2020-05-09
雖然呢間樓上店位於酒吧扒房林立嘅蘇豪區,但佢拒絕隨波逐流,主打港式fusion菜。我同朋友叫左兩個午餐,原本想試手撕豬肉炒意粉,可惜當日已售罄,下次黎要食返呢款同食普洱茶香雞翼。.港式卡邦尼炒腸粉:卡邦尼意粉就食得多,配腸粉真係幾新奇,腸粉有輕輕煎過,上面灑上芝士碎、冬菇、煙肉碎、蘑菇同洋蔥,醬汁好creamy,質地較稀,但腸粉本身好索汁,唔會出現掛唔到汁嘅情況,呢個配搭令人喜出望外,不過一個人食會較膩,建議多人分享。.香蒜啤酒蜆肉意粉:餐牌好貼心寫明有芫荽,唔食嘅客人可要求唔落,扁意粉有咬口,食得出酒味蒜香亦好出,蜆肉大大隻,不過間唔中一兩隻有沙,呢個意粉輕輕地都唔錯,但我鍾意重卡邦尼炒腸粉多啲。.蘋果茉莉花茶/洛神花荔枝紅茶:午餐跟一杯指定飲品,蘋果茉莉花茶幾消暑解膩,朋友話洛神花荔枝紅茶較甜。.P.S. 最近見到呢間餐廳畀人爆格,希望大家去懲罰佢,食物質素唔錯㗎!
港式卡邦尼炒腸粉:
香蒜啤酒蜆肉意粉: