2019-01-21 108 浏览
呢間係我近呢幾年食過劣到要我寫食評既店今晚去將軍澳廣場配眼鏡,但廣場無咩好野食,所以上黎openrice搵下附近有咩食啦,一搵呢間名列前茅,百幾個,得幾個,天氣又凍凍地所以即刻book位去到即點招牌黃金花膠雞(半隻$198)一攞到黎,睇多次係咪點錯乳鴿,當時心諗好食就算啦,點知個阿姐,鑊都未熱就落油、薑、蒜、未爆香就落果堆話有半隻份量既雞雞,兜幾下,就落湯,蓋一蓋滾起就話飲得(下?咁阿媽平時煲既雞湯何苦要煲咁耐)我地點左野食(但因當時太餓,無影相,詳細請睇圖片)但全部伏野,無一幸免,但諗住食得落肚無怪味就算啦,點知果盆牛魔王($298)啲滑牛瘀瘀黑黑,問侍應佢話解左凍係咁,之後走左.....成盆牛魔王只有街市質素肥牛係叫食得落肚,其他全部唔食得,四個人埋單$12xx,真係不可一不可再,同埋我終於相信,原來真係唔可以盡信,以後會睇清睇楚睇多啲內容先敢試
呢間係我近呢幾年食過劣到要我寫食評既店

,得幾個
,天氣又凍凍地所以即刻book位
真係唔可以盡信,以後會睇清睇楚睇多啲內容先敢試
黃金花膠雞湯(半隻)
牛魔王
2019-01-18
2019-01-18 35 浏览
接一個係將軍澳放工既朋友食飯,由於佢收工都已經好累,所以就諗住係附近搵間打邊爐,十下十下咁坐低傾下計,食個飯🤣🤣🤣就係openrice 搵到lee 間特色打邊邊😯😯位置比較隱世,但係人流都唔少 😳討論左一輪,就決定左醬料($15)黃金雞湯(半隻)($198)首先店員姐姐會爆香左蒜頭炒炒佢,再放雞落去先炒再加湯😳😳😳入面有花膠同蟲草花,姐姐話水滾起煲一陣可以先試啖湯個湯底越打越入味🥳重有大大粒花膠🥰(後期加既都係湯而不是水)蟹籽墨魚滑($88)手打既魚滑,上面爆多蟹籽☺️撈埋就可以放落去,好快熟就食得🤤好好味呀!唔會鯹,好爽口彈牙,真係有墨魚味🤗欣賞推介唷😍☺️頂級安格斯牛頸脊($208)由於得兩個人,於是叫左碟細既🤗打邊爐又點少得碟牛牛☺️肥瘦分明,無論外表定內在都100分💯💯娃娃菜($38)滿滿既一籃菜😳減低d 食肉怪獸既罪惡感hahahaha 係需要一個菜去吸曬d 湯底既精華🤤🤤作為一個大補湯底🤗

位置比較隱世,但係人流都唔少 😳

討論左一輪,就決定左

醬料($15)

黃金雞湯(半隻)($198)

首先店員姐姐會爆香左蒜頭炒炒佢,再放雞落去先炒再加湯😳😳😳

入面有花膠同蟲草花,姐姐話水滾起煲一陣可以先試啖湯

個湯底越打越入味🥳重有大大粒花膠🥰

(後期加既都係湯而不是水)

蟹籽墨魚滑($88)

頂級安格斯牛頸脊($208)
由於得兩個人,於是叫左碟細既🤗
打邊爐又點少得碟牛牛☺️
肥瘦分明,無論外表定內在都100分💯💯

娃娃菜($38)
滿滿既一籃菜😳減低d 食肉怪獸既罪惡感hahahaha
係需要一個菜去吸曬d 湯底既精華🤤🤤
作為一個大補湯底🤗

一年一度老公既大日子又到勒,佢要求打邊邊。我就揀左屋企隔離再隔離區既將軍澳打邊邊😁先黎個蕃茄濃湯底依度既打邊邊好有特色,鍋同鑊合於一身,因為每個湯底都先落鍋炒,之後再加湯底。咁樣可以令湯底更香👍🏻滾勒,試啖湯底,好好飲呀!好似飲緊屋企煲既蕃茄薯仔湯但再濃d😘其實依度有d特色川菜湯底,例如酸菜魚,但因為我唔食得辣,所以無點到!依度出名自己炸既響玲,仲要揀左出面唔見既芝士脆響玲即叫即炸,熱辣辣。老公先黎咬一口,好鬆脆 x n 次!咬落好似好多層咁👍🏻再點湯底,好鬆化呀,加埋點左湯底後溶溶地既芝士,真係無得頂!食到尾,凍左都仲好脆!醬爆手打丸,即叫即打,包括:- 柚子墨魚丸咬一口,好清新既柚子蜜味,甜甜地,最岩食左好多肉之後再食,refresh一下~- 芥茉芝心丸咬一口,好彈口既蝦刮,再黎一口食到淡淡的wasabi味, 再黎一口,wasabi加溶溶既芝士,再黎一口,食晒😁- 黑松露蘑菇牛丸真係爆汁呀!老公咬一口,即爆汁,爆到落手,黑松露呀!- 花膠粒北菇肉丸真材實料,見到花膠粒北菇架!而且肉丸肉質軟軟,一d都唔靭!皇帝菜好新鮮,顏色翠綠,淥一淥就食得,好爽!唐生菜好新鮮,顏色翠綠,淥一淥就係
一年一度老公既大日子又到勒,佢要求打邊邊。
我就揀左屋企隔離再隔離區既將軍澳打邊邊😁

先黎個蕃茄濃湯底
咁樣可以令湯底更香👍🏻
滾勒,試啖湯底,好好飲呀!
好似飲緊屋企煲既蕃茄薯仔湯但再濃d😘

依度出名自己炸既響玲,仲要揀左出面唔見既芝士脆響玲
即叫即炸,熱辣辣。
老公先黎咬一口,好鬆脆 x n 次!
咬落好似好多層咁👍🏻
食到尾,凍左都仲好脆!

醬爆手打丸,即叫即打,包括:
- 柚子墨魚丸

- 芥茉芝心丸

- 黑松露蘑菇牛丸
真係爆汁呀!
老公咬一口,即爆汁,爆到落手,黑松露呀!

- 花膠粒北菇肉丸
真材實料,見到花膠粒北菇架!
而且肉丸肉質軟軟,一d都唔靭!

皇帝菜
好新鮮,顏色翠綠,淥一淥就食得,好爽!

唐生菜
好新鮮,顏色翠綠,淥一淥就係玻璃生菜,好脆!

頂級安格斯牛頸脊
老公真識食,頂格安格斯都未係最勁,佢仲揀左最嫩最爽既牛頸脊,加大丫唔該~
雪花紋平均又靚,淥一淥後充滿著濃濃既牛肉牛油香,肉質軟綿綿,難怪老公一定要點仲要加大,真識食!
2019-01-14
庆祝纪念
生日
  • 醬爆手打丸
  • 頂級安格斯牛頸脊
  • 芝士脆響玲
2019-01-18 71 浏览
朋友住在將軍澳南唐賢街,跟大忙人吃飯便要近他的家,想不到毗鄰中央大道及將軍澳海濱公園,有座環境很好的私人住宅屋苑,由王董建築師事務設計。物業分為7座樓高,共提供536個單位,感覺舒暢也~天氣漸漸變冷了,日夜溫差大,這一趟到了這環境很棒的唐賢街,大家有點受寒了,所以今天我特別想吃暖的東西,朋友說有個用生鐵鑊打邊爐的食店,有趣喔。地方易去,進去後立即叫了湯底~黃金雞湯,傳說中,生鐵鑊能提高食物之鮮味,真要去試喔*朋友愛魚,故點2款魚吃:鯇魚腩和鯇魚片~朋友說可以做個鯇魚片湯呢熟食鯇魚最能嘗其鮮甜滋味,尤其用來炮製鯇魚湯底,份量很多,魚肉鮮,很美味,魚味也突出,下薑片,魚腩連骨位,多肉!如可以加一些芫茜,感覺有清熱氣作用,加上鯇魚肉的鮮味,多喝一碗湯!我就點了豆腐、出前一丁、美國肥牛百福®蒸煮滑豆腐加上肥牛,棒喔!.最重要推薦的是湯底,店員先把蒜頭弄好,加入雞件、花膠等材料,加入了雞湯~約10分鐘便出現一個可以讓大家暖暖胃、補補身,感冒快快散去之湯!謝謝朋友給我介紹它=朋友住在將軍澳南唐賢街,跟大忙人吃飯便要近他的家,想不到毗鄰中央大道及將軍澳海濱公園,有座環境很好的私人住宅屋苑,由王董建築

我就點了豆腐、出前一丁、美國肥牛
百福®蒸煮滑豆腐加上肥牛,棒喔!.

最重要推薦的是湯底,店員先把蒜頭弄好,加入雞件、花膠等材料,加入了雞湯~約10分鐘便出現一個可以讓大家暖暖胃、補補身,感冒快快散去之湯!謝謝朋友給我介紹它=朋友住在將軍澳南唐賢街,跟大忙人吃飯便要近他的家,想不到毗鄰中央大道及將軍澳海濱公園,有座環境很好的私人住宅屋苑,由王董建築師事務設計。物業分為7座樓高,共提供536個單位,感覺舒暢也~
2019-01-13 51 浏览
身為將軍澳居民,梗係要試下附近餐廳。今天星期六,經過帝景灣附近,見到呢間好似幾地道的火煱店,我們就入去試下。入到去,被安排二人位。店員即遞上點菜紙,及調味品。調味料都好豐富:首先,我們選了個湯底:鮮鯇魚湯鍋職員把煎香的鯇魚倒入鍋上煲,煲了一段時間就,取起鯇魚,叫我們先飲下魚湯。湯好鮮甜,一口氣就飲左兩碗。之後,食下個鯇魚。𡯁於煎過來,所以好香,原全冇醒味,而且件件大件,啖啖肉,好吾錯。之後我們就點了少少火煱了,來打邊爐啦。點左:~美國肥牛~ $98打邊爐必叫的😊 好大碟,份量好足,而且每塊牛好大塊,一啲不韌。~日本黑豚五花腩~。$108好靚呀,肥瘦好平均,食落好好味,好有口感,份量都好夠。~四色丸~ $88有四款丸:蝦丸、墨丸、豬肉丸及牛丸。全部都係手打的,好新鮮,而且好有質數,絕不是平時街食的行貨。好好食,做得好好。~豬紅~ $30這係我愛吃的,而且只係$30,有咁多,好抵呀。食落味道都吾錯。最後,仲加了罐可樂,開心吓。總括嚟講, 火煱材料好新鮮,好有質素,加上個湯底好特別,好好飲,藉得再好,下次希望試下個黃金雞花膠湯底,好似話好正。

入到去,被安排二人位。店員即遞上點菜紙,及調味品。

調味料都好豐富:

首先,我們選了個湯底:鮮鯇魚湯鍋

湯好鮮甜,一口氣就飲左兩碗。

之後,食下個鯇魚。

之後我們就點了少少火煱了,來打邊爐啦。

點左:

~美國肥牛~ $98

~日本黑豚五花腩~。$108

好靚呀,肥瘦好平均,食落好好味,好有口感,份量都好夠。

~四色丸~ $88

~豬紅~ $30

最後,仲加了罐可樂,開心吓。

2019-01-12
  • 美國肥牛
  • 日本黑豚五花腩
2019-01-12 597 浏览
黃金雞湯今晚肥妹仔去咗將軍澳 到打邊爐食雞煲。去呢個雞煲有少少唔同,並唔係我哋平時嗰一種已經醃好曬,煮埋就送上枱嗰一種, 而係會將原隻嘅雞件同埋其他材料好似花膠,冬蟲草,淮山等等放上枱,然後即場喺你眼前爆香佢,再加上佢哋特製嘅湯膽煮滾先食,真係係爆香嘅時候流曬口水。雞件好嫩滑,花膠好淋,個湯係最不得了,因為真係好鮮甜,肥妹仔我哋係飲曬成碗湯再加湯去打邊爐。鵝腸打邊爐必要嘅火鍋配料,佢嘅鵝腸好新鮮,而且有少少肥膏黐住喺鵝腸,食落好香油脂味。芝士獅子狗唔算太特別,但係獅子狗入面包住芝士,食落去都唔錯。安格斯牛肉呢個牛肉牛味都幾濃,切到薄薄一片,輕輕灼幾秒已經食得,正。特色四寶丸呢一碟拼盤有四款唔同口味,包括蝦丸入面包住芥末醬 ,墨魚丸入麵包住柚子醬,牛丸入面有芝心同埋豬肉入面有冬菇, 各有特色,非常好食,鍾意試新口味嘅朋友一定要試。芝士炸響鈴呢一個芝士炸響鈴係世界級好食。貼心嘅店員會提醒你哋一定要趁熱食,因為係新鮮炸起。唔點湯就咁食都已經好好食,點埋湯給埋佢嘅湯底,佢嘅芝士咬落去變咗流心,真係好香豆香味同芝士味。魚腩鯇魚片食得出非常新鮮好食,魚肉嫩滑,好香魚味。肉質結實,絕對唔係冰鮮貨色,

黃金雞湯

鵝腸

芝士獅子狗
唔算太特別,但係獅子狗入面包住芝士,食落去都唔錯。

安格斯牛肉
呢個牛肉牛味都幾濃,切到薄薄一片,輕輕灼幾秒已經食得,正。

特色四寶丸

芝士炸響鈴

魚腩
鯇魚片
食得出非常新鮮好食,魚肉嫩滑,好香魚味。肉質結實,絕對唔係冰鮮貨色,而且又冇咩骨,鍾意食魚嘅都一定要試。

凍柚子薏米
清甜解渴,好香柚子味,可以一試。
2019-01-06
2019-01-11 462 浏览
話說 去呢個屋苑探mama同事同個BB之後問個mama 同事 有咩好食mama 同事話樓下有個商場因為呢個屋苑都幾高質 以為有西餐點知 我地不知不覺去左打邊爐。睇到個menu都有好多好新派 或 獨有食物/湯底eg) 鯇魚湯底 芝心牛丸 芝士脆響鈴花雕肥牛 桔仔冰我地叫左鮮鯇魚湯底有頭 而且有煎香過 再加埋 d薑蔥煲好仲可以 好d湯 再落料有好家的感覺 有淡淡魚味唔錯唔錯呢個係 花雕肥牛一來到 好重花雕酒香 好醇厚再配入味蟲草花個牛 唔會話 "鞋口" 而且好香酒味呢個配搭 的確唔錯芝士脆響鈴上檯時 服務員講明 唔好咁快落因為剛剛炸好 依家出手 會彈湯所以都放左一陣 我地都不約而同覺得好似牛角酥咁味道都好濃郁芝士味 桔仔冰 第一次飲 味道比較養生(唔太甜)酸溜溜 好開胃 一jar可能 分到6 杯左右la海鮮拼盤 都好正有鮮蝦 鮑魚 廣島蠔 花甲 貴妃蚌樣樣都好鮮 好有海水味記得睇住時間去打好易過火 咁就食唔到原汁原味鵝腸我平時見都係雞腸多今次呢個真係好正因為仲有d油脂依附在條腸肥到不得了芝心牛丸開頭都以為係急凍野又唔係bor, 鮮牛來的而且煮熟左 好滑溜 仲有芝士味如果可以放d moz
話說 去呢個屋苑探mama同事同個BB
之後問個mama 同事 有咩好食
mama 同事話樓下有個商場
因為呢個屋苑都幾高質 以為有西餐
點知 我地不知不覺去左打邊爐。

睇到個menu都有好多好新派 或

因為剛剛炸好 依家出手 會彈湯
所以都放左一陣
我地都不約而同覺得好似牛角酥咁
味道都好濃郁芝士味

桔仔冰 第一次飲 味道比較養生(唔太甜)
酸溜溜 好開胃 一jar可能 分到6 杯左右la

因為仲有d油脂依附在條腸
肥到不得了

芝心牛丸
開頭都以為係急凍野
又唔係bor, 鮮牛來的
而且煮熟左 好滑溜 仲有芝士味

• 鮮鯇魚湯
  • 花雕肥牛
  • 鮮炸響玲
2019-01-09 87 浏览
好少過黎將軍澳,難得過開黎,當然要食好西。帝景灣附近開左唔少食肆,而天氣呢排好凍,第一樣就諗一於打個邊爐!打邊爐 醬料同好既湯底就係不可或缺。醬料盤骨骨子子,款色多又乾淨,我中意。而湯底我地選左比較清既香茜皮蛋鍋。第一樣上既係$248 既極上肥牛!肥牛脂肪比平均,而且肉質好嫩。抵!響鈴!響鈴係火鍋店自家炸起,新鮮滾熱辣,脆口非常。脆骨腩~打邊爐點可以無脆骨腩!骨質結實彈牙,如果多幾舊就正!而今晚既主角就係呢個滿瀉既海鮮拼盤!$398食晒5款生猛海鮮!老闆仲話係親自去街市入貨!手掌咁大貴妃蚌,洗得好乾淨,而且好新鮮。肥美廣島蠔, 大到遮左d鮑魚仔。花甲一樣不錯。基圍蝦上枱落鍋仲郁緊。成晚最岩就係叫呢個海鮮拼盤,到宜家都回味中。

而湯底我地選左比較清既香茜皮蛋鍋。

第一樣上既係$248 既極上肥牛!
肥牛脂肪比平均,而且肉質好嫩。抵!

響鈴!
響鈴係火鍋店自家炸起,新鮮滾熱辣,脆口非常。

脆骨腩~
打邊爐點可以無脆骨腩!
骨質結實彈牙,如果多幾舊就正!

而今晚既主角就係呢個滿瀉既海鮮拼盤!
$398食晒5款生猛海鮮!
老闆仲話係親自去街市入貨!

手掌咁大貴妃蚌,洗得好乾淨,而且好新鮮。

肥美廣島蠔, 大到遮左d鮑魚仔。

花甲一樣不錯。

基圍蝦上枱落鍋仲郁緊

成晚最岩就係叫呢個海鮮拼盤,到宜家都回味中。
2019-01-06 69 浏览
夜晚肥雞約咗老友去將軍澳帝景灣商場嘅彩興來來火鍋試下佢哋個湯底聽講佢哋個黃金雞湯係超級無敵宇宙正個湯底除咗有半隻雞之外仲有花膠新鮮淮山牛咗好耐嘅雞湯所以飲落後呢係同老母煲嗰啲雞湯冇分別置於火鍋料呢就嗌咗個頂級安格斯牛頸脊 佢啲牛肉真係唔錯再嗌咗個鵝腸食得出係新鮮鵝腸有啲啲肥打邊爐淥幾秒食落去好爽口再嗌咗個脆骨腩又係超爽口最強烈推薦就係個芝士響鈴 佢個響鈴入面係短咗好多芝士 輕輕聽個湯底道616嘩真係啲芝士喺個口度爆曬出嚟仲要新鮮熱辣再嗌多個芝士獅子狗又係好正帶咗個醬爆手打丸類包括柚子墨魚丸 芥末芝心鮮蝦丸黑松露磨菇牛丸花膠粒北菇肉丸呢全部都好有新意配埋唔同嘅醬料又係有一個好創新嘅配搭 所以肥雞真係覺得呢一餐好正
2019-01-06
現在天氣凍,食火鍋最適合不過,今日來到將軍澳帝景灣商場,見到一間餐廳彩興來來火鍋,餐廳裝修雅緻,看入去見到有很多人正在打邊爐,就被那熱氣腾腾的火鍋吸引住了。餐廳火鍋特色是即叫即煮,鍋底有多款,有招牌家鄉鴨煲,彩興鮮鲩魚湯,黃金雞湯...等。黃金雞湯$198我們要了黃金雞湯,有半隻雞,還有花膠及淮山。侍應在我們面前親自即場製作,雞肉大大件且嫩滑啖啖肉。還有花膠及蟲草,花膠軟滑有膠質,非常正。淮山绵中带腍,吸收湯底很好味。廣島蠔$118廣島蠔很大隻,隻隻脹卜卜,肥嘟嘟,口感軟滑,蠔味頗濃。美國肥牛$98美國肥牛摆設得就像一座美麗的肥牛小山丘,㸃上自行調製的辣酱汁,牛味頗濃,真是令人回味。唐蒿$38食火鍋,我很喜愛唐蒿,腍中带㸃爽,暖胃又有菜味。稻庭烏冬$28食火鍋少不了的,還有這個稻庭烏冬,尽吸湯底的美味与精華。

黃金雞湯$198
我們要了黃金雞湯,有半隻雞,還有花膠及淮山。

侍應在我們面前親自即場製作,雞肉大大件且嫩滑啖啖肉。
還有花膠及蟲草,花膠軟滑有膠質,非常正。
淮山绵中带腍,吸收湯底很好味。

廣島蠔$118
廣島蠔很大隻,隻隻脹卜卜,肥嘟嘟,口感軟滑,蠔味頗濃。

美國肥牛$98

唐蒿$38
火鍋,我很喜愛唐蒿,腍中带㸃爽,暖胃又有菜味。

稻庭烏冬$28
火鍋少不了的,還有這個稻庭烏冬,尽吸湯底的美味与精華。

2019-01-05 106 浏览
又打邊爐今次想食得健康啲就你屋企附近搵咗一間冇乜味精嘅打邊爐去試吓佢哋主打湯底,本身想食下佢個黃金雞湯,但係見到隔離食緊個鯇魚湯有好大舊魚,好似好好味,所以就試吓呢度唔同其他打邊爐餐廳,佢個鍋係鐵鍋,本身諗住佢係就咁倒啲湯落嚟,但係師傅係就先係個鍋度熱阻啲蒜頭,再慢慢加湯,然後再落一啲好大嘅鯇魚,再焗一陣。師傅話個湯係冇落味精,唔想個客覺得係啲湯就咁溝出來,所以就係客人面前煮嗰個湯底。係打邊爐之前,我哋飲咗幾碗湯。果然真係好鮮甜。佢特別嘅係,唔似其他餐廳會用薑去pick鯇魚嘅腥味,佢哋用咗紫蘇葉。我個人鍾意紫蘇葉陣味,所以我真係覺得好好飲。飲咗幾碗湯之後,我哋都開始打邊爐啦。首先我哋帶咗一碟手切肥牛,一碟手工丸子,生菜,同白鱔片。就連個麻辣醬都係自家制。因為已經有好大碟魚就諗住淨係嗌啲特別啲嘅菜。果然所有食材都好新鮮。老闆經過仲話佢係要員工就係街市買餸,而唔係入貨. 所以啲嘢食係特別新鮮。其中嗰啲丸子亦都唔係用機打,係師傅用手做-有牛油果鮮蝦丸,竹笙蝦丸同紅米卷,全部都好特別,係出面食唔到。我地最後都冇叫水或者飲品,所以個湯真係冇乜味精,值得再泥
又打邊爐
今次想食得健康啲就你屋企附近搵咗一間冇乜味精嘅打邊爐去試吓

我地最後都冇叫水或者飲品,所以個湯真係冇乜味精,值得再泥
白鱔片
自家麻辣醬
2019-01-05 46 浏览
個鍋好得意,有別於平時放個煲上枱,哩到每張枱中間都有凹入去其實就等係個鍋,揀左鯇魚湯底,切勿浪費食埋去醬料選擇都幾多,右上角啡色係辣辣地,應該係自家制柑仔冰甜甜酸酸好好味蔬菜拼盤,有6款蔬菜都唔錯肥牛脂肪分佈好靚,好重牛味,唔“鞋“口,軟綿綿好腍脆骨腩肉質比湯底鯇魚更加好味,好脆好爽口彈牙,魚骨唔算多,可以講係啖啖肉即叫即炸,響玲好大件,打邊爐必備食品每次尾聲都一定叫返個烏冬黎食,一來可以飽肚d,二來湯底已經有晒之前食物既精華,放烏冬落去就可以吸湯汁

醬料選擇都幾多,右上角啡色係辣辣地,應該係自家制

柑仔冰甜甜酸酸好好味

蔬菜拼盤,有6款蔬菜都唔錯

肥牛脂肪分佈好靚,好重牛味,唔“鞋“口,軟綿綿好腍

即叫即炸,響玲好大件,打邊爐必備食品

2019-01-04 65 浏览
九宮格調味料,好靚,有XO醬任加鮮鯇魚湯($168),用成條鯇魚做個湯底,店員話可以先品嚐左個湯先,的確好鮮味,因為之後加湯都只會加返豬湯。極上肥牛(大)$248,雪花紋路均勻,厚薄適中,食落好軟腍,熟左後脂肪位置都有少少通透。醬爆手打丸($128),柚子墨魚丸、芥末芝心鮮蝦丸、黑松露蘑菇牛丸、花膠粒北菇肉丸,每種味都好吸引,我最鐘意柚子,墨魚丸夠彈牙,配埋柚子又幾特別。即炸響玲($58),好大件又新鮮即炸,淥3秒,半脆半腍就最正。招牌三拼餃($108),黃金餃、韮菜餃、黑松露鮮蝦餃,韮菜餃有非常重既韮菜味,我好鐘意,而且每種餃都脹卜卜好足料。鮮打蝦滑($88),新鮮,好彈牙。
九宮格調味料,好靚,有XO醬任加

鮮鯇魚湯

極上肥牛

醬爆手打丸

即炸響玲

招牌三拼餃

鮮打蝦滑($88),新鮮,好彈牙。
鮮打蝦滑
招牌三拼餃
鮮打蝦滑
  • 桔仔冰
2018-12-26 48 浏览
價錢偏貴,份量很小,食物超普通。不值這個價錢平日店內已經不是多客,都沒有服務,店員不夠主動,連水都無一杯!水都慳配菜方面大部分都是$68以上,叫碟$88加一的四寶丸質素too bad!!無味點解可以做到?!叫了半隻雞煲加些配菜連一枝啤酒共九樣,承惠$7xx。(沒有飽過)一個字「伏」醬料是另外收費$15/位,但款色很一般不多選擇。環境方面坐卡位頂腳!唯一讚賞是「芝士響鈴」,確實不錯。但比一般酒樓火鍋都還比這間好得多。
價錢偏貴,份量很小,食物超普通。不值這個價錢
2018-11-08 137 浏览
天氣開始轉涼,剛剛同事將快轉新工,我地幾個同事約好FAREWELL打邊爐,位置將軍澳POP CORN新型樓盤,位置比較近海,涼風起,特別肚餓,到餐廳,裝修光鮮,畫上都寫上即叫即煮。我地不禁問服務員,咩叫即叫即煮,回應說,先煮好湯底,食飽後,再打邊爐,當然,主人家話事,佢選擇左個”黃金花膠雞煲” ,花膠養顏,真識食! 但價錢都係$198,非常平。服務員相當認真,十多分鐘已經煮好。先試試雞先,隻雞雖然半隻,非常有濃厚既雞味又有鑊氣,碗湯亦非常濃味,讚。火鍋醬料選擇不少,服務員亦歡迎無限添加,相當貼心。食完雞湯過後,主菜打邊爐出場啦,主人家選擇手切本地雪花牛$298同廣島蠔$118,大大碟,Yummy。火鍋肥牛外,我地選擇左店主極力推薦的芝士即炸響鈴,好味道,妙!最後,埋單都係$1,200左右,服務員態度一流又貼心,真心值得推薦!

火鍋醬料選擇不少,服務員亦歡迎無限添加,相當貼心。