2022-07-14
悦滿軒位於荔枝角饒宗頤文化館裏面,餐廳外牆係紅磚🧱,幾有特色。我呢幾年去過悦滿軒幾次,覺得前幾次整體嘅食物質素好過最近一次去,例如我好鍾意食嘅蕃茄餐包好似已經冇以前咁濃蕃茄味,賣相亦都冇咁吸引。雖然係咁,我依然覺得悦滿軒嘅食物係好食嘅😋藍青口(第二張圖)好軟滑,配上藍芝士忌廉汁,個汁正到我直程要飲晒佢😂泥蟹湯(第三張圖)雖然唔係好食到蟹肉,但係蟹味濃🦀羊扒🐑(第四張圖)嫩滑,配上自家製嘅羊肉腸,羊扒一啲都唔膻,反而羊肉腸好有羊肉味,我唔怕膻就覺得幾好食😛最難忘係個火焰雪糕(第一張圖),而家出面好少見。但係見到唔好太興奮,記得要吹熄個火,如果唔係就會好似我哋咁,燒燶咗佢🤣🤣🤣焗蘋果麵包布甸🍎(第五張圖)就冇乜特別,冇乜蘋果肉,就好似浸左甜嘢嘅麵包咁。整體嘅用餐體驗係好嘅,個火焰雪糕為餐廳加左唔少分😉附上之前幾次去嘅相(第六至第九張圖)😙💰: HK$400 pp (Dinner)💝: 7.5/10
泥蟹湯(第三張圖)雖然唔係好食到蟹肉,但係蟹味濃🦀
整體嘅用餐體驗係好嘅,個火焰雪糕為餐廳加左唔少分😉
附上之前幾次去嘅相(第六至第九張圖)😙
💰: HK$400 pp (Dinner)
💝: 7.5/10