2023-03-15 163 浏览
御名園 (將軍澳).將軍澳屋企附近間比較隱世酒樓,之前食過點心已經好好食,今次同屋企人黎食下個晚市,選擇都好多!.▪️手拍青瓜配海蜇▪️.習慣要叫個小食食下,呢到嘅青瓜醃得好夠味! 海蜇非常爽口.▪️精品黑豚叉燒皇▪️.呢到呢個叉燒非常之好食,我屋企人喜歡食有肥叉部份,睇到佢一層層嘅肥位但食落不油膩。我揀左舊比較瘦嘅食都唔會太粗糙.▪️晚市組合A▪️.空運蟶子再配多一個主食菜先係$228,非常之抵食! 蟶子仲要係蟶子皇,好大隻!我地另外揀左XO醬海皇銀絲煲,份量多不在話下,仲要好多粒小帶子.▪️桃膠杏仁茶▪️.呢到甜品選擇都算幾多,仲有啲糕點例如紅棗糕等,屋企人叫左個杏仁茶仲有桃膠,養顏💜.📌 御名園 (將軍澳)將軍澳唐俊街12號天晉匯1樓102號舖
御名園 (將軍澳)

▪️手拍青瓜配海蜇▪️
習慣要叫個小食食下,呢到嘅青瓜醃得好夠味! 海蜇非常爽口

▪️精品黑豚叉燒皇▪️

▪️晚市組合A▪️

▪️桃膠杏仁茶▪️
📌 御名園 (將軍澳)
將軍澳唐俊街12號天晉匯1樓102號舖

2023-03-12 237 浏览
今晚約左大學朋友聚會,選擇了位於將軍澳天晉匯長年累月甚多街坊支持的「御名園」。 這間餐廳甚有口啤,食物選擇多又美味,無論套餐或是散點,價錢合理實惠-🔸南北杏西洋菜燉生魚 $33.8🔸黃金石斛燉響螺 $43.8中湯是世上最好喝的! 滋補靚燉湯是必點! 每個星期有不同款式的御膳燉湯優惠。 燉湯十分足料無味精! 熱騰騰的清甜湯水暖胃又滋潤,滋陰潤燥一流-🔸濃湯花膠豬肚雞煲 $168湯底鮮香濃郁! 雞件份量相當的多! 雞肉相當嫩滑,亦有彈牙的花膠,很滿足-🔸黑椒蔥爆安格斯牛柳粒 $158這道菜鑊氣十足! 牛柳粒脂肪紋理分怖平均,入口彈牙帶嚼勁,黑椒蔥爆蔥味非常-🔸蜂蜜柚子脆蝦球 $128炸蝦球亦很有水準! 炸粉十分薄,而且炸得色澤金黃夠酥脆!入口不油不膩,蝦仁相當肥美彈牙。 用上蜂蜜柚子及青檸去提升味道之餘,其酸甜度亦可解膩-🔸桃膠西施杏仁茶 $28最後來一客杏仁茶,為晚餐完美的句號

🔸南北杏西洋菜燉生魚 $33.8
🔸黃金石斛燉響螺 $43.8
中湯是世上最好喝的! 滋補靚燉湯是必點!
每個星期有不同款式的御膳燉湯優惠。

🔸濃湯花膠豬肚雞煲 $168

🔸黑椒蔥爆安格斯牛柳粒 $158

🔸蜂蜜柚子脆蝦球 $128

🔸桃膠西施杏仁茶 $28
最後來一客杏仁茶,為晚餐完美的句號

2023-03-07 251 浏览
買左2個外賣, 一個係蝦醬海珊骨, 一個係濃湯花膠豬肚煲, 兩個都煮到老晒好鞋口, 味精味好濃, 某男部長又冇禮貌,兩個餐$250,食其他酒店好過,好似轉左手之就變到唔好食
2023-03-07
15 分钟 (外卖自取)
間唔中都會同下爸爸媽媽出街食晚飯🍴,梗係揀返佢哋鍾意食嘅中菜啦~.📍晚市組合 A ($228)元貝同蟶子二選一,再可以揀多款小菜。❥金蒜銀絲蒸鮮元貝(4隻)一客4件,配咗個惹味嘅蒜蓉醬。元貝新鮮,仲配有粉絲。不過油量較多,絕對要減油🥹.❥即燒脆皮文昌雞即叫即燒🐥,雞皮香脆肉質嫩滑,醃夠入味,唔錯!.📍XO醬翡翠炒海螺片($108)海螺片爽脆軟滑,配埋翠玉瓜、木耳同蝦米🦐再用XO醬炒過食落惹味,不過碟底比較多油‼️.📍養顏千層薑汁糕($28)一客3件,口感煙韌,薑味幾重👍🏻
📍晚市組合 A ($228)
元貝同蟶子二選一,再可以揀多款小菜。

❥金蒜銀絲蒸鮮元貝(4隻)
金蒜銀絲蒸鮮元貝(4隻)
金蒜銀絲蒸鮮元貝(4隻)

❥即燒脆皮文昌雞
即叫即燒🐥,雞皮香脆肉質嫩滑,醃夠入味,唔錯!
即燒脆皮文昌雞

📍XO醬翡翠炒海螺片($108)
XO醬翡翠炒海螺片
XO醬翡翠炒海螺片

📍養顏千層薑汁糕($28)
一客3件,口感煙韌,薑味幾重👍🏻
養顏千層薑汁糕
2023-02-25 318 浏览
早幾日我同媽媽行開popwalk,佢話想試吓呢間都開咗一段時間嘅酒樓《御名園》🤭我哋都估唔到原來晚市咁抵食wor👅食物《御名園》晚市有幾set海鮮🦞套餐,例如:set C有一條魚🐟,一份蝦🦐,同半隻雞🐔價錢只係$338! 同附近嘅酒樓嚟比,真係非常抵食👍🏾但由於媽媽唔係咁想食海鮮,所以當日我哋就散叫蜂蜜柚子脆蝦球 $128原來炸蝦球用蜂蜜柚子汁嚟整係咁好食🤤真係好正,入面d蝦重好脆口tim ❤️不過如果份量多d就會更好鬆化脆蛋散 $28呢個蛋散係即叫即炸,佢係我食過咁多個蛋散之中,其中一個最好食嘅😍因為真係炸得好鬆化,唔會過脆同過硬,必叫‼️濃湯花膠豬肚雞煲 $168個雞煲嘅花膠、豬肚、雞塊超多😜個湯都唔錯,不過大家唔好以為佢係打邊爐嗰種味道,佢係比較中式,而且都幾重薑味瑤柱海味雜菜煲 $108食中菜,梗係要叫菜食啦🤩呢個雜菜煲嘅料非常多,所以share嚟食會啱d廚皇炒飯 $138媽媽好鍾意呢個炒飯,因為d飯粒粒分明,而入面亦有唔少脆米通、煙肉🥓、蛋🍳而且都炒得幾有鑊氣,下次可以再叫 乾清養顏棗皇糕 $28平時我最鍾意食紅棗糕😝不過如果呢個紅棗糕冇咁甜就會好d我諗我哋之後都會再嚟食晚飯🍚不

食物

但由於媽媽唔係咁想食海鮮,所以當日我哋就散叫

蜂蜜柚子脆蝦球 $128

鬆化脆蛋散 $28

濃湯花膠豬肚雞煲 $168

瑤柱海味雜菜煲 $108

廚皇炒飯 $138

乾清養顏棗皇糕 $28

平時我最鍾意食紅棗糕😝不過如果呢個紅棗糕冇咁甜就會好d

我諗我哋之後都會再嚟食晚飯🍚不過我哋先會試咗午市點心🥟放題先😏

2023-02-21 339 浏览
呢間中菜館下午有點心,有散叫;亦有點心放題。價錢抵食!叫咗啲小食。分蹄伴海蜇,分蹄多肉咸咸地,海蜇爽口!拍蒜豉味虎皮椒椒味夠重。燒味叫咗黑豚叉燒皇、陳皮脆香燒鵝皇。黑豚叉燒皇夠肥美,蜜汁夠多。燒鵝皇夠大件,有鵝油香。食點心一定叫蝦餃燒賣。呢度有鮑魚燒賣,一籠有4粒,燒賣豬肉新鮮,面上鮑魚夠味。蝦餃皇大隻蝦肉飽滿爽口。炸物叫咗沙律海鮮蝦角,好脆蝦肉多。豆豉鯪魚油麥菜大大碟。花膠灌湯餃夠熱不錯。呢度食物唔錯又抵食

呢間中菜館下午有點心,有散叫;亦有點心放題。價錢抵食!

叫咗啲小食。
分蹄伴海蜇,分蹄多肉咸咸地,海蜇爽口!
拍蒜豉味虎皮椒椒味夠重。

燒味叫咗黑豚叉燒皇、陳皮脆香燒鵝皇。

黑豚叉燒皇夠肥美,蜜汁夠多。
燒鵝皇夠大件,有鵝油香。
蝦餃皇大隻蝦肉飽滿爽口。
炸物叫咗沙律海鮮蝦角,好脆蝦肉多。

豆豉鯪魚油麥菜大大碟。
花膠灌湯餃夠熱不錯。呢度食物唔錯又抵食
2023-02-19 401 浏览
好耐都冇飲早茶,行過見到呢間有個午市點心放題😳即使係假日,價錢都唔會話好貴🫡🐰午市點心放題 $168(有加一)✨以放題來講,其實佢嘢食種類都好多!分咗:蒸點、即蒸腸粉、煎炸點、手工甜品、巧手小食、主食~另外叫咗呢個放題仲會送極品花膠灌湯餃同鮑魚燒賣😚😚✨點心紙上面大家要睇清楚佢係一件定係一份,千祈唔好叫多咗🤣🤣真係會食唔晒!佢哋嘅燒賣都係大大粒,鮑魚燒賣最好食🤣煎炸嘢分別叫咗:卡邦尼鮮蝦腸長春卷、香煎臘味蘿蔔糕、酥炸大良鮮奶卷、芋絲脆軟夾~其實佢啲炸物都做得唔錯!✨推薦大家點巧手小食~呢part叫咗:花椒香酥肉、椒鹽魷魚酥、椒鹽一口豆腐粒!炸豆腐外酥脆內軟嫩🥺🥺🥺好好食喔!額外仲叫咗其他點心~🐰極品黑豚叉燒王✨叉燒比蜜汁包圍着,入口係半肥瘦口感!幾正🐰潤燒石岐乳鴿 $58/隻✨其實都幾抵食!燒到外皮脆卜卜,滿口油脂香~要叫喔🫡🫡

🐰午市點心放題 $168(有加一)

真係會食唔晒!佢哋嘅燒賣都係大大粒,鮑魚燒賣最好食🤣

其實佢啲炸物都做得唔錯!

額外仲叫咗其他點心~
🐰極品黑豚叉燒王

✨叉燒比蜜汁包圍着,入口係半肥瘦口感!幾正

🐰潤燒石岐乳鴿 $58/隻

✨其實都幾抵食!燒到外皮脆卜卜,滿口油脂香~要叫喔🫡🫡
2023-02-10 266 浏览
同朋友行完DONKI,就去天晉行下搵野食,見到天晉有間酒樓環境唔錯,就黎嘆返個下午茶點心選擇都幾多,有D仲幾特別,叉燒 (推薦!!)半肥瘦1D都唔流,好Juicy,有啲炭燒味👍🏻好正椒鹽魷魚鬚粉漿唔厚,炸得好脆👍🏻👍🏻杏仁茶朋友叫左呢個試,我唔鐘意杏仁味,佢話味道唔濃但好好飲,我破例試左一啖,杏仁味唔會話太濃好適中,可以一試🙌🙌可惜下午茶食到太飽所以食唔到好多嘢~下次會再黎呢間👍🏻
點心選擇都幾多,有D仲幾特別,

叉燒 (推薦!!)
半肥瘦1D都唔流,好Juicy,有啲炭燒味👍🏻好正

椒鹽魷魚鬚
粉漿唔厚,炸得好脆👍🏻👍🏻

杏仁茶

可惜下午茶食到太飽所以食唔到好多嘢~下次會再黎呢間👍🏻
2023-02-06
My Good Afternoon Chinese Tea🍵🥢..耐唔時都會飲茶🍵,知道天晉有間中式茶樓抵食而環境又清靜,正好來個下午茶🥢。點心選擇多,仲有其他套餐、自選組合、中式燉湯、明爐燒味、炒粉麵飯。仲有點心放題,超多選擇😍!正好下午茶時段有【超值孖寶】 $39.8 (2款),點選左煎釀茄子、南乳醬皇蒸豬手、珍珠咸水角、脆皮豚肉韭菜粿,樣樣大大份而且味道不錯吃。而【精品小食類】都係 $80 (2款),其中鮑魚汁炆鳳爪,炆得軟淋入味,而拾味椒鹽魷魚鬚,份量多。其他精緻點心亦不能少,如:鮮味蝦餃皇、醬汁金錢肚,都係我愛吃的 哈哈!翡翠斑蘭椰汁糕,平日比較少見,帶斑蘭椰汁香甜,都可一試。驚唔夠飽❓大師粉麵飯我就點左【乾炒安格斯牛河】$88, 粉條煙韌而牛肉都蠻多,夠晒鑊氣!仲有精品明爐燒味既【黑豚叉燒皇】 $118 半肥瘦叉燒滿有炭燒香,肥美油香而滿有肉汁,加t上蜜汁更惹味啊!..×××××ש將軍澳唐俊街12號天晉匯1樓102號舖..

而拾味椒鹽魷魚鬚,份量多。其他精緻點心亦不能少,

×××[御名園 -Royal Ming Garden Restaurant]×××
©將軍澳唐俊街12號天晉匯1樓102號舖

2023-02-07 190 浏览
同屋企人喺屋企附近食咗個幾抵食嘅開年飯💥晚市組合A $228金蒜銀絲蒸聖子(4隻)|鮮菠蘿咕嚕肉最鍾意食蒸粉絲😍索晒蒜蓉同醬汁好正呢個晚市組合可以揀蒸聖子/元貝,我哋揀咗聖子,蟶子好大隻,鮮甜又爽口,另外揀咗呢款小菜👉🏻鮮菠蘿咕嚕肉,咕嚕肉肥瘦適中,炸得幾脆,鮮菠蘿鮮甜多汁💥晚市組合C $388清蒸花斑|大吉大利發財好市|即燒脆皮文昌雞魚都幾大條,魚肉鮮嫩細膩,冇腥味,食開年飯梗係唔少得食呢個發財好市啦!另外仲有半隻嘅脆皮雞,呢個餐真係幾抵食💥上湯瑤柱浸豆苗 $138豆苗係我鍾意食嘅蔬菜之一,最鍾意用上湯浸,豆苗索晒上湯,味道清爽💥黑椒蔥爆安格斯牛柳粒 $158安格斯牛柳肉質細嫩又多汁,用黑椒爆香牛肉,非常惹味〰〰️〰️〰️〰️
同屋企人喺屋企附近食咗個幾抵食嘅開年飯

💥晚市組合A $228
金蒜銀絲蒸聖子(4隻)|鮮菠蘿咕嚕肉
最鍾意食蒸粉絲😍
索晒蒜蓉同醬汁好正
鮮菠蘿咕嚕肉,咕嚕肉肥瘦適中,炸得幾脆,鮮菠蘿鮮甜多汁

💥晚市組合C $388
清蒸花斑|大吉大利發財好市|即燒脆皮文昌雞

魚都幾大條,魚肉鮮嫩細膩,冇腥味,
食開年飯梗係唔少得食呢個發財好市啦!
另外仲有半隻嘅脆皮雞,呢個餐真係幾抵食

💥上湯瑤柱浸豆苗 $138

💥黑椒蔥爆安格斯牛柳粒 $158
安格斯牛柳肉質細嫩又多汁,用黑椒爆香牛肉,非常惹味
〰〰️〰️〰️〰️

2023-02-06 167 浏览
平時食得西餐多,有中菜食原來好開心😆屋企附近嘅御名園晚市好多人,有好多菜式🥣無花果霸王花燉唐排💰$33.8燉湯夠火喉,幾清甜滋潤,值得飲🦞波士頓龍蝦 金湯焗伊麵底💰$298本身怕波士頓龍蝦會唔夠西澳龍蝦咁多肉,但原來兩個人好夠食,約14両嘅波士頓龍蝦切咗件,啖啖肉方便食最正係伊麵索晒上湯汁好入味好好食😋🥢晚市組合A 💰$228呢個組合好抵,五六日加多$20,就有金銀蒜蒸扇貝/ 蟶子,仲可以揀多個小菜🥢金銀蒜蒸扇貝好有油香,扇貝開咗邊,金銀蒜夠多,粉絲索晒醬油真係好正,不過都多油咗少少🐥即燒脆皮文昌雞(半隻)脆皮雞好夠味又夠脆,送飯食一流,仲可以點埋豉油💰$707/2ppl🚩御名園 (將軍澳) @royalminggarden 📍將軍澳唐俊街12號天晉匯1樓102號舖
平時食得西餐多,有中菜食原來好開心😆
屋企附近嘅御名園晚市好多人,有好多菜式

🥣無花果霸王花燉唐排💰$33.8
燉湯夠火喉,幾清甜滋潤,值得飲

🦞波士頓龍蝦 金湯焗伊麵底💰$298
最正係伊麵索晒上湯汁好入味好好食😋

🥢晚市組合A 💰$228

🥢金銀蒜蒸扇貝

🐥即燒脆皮文昌雞(半隻)
脆皮雞好夠味又夠脆,送飯食一流,仲可以點埋豉油

💰$707/2ppl
🚩御名園 (將軍澳) @royalminggarden
📍將軍澳唐俊街12號天晉匯1樓102號舖
2023-02-04
2023-02-03 130 浏览
趁住新年過後,約埋朋友食餐豐富嘅中菜店內環境好寬敞,坐得舒適✨清蒸花斑朋友對蒸魚有一份執著,揀咗條生猛游水石斑雖然大條肉厚,但時間控制得好好,肉質嫩滑✨大吉大利發財好市為咗未來日子事事順境新年點都要食呢道菜啦✨即燒脆皮文昌雞 外皮燒得好香脆,雞肉肥美夠滑,半隻份量好充足✨金蒜銀絲蒸蟶子蟶子超新鮮,入口爽彈唔會靭粉絲吸盡蒜香味道✨鮮菠蘿咕嚕肉熱辣辣脆卜卜嘅咕嚕肉,外層炸粉唔會太厚,加埋新鮮菠蘿酸酸甜甜,非常醒胃✨黑椒蔥爆安格斯牛柳粒 牛柳粒豐富肉汁好Juicy同黑椒好夾,好惹味✨上湯瑤柱浸豆苗 蔬菜之中,最愛係豆苗加入瑤柱令上湯嘅味道更鮮下次可以再試其他款式小菜
趁住新年過後,約埋朋友食餐豐富嘅中菜

店內環境好寬敞,坐得舒適

✨清蒸花斑
朋友對蒸魚有一份執著,
揀咗條生猛游水石斑
雖然大條肉厚,但時間控制得好好,肉質嫩滑

✨大吉大利發財好市
為咗未來日子事事順境
新年點都要食呢道菜啦

✨即燒脆皮文昌雞
外皮燒得好香脆,雞肉肥美夠滑,半隻份量好充足

✨金蒜銀絲蒸蟶子
蟶子超新鮮,入口爽彈唔會靭
粉絲吸盡蒜香味道

✨鮮菠蘿咕嚕肉
熱辣辣脆卜卜嘅咕嚕肉,
外層炸粉唔會太厚,
加埋新鮮菠蘿酸酸甜甜,非常醒胃

✨黑椒蔥爆安格斯牛柳粒
牛柳粒豐富肉汁好Juicy
同黑椒好夾,好惹味

✨上湯瑤柱浸豆苗
蔬菜之中,最愛係豆苗
加入瑤柱令上湯嘅味道更鮮

下次可以再試其他款式小菜
2022-12-18 534 浏览
見到有點心放題諗住試下啲野叫左十五分鐘先開始黎 第一round 叫的茜豬手,冰鳳爪同埋鮮淮山,第二round 野食黎緊都仲未黎 就同侍應講,佢叫我再落過單,Ok ! 再落,過左十五分鐘我再問話未黎到,就同我講野食要時間,再過十五分鐘再問,終於有個女侍應拎張單黎,果時已經係13:15,張單清楚見到12:00 落左呢三樣,12:45 再落左呢三樣,個女侍應話會同廚房講~ 最後1:30 終於黎左 🥲另外叫菜心俾左燒味的凍菜心我,完全係勁伏! 大部份野食都麻麻地 一定冇下次!!!
見到有點心放題諗住試下
啲野叫左十五分鐘先開始黎
就同侍應講,佢叫我再落過單,
Ok ! 再落,過左十五分鐘我再問話未黎到,
就同我講野食要時間,
最後1:30 終於黎左 🥲

一定冇下次!!!
今日路經見未幫襯過,所以入去試吓。👍環境👍衛生👍隔音👍食物質素,與👍鮮度都妥當。唯獨真係要留意,千萬唔好搵呢位「🙃👎專業部長🔥🔥🔥」service。所謂「泥水佬做們,過得人過得自己!」當時揀咗「花椒香酥肉」上碟已唔見有花椒、整體與賣相有明顯岀入,好快搵到位 “傳菜員” 問咩嚟?即時話係「炸魷魚鬚、喼汁(在旁邊)」;接著另位 “傳菜員” 解釋因“(花椒)撈咗d粉去炸,一食就會食到有花椒響裏面,叫我即管食吓。我分幾口食咗一整條,發覺真係(冇花椒)就向呢位 “傳菜員” 問:「係咪真係上錯餸?如果無(花椒呢種材料)可以照講。」佢一臉受為難樣子:「唔好意思 」後,都唔想佢難做、只係飲餐茶啫~~,而同時正在站我背後有好一段仔距離嘅「🙃👎專業部長🔥🔥🔥」『連千里眼都無望一眼』就話 >>>>>>>「係有花椒㗎,係你食唔到啫,係有嘅」隨即睇住佢即閃開 <<<<<<不久後,有另位 “傳菜員” 將真係嘅「花椒香酥肉」放上枱時,由於一來我真係想食呢款味道嘅餸,二來我唔想因佢哋嘅岀錯而將價錢轉駕由食客承受

所謂「泥水佬做們,過得人過得自己!」
>>>>>>>

不久後,有另位 “傳菜員” 將真係嘅「花椒香酥肉」放上枱時,由於一來我真係想食呢款味道嘅餸,二來我唔想因佢哋嘅岀錯而將價錢轉駕由食客承受,所以我當職員前直接指出「都話送錯嘢㗎啦!」
呢刻!我睇得岀呢位 “傳菜員” 為要保護呢個崗位嘅【 尊嚴 】即問我邊個話錯嗰碟餸係啱?我即當眾指出就係呢位(🙃👎專業部長🔥🔥🔥)

【 戲玉 】

呢位「🙃👎專業部長🔥🔥🔥」隨即當眾前大大大聲駁斥我(好老屈佢有講過上述嘅說話)而呢個時候,與我一齊食嘢從來無因 “送錯餸” 而發言嘅朋友都睇唔過眼向「🙃👎專業部長🔥🔥🔥」反駁佢呢番回應!
並且有曾因此事向我溝通過嘅員工(全比部長低級的)多翻主動向我(窩釘尾)想大家平息了事。
而我同朋友都親眼見到、親耳聽到呢位「🙃👎專業部長🔥🔥🔥」如此向我老屈,我嬲到即不下 2 次回應可以睇 CCTV 我同佢之間有冇講過嘢?!

【 🍀幸好嘅係 … 】

雖然 CCTV 錄唔到音(純個人猜測)但冇幾耐聽到有連串聲音從右邊嚮我傳來(食客絲絲細語)頭先嗰台客一早已經問、呢個部長好無禮貌、佢 D態度真係好差、babababaaa;與此同時,我好快向右望一吓,見有食客係望住佢,所以好肯定係有食客知呢位部長當時係幾咁令人氣憤🤬

嘗試描述點樣識別呢位就係「🙃👎專業部長🔥🔥🔥」:3名戴眼鏡嘅男部長之中,最矮細又比較後生嗰位就係佢。大家要留意吓,唔好搵佢 service

花椒香酥肉
2022-12-04
$174.5 (午餐)
2022-12-04 455 浏览
今晚在將軍澳的酒樓吃晚飯,酒樓裝修是一貫酒樓的格局,餐廳面積不小,有圓檯、海鮮魚缸。晚上這裡有不少夫妻光顧,簡單的兩菜一湯。這裏每日都有不同的燉湯,燉湯也十分足料。花生小吃$28,茶位$15 /位 ⭐️長白山鮮人參燉竹絲雞$33一打開已經聞到人參的味道。有人參、竹絲雞等。湯頭清澈,入口有人參的香氣,配上滋補的雞湯,十分養生。⭐️養肝參杞棗燉水鴨$43有杞子、紅棗和水鴨。十分適合女士飲用。水鴨的味道頗突出,這裏的燉湯貨真價實。⭐️聖子$38 點了兩隻聖子,以粉絲襯托,入口鮮美爽脆,加上蒜蓉調味,十分鮮美。⭐️鮮拆蟹粉扒豆苗$148平平無奇的豆苗配上蟹粉就不平凡,在豆苗上淋上蟹粉,蟹粉的份量不少,很足料。豆苗入口爽脆鮮甜,配上啖啖蟹粉,令人滿足。⭐️椰汁金瓜香芋煮蝦球$108這鍋蝦球鍋有驚喜,有健康的南瓜、蝦球、芹菜、芋頭等。⭐️法式焦糖燉蛋$38想不到這裏的法式焦糖燉蛋也很好吃,敲破焦糖,裡面是香滑香甜的燉,水準不錯。⭐️絲苗白飯$15

晚上這裡有不少夫妻光顧,簡單的兩菜一湯。

這裏每日都有不同的燉湯,燉湯也十分足料。

花生小吃$28,茶位$15 /位

⭐️長白山鮮人參燉竹絲雞$33
長白山鮮人參燉竹絲雞

一打開已經聞到人參的味道。有人參、竹絲雞等。

湯頭清澈,入口有人參的香氣,配上滋補的雞湯,十分養生。

⭐️養肝參杞棗燉水鴨$43
養肝參杞棗燉水鴨

有杞子、紅棗和水鴨。十分適合女士飲用。

水鴨的味道頗突出,這裏的燉湯貨真價實。

⭐️聖子$38
聖子

⭐️鮮拆蟹粉扒豆苗$148
鮮拆蟹粉扒豆苗

豆苗入口爽脆鮮甜,配上啖啖蟹粉,令人滿足。

⭐️椰汁金瓜香芋煮蝦球$108
椰汁金瓜香芋煮蝦球

這鍋蝦球鍋有驚喜,有健康的南瓜、蝦球、芹菜、芋頭等。

⭐️法式焦糖燉蛋$38

⭐️絲苗白飯$15