2008-06-03
本來唸住好彩集團唔差, 特登響今日6月2日黎尖沙咀呢間試下結果??大失所望, 真係冇得留低1. 訂枱+一坐低已經講明話訂左$19xx海鮮餐+一打細壽包, 到人齊叫上菜, 唔同人走埋黎問我地係未叫呢個餐(好似呃佢地咁), 其中一個紅衫阿姐仲走埋黎皺眉頭問"你地叫左菜未架?"(語氣好似話我地未叫菜又叫佢上菜咁", anyway, 最後見d人行黎講幾句, 當冇事~2. cos呢日老媽子牛一要慶祝, 映相少不免, 白衫侍應仔仲企正響我地中間斟酒, 我地定住左望佢5秒, 要我地忍唔住叫佢借借先識做(醒d會好d), but如果成晚唔係有佢響度招呼, 我唸我地拍左枱爆"火"都似, so 多謝你^^3. 呢單就大野喇, 係引發我要打咁大篇野既源頭!! 目標人物 : 一個留3cm頭髮大眼仔(冇帶眼鏡)黑膚色17x cm高既黑衫男經理, 臨走(22:15)仲見佢響度sale緊人擺酒 佢上左一碟菜, 竟然冇拎走個蓋餸既膠蓋就咁走左去, 我地一行11人呆左O哂咀望住佢走左去, 有白衫阿姐見到走埋黎問我地咩事, 最後叫返條友埋黎, 仲更加火!!! 臭串得佢, 黑社會咁, "張枱細, o個邊有翅
結果??大失所望, 真係冇得留低
3. 呢單就大野喇, 係引發我要打咁大篇野既源頭!!
臭串得佢, 黑社會咁, "張枱細, o個邊有翅上緊, 怕菜會凍。"
實在不成理由, 成張枱得佢岩岩上呢碟菜喳喎, 同埋怕凍都同我地講聲話o個邊上緊翅, 問下我地開唔開蓋丫(佢既解釋簡直放屁)
半秒後再加一句"咁你地仲要唔要個蓋丫?" 上菜上埋個蓋真係第一次見識到!!唔通個蓋食得既?一句客氣既說話都冇, 好似撩交打咁
我地對咁大間集團有樣質素既伙計真係好失望, 有呢d不知所謂既經理教壞下屬, 簡直幫好彩倒米, 連樓面既態度都冇管理, 或者覺得響呢個地區唔怕冇生意掛~
乳豬拼盤(我個人覺得叉燒好食, 其他都麻麻)
西芹炒花枝貴花蚌(少辣惹味爽口, 男友話得)
海王羹(幾清甜)
班球兩味(西蘭花炒個碟好差, cos西蘭花烚完就算冇炒過咁仲有水, 另外蒸腩好得, 時間岩岩好連我好怕食腩既人都覺得滑到爆咬多幾舊!!)
芋茸炸帶子(幾得意但味唔係好夾, but家姐話幾好食喎~)
酥炸加拿大蠔(好大陣雪藏味, 男友話飛水唔夠就會咁, 簡直哂曬)
沙津蝦仁(好似怪怪地味咁, but阿妹話最好食喎-_-)
另加細壽包$60一打(呢個真係...垃圾!!!!size細到...更加難得係佢可以整到每粒只有兩粒綠豆咁多既蓮蓉餡落每個包度...都叫做$5個丫, 唔洗咁寒酸下嘛~從未食過酒樓出既壽包會差到咁....得舊麵粉你食~)
最後上埋生果盤
P.S. 埋單兩差幾野仲要食到成肚火, 過隔離食buffet好過~