同朋友經過兆萬中心門口見到依間御八番屋竟然有磯燒海鮮食即刻心郁郁想試😋😋最重要係加$50升級就有我最愛既海鮮仲有生蠔任食添!真係聽落都覺得好抵! 即刻拉朋友上去3樓 哈哈😄我哋食埋磯燒海鮮!當中扇貝、大虎蝦、即開生蠔、北海燒蟹蓋 都係先來一份,再追加就要逐隻加錢嘩!個拼盤有我最中意既蟹丫😍個蟹蓋加左沙律咁燒 裡面有唔少蟹肉 食得出唔係普通蟹柳肉肉質都算幾鮮甜!而大虎蝦就真係好大隻 又新鮮唔會霉 肉仲係爽既!即開生蠔燒左就縮到好細隻同埋會有點韌味道不及生食的吸引。而其他海鮮:海蝦、蟶子、蜆就任點 當中個蜆會用清酒浸住黎燒好入味 而且唔會成口沙。另外都仲有蔬菜類可以燒 不過我地都主攻食海鮮 哈哈😅另外,升級料理仲包埋生蠔任食真係好少放題會做到睇張相就知道依到既生蠔又肥美又新鮮👍🏻👍🏻絕對無中伏既感覺!😌其他升級食物仲有珍寶帶子、赤蝦刺身、日式蒸蛋等帶子新鮮無雪藏味 同埋赤蝦都幾爽口個蒸蛋好多料咖 又加埋冬菇同蟹柳 而且蒸得好滑 師傅控制得好好喔 值得一試!👌🏻講返其他食物先,刺身方面 三文魚普普通通反而虎蝦、象拔蚌刺身有驚喜又爽又大隻!😋😋而壽司當然必點海膽軍艦 😬雖然份量不多,但配埋青瓜
同朋友經過兆萬中心門口
見到依間御八番屋
竟然有磯燒海鮮食
即刻心郁郁想試😋😋
最重要係加$50升級
就有我最愛既海鮮
仲有生蠔任食添!
真係聽落都覺得好抵!
即刻拉朋友上去3樓 哈哈😄

我哋食埋磯燒海鮮!
嘩!個拼盤有我最中意既蟹丫😍
個蟹蓋加左沙律咁燒
裡面有唔少蟹肉 食得出唔係普通蟹柳肉
肉質都算幾鮮甜!

而大虎蝦就真係好大隻 又新鮮
唔會霉 肉仲係爽既!
即開生蠔燒左就縮到好細隻
同埋會有點韌
味道不及生食的吸引。
而其他海鮮:海蝦、蟶子、蜆就任點
當中個蜆會用清酒浸住黎燒
好入味 而且唔會成口沙。

另外都仲有蔬菜類可以燒
不過我地都主攻食海鮮 哈哈😅

另外,升級料理仲包埋生蠔任食
真係好少放題會做到
睇張相就知道
依到既生蠔又肥美又新鮮👍🏻👍🏻
絕對無中伏既感覺!😌

其他升級食物仲有珍寶帶子、赤蝦刺身、日式蒸蛋等

帶子新鮮無雪藏味 同埋赤蝦都幾爽口
個蒸蛋好多料咖 又加埋冬菇同蟹柳
而且蒸得好滑 師傅控制得好好喔
值得一試!👌🏻

講返其他食物先,
刺身方面 三文魚普普通通
反而虎蝦、象拔蚌刺身有驚喜
又爽又大隻!😋😋

壽司當然必點海膽軍艦 😬
雖然份量不多,但配埋青瓜食好鮮甜,
忍不住再encore幾件🙈

因為一開始就不停食海鮮,
最後只係叫左幾款熟食⋯

有燒羊架、燒鯖魚、煙肉荔枝卷、豚肉拉麵等等
燒魚係次次都要點
因為燒過既鯖魚 魚油出哂黎
又唔多骨 肉又唔會嚡口
食既時候仲好滑添!
羊架就加左七味粉燒 沒有羶味
而且唔會太熟 七成熟左右 燒得剛剛好 !
豚肉拉麵份量岩岩好
太太碗的話就食唔到其他野喇
唔會得太重味精 麵條唔會煮得太腍
配埋半肥瘦既豚肉食幾好味!
依個煙肉荔枝卷 我都係第一次見
夾荔枝食又幾得意幾好味!😄

到最後當然要食埋甜品啦!🙈
我地點左奶凍、榴連糯米糍、brownie
個奶凍係櫻花裝飾,
可能係襯返依個春天 哈哈
個人建議配埋brownie食會更正😋😋
糯米糍簡直係皮薄餡靚
因為榴連肉真係好大咁舊😂

Ps.甜品仲有雪糕、雪條 可以自助出去拎咖!
2017-05-07 134 浏览
同朋友行過旺角兆萬見到而家多咗好多間日本放題可以食,就決定難得出得嚟行街一次就食豪啲啦。喺咁多間放題之中有一間零舍吸引我同我朋友眼球嘅就係御八幡嘅磯燒放題啦,因為我哋兩個都未試過食呢一種嘅放題,就走咗上去試下。因為嗰日係平日所以我哋好快就有位lu~ 御八幡喺兆萬3樓好容易搵,間鋪頭都幾大下 啲位都好闊落,好舒服,最怕係啲逼逼夾夾嘅地方食放題 傾計都畀隔離枱聽鬼曬啦。由於係食磯燒放題嘅關係,所以我哋被安排坐嘅枱上面已經有個燒烤爐,侍應姐姐好熱情地幫我哋燒咗好多大大份又賣相好吸引嘅海鮮,有青口, 燒蠔, 燒大蝦, 燒扇貝, 燒蟶子等等。原來喺燒嘅過程當中會加入清酒用黎調味令海鮮嘅鮮味更加突出,又可以為食物補充水分唔會燒乾曬啲食物,真係長知識了。侍應姐姐好耐心地為我哋講解所有唔同貝殼類海鮮嘅學名同埋食磯燒時要注意嘅事項,我哋都燒咗好多round 啲海鮮真係好惹味呀!啲海鮮非常爽口彈牙,好新鮮,最正係燒完之後都冇乾的感覺 啲汁完全鎖住哂。我哋另外加咗錢要咗個升級放題,除咗可以享用更大嘅刺身之外,仲有好多令我意想唔到嘅食物添! 除咗有珍寶帶子,珍寶赤蝦之外,竟然係有任食生蠔啊!我同我朋友見到真係

我哋另外加咗錢要咗個升級放題,除咗可以享用更大嘅刺身之外,仲有好多令我意想唔到嘅食物添! 除咗有珍寶帶子,珍寶赤蝦之外,竟然係有任食生蠔啊!我同我朋友見到真係心心眼!試問有幾多間放題可以提供任食生蠔同埋大大粒海膽呢? 睇得出呢間放題真係落足本㗎,珍寶帶子真係好大粒呀,好鮮甜!

一大粒滑落口個感覺真係好正!隻甜蝦有成隻手咁長,唔係講笑。刺身係好厚切的好肥美 全部都食得出好新鮮!至於生蠔就成隻手掌咁大充滿濃濃嘅海水味,好新鮮!

怕腥嘅朋友可以用旁邊嘅檸檬黎調味,一樣咁清新爽甜!

一般放題的卷物都係不外乎嗰幾樣,但呢度嘅卷物就令我有意外嘅驚喜喎!佢嘅白之花同海膽壽司,都有好大粒海膽喺上面呀,唔似得其他放題得細細粒咋,海膽粉絲表示極度興奮!

重點係啲海膽係鮮橙色㗎 食落去個口度仲有回甘嘅香味,質感好厚實一啲都唔鬆散,一啖一啖食落口真係極致嘅享受呀!我地不知encore左幾多次呢!

另外值得一提嘅係,佢有一個黑松露嘅壽司,上面啲黑松露真係好重味 我成世人未試過咁重味的!黑松露比我感覺通常都係冇味嘅!但呢度食嗰種味道我而家仲記得,唔係講笑大家去到一定要試下呢一個呀,好特別㗎!

食到肚仔飽飽就係時候食甜品囉!女人食甜品真係有第二個胃㗎!我同朋友分別叫咗個櫻花布甸同埋楊枝甘露。

櫻花布甸上枱嗰時真係wow咗一聲,佢好靚真係好似係櫻花咁嘅粉色 女生最愛呀,食落去不太甜,淡淡哋好幫助消化,奶凍非常滑,最搞笑係佢入邊真係有粒櫻花,楊枝甘露酸酸地都好解渴唔錯唔錯。

最後又食到飽一飽先返屋企,下次一定推介朋友嚟呢間食放題,因為真係好抵食,仲要係佢有好多出面都食唔到嘅食物,正啊!
2017-05-01 157 浏览
今日同朋友去左八幡屋食放題慶祝佢下星期生日,之前試過八幡屋其他分店,今日試下新開張既放題店坐低就有燒爐,預備一陣間燒海鮮。刺身拼盤。帶子刺身厚切,中間半熟鮮嫩,三文魚魚味重入口新鮮。朋友鐘意食希靈魚和貝類刺身,大家都覺得味道鮮甜。再來壽司。飯粒結實唔會好鬆散,最鐘意食三文魚花之戀,三文魚厚厚一片口感極豐富燒香鰻魚壽司最岩我心水,鰻魚無骨燒得香口,左口魚入口即溶,味道清甜。朋友叫左一件吞拿魚蓉手卷。吞拿魚蓉新鮮無腥味,好鐘意加上蔥花賣相更靚。日式蒸蛋。蛋香重入口滑溜,唔會水汪汪味道清清甜甜。叫左海鮮燒一燒。放題店都有蟹甲羅燒我最鐘意食燒帶子,啖啖肉入口鮮甜無沙。最後食左枝牛奶樂

坐低就有燒爐,預備一陣間燒海鮮。
刺身拼盤。
再來壽司

朋友叫左一件吞拿魚蓉手卷。
吞拿魚蓉新鮮無腥味,好鐘意加上蔥花賣相更靚。
日式蒸蛋。
蛋香重入口滑溜,唔會水汪汪味道清清甜甜。
叫左海鮮燒一燒。
放題店都有蟹甲羅燒
我最鐘意食燒帶子,啖啖肉入口鮮甜無沙。
最後食左枝牛奶樂
2017-05-01 2615 浏览
我本人好鍾意食放題, 貪佢選擇多, 而且係任飲任食, 因為固定了一個價錢, 你可以肆無忌憚地去食, 唔駛擔心食得多, 個肚脹咗而個荷包就扁咗, 仲可以encore又encore自己喜愛的食物, 今日又去咗食放題, 這間叫”御八幡屋”的放題餐廳位於旺角最熱鬧的地段, 是樓上鋪, 我們一行四人行完街就共咗上去, 入到餐廳, D座位都算闊落, 我們行街行到攰, 剛好可以座低休息兼取飲品解渴, 因為飲品櫃內的嘢飲是任飲的. 我們各自叫了各人喜愛的魚生, 壽司, 上枱後大家share來食, 最喜歡這樣了, 魚生的種類都算多, 用冰粒墊底上枱, D魚生好新鮮, 我最愛的三文魚刺身紅白肉色相間, 顏色鮮明, 一睇就知很新鮮, 食落口果然肉質軟林鮮甜, 點D華沙比及日本豉油, 非常美味, 食完仲口有余香, 仲有我最愛的榮螺刺身, 爽口的, 也是很鮮甜, 仲有赤貝刺身, 食落口”索索”聲, 一開始就食到好多款我最喜愛的刺身, 好滿足呀! 第一輪刺身冷盤清空後, 我們又叫了一些熱食及炸物, 落咗order之後, 上菜非常快, 有芝士年糕, 有煎多春魚, 有煎鷄翼, 有炸蝦天婦羅, 多不勝數. 芝士年糕熱辣

第一輪刺身冷盤清空後, 我們又叫了一些熱食及炸物, 落咗order之後, 上菜非常快, 有芝士年糕, 有煎多春魚, 有煎鷄翼, 有炸蝦天婦羅, 多不勝數. 芝士年糕熱辣辣, 香糯軟滑, 中間的流心芝士散發出勁濃郁的芝士味, 你們一定要試試這款芝士年糕! 超好味! 仲有多春魚, 真的是名符其實的多春, 滿口魚春, 魚的外皮又香又脆, 魚肚脹卜卜, 裡面全部都是魚春, 好香同埋好爽口, 其實我好怕D魚有腥味, 但這間的多春魚一D都唔怕腥, 仲好香口, 細細條, 食一條絕對唔夠.

仲有其他幾款嘢我都覺得好好味, 大家行街行開旺角呢頭, 都值得上去食下, Good Good!

2017-04-26 176 浏览
好差😔海膽軍艦食落去臭嘅黑松露油甘魚壽司上面冇黑松露甜蝦、生蝦未解凍又冇味生蠔個帶子位冇左🤔椒鹽炸蟹仔冇味地獄海螺啲肉霉嘅食物種類唔多撳杯熱茶,竟然出杯凍水成餐只有雞軟骨同壽司味道可接受,但壽司夾起就散各位唔好試!
好差😔
海膽軍艦食落去臭嘅
黑松露油甘魚壽司上面冇黑松露
甜蝦、生蝦未解凍又冇味
生蠔個帶子位冇左🤔
椒鹽炸蟹仔冇味
地獄海螺啲肉霉嘅
食物種類唔多
撳杯熱茶,竟然出杯凍水

成餐只有雞軟骨同壽司味道可接受,但壽司夾起就散

各位唔好試!
2017-04-26
2017-04-22 245 浏览
今日岩岩出左糧就帶女朋友去食餐好,女朋友鐘意食放題,鐘意咩都有得食,上網睇到旺角有間新開既放題日本餐廳,就去試一試。先來一個刺身,要左三文魚和貝類,厚切刺身入口鮮甜,貝片爽甜,刺身質素唔錯雞軟骨。女朋友鐘意香口食物,叫左個炸雞軟骨,香脆唔會油膩,炸粉夠薄。日式蒸蛋。雞蛋香滑蒸得剛好,有蟹柳和冬菇,雞蛋味濃唔會好水汪汪。燒雞翼。我幾鐘意個燒雞翼。燒得帶點焦香,醃得甜甜的,雞肉香嫩唔會燒到好乾。燒豬軟骨。醬汁味道香濃,肉質唔乾身帶點肉汁
雞軟骨。
日式蒸蛋。
雞蛋香滑蒸得剛好,有蟹柳和冬菇,雞蛋味濃唔會好水汪汪。
燒雞翼。
我幾鐘意個燒雞翼。
燒得帶點焦香,醃得甜甜的,雞肉香嫩唔會燒到好乾。
燒豬軟骨。
醬汁味道香濃,肉質唔乾身帶點肉汁
2017-04-22 168 浏览
今日同朋友去食飯,去左一間新開張既日本放題餐廳,慶祝佢終於畢業啦先來一個磯燒海鮮。叫左幾款海鮮試下,大大隻帶子最岩我心水。帶子燒得香口清甜,唔會好乾好老,另外燒生蠔味道都幾好,蠔味頗重唔會有腥味。再來幾款刺身,回本食物要叫下啦最愛厚切三文魚,魚味重魚脂都幾豐富。朋友叫左個泡菜開開胃,微微辣味好清新放題都有部隊鍋。細細鍋份量剛剛好,可以過下口癮。味道唔會好辣,有香腸、午餐肉、年糕和公仔麵等等,食材都好足料。最後叫左幾款串燒。最鐘意煙肉荔枝串,荔枝多汁清甜,剛好減低煙肉的油膩感。燒多春魚,無腥味外層脆口
先來一個磯燒海鮮。
再來幾款刺身,回本食物要叫下啦
最愛厚切三文魚,魚味重魚脂都幾豐富。
朋友叫左個泡菜開開胃,微微辣味好清新
放題都有部隊鍋。
最後叫左幾款串燒。
今日放大假,爸爸話不如食好野,我知daddy鍾意食蠔,媽咪鍾意食刺身。所以揾吓太子旺角有無一家都啱食的。見網上有人介紹有間放題幾好,串烤,磯燒,刺身,生蠔等,多樣款式,幾吸引,一於試下! 呢間位於兆萬三樓,地方算係寬落乾淨,店員有禮貌地安排我地去近窗坐位。 我地個位有個爐可以燒日式燒烤,原來任食蠔係要加錢升級,我地都加左,因為升級仲可以任點赤蝦刺身,油甘魚刺身,珍寶帶子刺身,炭燒紐西蘭羊架,燒果潸河豚乾等。 飲品選擇多而好,係正宗可口可樂,韓國飲品,菓汁先生蜜瓜椰汁西米露,菓汁先生牌既蘋果山楂等,全部啱飲既牌子,唔似有啲放題揀唔落野飲咁。最正係仲有免費sake任飲! 第一輪刺身我地點左三文魚,吞拿魚,劍魚腩,希靈魚同虎蝦。三文魚油份平均,有魚香味。吞拿魚夠新鮮又結實,劍魚腩夠肥美。另外有赤蝦,店方卷成花花咁,大隻之餘又夠鮮甜,啖啖肉。仲有帶子,都夠清甜。 炸蝦天婦羅的炸漿夠鬆化,蝦有少許彈牙。 無諗過放題有得點金菇天婦羅, 炸漿加上金菇脆卜卜,一枝枝咁,感覺有趣又無返炸油味!蟹籽蝦球十分出色,丸子彈牙之餘又夠海鮮味,裏面仲有流心芝士,芝士控不能錯過! 軟殼蟹手

軟殼蟹手卷

細細件,但軟殼蟹都幾大件,仲有少少暖,唔似放左好耐,紫菜仲係脆既!

甜品有幾種,有布朗尼,朱古力泡芙,楊枝金露,忌廉泡菾,榴槤一口大福,櫻花大福等。 我就食左幾粒綠茶雪糕糯米糍,仲有一枝童年回憶朱古力雪條,十分滿足!

今晚真係食左好多野,講正確啲,係好多款式既野!食完太飽了,行兩個站返屋企消化吓~下次想食蠔,可以再嚟吖!
2017-03-20
一排無食日式放題, 便相約友人去了位於旺角的御八幡屋日本料理食放題. 兩小時日式放題價錢每位由$158至$218不等. 另外, 加$50享用升級放題, 有額外十款食品選擇, 當中包括生蠔, 愛食生蠔的朋友不要錯過. 友人第一時間點了升級才有的赤蝦和珍寶帶子刺身. 由於我唔食生嘢, 也點了升級才有的日式蒸蛋, 椒鹽炸蟹仔和汁燒豚小排. 日式蒸蛋. 蛋尚算滑身, 味道調教適中. 椒鹽炸蟹仔. 蟹子炸得好脆口, 又夠惹味, 這個用來佐酒最適合不過. 汁燒豚小排. 肉質唔會太乾, 若肉多一點更好. 估不到這裡也能食燒海鮮. 我地也點了蟶子, 海蝦, 半瞉生蠔, 青口. 燒緊的時候, 我就點其他嘢食. 韓式芝士炸雞柳. 上枱時已被佢滿滿的芝士所吸引. 雞柳外皮帶點脆身, 內裡雞肉嫩滑. 再點上芝士, 雙重口感. 這個必食. 天婦羅和炸物不可少. 點了炸芝士年糕, 金菇天婦羅, 蟹籽蝦球和炸蝦天婦羅. 我最怕炸粉過厚, 這裡炸粉夠薄身. 而幾款都好好味, 我特別愛食金菇天婦羅和蟹籽蝦球. 這兩款平日較少食到. 軟殼蟹手卷, 蟹棒壽司和鰻魚壽司. 手卷一上枱便

兩小時日式放題價錢每位由$158$218不等.

另外, $50享用升級放題, 有額外十款食品選擇, 當中包括生蠔, 愛食生蠔的朋友不要錯過.

友人第一時間點了升級才有的赤蝦和珍寶帶子刺身.

日式蒸蛋.

蛋尚算滑身, 味道調教適中.

椒鹽炸蟹仔.

蟹子炸得好脆口, 又夠惹味, 這個用來佐酒最適合不過.

汁燒豚小排.

肉質唔會太乾, 若肉多一點更好.

估不到這裡也能食燒海鮮.

我地也點了蟶子, 海蝦, 半瞉生蠔, 青口.

燒緊的時候, 我就點其他嘢食.

韓式芝士炸雞.

韓式芝士炸雞柳
上枱時已被佢滿滿的芝士所吸引.

這個必食.

天婦羅和炸物不可少.

天婦羅
點了炸芝士年糕, 金菇天婦羅, 蟹籽蝦球和炸蝦天婦羅.

我最怕炸粉過厚, 這裡炸粉夠薄身.

而幾款都好好味, 我特別愛食金菇天婦羅和蟹籽蝦球.

這兩款平日較少食到.

蟹手卷, 蟹棒壽司和鰻魚壽司.

手卷一上枱便要食, 紫菜還脆身.

日式牛肉鍋.

估不到份量也不少.

除了牛肉外, 仲有蛋和各式各款的蔬菜作為配料.

蔬菜吸收晒牛肉和湯的精華, 特別好味.

由於太飽, 所以我無食甜品. 只食了一支蜜瓜雪條.

天婦羅
放題店愈開愈多,尤其兆萬這兒,一棟中藏著多間放題店。在門口派傳單的人很多,只要你願意接一張,3秒內,其他的派傳單員都會把他們的傳單紙塞進你手。有次經過,收到御八幡屋的傳單紙,價錢不算貴星期一至四($178-$198) 星期五至日($188-$218) +$50還有升級體驗 因是經地下的派傳單員帶位上去,因此有即開生蠔送。 即開生蠔還算新鮮,不煋,入口飽滿,肉質爽御八幡屋還有磯燒放題,在吃刺身壽司時,就可把海鮮放上爐燒。 坐下不久,交了點單紙,食物基本在5至10分鐘就送桌,岀單很快。 飲品選擇有紙包,一般的汽水等,也有果汁先生的蜜瓜椰汁露,平時也想試的了,入口幾香,底有些西米,可以一試。 磯燒海鮮有生蠔,海蝦,蟹蓋,青口,扇貝,蜆及蟶子。 先燒海蝦,蟹蓋,蟶子,扇貝。 桌上有鹽,豉油等調味,供客人在燒海鮮時用。 蟹蓋入邊用生拆蟹肉,還有沙津醬在內,若換成甲羅燒就好了。 扇貝及海蝦質素最好,吃下鮮甜,口感有飽滿。 升級體驗有油甘魚刺身,赤蝦刺身及珍寶帶子刺身。基本刺身紙的款式也不少,我點了三文魚,劍魚腩,八爪魚,有頭甜蝦,象拔蚌。 油甘魚切成玫瑰花形,很美呢,入口清爽。 赤
放題店愈開愈多,尤其兆萬這兒,一棟中藏著多間放題店。

有次經過,收到御八幡屋的傳單紙,價錢不算貴

因是經地下的派傳單員帶位上去,因此有即開生蠔送。

即開生蠔還算新鮮,不煋,入口飽滿,肉質爽

御八幡屋還有磯燒放題,在吃刺身壽司時,就可把海鮮放上爐燒。

磯燒海鮮有生蠔,海蝦,蟹蓋,青口,扇貝,蜆及蟶子。

蟹蓋入邊用生拆蟹肉,還有沙津醬在內,若換成甲羅燒就好了。

扇貝及海蝦質素最好,吃下鮮甜,口感有飽滿。

油甘魚切成玫瑰花形,很美呢,入口清爽。

赤蝦刺身入口甜,爽中帶黏口,卷成花形,幾有心思呢。

最推介的是象拔蚌,入口脆身,鮮味也足,多吃一些就夠回本了。

三文魚,劍魚

燒物/熟食

墨魚咀入口清爽,燒得也惹味,可以一試。

羊架,肉不乾柴,也有羊羶香,不錯的。

汁燒豚肉,肉燒得比較老,幸而不韌,味道也算足。

壽司

海膽軍艦: 上高只有一少塊海膽,不過海膽入口不煋,入口甜,略微有回甘,不防點來試試。

白之花: 劍魚腩包著海膽蟹籽

火炙左口魚裙: 入口有炙燒香,魚脂被火燒過,香氣逼人,值得一試。

太卷

軟殻蟹手卷: 是壽司卷物當中,最推介的!

軟殻蟹還具有脆度,入邊餡料豐富,有沙津醬,菜,蟹籽,入口食味豐富,口感層次也足,必點。

天婦羅

御八幡屋的天婦羅整體質素也好,因還是熱辣辣,即炸起。

必吃金菇天婦羅。一梳如羽毛球般,每條金菇均沾上炸漿,入口十分香脆,金脆爽,蔬菜juicy也相對沒有油膩,因為不防多點這個。

另外芝士年糕,芝士較牛油奶脂味重些,年糕軟腍,外層炸身,不過一個幾頂肚,建議點一份好了,留肚吃其他。

整體來說,放題質素不錯,勝在價錢不高,送餐速度很快,員工服務態度好,也坐很舒服。

___________________________

御.八幡屋日本料理

旺角西洋菜街1號兆萬中心3樓301號舖
2017-04-11 507 浏览
兆萬一向都多放題選擇,但質素就未敢保證,今次行街經過呢間放題店,見到佢入邊好寬敞,環境好舒適,枱同枱之間唔會好迫就選擇左入去啦。首先,一入到去都係就即刻拎張刺身紙寫,第一轉叫咗有頭甜蝦三文魚刺身象拔蚌刺身吞拿魚刺身,而之後都仲有再encore既就係有頭甜蝦三文魚同象拔蚌刺身,呢三樣係必食推介每樣刺身都十分之新鮮唔會得雪味。由於我哋加左$50升級,刺身方面仲可以叫埋珍寶帶子同埋大大隻嘅蝦添呀,簡直係今次放題既重點!加左錢升級仲可以叫埋日式蒸蛋,係好滑嘅蒸蛋,滑得黎亦都唔會缺乏蛋味,正!同行既友人見到有迷你部隊鍋,貪得意叫咗一個來試吓,個部隊鍋都真係好迷你啊,但係入邊極之足料同普通一個部隊鍋入邊有嘅餸完全一樣,絕對推介大家試吓仲可以滿足埋大家食韓國野既願望。另外不得不提,海膽軍艦都係非常值得試吓㗎 ,雖然佢嘅海膽只係好少但係絕對唔會係好似其他放題店咁啲海膽係有腥臭味重有鮮甜味添。嘢飲方面,係採取自己出去雪櫃拎嘅方法,除咗普通嘅汽水同紙包飲品之外,我見到每一台都一定會有一支蘋果山楂同埋蜜瓜西米露添。呢一間放題唔會漏單,嘢食亦黎得好快,坐又坐得舒服,絕對會有下一次。

同男朋友好鍾意喺旺角兆萬中心度搵食,喺地下到收到傳單, 原來最近開咗間放題喺3樓,我哋決定俾一次機會佢就試吓呢間啦! 我哋大概六點左右入座,餐廳已經坐左五成人, 可能係假期關係多咗人出嚟食飯。 呢度座位闊落而且環境乾淨,原來加$50有得升級食埋生蠔, 多食幾隻生蠔已經回本,仲有最近最Hit嘅磯燒! 飲品同埋雪糕都係喺出邊自取, 種類十分齊全。 食放題我最鍾意就係飲熱茶,消化都快啲,可以食多啲嘢! 一坐低,我哋立即叫升級料理。 男朋友超喜歡吃生蠔,所以我哋都叫左幾round! 推介----生蠔 生蠔是原隻連外殼上的,十分新鮮。 雖然是仼食的,但是質素都頗高, 生蠔經過調味,醬汁同葱花鋪在蠔上, 每一隻都好厚肉,而且好creamy。 升級版刺身 我哋叫左珍寶帶子刺身、赤蝦刺身同埋有油甘魚刺身。 值得一讚係赤蝦刺勁大隻,而且好新鮮好彈牙! 刺身 我哋叫咗三文魚、劍魚腩、八爪魚、有頭甜蝦、象拔蚌、黑烏貝、榮螺片同虎蝦, 每一樣都非常新鮮。 火炙柚子和牛刺身壽司 我哋食放題都好少會叫壽司, 但係呢個火炙柚子和牛刺身壽司真係好吸引,一定要試下。 和牛比燒到半生熟再淋上柚子
同男朋友好鍾意喺旺角兆萬中心度搵食,喺地下到收到傳單,

我哋大概六點左右入座,餐廳已經坐左五成人,

可能係假期關係多咗人出嚟食飯。

呢度座位闊落而且環境乾淨,原來加$50有得升級食埋生蠔,

多食幾隻生蠔已經回本,仲有最近最Hit嘅磯燒!

飲品同埋雪糕都係喺出邊自取, 種類十分齊全。

放題我最鍾意就係飲熱茶,消化都快啲,可以食多啲嘢!

一坐低,我哋立即叫升級料理。

男朋友超喜歡吃生蠔,所以我哋都叫左幾round!

推介----生蠔
生蠔是原隻連外殼上的,十分新鮮。

雖然是仼食的,但是質素都頗高,

生蠔經過調味,醬汁同葱花鋪在蠔上,

每一隻都好厚肉,而且好creamy。

升級版刺身
我哋叫左珍寶帶子刺身、赤蝦刺身同埋有油甘魚刺身

值得一讚係赤蝦刺勁大隻,而且好新鮮好彈牙!

刺身

每一樣都非常新鮮。

火炙柚子和牛刺身壽司

我哋食放題都好少會叫壽司

但係呢個火炙柚子和牛刺身壽司真係好吸引,一定要試下。

和牛比燒到半生熟再淋上柚子汁,令到和牛刺身味道更加突出,正!

椒鹽雞軟骨

呢個椒鹽雞軟骨炸得啱啱好,入口爽脆而且帶點肉汁。

磯燒海鮮拼盤

磯燒海鮮拼盤有青口,帆立貝 ,

生蠔,蜆,生蝦同蟹蓋,好豐富。

食完個磯燒海鮮拼盤覺得唔係幾夠喉,

所以我哋叫咗蟶子同生蝦串。

蟶子同生蝦串

個聖子好新鮮而且每一條都幾有份量下,食多幾條都會回啦!

天婦羅炸物
放題當然不少得叫天婦羅炸物,每件炸物

上枱時都是熱辣辣的。

我最喜歡的就是炸芝士年糕,咬落去中間的芝士溢出,好邪惡呀!

總括而言,呢餐食得非常滿足。

每人2百幾蚊就包磯燒海鮮同埋升級料理,性價比極高!

而且店員服務態度非常好,全程沒有漏單情況出現,值得一讚。
2017-03-29
2017.03.15【 3.15 正放題 御.八幡屋】 放題,令人百吃不厭 特別是遇到新開的放題餐廳就必定要入去試下 在兆萬這專攻放題的地方,又有新店啦!YEAH~~ 放題係任叫任食架嘛,當然同朋友一起大吃大喝啦! 同三五知己去開餐了! 去到御.八幡屋,窗明几淨,全店9成都是卡座設計,非常好坐 最特別是見到每台都準備了磯燒爐! 嘩~~~原來推廣期內,食放題會送磯燒海鮮! 200零蚊就有得食,認真爽! 三人行.....身邊總有吃貨!即時落單點野食 燒鯖魚一定要食!豐富的魚香滋味,魚脂濃郁 而且有奧米加三脂肪酸,夠晒健康呢! 鐘意飲中湯的朋友,點了韓國人蔘雞湯 人蔘味真的非常香,令人飲左清神爽! 每台都有的磯燒令人幾滿意,食完滿口「蠔」氣! 唔只海鮮新鮮,仲有清酒、醬油準備好 又有極甜青口、大蝦、扇貝、聖子、蜆等 在放題中感受咁強烈的BBQ海洋滋味,好歎啊! 軟殼蟹手卷:一定要食!一定要食! 不用考慮,因為軟殼蟹夠晒香脆,米飯又香 天婦羅又是必掃大蝦!芝士波波! 但原來金菇天婦羅都好好食,多汁又香口,可以來多round 牛舌入味又香口,炒菇菇更是香濃滋味 串燒蕃薯又甜又香、煙肉荔枝
2017.03.15【 3.15 正放題 御.八幡屋】

放題,令人百吃不厭

特別是遇到新開的放題餐廳就必定要入去試下

在兆萬這專攻放題的地方,又有新店啦!YEAH~~

放題係任叫任食架嘛,當然同朋友一起大吃大喝啦!

同三五知己去開餐了!

去到御.八幡屋,窗明几淨,全店9成都是卡座設計,非常好坐

最特別是見到每台都準備了磯燒爐!

嘩~~~原來推廣期內,食放題會送磯燒海鮮!

200零蚊就有得食,認真爽!

三人行.....身邊總有吃貨!即時落單點野食

燒鯖魚一定要食!豐富的魚香滋味,魚脂濃郁

而且有奧米加三脂肪酸,夠晒健康呢!

鐘意飲中湯的朋友,點了韓國人蔘雞湯

人蔘味真的非常香,令人飲左清神爽!

每台都有的磯燒令人幾滿意,食完滿口「蠔」氣!

唔只海鮮新鮮,仲有清酒、醬油準備好

又有極甜青口、大蝦、扇貝、聖子、蜆等

放題中感受咁強烈的BBQ海洋滋味,好歎啊!

軟殼蟹手卷:一定要食!一定要食!

不用考慮,因為軟殼蟹夠晒香脆,米飯又香

天婦羅又是必掃大蝦!芝士波波!

但原來金菇天婦羅都好好食,多汁又香口,可以來多round

牛舌入味又香口,炒菇菇更是香濃滋味

串燒蕃薯又甜又香、煙肉荔枝卷和燒粟米都好香甜!

而我不知道,一碟蒜片牛肉原來可以咁香咁腍!

甜品:推介焦糖菠蘿

切片之後?表面鋪上脆卜卜焦糖

菠蘿同焦糖的味道認真甜蜜,食完encore 再encore!

雪條?當然要食蜜瓜味啦,仲駛問??

呢間放題好抵食,下次一定要再食多次

盛惠HKD$653

• 燒粟米
  • 蒜片牛肉
  • 焦糖菠蘿
  • 蜜瓜雪條
今日同friend慶祝生日,想食好d既賀下佢,咁就去左旺角搵下,等緊佢個陣見到呢間有得磯燒海鮮就想去試下,一黎未試過,二黎又覺得特別,就揀咗呢間!為磯燒海鮮來食,當然要點啦!始終食過咁多次放題都無試過,都好抵啊!呢到分開放題同埋磯燒海鮮嘅落單簿仔,落左單野食好快到! 一黎就係海鮮比我地燒,d帶子,青口,海蝦等望落好新鮮,咁原來佢有比一支清酒for燒到咁上下加落去,會提升海鮮更有鮮味!食落咁好鮮味,不含一點沙,好高質素! 咁樣燒下燒下好特別,自已燒下燒下又會覺得好味D,同朋友可以多d互動,燒下比對方食無咁悶嘛!最好就有埋燒菠蘿,岩燒完熱辣辣放入口真係好甜好味! 一路上枱有刺身,天婦羅,壽司,燒物等,帆立貝刺身好鮮味! 仲有個蟹子蝦球炸得非常香口兼蟹肉幼嫩,停唔到口! 呢間天婦羅炸得香脆而不油膩,仲有炸金茹天婦羅外脆內爽口,口感豐富! 燒羊架同多春魚都燒得很不錯,羊架嫩口無蘇味而多春魚都好肥美,好多魚籽質感香酥爽口! 仲有香辣炒蟹炒得有獲氣好香辣,連外殻脆卜卜!不過都幾熱氣。 好難忘既仲有雞泡魚魚乾食落甜甜地,一條接一條食到停唔到啊。 今次主要食磯燒海鮮,單係食海鮮就已

為磯燒海鮮來食,當然要點啦!

始終食過咁多次放題都無試過,都好抵啊!

呢到分開放題同埋磯燒海鮮嘅落單簿仔,落左單野食好快到!

食落咁好鮮味,不含一點沙,好高質素!

最好就有埋燒菠蘿,岩燒完熱辣辣放入口真係好甜好味!

一路上枱有刺身,天婦羅,壽司,燒物等,帆立貝刺身好鮮味!

仲有個蟹子蝦球炸得非常香口兼蟹肉幼嫩,停唔到口!

今次主要食磯燒海鮮,單係食海鮮就已經好足夠好飽!

呢到招呼尚可,有教我地點燒同埋清碟清得快!

而家食放題既要求唔止好食咁簡單,係要有多d特別既gimmick,

係到一邊燒一邊食係好過癮,呢到好岩鐘意試新野既朋友黎!

甜品作結吧~

今日為左同我朋友補祝生日所以book左呢一間新開嘅放題試吓。首先講下壽司呢一間佢有好多都係自創嘅款式包括紅之花,橙之花同埋白之花,最特別係紅之花佢係吞拿魚青瓜同沙律醬份量合埋,魚嘅味道都唔錯唔會覺得好乾而且都入口幾易溶化,另外佢嘅白之花都好有驚喜好似係mix埋油!蟹子沙律個口感好好味好豐富而且油甘魚味道好鮮我同友人大讚😍講到湯~我哋叫咗人蔘湯同埋部隊鍋, 人蔘湯味道唔會太苦幾好飲~都有少少中藥嘅香味咸咸地,小小苦苦地,幾香。部隊鍋辣辣地配埋佢嘅韓式公仔麵同一啲餐肉泡菜好過癮,而且個麵好彈牙,唔係普通平價嘅公仔麵。炸物方面都係同一般放題差唔多不過不失,不過有一樣特別嘅係佢有一個芝士雞柳,佢係即叫即焗芝士好香配埋個雞柳鹹鹹地,又幾creamy,咁但比較易飽。講到甜品,佢亦都係有一啲佢自己獨有嘅例如係榴槤糯米糍同埋brownie!榴槤糯米糍非常之香同埋煙韌,推介榴槤粉絲一定要試:)總括嚟講覺得佢嘅食物都有一啲自己嘅特色,而且平均水準都幾高,值得再嚟!仲有磯燒架!只不過我地好懶,唔想自己燒

另外佢嘅白之花都好有驚喜好似係mix埋油!

蟹子沙律個口感好好味好豐富而且油甘魚味道好鮮我同友人大讚😍
講到湯~

我哋叫咗人蔘湯同埋部隊鍋, 人蔘湯味道唔會太苦幾好飲~

都有少少中藥嘅香味咸咸地,小小苦苦地,幾香。

榴槤糯米糍非常之香同埋煙韌,推介榴槤粉絲一定要試:)

仲有磯燒架!只不過我地好懶,唔想自己燒