首先是被網上推廣而吸引光顧,98大元的爆膽丼。的確新鮮,完全不用醬油。不過份量也太迷你。如果將份量縮小,價錢降低,這還叫優惠嗎?如果以一位瘦身中的女士,相信是足夠。***果然照片照騙有日式風味。不過有沙,最後一隻也不太新鮮。如果128大元希望質素可以提高。賣相不俗,米飯由白米及黃色米組成,有口感。不過蟹肉是蟹棒肉,我心以為可以有人手拆肉。吃到中途,看見店員有推廣一下自家招牌,希望以爆膽丼吸引食客,但我認為串燒才是他們的拿手好戲。我是不好芝士年糕,但也覺得非常好吃。真的一定要點!牛肉餅也是別出心栽,有梅醬配搭,不會覺油膩。不過,店員也相對沒有禮貌。沒有在坐下後奉茶。而且格局是居酒屋,卻沒有日本綠茶只有熱水。每次需要揚手通知才會refill。最後,結帳時,店員一邊凌空將帳單給我,另一邊身向另一邊店員談天。食物質素好,但服務方面也令人卻步。
首先是被網上推廣而吸引光顧,98大元的爆膽丼。

爆膽丼

的確新鮮,完全不用醬油。
不過份量也太迷你。如果將份量縮小,價錢降低,這還叫優惠嗎?
如果以一位瘦身中的女士,相信是足夠。
***果然照片照騙

花酒煮大蛤

有日式風味。不過有沙,最後一隻也不太新鮮。
如果128大元希望質素可以提高。

黑松露蟹肉炒飯

燒芝士年糕

我是不好芝士年糕,但也覺得非常好吃。真的一定要點!

自製牛肉餅

牛肉餅也是別出心栽,有梅醬配搭,不會覺油膩。

不過,店員也相對沒有禮貌。沒有在坐下後奉茶。
而且格局是居酒屋,卻沒有日本綠茶只有熱水。

每次需要揚手通知才會refill。

食物質素好,但服務方面也令人卻步。

2019-02-20
爆膽丼
自製牛肉餅
2019-01-07 1116 浏览
朋友推介,所以黎左呢度.鋪頭細細,分左兩層.一行數人有房坐,感覺舒適,私隱度高.menu 係一大張嘅紙,有手繪圖.Menu 上亦圈上受歡迎嘅食品.叫左好多受歡迎食品!黃金粟米:好正,成片粟米咁炸!好甜,好香脆豚肉葡萄卷:味道唔錯,葡萄d 汁去到豚肉嘅油膩感.但我都係比較鍾意配荔枝,比較甜,味都會再出d😆海膽炒飯:好足料!蟹蓋多士: 蟹肉蟹子十足. 味濃, 配多士一流!炸雞軟骨: 炸得好脆呀!牛舌芯: 又香又唔會un!!!正呀!薑蔥蠔: 好惹味! 又新鮮!多到唔記得叫左咩啦! 真心全部都好新鮮 好味道! 因為唔會燶, 又唔會油. 好香脆惹味!但最後間房好大煙, 攻到隻眼流眼水, 要開埋個風扇吹下先得.老闆好好客, 埋左單都入黎同我地傾計. 食夠1000蚊又有t shirt 送! 絕對會再去呀!
朋友推介,所以黎左呢度.
鋪頭細細,分左兩層.
一行數人有房坐,感覺舒適,私隱度高.

menu 係一大張嘅紙,有手繪圖.
Menu 上亦圈上受歡迎嘅食品.
叫左好多受歡迎食品!

黃金粟米:好正,成片粟米咁炸!好甜,好香脆

海膽炒飯:好足料!

蟹蓋多士: 蟹肉蟹子十足. 味濃, 配多士一流!

炸雞軟骨: 炸得好脆呀!

牛舌芯: 又香又唔會un!!!正呀!

薑蔥蠔: 好惹味! 又新鮮!

• 燒菠蘿
  • 燒豚肉葡萄卷
2019-01-01 985 浏览
價錢很貴,份量好細,味道真的麻麻,不值得食。$198一碗膽拖全餐,吞拿魚蓉不新鮮,但海膽鮮甜,細細的,兒童碗仔份量,影相就真係大大碗呃得下人既。$98 海膽飯比較好少少。$168 鵝肝多士有6塊,係煎得幾香,味道淡淡的。串燒無咩特別,$48-$88/1串,普通質素,又真係唔抵食。侍應面無表情,冷冷的,似出面冷風。真的不推薦去,銅鑼灣仲有好多野食🙊
價錢很貴,份量好細,味道真的麻麻,不值得食。
$98 海膽飯比較好少少。
$168 鵝肝多士有6塊,係煎得幾香,味道淡淡的。

侍應面無表情,冷冷的,似出面冷風。
真的不推薦去,銅鑼灣仲有好多野食🙊
2018-11-19 1245 浏览
食物味道好但也只是一般串燒菜色,但價錢卻是不成比例的貴。 服務態度更是非常的差... ... 由一進店開始,就感覺到,服務員想你食快啲... 快啲走... 千祈唔好阻住佢收工...以後都不會去的了,認真
以後都不會去的了,認真
2018-11-08 1441 浏览
今晚和友人一早想好想食居酒屋串燒之類既野,友人推介心燒食堂,因之前食過評價食物質素幾好,但有點貴和環境有點迫,在於我來說最重要是好味,其他因素都是次要🤣🤣,Book 枱7pm 凖時到達枱已滿了一大半,點菜的責任又落在我身上,友人只要求一定食厚燒牛舌,說厚薄適中好爽口,勁好味👍🏻👍🏻剔下剔下剔左10樣,友人比較細食,提醒我得晒才好叫😏,介紹食物之前有一樣事情我是比較欣賞的就是上菜次序,是逐少逐少上,不會很趕時間咁,快快上晒,讓客人有時間慢慢品嚐💜另外店員亦會溫馨提示客人某些食物需要趁熱食,這點做得很好👍🏻👍🏻食物方面水準相當高,價錢方面一早有心理準備,所以吃得相當暢快😋😋📌海膽吞蔥拿魚蓉飯走蛋海赡鮮甜,吞拿魚蓉肥美多魚油是我喜歡的口感,本來是有隻生雞蛋王的,但本人不吃,所以走掉,但一樣非常好味 😋😋😋😋😋📌燒牛舌友人推介,真的厚簿調味火候剛好,我會為了是牛舌一來再來,這道菜真的留住很多人的心💜😋😋😋😋😋📌海膽豆腐麻醬沙律我和友人都是海膽豆腐控,所以必點這菜清新好味,特別加了松子仁和芝麻,增加香口口感👍🏻😋😋😋😋📌芝麻炸雞亦網上很多朋友推介,但我又覺得一般,雞亦是炸得很脆肉嫩,但略嫌不夠味

📌海膽吞蔥拿魚蓉飯走蛋

📌燒牛舌

📌海膽豆腐麻醬沙律
我和友人都是海膽豆腐控,所以必點
這菜清新好味,特別加了松子仁和芝麻,增加香口
口感👍🏻

📌芝麻炸雞
網上很多朋友推介,但我又覺得一般,雞亦是炸得很脆肉嫩,但略嫌不夠味道及沒有芝麻香
😋😋😋

📌燒牛仔骨
不錯,燒得火候剛好,肉質厚身夠淋,而且份頗多

📌燒豆腐干
重點要燒得皮脆肉嫩和吸收到燒汁,這𥚃完全達標

📌牛油炒什菇
好香牛油帶點蒜蓉味,好味

📌燒飯團
燒得充滿飯焦和燒汁的焦香,內𥚃飯保持鬆軟,配上兩片黃瓜,師傅用心的制作

📌燒鯖魚
正正常常,一貫味道和做法,燒鯖魚是很容易做但又最難做得突出的菜式🤣🤣

📌甜品時間-燒波蘿
很清甜和帶點焦香,還細心切開一片片👍🏻👍🏻
2018-11-07
2018-11-04 1106 浏览
同朋友一行三人想食串燒!最後揀咗心燒食堂,訂咗晚上18:30!去到,地方有啲逼!坐得一般舒服,所以如果諗住慢慢坐吹下水的話就未必會再揀呢度。我地叫墅食share 食,叫咗以下幾樣:一帶一露 - 帶子加黑松露,海膽!賣相可以,份量不太多,味道還算新鮮。鵝肝多士 - 個人鐘意食鵝肝,都算香口!蟹膏多士 - 味道有啲太咸。另外叫咗拖羅丼,炒飯同一啲串燒!無乜特別。埋單每人大概400!整體味道算ok! 但係價錢偏貴,地方就有啲逼!而且服務麻麻!

我地叫墅食share 食,叫咗以下幾樣:
鵝肝多士 - 個人鐘意食鵝肝,都算香口!
蟹膏多士 - 味道有啲太咸。

另外叫咗拖羅丼,炒飯同一啲串燒!無乜特別。

埋單每人大概400!
2018-10-31 704 浏览
因為喜歡吃小菜聊天所以選了這間試一下但價錢貴得來不值跟鄰座是貼著的距離,聊天起來旁邊都一定聽得見,不太自在。而且因為地方小,人很多,很吵會有點心煩,沒有了居酒屋應有的那種舒適食物是即整,熱熱的很好吃,但等的時間有點長最推薦是燒菠蘿,多汁,很甜炸雞,即炸好吃,醬汁好吃牛油雜菇,好吃墨魚餅,普通,醬汁很怪燒魷魚筒,份量剛好,普通,味道ok芝心牛肉卷,夠多芝士,但有點咸龍鳳蝦串?有道菜是炸雞+蝦干,普通,蝦干味很重覺得串燒類應多點款式供人選擇而且大部分菜式都偏咸
因為喜歡吃小菜聊天所以選了這間試一下
但價錢貴得來不值

食物是即整,熱熱的很好吃,但等的時間有點長
最推薦是燒菠蘿,多汁,很甜
炸雞,即炸好吃,醬汁好吃
牛油雜菇,好吃
墨魚餅,普通,醬汁很怪
燒魷魚筒,份量剛好,普通,味道ok
芝心牛肉卷,夠多芝士,但有點咸
龍鳳蝦串?有道菜是炸雞+蝦干,普通,蝦干味很重
覺得串燒類應多點款式供人選擇
而且大部分菜式都偏咸
2018-10-30
  • 燒菠蘿
2018-10-18 709 浏览
首先是服务态度。就是服务态度面若冰霜,完全没有居酒屋的火热气氛。服务员除了一个看起来稍微成熟一点的男生以外,其余面若冰霜。不要求服务员要灿若桃花地笑,但起码不要让人在用餐时有压迫感和冷冰冰地感觉。而且当天下雨非常冷,坐下大概二十分钟并没有被提供热水。食物并没有很好吃。很一般。一串肉卖到48,但是就是普通烤肉浇上柚子汁。实在不值这个价格。总之,食物整体感觉并不好吃,可能成为小有名气的店的原因靠松岛安的题字???食堂还是以暖心为主而不是针砭时弊。若饭食难以下咽,才是真的一夜回到解放前...
朋友生日,係facebook 見呢到個海膽丼做緊優惠就決定黎試試我地book 左6:30,黎到個陣冇乜人。因為我同朋友都好肚餓,一坐底menu 都未睇就叫侍應上左個海膽丼先,睇下份量如何再叫其他野食。海膽丼好快黎到,但原來相當迷你,不過海膽都好新鮮,冇乜腥味之後聞到隔離枱d 清酒煮蜆好香,決定都叫返碟黎食D 蜆都幾大隻,但當我同朋友係到讚緊d 蜆冇沙既時候就開始食到好多沙蜆果然係唔讚得。雞腎味道唔錯,幾開胃,不過份量都係偏少。芝麻雞翼係即炸,熱辣辣,真係有d 辣架😂我食一隻已經流鼻水投降,比朋友食埋佢。最黎仲叫左芝士年糕,好好食,外脆內軟總體黎講食物質素ok,但份量少同偏貴,而且服務麻麻,坐左咁耐一杯水都冇叫完仲要等一陣先肯拎黎,明明個陣冇乜客。
海膽丼好快黎到,但原來相當迷你,不過海膽都好新鮮,冇乜腥味

之後聞到隔離枱d 清酒煮蜆好香,決定都叫返碟黎食
果然係唔讚得。

雞腎味道唔錯,幾開胃,不過份量都係偏少。

最黎仲叫左芝士年糕,好好食,外脆內軟

叫完仲要等一陣先肯拎黎,明明個陣冇乜客。
2018-09-14
2018-09-27 600 浏览
同朋友諗住搵d串燒食下,啤啤佢,朋友話之前食過呢間心燒食堂幾好食,話想再去,咁岩我去開果間餐廳都無得walk in去,咁就跟埋佢一齊去啦!去到見到餐廳有2層,我地被安排係上層到坐,應該係坐散客既,不過都無所謂,呢到比較近bar枱,易d叫野飲,點餐紙已經圈晒出名既野食,咁好自然第一次黎既我就會睇左圈圈果d,因為太多選擇喇😂叫左好多串燒,其中我自己最鍾意既係柚子豬頸肉,牛舌心,同埋豚肉青提,牛舌一向係我至愛,而柚子豬頸肉同埋豚肉青提個感覺都好fresh,唔似平時食串燒咁肥膩,飲左好多啤酒🍻,同朋友都坐足2個鐘先走人
  • 燒豬頸肉伴柚子汁
2018-09-15 864 浏览
之前已經聽好多人講過呢間居酒屋架啦,知道佢都算難book. 好開心今次生日黎到呢到食飯呀 🤗呢到間咗幾間房,抽氣做得唔夠好。坐一陣就覺得好煙。不過唔好理,啲嘢真係好食 佢地仲好細心安排個燒菠蘿🍍係最後先上!
脆炸粟米金磚
日式燒飯糰
燒菠蘿
  • 牛脷芯
2018-09-10 606 浏览
可能小弟見識少,但找一間可以夜食,重點係好食又可以好Casual飲吓野,傾吓偈嘅地方我認識唔多!依到啲食物好正,老闆又好Nice!!好值得支持!!而且裝修簡約得黎夠晒霸氣!!
2018-08-16 1146 浏览
好耐之前已經同朋友黎食過心燒食堂, 覺得好正。最近又再約朋友去食。心燒食堂一直在FB很活躍, 從來追上時事的步伐, 借住諷刺時弊、抽水做優惠的風格, 深獲一眾年輕人的好評。而心燒食堂的服務態度亦係一流, 以前係, 而家一樣都係。佢的職員會樂意講解每道菜你知, 話你知點煮、點食。雖然心燒間鋪唔大, 座位唔算闊落, 但佢食物的質素同服務態度已足以彌補。始終香港寸金尺土, 邊個唔想有幾千尺的鋪位呀!一帶一露: 呢個係心燒的代表作, 當年為諷刺689的「一帶一路」而創, 仲記得當年抽水特價好似係賣$68.9。佢既味道唔洗多講, 一個字「讚」啦! 帶子同海膽的質素上乘, 只有新鮮!海膽豆腐沙律: 太喜歡海膽。而心燒的海膽, 真係夠新鮮, 永遠係一梳一梳咁。唔會好似有D日本餐廳咁, 送上黎的海膽已經呈「雪糕狀態」。因為雪糕狀態的海膽係已經擺左一段時間, 證明唔新鮮, 同埋可能已經變壞緊。講返呢個沙律, 好fresh, 芝麻醬亦調得幾好, 唔會太過「杰」身。串燒牛脷: 牛脷最怕佢韌。但呢度既牛脷, 係可以以用「爽口」黎形容。而家條脷都幾大份。加上幾滴青檸汁, 就完全無哂膩的感覺~手工朱古力啤: 手工
好耐之前已經同朋友黎食過心燒食堂, 覺得好正。
最近又再約朋友去食。

而心燒食堂的服務態度亦係一流, 以前係, 而家一樣都係。
佢的職員會樂意講解每道菜你知, 話你知點煮、點食。
始終香港寸金尺土, 邊個唔想有幾千尺的鋪位呀!

手工朱古力啤: 手工啤飲得多, 但朱古力味的啤酒真係第一次飲啦。但原來飲落又幾得意架wor, 又唔會甜, 但又有淡淡的朱古力味道。值得一試~

至於其他的菜式, 亦唔錯。例如炸芝士火腿, 不過對於芝士控黎講, 芝士味就好似唔夠強啦。
2018-08-06
  • 一帶一露
2018-08-08 993 浏览
銅鑼灣📍海膽飯💙💙唔使多講,成版海膽鋪滿成碗飯🍚中間仲加埋隻生雞蛋,每一粒飯都沾有海膽,簡直係人間天堂😇 唔係有腥味嘅海膽*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~⭐️ $98優惠價逢星期日至四供應 ✳️打去book嘅時候記住要留呀✳️ 1-3位可點算一客爆膽丼;4-6位可點選兩客;7-9位可點選三客,如此類推。 ⭐️ 優惠期由22/7-30/8 🌟除咗海膽飯,炸粟米同埋燒牛舌都好值得推介
⭐️ 優惠期由22/7-30/8
🌟除咗海膽飯,炸粟米同埋燒牛舌都好值得推介
2018-07-06 1139 浏览
在社交平台有follow心燒食堂,眼見它常常推出不同的promotion,一直都好想去食。昨晚為朋友慶祝生日,就決定訂檯試下。員工服務態度非常友善,推介的燒酒(有炭燒味的こふくろう焼酎)和食物(例如「一帶一露」、清酒煮花蛤、汁煮東風螺、燒牛脷芯等等)都十分合心意。食物新鮮而且好味,一邊食一邊讚嘆。尤其是「一帶一露」的帶子、海膽和牛油果!還有海膽刺身,實在非常鮮美!吃完最後一道菜 - 黑松露蟹肉炒飯,已經好飽好飽,但仍然吃得下甜甜的燒菠蘿和甜品菠蘿雪葩!餐廳還願意與我配合,在甜品寫下生日快樂字句,給朋友一個驚喜!最後,結帳時有幸獲得精美的聾貓酒杯!(近期promotion:消費滿$500以上,經查詢下可獲)

一帶一露
2018-07-05