2024-04-13 20 浏览
有得邊唱k邊打邊爐既火鍋店,仲要*通宵營業*宜家夜晚要搵野食真係唔容易,好多食肆都早收而呢間火鍋係*通宵營業*,有後宮唔驚夜晚尖沙咀肚餓搵唔到野食啦仲要有K唱,店鋪位置係地庫位置不起眼係hotel 旁邊,望左一陣先見到,平日黎講都多客見到好多客都同老闆傾計,好多都係老闆熟客 !睇得出回頭客多,可能人多上菜都需時等左一陣,同埋有漏單情況等得耐真係要追!醬料費$20炸蒜、生蒜、蔥、芫荽、辣椒 基本火鍋配料都有!海南椰子文昌雞鍋$288湯底加咗紅棗杞子,感覺很養生。整隻雞上再加埋椰子水倒入鍋,十分足料,滾起咗湯4分鐘就食得啦,食之前記得飲番啖湯鮮甜又開胃!特級封門柳$168餐廳係以不同牛肉部位為主,有騸牯牛,牛頸脊、吊龍、封門柳、五花趾選擇,選擇好多,用料唔會隨隨便便,牛肉好嫩滑好腍!番薯蜆$88蜆淥完加埋椰子湯底,好鮮甜,蜆肉脹卜卜!二人食啱啱好,如果一大班朋友就要叫幾碟先夠食!西洋菜苗$58西洋菜打邊爐真係會成日叫 ,營養價值豐富,屋企都會煲西洋菜豬骨湯,今次就西洋菜加椰子雞湯,十分潤肺!

醬料費$20

炸蒜、生蒜、蔥、芫荽、辣椒 基本火鍋配料都有!

海南椰子文昌雞鍋$288

特級封門柳$168

番薯蜆$88

西洋菜苗$58

• 海南椰子文昌雞鍋
💛後宮💛收工行街嘅時候,喺尖東地庫發現有一間廣東火鍋店,招牌下面有美食火鍋場,呢間餐廳最吸引又最特別嘅係可以一邊打邊爐,一邊唱k🤣🎤🎶❇️松花皮蛋芫茜鍋我哋叫咗皮蛋芫荽湯底,芫荽同皮蛋嘅份量好足🤤🤤鍾意食皮蛋嘅一定唔可以錯過!❇️本地牛頸脊肉🐮由於我哋好鍾意食牛,就叫咗兩碟!牛肉肥瘦均勻,打邊爐食落有牛尾,肉質鮮嫩👍 牛肉油脂分佈非常好,滾幾滾即入口即化,口感肥嫩幼滑❇️桂花蚌打邊爐又點少得海鮮!!呢個蚌勁新鮮😍食落爽脆👍❇️白蘿蔔白蘿蔔切薄片,令到佢好快煮熟!白蘿蔔仲吸左啲湯汁,令到佢更加甜💓
💛後宮💛

❇️松花皮蛋芫茜鍋

❇️本地牛頸脊肉🐮
牛肉油脂分佈非常好,滾幾滾即入口即化,口感肥嫩幼滑

❇️桂花蚌
打邊爐又點少得海鮮!!
呢個蚌勁新鮮😍食落爽脆👍

❇️白蘿蔔
白蘿蔔切薄片,令到佢好快煮熟!
白蘿蔔仲吸左啲湯汁,令到佢更加甜💓

2024-04-08 26 浏览
今次我去咗呢間打邊爐好推薦啊,餐廳嘅湯底選擇真係非常多元化,我揀咗海南椰子文昌雞窩,湯底香氣濃郁,椰香十足,加入左真正用左一大隻椰子嘅椰青水,鮮甜嘅湯底配上滑嫩嘅雞肉,令人回味無窮。下次有機會,仲想試下醉雞鍋又或者養顏美人鍋。🥘🥘聽講呢度嘅牛肉都相當出色,有吊龍片、美國prime牛小排,我哋就揀咗本地牛頸背作為火鍋嘅配料,果然係揀得啱,牛頸背肉質鮮嫩多汁,好重肉味,係湯底輕輕淥⼀淥,啲肉更加入味,一啖食落去,彷彿融化喺口中,令人好滿足!🥩🥹海鮮方面,鮮蝦丸同脆鯇腩件亦都十分出色。鮮蝦丸彈牙鮮甜,食得出係新鮮手打嘅,好多蝦肉,而脆鯇腩件新鮮爽口。🌊🐟呢度都幾多卡位,坐得好舒服,仲有得一邊唱k一邊打邊爐,好歎啊。😆😆

2024-04-07 459 浏览
今日就嚟咗赫德道這間喺地庫的後宮打邊爐黎這間餐廳,因為朋友話有好多唔同部位的牛選擇所以就嚟試下掃qr code落單, 先揀湯底湯底選擇有好多,不過我哋今次又揀咗蕃茄薯仔湯底蕃茄薯仔湯超級濃鬱, 唔係普通雞湯加蕃茄薯仔,係滿滿濃濃嘅蕃茄味,喺放邊爐料之前,我哋忍唔住畢咗一碗嚟飲,覺得好夠味👍牛肉類可以揀特別的部分,我哋今次揀咗五花趾牛肉味濃鬱而且咬落有口感另外我最想食的牛骨髓份量都幾多, 覺得香味好濃鬱韮菜餃, 新鮮多韮菜,這一個包法好掛湯烏冬係日本手打烏冬仲有兩大個叫咗一份雙拼丸,豬肉丸同墨魚丸現打夠彈牙,新鮮蔬菜要多份蘿蔔,冇根夠甜, 同蕃茄薯仔湯底好夾小食叫了一個好特別嘅金沙炸魚皮, 鹹蛋黃份量超級多,每塊都完全沾滿,而且即叫即整,所以魚皮炒完暖笠笠脆卜卜整體覺得湯底靚食物質素高 我今次揀嘅食物覺得同蕃茄薯仔湯都好配搭去到最尾蕃茄同薯仔夠曬淋,覺得可以當半主食咁樣食都得,超好食, 可惜最尾已經太飽,唔食得咁多, 下次再嚟會留肚食埋啲蕃茄薯仔
今日就嚟咗赫德道這間喺地庫的後宮打邊爐

黎這間餐廳,因為朋友話有好多唔同部位的牛選擇所以就嚟試下

掃qr code落單, 先揀湯底
湯底選擇有好多,不過我哋今次又揀咗蕃茄薯仔湯底

牛肉類可以揀特別的部分,我哋今次揀咗五花趾
牛肉味濃鬱而且咬落有口感

另外我最想食的牛骨髓
份量都幾多, 覺得香味好濃鬱

韮菜餃, 新鮮多韮菜,這一個包法好掛湯

烏冬係日本手打烏冬仲有兩大個

叫咗一份雙拼丸,豬肉丸同墨魚丸
現打夠彈牙,新鮮
蔬菜要多份蘿蔔,冇根夠甜, 同蕃茄薯仔湯底好夾

整體覺得湯底靚食物質素高
我今次揀嘅食物覺得同蕃茄薯仔湯都好配搭

2024-03-28
  • 牛骨髓
  • 金沙炸魚皮
  • 蕃茄薯仔鍋
2024-04-07 26 浏览
餐廳位於尖沙咀赫德道4號The Hart地庫好近尖沙咀地鐵站非常方便餐廳唔算大,最特別係有一個角落有得唱K重有兩間獨立房,可以比10幾個人一齊唱K打邊爐🎵🎵🔸海南椰子文昌雞🥥拼養顏美人鍋打邊爐,最緊要係湯底呢度雙拼唔使特別加錢,所以梗係揀雙拼啦今次揀咗兩個湯底都係清清地椰青同文昌雞係分開上文昌雞大概有半隻,兩個人食岩岩好店員會將成個椰青倒入個鍋嗰度再落埋文昌雞煮5分鐘到就可以食得美人鍋就用上烏雞,杞子,桃膠非常養顏補身👍🏻🔸美國prime牛小排打邊爐點少得肥牛今日想食好啲,所以就揀咗牛小排牛小排擺盤幾靚牛小排滾幾秒就食得,肉質鮮嫩,油花適中🔸唐生菜🥬最後都梗係會叫返個菜黎食,冇咁肥膩🔸飲品重有而家好少有既玻璃樽汽水好懷舊😀
餐廳位於尖沙咀赫德道4號The Hart地庫
好近尖沙咀地鐵站非常方便

餐廳唔算大,最特別係有一個角落有得唱K
重有兩間獨立房,可以比10幾個人一齊唱K打邊爐🎵🎵

🔸海南椰子文昌雞🥥拼養顏美人鍋
打邊爐,最緊要係湯底
呢度雙拼唔使特別加錢,所以梗係揀雙拼啦
今次揀咗兩個湯底都係清清地

椰青同文昌雞係分開上
文昌雞大概有半隻,兩個人食岩岩好
店員會將成個椰青倒入個鍋嗰度
再落埋文昌雞煮5分鐘到就可以食得

美人鍋就用上烏雞,杞子,桃膠
非常養顏補身👍🏻

🔸美國prime牛小排
打邊爐點少得肥牛
今日想食好啲,所以就揀咗牛小排
牛小排擺盤幾靚
牛小排滾幾秒就食得,肉質鮮嫩,油花適中

🔸唐生菜🥬
最後都梗係會叫返個菜黎食,冇咁肥膩

🔸飲品
重有而家好少有既玻璃樽汽水
好懷舊😀
2024-03-28 69 浏览
今日又同朋友打邊爐飯聚, 餐廳位於尖沙咀赫德道4號地庫, 餐廳空間唔算太大, 但放置左一個大電視同卡拉OK, 啱哂三五知己一齊食飯唱K.湯底 – 台式麻辣鍋, 台式麻辣同廣東麻辣分別在於個濃度, 麻辣味非常香濃, 惹味又暖身, 啱哂呢期悶熱天氣, 出身汗, 十分醒神.鮮墨魚丸 - 墨魚丸爽滑彈牙, 真係好似醒神咁用黎打乒乓球黑毛肚 – 滾一滾就可以入口, 亦都係好爽口, 脂肪含量非常低,適合減肥人仕食用韭菜餃 – 皮簿餡靚, 韭菜多到爆哂出黎同好爽甜.海蝦 - 新鮮海蝦無得輸, 隻隻彈牙爽口. 麻辣鴨血 – 打邊爐必叫鴨血, 質地口, 唔會一夾就散, 非常滑, 入口小心D, 唔係好易滑落喉嚨.美國Prime 牛小排 – 牛味香濃, 脂肪分布適中, 好軟好林, 超好食.

鮮墨魚丸 - 墨魚丸爽滑彈牙, 真係好似醒神咁用黎打乒乓球

韭菜餃 – 皮簿餡靚, 韭菜多到爆哂出黎同好爽甜.

海蝦 - 新鮮海蝦無得輸, 隻隻彈牙爽口.

2024-03-26 33 浏览
早排放左工之後同朋友去左尖沙咀一間隱世火鍋店 - 後宮打邊爐🍲餐廳係新開業左無耐🎉裡面設有兩張檯係對正一部可以唱K既大電視🎶而且仲有兩間VIP房啊~原來後宮係養心殿飲食集團全新品牌,唔怪之得有養心殿既美人鍋🥰除此之外仲有其他港式火鍋、粵式及川式火鍋等等上菜前店員會將一盤醬料放係枱面,然後可以自己選擇醬料混入碟中。配料有:芫荽、蔥、炸蒜頭粒、生蒜蓉粒、辣椒、辣椒醬。🫧養顏美人窩呢窩用左烏雞同埋桃膠、紅棗、桂圓肉等,非常足料❤️夠晒養顏啊〰️烏雞營養成分比普通雞肉高,膽固醇含量低,同時具有滋陰清熱既功效🥰建議先飲啖湯,入口清甜鮮味,係一d油都無🤓雞肉食落亦唔鞋口,相當嫩滑,下次要試埋佢地既海南椰子文昌雞鍋~🫧本地牛頸脊雖然牛肉種類選擇唔算太多,但都幾高質🐄肉質嫩滑,紋路好靚,係濃濃牛香味,肉同物脂肪都分佈均勻,只係需要灼6-8秒就可以🤪🫧鮮墨魚丸非常彈牙,口感好好,入面仲有啲墨魚粒,真材實料😎🫧潮汕牛筋丸一樣好爽口彈牙,好好食😋🫧飲品方面我地order左自家製豆漿同埋汽水😆最後硬係要叫返個出前一丁埋尾喇~餐廳位於尖沙咀赫德街4號地庫,雖然招牌唔算太突出,真係搵左一陣先發現餐廳位置😉但食物質素都

🫧養顏美人窩

🫧本地牛頸脊

🫧鮮墨魚丸
非常彈牙,口感好好,入面仲有啲墨魚粒,真材實料😎

🫧潮汕牛筋丸
一樣好爽口彈牙,好好食😋

餐廳位於尖沙咀赫德街4號地庫,雖然招牌唔算太突出,真係搵左一陣先發現餐廳位置😉但食物質素都算高質,而且一邊唱K一邊打邊爐都幾正,岩哂一大班朋友黎盡興呀🔥🔥
2024-02-20
  • 海南椰子文昌雞鍋
2024-03-22 50 浏览
諗住嚟打邊爐,原來後宮仲有得book房唱K,下次真係要試下。講返打邊爐,水準唔錯蕃茄魚湯薯仔窩拼秒製沙爹窩($98) - 蕃茄魚湯薯仔窩好鮮甜,好似住家湯嘅味道,沙爹窩濃稠,好香濃,好多花生碎新解吊龍片($188) - 牛味好濃,厚切得嚟完全唔韌,口感好好,高質白鱔片($138) - 好新鮮,鱔味好香秘製牛肉餃($78)、冰菜($58) - 牛菜餃好飽滿,好似食緊新鮮手打牛丸咁,皮薄餡靚,冰菜好新鮮,洗得又乾淨寬條粉($28)、陳皮魚蛋($48) - 寬條粉好彈牙,又掛湯,口感同味道都好好,魚蛋好香陳皮味自家製有機豆漿($15)、自家製竹蔗茅根水($18) - 係無糖同低甜飲品,好味又健康打邊爐嘅醬料好齊全用QR code落單,入到落單版面,選擇仲多環境乾淨闊落舒服,下次想再嚟唱K同happy hour

白鱔片($138) - 好新鮮,鱔味好香

打邊爐嘅醬料好齊全

用QR code落單,入到落單版面,選擇仲多

環境乾淨闊落舒服,下次想再嚟唱K同happy hour
朋友遠道回港,當然要幫佢洗塵!就去有得玩又有得食嘅後宮食晚飯,哩處有得唱K之餘又有火鍋吃,價錢喺7點半後有7折,真係超正!因我有咳,所以唔食得辣嘢!所以叫了個薯仔蕃茄湯底,再加個牛肉兩食、珊瑚蚌、響鈴和皇帝苗!怕熱氣仲飲咗罐王老吉!🤣😂個蕃茄湯底有好濃嘅蕃茄味仲有超多番茄同埋薯仔!👍👍實在唔錯!兩款牛肉,佢就畀咗牛小排和牛肩脊,牛小排食落好有牛肉味,相比牛肩脊就比較爽口!響鈴就值得一讚因好有濃濃嘅腐竹味!必食!皇帝苗食落香香濃濃,用來消滯最啱!最後再飲多杯自家製豆漿和椰汁!在聽別人在唱卡拉ok!也不失為一個豐富的晚餐!👍👍
醬汁
響鈴
王老吉
稻庭烏冬
2024-03-19 44 浏览
海南椰子文昌雞窩:這道火鍋以海南椰子為基底,烹調出濃郁的椰香湯底,店員好貼心仲提我哋唔好淥得太耐,如果唔係就冇香嫩的文昌雞肉。椰子的甜香和雞肉的鮮嫩相互融合,淨係飲湯都已經好滿足!真係有成個椰子倒晒啲椰子水落去秘製蘿蔔牛雜窩:這道火鍋的湯底以秘製的蘿蔔湯為基礎,搭配著豐富的牛雜,包括牛肚、牛肺等。蘿蔔湯的甜美和牛雜的鮮嫩相互融合,湯底鮮美可口,牛雜的口感豐富多樣,咁大個女先係第一次打邊爐可以有牛雜湯底!美國Prime牛小排:簡直係真材實料嘅美國Prime牛肉!優質的肉質和豐富的脂肪紋理真係冇得呃人!肉質鮮嫩多汁,味道濃郁。在火鍋中快速煮熟,保持了牛肉的鮮美口感,軟腍腍好正!海蝦:鮮味能夠與湯底相結合,肉質彈牙

秘製蘿蔔牛雜窩:

美國Prime牛小排:
火鍋中快速煮熟,保持了牛肉的鮮美口感,軟腍腍好正!

海蝦:
鮮味能夠與湯底相結合,肉質彈牙
呢間餐廳裝修有氣派,整潔乾淨,有獨立房間包廂俾一大班朋友聚會,亦有ktv設備可以邊食邊唱。首先,我點咗佢哋嘅招牌「海南椰子文昌雞窩」,湯底上咗之後,倒入新鮮即開嘅椰青,清甜嘅椰青水令湯底昇華咗,再放入新鮮雞件煮熟。職員會幫我地計時,完全不用擔心。首先第一啖一定係飲吓雞湯先,呢個時候係最原汁原味,之後再食一口雞件,雞肉入口嫩滑,雞味濃厚,吸收咗湯汁嘅精華,清香四溢🍗。接著,「美國prime牛小排」上枱,牛肉每片都夠厚實,煮完後仍然多汁肥美,油脂豐富,而且份曬頗多🥩。而「鮮蝦丸」亦都十分推薦,丸子鮮嫩有彈性,蝦味鮮美。每一口都咬得到整顆鮮蝦,真係令人驚艷。搭配啲特製醬汁,更加突顯丸子嘅鮮味,簡直係味蕾嘅享受之選🍤。

2024-03-13 26 浏览
What a surprisingly nice and worth-trying restaurant in TST which offers good food😍 I enjoy the dinner so much !!! We ate for 2 hrs… so jeng 😍 . Worth to give it a try. 👍🏻 The environment is good ! Hv KTV !A bino restaurant in 酒吧街!so special ! First, we ordered this beef 🥩 yummy 🤤 it’s so fresh !!! Enough for two ppl we ordered the 芫茜 soup 🥣 so yummy ! And the intensity of 芫茜’s taste is strong and it’s fresh!First comes dumplings , they are nice & attractive !! The shrimp 🍤 so fresh !!! My favou

My favourite dish is 牛拍葉! 好爽😄Love it so much

Not to mention this signature fish !!! So fresh !!! Love it to the most ;)

Wt.’s more ? We ordered this 炸魚皮! 就咁食都好好食!

Overall , I love it so much ! 仲可以喺度唱K🥰🫶🏻

餐廳位於尖沙咀赫德道The Hart地庫,有兩個獨立房間,入面仲可以一邊唱K,一邊打邊爐。另外,大廳亦分兩邊,其中一邊亦都可以唱K,但就唔係獨立空間。整體價錢與普通火鍋店相約,食物質素okay金沙炸魚皮($88):份量頗多,魚皮超級酥脆且不油膩,鹹蛋黃金沙幾惹味。海南椰子文昌雞鍋($168/半隻):原隻真·椰子水,連果肉都挖埋出黎餚製湯底,連湯底都可以飲,味道非常清甜。文昌雞皮薄肉嫩,帶清甜椰子香。本地牛頸脊 ($208):肉色鮮紅幼嫩,滿佈油花,油脂帶來豐富油香口感,肉質香滑富彈性,牛味濃郁。脆鯇片($88):肉質鮮嫩爽脆,非常有嚼勁,灼十零秒就足夠。香茜鮮蝦餃($68):餡料豐富,分別有荽茜及鮮蝦粒,味道正常,但餃子皮稍厚唔夠滑。

2024-03-04
2024-03-06 42 浏览
後宮火鍋內場特別,燈光溫暖舒適,入邊有唱卡拉OK嘅設備,坐大枱嘅客人可以自己點歌,一邊同朋友傾偈食嘢,一邊唱k。睇啱重慶麻辣火鍋湯底同芫荽皮蛋湯底。麻辣湯底入邊有好多香料,有花椒、辣椒🌶️、蔥段等等。芫荽湯底有大量芫荽、薑片同皮蛋件,味道清香,濃濃芫荽香味。椒鹽墨魚頭,外皮香脆,內裹厚肉墨魚頭,啱晒餐前小食。台山廣島蠔,有好多隻,甘甜肥美,非常新鮮飽滿。牛柏葉大大片,爽脆口感。安格斯上等肥牛,大件厚身,味道濃郁,口感一流。菠菜苗,洗得乾淨,鮮嫩甘甜。

椒鹽墨魚頭,外皮香脆,內裹厚肉墨魚頭,啱晒餐前小食。

台山廣島蠔,有好多隻,甘甜肥美,非常新鮮飽滿。

牛柏葉大大片,爽脆口感。

安格斯上等肥牛,大件厚身,味道濃郁,口感一流。

菠菜苗,洗得乾淨,鮮嫩甘甜。

此店位於尖沙咀赫德街4號地庫,招牌不算太突出,真的找了一陣子才發現位置,而且需要落樓梯到地庫,充滿神秘感,店內空間不算很大,但最吸引又最特別的,是右邊自成一角的小廳,設有兩張長檯兼對正一部可以唱卡拉OK的大電視,一班朋友開開心心唱住歌食火鍋確係幾正!太怕醜唔想公開唱K,這裡都有兩間VIP房間可預訂。海南椰子文昌雞鍋(半隻) $168食火鍋最重要是湯底,今次清清地揀了個海南椰子文昌雞鍋,店員先將雞件放入湯中,再即席倒入原隻新鮮椰青水,亦刮了不少椰青肉放進鍋內,等待湯滾起後一打開蓋,非常濃郁的椰香氣,建議先飲啖湯,味道清甜到不得了,至於鷄件肉質嫩滑中略帶少少嚼口。潮汕雪花牛 $188牛肉種類選擇不算太多,但都幾高質抵食,擺盤幾靚。鮮紅柔嫩的牛肉中,佈滿雪白的油花,紋路好靚,滾幾秒即熟,入口即化,口感肥嫩幼滑。特級封門柳 $168封門柳的油花雖然較少,但肉味濃郁,肉質偏軟腍,鍾意食牛的人一定唔可以錯過。脆鯇腩件 $98自己幾鍾意食魚,所以打邊爐我都一定會點魚肉來滾一滾。這份脆肉鯇非常新鮮,魚肉不易煮爛,肉質結實,入口真的有種清爽脆口的感覺。金沙響鈴 $88響鈴食得多,但鋪滿咸蛋醬的倒是第一次

海南椰子文昌雞鍋(半隻) $168

潮汕雪花牛 $188
特級封門柳 $168

脆鯇腩件 $98

金沙響鈴 $88
響鈴食得多,但鋪滿咸蛋醬的倒是第一次食,記得要極速滾一秒即要拎起,不然響鈴索湯汁太多就不脆口了,充滿香濃咸蛋香的響鈴,正!

Zero Coke $18/王老吉 $18
除一般汽水外,還有竹蔗茅根水、豆漿,以及有很多酒類飲品供應。
2024-03-05