2017-03-31 1635 浏览
今晚朋友想食日本放題,記得兆萬中心有很多選擇,地點又方便,最後揀了一間最新開嘅,位於兆萬中心3樓,用扶手電梯便可到達。因為是平日的關係,每位是$198,時間為兩小時,因看見別人有磯燒,也有樣學樣,也要求要磯燒,結果每位變成$238,店員推介我們不如加$50便可升級,大家也抵不住美食的誘惑,終於每人最後要$288再加一。飲品是自取的,有烏龍茶、菓汁、汽水,還有清酒,比較少看到的是蜜瓜椰汁露,味道也不錯,可以一試。首先我們叫了刺身如象拔蚌、虎蝦、馬刀貝、有頭甜蝦、帶子等。我們由其喜歡所有不同的蝦刺身,不單鮮甜還很爽口,一吃完便再encore了。燒物當然首推紐西蘭羊架,壽司試了多款,個人較喜歡黑松露油甘魚壽司,手卷就有我至愛的軟殻蟹手卷,無論㚈層的紫菜和軟殻蟹也很香脆!最後出場就是磯燒海鮮,海鮮包括了生蠔、聖子、青口、扇貝,還有大蝦添。燒海鮮記著要灑一點清酒,絕對可以提升鮮味,如果你喜歡濃味的食品,還可以加點鹽。除了海鮮,還有粟米、金菇、蕃薯、大青椒、大蒜,蜆等,食物非常豐富!最後值得一提的是那兒其中一款甜品,喜歡食榴槤的朋友們一定不可以錯過店舖提供的榴槤一口大福,本來已經很飽的我,還是要食
最後值得一提的是那兒其中一款甜品,喜歡食榴槤的朋友們一定不可以錯過店舖提供的榴槤一口大福,本來已經很飽的我,還是要食甜點來個終結,本來只想淺嚐一件吧了,結果也要再食一件才肯離開,因為實在有很香的榴槤味,外層又簿又煙靭,簡直稱得上「皮簿餡靚」!
2017-03-30 583 浏览
行開兆萬見到有間新開嘅放題,加上佢有升級磯燒放題又有生蠔,就入咗去試!一入到去覺得裝修不錯,坐得都好舒服。依家放題嘅食物同飲品都非常齊全!有平時放題冇嘅蜜瓜椰汁同山楂蘋果汁!壽司部份一定要試既係白紅之花同紅之花!係佢地既招牌!剌身方面,油甘魚略嫌有點淡 ,㤗式生蝦鮮甜且吾會腥,值得讚既係佢地有泰國蝦汁,酸甜醬汁突顯刺身鮮味!而生蝦剌身亦非常大隻,一口食吾晒,足料之餘肉質可口彈牙。三文剌身會亦切得非常厚,肉質嫩滑而且吾會覺得膩!燒魚少有的香口,外脆內軟。升級食物:羊架不重羊蘇味,質感不會太肥。還有火灸柚子和牛壽司,幾乎入口即溶!生蠔經過調味,而且口感彈牙又爽。其他方面,墨魚咀炸得香味且彈牙,生蠔略嫌有點腥。芝士炸雞柳,兩種芝士一酸一咸,岩岩好!而辣田螺辣度適中,對於我吾食得辣來講都接受到,田螺吸收左辣湯既精華,入味之餘肉身爽口彈牙!去到磯燒部份,叫咗金菇,菠蘿片,清酒硯同我最愛嘅紫薯。本身擔心磯燒會好似韓燒咁大煙,但係完全無煙非常方便!清酒硯啲硯肉太細冇咩肉食但重酒味,金茹燒完咬口會吾太乾,紫薯外脆內軟,口感一流。而菠蘿片就被我地燒乾左,所以食落無咩水份。總括嚟講,今次放題都幾滿意 !
壽司部份一定要試既係白紅之花同紅之花!係佢地既招牌!
燒魚少有的香口,外脆內軟。

其他方面,墨魚咀炸得香味且彈牙,生蠔略嫌有點腥。
芝士炸雞柳,兩種芝士一酸一咸,岩岩好!
去到磯燒部份,叫咗金菇,菠蘿片,清酒硯同我最愛嘅紫薯。
本身擔心磯燒會好似韓燒咁大煙,但係完全無煙非常方便!
而菠蘿片就被我地燒乾左,所以食落無咩水份。
總括嚟講,今次放題都幾滿意 !
2017-03-20
2017-03-29 1307 浏览
身為拉叔,周不時都要請侄仔侄女食飯,無問題,但旺角區要搵一家足夠一班蝗蟲又唔失禮真是考起我,幸好最後找到御.八幡屋。現在放題都有御品,刺身可以加$50升級,花多$40又可以增加磯燒海鮮,今晚我們全部都要,即是每位$288再加一,淨看價錢不知道是否抵食,吃過就知道物有所值。最得的是刺身,賣相大大增分,拼盤下層放乾冰保溫,上面插了支花裝飾。絕對新鮮,最欣賞三款蝦,虎蝦刺身,手掌長度,肉厚味甜,有頭甜蝦名符其實的甜,升級版裡頭的赤蝦是泰式生蝦個款,所以配埋一碟泰式辣汁。留意一款黑松露油甘魚壽司,充滿松露油香。依照廚師推介點就無錯,日式蒸蛋極滑,生蠔新鮮,火炙柚子和牛刺身特別,椒鹽炸蟹仔似炸軟殻蟹肥美,三款櫻之花、紅之花、白之花做到似足朵花,當中加入沙律醬調味新式口味。值得加$50升級,多食幾隻生蠔已經回本,我們有人個肚超敏感都無肚痛,證明新鮮乾淨。磯燒海鮮只有兩張點心紙已經很多嘢食。最巴閉是虎蝦,真正老虎咁大,北海燒蟹蓋好鮮味,其他的,帶子蟶子青口蜆蠔等海鮮全齊備,仲有粟米金菇青椒等,當中紫薯及菠蘿超甜。甜品方面,我最喜歡榴櫣大福,用新鮮榴櫣肉做,第二是韓式雪條,幼滑少甜。地方寛敞,放題款式

留意一款黑松露油甘魚壽司,充滿松露油香。
磯燒海鮮只有兩張點心紙已經很多嘢食。
地方寛敞,放題款式多,飲料連清酒都有,大家好滿意!
2017-03-27
同fd出開旺角,又去試兆萬嘅放題,係個fd嘅推介下就食左御。八幡屋。唔使撘lift,上三樓就係。見佢門面裝修好闊落同日本化。book左8點,我地7點9左右去到唔使等位,2個人都比左張4人檯。門口位就有2個野飲櫃,有汽水 茶等等。野食紙有9張,可以另加錢試升級料理同磯燒海鮮。值得一贊佢個wasabi係辣架!唔係其他放題嘅無味wasabi!最先上嘅係人參雞湯,見到入面有紅棗 參片同雞肉,熱辣辣飲落好淡參味但好甜。跟住係黑椒牛柳粒,燒得半熟岩岩好,黑椒唔會搶左牛肉嘅味道。之後嘅磯燒海鮮拼盤有青口,帆立貝 ,生蠔,蜆,生蝦同蟹蓋,好豐富。見住海鮮係火爐到燒到出煙彈下彈下,好滿足。海鮮普遍都新鮮,貝殼類海産都無沙。上黎嘅刺身拼盤好靚,小小刺身擺得好有心機。三文魚厚切,油脂分佈平均。帶子(升級)原粒上,好鮮甜。八爪魚海水味重,有咬口。有頭甜蝦,大大隻。希靈魚魚彈咬落好juicy。上碟嘅胡麻豆腐有木魚片襯托,好靚。胡麻醬配豆腐係必叫架。再黎嘅海膽軍艦好有誠意,件件海膽都好甘甜,青瓜都好新鮮。以下兩樣係加$50無限任食餐單裏面嘅嘢:茶碗蒸,冬菇切片鋪面,下面仲有蟹柳,蛋蒸得好滑好好食。最後放題用升級嘅

跟住係黑椒牛柳粒,燒得半熟岩岩好,黑椒唔會搶左牛肉嘅味道。
上碟嘅胡麻豆腐有木魚片襯托,好靚。胡麻醬配豆腐係必叫架。
再黎嘅海膽軍艦好有誠意,件件海膽都好甘甜,青瓜都好新鮮。
以下兩樣係加$50無限任食餐單裏面嘅嘢:

茶碗蒸,冬菇切片鋪面,下面仲有蟹柳,蛋蒸得好滑好好食。
最後放題用升級嘅生蠔做完結。生蠔漲卜卜,每隻都有半隻手掌咁大。海水味唔重,好creamy,中意食蠔嘅一定要升級。
2017-03-21
2017-03-22 430 浏览
今次見呢間放題比較特別,有得自己燒海鮮,好似幾正咁,同埋價錢都ok,所以就揀咗呢間餐廳食喇!去到發現原來每人加$50就可以享受升級服務,好少放題會有升級服務,所以今次就試下先。我地加左錢升級,下面會介紹下少少升級服務嘅野食。而家介紹下食物先。 重點:燒海鮮。一坐低餐廳會比一個海鮮set你燒,啲海鮮望落去都幾新鮮,每樣少少咁,估唔到有生蠔食! 人蔘雞湯:餐紙上面寫住店主推薦,咁就叫左一碗黎試下,都幾似我係韓國飲嗰隻味,同埋飲完唔會覺得口乾,好滋潤。 炸物方面:叫左炸雞軟骨、餃子、天婦羅、芝士薯波,全部上枱都keep到溫度,而且脆卜卜。 芝士薯角、芝士雞柳:超吸引!因為佢真係即叫即烤架!上枱嗰陣見到勁多芝士沸騰覺得好治癒,仲輕易做拉絲效果,每一舊炸過嘅薯角同雞柳都有芝士,好好味,不過真係好邪惡呀! 韓國迷你部隊鍋:碗麵都幾有份量,食到好飽,不過夠曬辣,同埋都有年糕、腸仔、午餐肉。 升級* 日式蒸蛋:茶碗蒸有蜆肉、蘑菇,蛋好滑,但少左日式蛋嗰種味道,比較似中式蒸水蛋,不過都好好食。 升級* 炒蟹仔:用咗好多香料炒d BB蟹,連殻食勁爽,辣辣地又香口,平時係出面食都幾貴架!甜品:我叫左泡芙、櫻

而家介紹下食物先。
重點:燒海鮮。
甜品:我叫左泡芙、櫻花奶凍、Brownie。一口泡芙一咬落去就爆漿,所以之後叫左好多粒。Brownie唔會太甜,而且帶有少少苦幾特別。櫻花奶凍我會推薦,粉紅色櫻花Jelly只有超級淡淡嘅櫻花味,不過最好食嘅係奶凍部分,唔會超級甜,仲有牛奶味,而且好滑。
飲品:除左有Soft drinks之外,仲有啲綠茶、檸檬茶等等,最最最貼心嘅係呢度有提供熱茶,有時候想飲熱野冇咁熱氣都可以滿足到你。

服務:上菜落單都好快,見你有空碟會幫你清左佢,而且態度都幾親切,唔會因爲忙而態度惡劣。
✿╮❤╭✿ ✿雜感女生 好味日記✿ ˚*•✰。御.八幡屋:放題送磯燒.保證回本。✰•*˚ ✿✿舌尖上的旺角✿✿ ❤餓底飯聚.食勻全世界❤ ❤ 曾聽說過:人與人的關係之中,最美好的是我喜歡見你,你喜歡見我 就這樣子在一起吃吃喝喝,遊走於大街小巷 簡單的、純粹的、就是吃什麼也是幸福的 而人見人愛的放題是最自由,最民主的必然之選 看到兆萬出左新店,仲要係2百幾蚊就包磯燒海鮮! 朋友大叫:磯燒BOR,好抵啊! 日式裝修,座位間隔也算寬敞 任飲任食的氣氛不錯,是人見人愛的放題格局 以剔紙仔方式落單,落單簿仔好厚身 刺身、壽司同卷物超多選擇 自取飲品再邊落邊等,眾多果汁、清酒、汽水之中 推介蜜瓜椰汁露,蜜瓜味好香,而且好多果肉 落單後上菜好快手,兩分鐘之內幾乎上晒台! 清碟亦都好快,抵讚 煮蜆、牛舌都極入味,好軟腍,人參雞湯也不錯 推介手卷和壽司,真心好味的日本米 軟殼蟹手卷非常香脆和味! 串燒之中,尤愛鯖魚和小番薯,夠香口! 真心怕不夠時間試勻這麼多款食物!HAHAHA 磯燒海鮮盤很豐富,大大隻,又有大蝦! 加點清酒再燒,味道更上一層樓! 特別是生蠔、扇貝、聖子、青口都甜入

雜感女生 好味日記

˚*•。御.八幡屋:放題送磯燒.保證回本。•*˚

✿✿舌尖上的旺角✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

就這樣子在一起吃吃喝喝,遊走於大街小巷

簡單的、純粹的、就是吃什麼也是幸福的

而人見人愛的放題是最自由,最民主的必然之選

看到兆萬出左新店,仲要係2百幾蚊就包磯燒海鮮!

朋友大叫:磯燒BOR,好抵啊!

日式裝修,座位間隔也算寬敞

任飲任食的氣氛不錯,是人見人愛的放題格局

以剔紙仔方式落單,落單簿仔好厚身

刺身壽司同卷物超多選擇

自取飲品再邊落邊等,眾多果汁、清酒、汽水之中

推介蜜瓜椰汁露,蜜瓜味好香,而且好多果肉

落單後上菜好快手,兩分鐘之內幾乎上晒台!

清碟亦都好快,抵讚

煮蜆、牛舌都極入味,好軟腍,人參雞湯也不錯

推介手卷和壽司,真心好味的日本米

軟殼蟹手卷非常香脆和味!

串燒之中,尤愛鯖魚和小番薯,夠香口!

真心怕不夠時間試勻這麼多款食物!HAHAHA

磯燒海鮮盤很豐富,大大隻,又有大蝦!

加點清酒再燒,味道更上一層樓!

特別是生蠔、扇貝、聖子、青口都甜入心

真的愛上磯燒海鮮的滋味!

天氣冷,於是放題多選了熟食

芝士炸雞質素拍得上不少炸雞

認真香脆更有拉芝絲的效果,所以連芝士炸薯角都不能放過

炸物也是必點,雞軟骨脆口滋味

天婦羅之中,特愛金菇、大蝦,外脆內嫩,保留勁香汁汁

甜品就當然要狂掃雪條啦!呢款韓國蜜瓜雪條是任食的!

勁香的蜜瓜味,朋友連吃2條,這就是爽!

櫻花奶凍和忌廉泡芙味道都好得,要留肚一試!

小評:

衛生:★★★★☆

抵食:★★★★☆
2017-03-18
2017-03-21 141 浏览
早前的一個晚上, 我和一位朋友到了這間餐廳吃日式放題。這間餐廳的環境不錯,光線充足,而且座位很舒適。餐牌的食物選擇相當多, 有刺身、燒物、烏冬、壽司、海鮮、甜品等等。填妥食物餐紙後, 便有店員過來為我們點單。這裏的效率非常高, 每樣食物由點單到食物送上來, 差不多每次也只需五至十分鐘。 食物的份量不算多, 這有個好處, 就是可以吃不同款式的食物 而且可以防止有些客人浪費食物。刺身方面, 我們主要點了三文魚和吞拿魚刺身, 三文魚刺身很鮮甜。另外, 個人推介牛油粟米、枝豆、流心温泉蛋、炒野菜等等。我有時不敢吃牛油粟米, 因為有些餐廳在粟米上放很多牛油, 但這裡的粟米只塗上很少牛油,吃了三件也不覺得滯。甜品方面, 這兒有我最愛的韓國密瓜雪條! 它們亦有維記雪糕和糯米糍供應。
刺身
牛油燒粟米
枝豆
雞軟骨
韓式牛脷粒
是日與韓國朋友去食放題,兆萬中心放題選擇多多,最後選擇左一間新開嘅「御八幡屋」。位於兆萬中心嘅3樓,搭電梯上去就會到。 我哋係八點入座係最貴嘅時段,閒日$198再加一,店員推介可以加$50升級,我哋每人都加左$50。 另有燒海鮮系列,可以自己燒海鮮,有部份就免費任點,有部分就另外加錢。 燒海鮮方面我哋咩都叫咗啲,叫左冇另外加錢既選擇。燒菠蘿,燒番薯,燒金菇,蜆,青口,海蝦。全部自己燒,不過真係睇個人手勢啦,我就燒得麻麻地!品質來講算係唔錯,蔬菜裏間間放題都差唔多,但係海蝦就好新鮮,蜆肉個汁的味道唔錯。 加左$50當然要嘗試一下升級餐牌上的食品。帶子同埋赤蝦味道鮮甜,特別係帶子口感有彈性,表面光滑夠新鮮。赤蝦就超級爽口,而且甜味十足,如果出去散點壽司店食真係唔知要幾錢呀! 炸蟹仔都係星級餐牌裏面嘅食物,我朋友問我係唔係可以成隻食?咁細隻蟹仔當然可以!旁邊有小小辣椒,加上調味令到整體香氣十足,而且口感爽脆。 蒸蛋等左一陣先來,最緊要嘅係時間啱啱好,雖然老人家話蒸蛋好容易,但係如果我自己整就好難控制時間⋯⋯依度嘅口感夠滑之餘味道清新! 升級嘅生蠔,調味剛剛好,而且口感好滑,沒有沙,值

升級嘅生蠔,調味剛剛好,而且口感好滑,沒有沙,值得Encore。
唔知點解韓國人好似特別鍾意食壽司,我哋就瘋狂叫刺身同埋壽司

刺身叫得唔多,三文魚、吞拿魚、希靈魚、甜蝦,全部都好新鮮,味道唔錯,特別係甜蝦夠晒甜,所以再encore!

蟹籽魷魚壽司都幾得意,爽口彈牙又清新,其他壽司也是不錯的質素。好多都係韓妹食,真係好大食。仲係度話>맛있어요< 即係好味的意思!

飲品櫃除咗有普通飲品之外,有Hite同埋青島啤酒呢!仲有清酒!
食左太多壽司,已經冇胃口食甜品了⋯雪條同甜品唯有下次留肚食啦。

御.八幡屋日本料理

旺角西洋菜街1號兆萬中心3樓301號舖
2017-03-16
After trying their japanese all you can eat restaurant on the 9th floor, i decided to try their newly opened japanese all you can eat restaurant which is also in the same mall but on the 3rd floor. Our first overall feel of the restaurant was pretty positive with the nice and chic decoration.  This place is new so all the tables and tableware were relatively clean and neat. Our meal was one of the cheapest I've had for a japanese all you can eat!  The price of $198/person on a Saturday night was
Our meal was one of the cheapest I've had for a japanese all you can eat!  The price of $198/person on a Saturday night was a pretty good deal so I was quite satisfied with the price.  One setback was that I had to pay an extra $50 for the additional supreme menu which I thought was quite typically provided food in other all you can eat restaurants such as scallop sashimi.
We also got to grill a variety of unlimited
seafood including oysters, clams, shrimps etc.
The handroll was unexpectedly large in size, the deep fried crabmeat was very generous in portion 🤔

Apart from handrolls, we also ordered sushi 😝my favourite was the crab stick sushi
2017-03-18
2017-03-19 129 浏览
今日舊地重遊,店鋪已改名,食物水準未減,日韓式放題,啱晒我。我鐘意佢哋既生蠔,醬汁同葱花鋪在蠔上,我介绍大家不妨沾少少芥末上去一齊食,會帶出蠔既鲜味。芝士炸鷄夠脆口,迷你部隊鍋份量少少,麵質彈牙。
芝士炸鷄夠脆口,迷你部隊鍋份量少少,麵質彈牙。
2017-03-19
2017-03-19 344 浏览
原來😳兆萬近日又開左間新既放題,位於三樓,最重要係佢有依家好興既「磯燒海鮮」。一開始同男朋友去旺角行街,其實無諗住要食放題,都係諗住HEA下HEA下食一餐,其實行到兆萬,經過見到呢間放題真係幾抵,未計加一,晚市都係HKD15X,加埋一就HKD2XX一位,呢個放題價錢係旺角黎講,算係平價,仲要有得磯燒海鮮,所以吸引左我地去食。入到去,座位比我想像中闊落,餐廳有一半都有卡位同沙發,唔似一般既放題,除左大台,其他都好窄,袋都放係大脾到,只為了食,但呢到感覺都幾舒服,亦沒有好急促趕你走既感覺。第一輪既刺身,都係D大路野,我地分別叫左三文魚、吞拿魚、劍魚腩、八爪魚、有頭甜蝦、象拔蚌、黑烏貝、榮螺片同虎蝦。整體刺身都幾新鮮,但賣相我就覺得可以更好,起碼賣相好D,人都開胃D。三井沙律,上面有一整隻溫泉蛋,味道都唔錯,食下D沙律仲可以減少罪惡感。哈哈!燒物系到,亦都令我幾驚喜。必叫係「鹽燒牛舌」,食落去一D都唔_,口感不錯,食落都幾惹味。我地仲ENCORE左一次呢!!除左牛舌,我地仲叫左雞翼、汁燒帶子串、鹽燒虎蝦等,整體都唔錯。 不過帶子串燒完縮左水,變得很的骰呢lol!來到最重要既系列 - 「磯燒海

燒物系到,亦都令我幾驚喜。

來到最重要既系列 - 「磯燒海鮮」
我地叫左海蝦、青口、蟶子、半殼生蠔、清酒煮蜆、蓄薯仔同菠蘿。其實仲有更多既海鮮,不過有D就要另外收費了。
生蠔睇落都幾大隻同肥美,好快直接食生蠔呢!
另外,蟶子都唔錯,好鮮甜清爽。
仲有、燒菠蘿時記得唔好忘記佢,因為佢好似燒焦呢! 如果整得好,好多汁,好食!