疫情下喜歡打邊爐的朋友。
高質外賣一人鍋

非常推介的一人鍋,很適合疫情下喜歡打邊爐的朋友。
2022-02-09
2022-02-09 31 浏览
位於西灣河太安樓的幸福鍋,主打台式火鍋,疫情下晚餐無堂食,一人外賣火鍋回家,算是一個不錯的選擇。餐廳火鍋餐牌選擇簡單,主菜方面豬牛雞海鮮配搭齊全,可以按個人喜好自選,而湯底選擇亦有六款,有辣有唔辣。套餐必配有蔬菜盒及麵食,一人晚餐份量都相當足夠。個人喜好主菜澳洲牛小排拼美國牛板腱,兩款牛肉口味不相,澳洲牛小排肉質較嫩,油花分明,美國牛板腱肉較瘦,比較有咬口,肉味香濃,配上台式濃香沙茶鍋,絕配。餐廳外賣包裝穩妥,+10 更提供一人安全簡易爐具,食得安心又放心。

2022-02-07
5 分钟 (外卖自取)
2022-02-04 42 浏览
開始又再禁堂食🥲諗住戌太安樓掃街買啲外賣返屋企🤣無意之中發現到有間新既台式火鍋🍲仲要係一人一鍋有得外賣咁得意😜平時火鍋外賣就食得多,估唔到一人一鍋都有得外賣,最特別係連個鍋同埋GAS爐都有得外賣埋🤡不過環保人士就要注意,如果好介意就留返堂食先再試💕💕我同朋友叫左兩個鍋底,價錢好經濟,一啲都唔貴。我地分別叫左台式香濃沙茶鍋同麻辣什錦牛肉鍋😎牛魔王既我梗係再追加三份澳洲牛小扒😜仲有火鍋必備既薯粉啦😋另外一提,套餐入面既古早鮮橙茶好好飲,有驚喜🧚🏻‍♀️大家可以試下🥳調味料方一,亦會預備左一個麻辣沙茶醬俾你拎返屋企用👍🏻👍🏻返到屋企,一打開😍高CP,好豐富呀😚有好多配菜,又多種類。而且真係好方便!如果我去露營,我會再叫,因為真係好啱懶人用🤣兩個湯底亦唔口渴,又唔太辣!好食😋澳洲牛小扒雖然唔係好多塊,但係入口即化😂好好食😋再加埋個薯粉,真係好滋味!下次會再試其他口味!
調味料方一,亦會預備左一個麻辣沙茶醬俾你拎返屋企用👍🏻👍🏻

寒意襲來,冬天總會想吃些暖笠笠的火鍋。熱氣蒸騰,熱鬧的氣氛總能讓人溫暖起來!「幸福,就是生活中一堆小確幸累積而成;每一口新鮮美味,形成滿滿一鍋幸福。」餐廳內的牆上是這樣的寫道。相信每一個來到幸福鍋的客人吃完都會覺得幸福滿滿🈵️🥰❤️💮美國牛板腱 $48牛肉有五大塊,色澤通紅,雪花分佈非常均勻❄️,一放進口中便知道肉質鮮嫩。💮花雕牛小排 $68牛小排油脂紋路清晰,有幾顆枸杞點綴賣相更佳。花雕酒醃過後肉味依然濃郁,卻散發著濃濃酒香。我們點了:🎇幸福一品臭臭鍋(中辣)🎆麻辣雜錦牛肉鍋(小辣)💮幸福一品臭臭鍋(中辣)$78材料非常豐富,有娃娃菜、白豚肉、臭豆腐、新竹貢丸、米血糕、大腸、鴨血、花紋蜆、鵪鶉蛋、蕃茄、榨菜絲、韭菜、金菇、鳴門卷、炸支竹等等。鴨血味道新鮮,讓人十分驚喜。💮麻辣雜錦牛肉鍋(小辣) $78同樣有豐富的材料!有娃娃菜、牛肉片、豬肉水餃、福州魚丸、鴨血、花紋蜆、米血糕、大腸、韭菜、金菇、炸支竹、鳴門卷、青豆角~豬肉水餃🥟很好吃!💮大元貝 $28元貝有兩隻,size算大粒,味道鮮美。不過鮮味配合太濃的湯底或會被搶去,較適合配清淡的湯底。至於自選粉麵,我們選了寬條薯粉🍜。薯粉口感煙韌,

「幸福,就是生活中一堆小確幸累積而成;
每一口新鮮美味,形成滿滿一鍋幸福。」
💮美國牛板腱 $48

💮花雕牛小排 $68

我們點了:
🎇幸福一品臭臭鍋(中辣)
🎆麻辣雜錦牛肉鍋(小辣)

💮幸福一品臭臭鍋(中辣)$78

💮麻辣雜錦牛肉鍋(小辣) $78

💮大元貝 $28

至於自選粉麵,我們選了寬條薯粉🍜。薯粉口感煙韌,份量大份,非常足夠我的大胃口哈哈!

由於兩個火鍋湯底都比較辣(高估了自己的吃辣程度),我們都吃得有點辛苦🥵🥵🥵💦。於是我們都毫不猶豫地選了冰凍的冰糖紅棗燉雪耳🍹🍹,糖水滋潤解辣,雪耳滑溜潤喉。🥰🥰🥰 大家還可以選擇其他特色飲料,例如古早鮮橙茶、自家薏米水、冷泡阿里山烏龍、冷炮台南高山綠茶呢!
2022-02-03 42 浏览
2022年1月20日 星期四今日放lunch同幾個同事一齊去左西灣河搵野食,發覺太安樓原來開咗好多間新餐廳呢一間就係其中一間,睇落去似係食台式小鍋,店舖裏面坐滿人,咁岩突然間有人食完離開,於是我哋就即刻拎飛入座等待期間見到電子螢幕顯示左午市套餐餐牌,可以每人一鍋,仲有自選粉麵同飲品可以選擇添,價錢每個人$100有找,都唔算太貴入座之後點完餐等咗大約5分鐘左右,飲品就首先送到,我哋分別要咗冰糖紅棗燉雪耳、古早鮮橙茶同竹蔗水,全部都係自家製飲品,完全冇落防腐劑,飲落好清甜,而且夠晒冰凍,紅棗燉雪耳仲有好多料調味料方面,分別有豆瓣醬、沙茶醬同蒜泥可以自行調配,想食幾辣幾濃味都得終於我哋叫嘅一人一鍋陸續送上,呢個係台式香濃沙茶鍋,一嚟到已經有好香嘅沙茶味,見到配料好豐富,每一款配料都沾滿左沙茶醬,食落去唔會太鹹,味道啱啱好,牛肉片唔算有太多脂肪,幾有咬口,仲有花紋蜆食落無沙,肉質夠彈牙同事就要左麻辣什錦牛肉鍋,麻辣味慢慢滲透出黎,當中麻辣水餃辣得最起勁,而較驚喜既係米血糕同鴨血,因為好入味,加上米血糕幾煙韌,見到同事食得好滿足另外我哋仲追加左響鈴同炸魚皮,兩款放完落火鍋幾秒後食都仍然好脆口,而
2022年1月20日 星期四

另外我哋仲追加左響鈴同炸魚皮,兩款放完落火鍋幾秒後食都仍然好脆口,而且吸收埋湯底既湯汁添

最後埋單每人岩岩好$100,唔洗加一服務費真係幾抵食~
2022-01-20
2022-01-30 212 浏览
🎈環境西灣河十分多食店,尤其太安樓附近,看見這新台式火鍋,當然要試。在門口已被這張照片吸引,除了火鍋外, ”將幸福帶回家”好有睇頭!.🎈餐牌所有餐都包一款粉麵飯及一飲品,飲品有特別自家製的薏米水、古早鮮橙茶、冰糖紅棗燉雪耳。仲全日免加一.👇午市套餐,大概$100。.👇下午茶餐,全部$60+,包一款粉麵飯及一飲品,70蚊有找,仲免加一,超抵。.👇一人小火鍋晚市套餐,好多特色鍋。.👇鍋物套餐. 🎈食物落單後,侍應會把豆瓣醬、蒜泥、沙茶醬及豉油放在枱上讓食客先倒好。.👇不要看這個淺平的鍋,十分夠份量,完全足料,全部滿晒,還有一碟薯粉加一支自家製薏米水,都只是$69,更免加一。超抵!.👇藥膳花雕雞鍋下午茶餐 $68, 包寬條薯粉及一個自家製飲品 ⭐️⭐️⭐️⭐️💫4.5分侍應上這鍋時,已聞到好香藥膳味,好多料,有紅棗、蟲草、杞子、蓮藕、水餃、冬菇、牛丸、鵪鶉蛋等。.👇麻辣雜錦牛肉鍋下午茶餐 $68, 包寬條薯粉及一個自家製飲品 ⭐️⭐️⭐️⭐️💫4.5分我是好辣的人,穩重起見只叫了小辣,幸好只叫小辣,都真的頗辣,因是麻辣,湯比較油,怕油或怕辣的食客考慮別的湯底會更適合。.同樣好多料,有牛肉外,還有冬菇、金菇知
🎈環境

🎈餐牌

👇午市套餐,大概$100。

👇一人小火鍋晚市套餐,好多特色鍋。

👇鍋物套餐

🎈食物

藥膳花雕雞鍋 下午茶餐

麻辣什錦牛肉鍋下午茶餐

同樣好多料,有牛肉外,還有冬菇、金菇知足、豬紅、豬大腸、粉絲、水餃、菜等。

👇每鍋還有粉麵飯的,我們要了寬條薯粉。

薯粉

👇自家製自家薏米 ⭐️⭐️⭐️⭐️

這飲品只有凍,相信是配合火鍋,好處是不太甜,而且有薏米。
自家製薏米水

🎈總結
✅足料,好多好多料。
✅抵食,尤其下午茶,$70唔使,多料外,還包粉麵飯同自家製飲品。
✅全日免加一。
✅味道好。
推介!👍👍會再去!
2021-12-29
藥膳花雕雞鍋 下午茶餐
麻辣什錦牛肉鍋下午茶餐
自家製薏米水
最近真係多左好多外賣,最近進化到外賣邊爐!🤣原來連爐都唔駛準備,直接用餐廳的器皿點火就ok,最方便係唔駛洗。外賣自取仲有8折,真係幾抵的懶人邊爐~只需打著外賣爐,就可以打到邊爐,好方便呢!而且都好傳熱,唔駛等好耐就有得食😋點了個美國豬梅花·阿嫲燒酒雞一人餐配養生藥膳花雕雞湯底,藥膳味重,還有紅棗、雞肉等,齋湯底都好足料。特別喜歡雞肉, 熱辣辣食咬口,肉質幾好嫩,還滲了好濃的藥膳味,幾香口。另外豬梅花是薄片的,肉質幾好。值得一讚嘅係,他們的公仔麵麵質出乎意料好,近似出前一丁質素(或者可能真係丁麵),麵質彈口另外幸福一品臭臭鍋一開已聞到麻辣香味,小辣都好香了,如果想食辣d、可以食中辣~鍋入面非常多料,有豚肉、貢丸、蜆、米血糕、金菇等等,款款材料質素都不錯。鴨血是彈口的texture,蜆亦幾甜最欣賞是薯粉非常彈口,而且吸曬辣香味,啖啖都好滋味!下次一定再來外賣幸福回家☺️

外賣自取仲有8折,真係幾抵的懶人邊爐~

美國豬梅花·阿嫲燒酒雞

養生藥膳花雕雞湯底

幸福一品臭臭鍋

最欣賞是薯粉非常彈口,而且吸曬辣香味,啖啖都好滋味!

下次一定再來外賣幸福回家☺️
美國豬梅花·阿嫲燒酒雞