2023-04-20 52 浏览
落左個外賣自取準時去拎~ 到屋企先發現兩杯飲品都俾錯即時搵番張單對下,確定係店員俾錯,錯一杯都算,兩杯都錯真係無野好講好彩都會飲,如果唔係真係唔知拎唔拎去換好。食物方面,本身見評論有好多好評以為幾好,但都係一般般係個小食魷魚圈幾好食意粉同pizza都一般所以唔推介,加上可能外賣已經唔熱,味道就更普通,總結整體都係偏失望既同樣價錢會有其他更好選擇,試過一次就夠!唯一值得讚既,係外賣盒包得好好,好安全好穩陣
落左個外賣自取準時去拎~
到屋企先發現兩杯飲品都俾錯

即時搵番張單對下,確定係店員俾錯,
錯一杯都算,兩杯都錯真係無野好講

好彩都會飲,如果唔係真係唔知拎唔拎去換好。
食物方面,本身見評論有好多好評

以為幾好,但都係一般般

係個小食魷魚圈幾好食
意粉同pizza都一般

同樣價錢會有其他更好選擇,試過一次就夠!
唯一值得讚既,係外賣盒包得好好,好安全好穩陣

外卖自取
2023-04-16 534 浏览
這次和家人去吃薄餅,因之前吃過這間的薄餅,覺得極佳,所以再帶家人來吃。店內的卡位,近入口處也有圓枱,方便聚會聊天。我比較喜歡限定餐牌,每每有驚喜,這次限定餐以鱈魚子為主題。魷魚配鱈魚子忌廉鮮製意粉($108),限定意粉。鱈魚子是意粉的主角,其鮮色為平白的意粉增添色彩,其鹹度也令意粉變得更惹味。其次是爽口魷魚圈,份量足。彈牙意粉煮得剛好,掛上鱈魚子和忌廉汁,非常惹味。日本產白桃果肉梳打($48)。白桃果肉粒粒香甜,配合十足氣體的梳打,白桃的香甜和清新的梳打配搭合宜。這杯飲品加入冰塊後,在杯中看到冰塊的層次,再加上底部的白桃和頂層的檸檬片,很有夏日的氣息,感覺清新,很適合打卡。鮭魚牛油果羅勒披薩(10吋)($128),想不到鮭魚配牛油果的如此合適。鮭魚煙韌的口感,搭香滑的牛油果,能互補兩者缺少的口感。魚類和水果類組合的薄餅也讓人覺得更健康。抹茶沙冰($53)上次喝過不錯,所以今次再點。抹茶選用了小山園抹茶,茶味不澀,帶點抹茶香。攪拌頂層的忌廉,入口更甜滑,份量足,依舊是我喜歡的飲品。意式芝士蛋糕($38)入口軟滑即化,味道濃郁醇厚。蛋糕旁邊還有忌廉,加入忌廉吃會更軟滑。一小件蛋糕,切開一半

日本產白桃果肉梳打

抹茶沙冰

意式芝士蛋糕

意式芝士蛋糕($38)入口軟滑即化,味道濃郁醇厚。蛋糕旁邊還有忌廉,加入忌廉吃會更軟滑。一小件蛋糕,切開一半,與家人共享,以香軟濃郁的意式芝士蛋糕總結美味的一餐。
题外话/补充资料: 加一服務費
2023-04-03
日本產白桃果肉梳打
抹茶沙冰
2023-04-09 42 浏览
在屯門市中心採購完,係商場方便覓食超鍾意食澱粉的我揀咗食意粉狂熱🍝 滿足豪華3式拼盤 $98自選3款小食,比單點抵食!!!🔺香烤雞翼 檸檬和蜜糖是絕配,永不會出錯,酸酸甜甜十分開胃🔺海蝦牛油果法包多士多士上的芝士烤焗後煙靭,加上法包的香脆,以及海蝦和牛油果粒,口感多層次🔺帕爾馬火腿 薄片火腿中加上少許橄欖油,入口味道鹹香,脂肪分佈均勻蒜香白酒汁海蜆意粉 $78意粉較幼身爽口,適合這種較乾身炒嘅煮法牛油蒜味香濃,但不油膩海蜆原隻新鮮魷魚配鱈魚子忌廉燴飯 $108和鱈卵屋合作的新系列,鱈魚子較明太子淡,適合用於意粉和意大利飯意大利飯creamy,咬感適中,不會過軟或過硬,鱈魚子有種淡淡的海水味,攪拌均勻在飯中,味道融合飲品叫咗杯凍檸茶同新推出嘅日本產白桃果肉梳打 $28/$48梳打沒有糖水味,主要是白桃果肉的甜味,配搭檸檬和薄荷,味道清新
在屯門市中心採購完,係商場方便覓食
超鍾意食澱粉的我揀咗食意粉狂熱🍝 滿足

豪華3式拼盤 $98
自選3款小食,比單點抵食!!!

🔺香烤雞翼
檸檬和蜜糖是絕配,永不會出錯,酸酸甜甜十分開胃

🔺海蝦牛油果法包多士

🔺帕爾馬火腿
薄片火腿中加上少許橄欖油,入口味道鹹香,脂肪分佈均勻

蒜香白酒汁海蜆意粉 $78
意粉較幼身爽口,適合這種較乾身炒嘅煮法
牛油蒜味香濃,但不油膩
海蜆原隻新鮮

魷魚配鱈魚子忌廉燴飯 $108

2023-03-27
2023-04-06 49 浏览
Lunch time有lunch set 3位叫三個set,餐湯好cream既忌廉蘑菇湯,好多蘑菇好足料,薯角同平時餐廳都係差唔多,其蒜蓉飽好香口撈落蘑菇飯度再食仲好味喎意粉同pizza 都好味道啊、pizza餅底薄但好多肉碎,一砌開拎起pizza肉都可以跌落嚟😂肉醬意粉酸度剛剛好,唔會太過酸,肉醬晚肉碎都好多好足料,餐飲可以配飲蘋果汁或橙汁,仲有其他……三個人三set lunch意粉可免費增量,大家食到好飽好滿足
成日經過意粉狂熱門口都好多人,今日有朋友去拎位先,終於都可以試下啦果然同預計一樣,環境好又好食呀!檸檬蜜糖香草雞翼必食推介! 檸檬蜜糖配上雞翼,又香又甜,蜜糖分開上,甜度可以按自己需要要加,非常貼心呀~意式脆炸軟殼蟹配蒜味芥末醬原隻軟殼蟹炸至鬆軟酥脆,再配上蛋黃醬及檸檬汁,味道層次更豐富! 再加上軟殼蟹一d都唔油膩,酥脆解味,非常開胃呀~海老忌廉芝士焗飯香濃的忌廉及芝士,配上大蝦及焗飯,一流! 最重要是一d都唔膩,忌廉及芝士的濃度適中,一啖飯一啖蝦肉,又香濃又有飯香~日本帆立貝鮮露荀意粉帆立貝迷一定要試試呢個意粉啦! 帆立貝肉厚鮮嫩,鮮露爽甜,再上少少香草更加惹味呀!意粉狂熱有好多分店,下次去旺角分店又試試先!
果然同預計一樣,環境好又好食呀!

日本帆立貝鮮露荀意粉

意粉狂熱有好多分店,下次去旺角分店又試試先!
2023-01-09
2023-03-30 493 浏览
相約了朋友在屯門吃飯,由於天色不大好所以就不走遠了。朋友今天想吃個意粉,記得在時代廣場有間叫📍意粉狂熱的餐廳做得不錯,所以就過來試試。這裏主打是 pizza和意粉,而且每隔一陣子就會有一些新配搭口味的意粉推出。今日我們揀了個💢 軟殼蟹配鱈魚子忌廉鮮製意粉,這裏的意粉平扁外型有點像寬條麵,麵上舖了紅色粒粒的鱈魚子,味道帶點鹹和魚的香味,將鱈魚子和芝士扁意粉撈拌一下,其淡淡的芝士黃色和魚子的粉紅色很柔和,再襯在炸得金黃色的軟殼蟹,賣相十分討好。軟殼蟹酥脆又帶點蟹膏十分鮮味,加上芝士和魚子的香味真食不停口。😋💢 主廚沙律的配料有🧀芝士、🐟三文魚、🐔照燒雞、🍅車厘茄、🥬羅馬生菜、火箭菜、麵包糠粒。 所有的食材非常新鮮, 而且各蔬菜亦很爽脆,配上沙律汁吃即時提升食慾。💢 海老芝士飯上枱已聞到了陣陣的芝士香味,粉紅色的🦐蝦肉旁邊伴以紅紅的🍅車厘茄襯上了淡黃的🧀芝士,顏色配搭非常吸引,蝦肉雖然不大經烤焗後肉質更結實有咬口感,飯底是用珍珠米雖經烤焗後仍非常之柔軟有黏性。👍💢 美式辣肉腸🍕pizza半份,外型賣相不錯,紅红辣肉腸上灑上了綠綠的香草,濃郁的芝士味混和辣肉腸味非常夾,pizza士餅底很薄烤焗
💢 美式辣肉腸🍕pizza半份,外型賣相不錯,紅红辣肉腸上灑上了綠綠的香草,濃郁的芝士味混和辣肉腸味非常夾,pizza士餅底很薄烤焗後夠脆口。😋
💢 日本產白桃果肉梳打,🍑桃肉鮮味夠爽口,配以薄荷🍋檸檬使味甜且更清新,對於剛吃了濃郁的芝士後即時有消膩的感覺。
總結今餐的食物的味道和質素都很好,餐廳的環境亦坐得舒適,下次有新口味堆出時再會過來一試。
2023-03-18 78 浏览
意式薄切三文魚忌廉芝士卷 $48三文魚夠新鮮帶咸香😀忌廉芝士好香滑,有舊奇異果🥝賣相靚,帶少許甜味。照燒雞蛋黃醬Pizza $48 (small)係大大片,有個碌碌比你自己切批底薄薄地,皮鬆脆😀呢個配搭本身就無得輸,有幾件雞肉,蛋黃醬甜甜地好濃味。香煎帆立貝 $78每粒帆立貝上面都鋪滿三文魚子好吸引呀🤭帆立貝加三文魚子係雙重鮮味✨底部有露荀墊住,幾得意。日本產帆立貝配羅勒醬鮮製寬麵 $138日本產嘅帆立貝😊爽口彈牙,羅勒醬感覺好清新,帶草香。寬麵沾滿醬仲有啲蕃茄感覺健康。賣相都好掂,麵條整齊置於碟的中間好吸引。玫瑰蜂蜜茶 $48超讚,有少許水果粒,菠蘿、士多啤梨。水果本身已有少許甜,唔洗額外加糖已經好好味!
意式薄切三文魚忌廉芝士卷 $48

照燒雞蛋黃醬Pizza $48 (small)

香煎帆立貝 $78

日本產帆立貝配羅勒醬鮮製寬麵 $138

玫瑰蜂蜜茶 $48

• 玫瑰蜂蜜果茶
2023-03-17 74 浏览
餐廳在屯門時代廣場2樓,地方不算大,但燈光明亮,雅緻舒適。這裏用QR CODE 點菜,快捷方便,很快就起菜了。“日本凡立貝香濃忌廉意大利飯”,凡立貝果然新鮮爽滑,鮮味十足。由濃香忌廉慢慢煮成的意大利飯,香味口感都一流,是必食之選。我特別喜愛意大利飯,愛它「粒粒分明」的口感。“玫瑰蜂蜜果茶”,除了玫瑰花瓣外,還有士多啤梨、柚子肉。玫瑰花香、果香、茶香共冶一爐,加上甜甜的蜂蜜,清香怡人,令人一試難忘。“精選海鮮蒜香蕃茄意粉”,有大海蝦、青口、魷魚圈等海鮮,蒜香茄醬又入味,充滿地中海風情。“蒜味芝士雞翼(蒜味芥末醬)”雞肉嫩滑,蒜香濃郁,配上芝士和芥末醬,味道提升一個層次。“法式芝士洋蔥湯”,法式麵包加上厚厚的芝士,湯中充滿洋蔥,味道和口感都相當特別。這裏的水準高質而平民價,尤其是服務員哥哥態度殷勤有禮,令人有賓至如歸的感覺,實在難得。

餐廳在屯門時代廣場2樓,地方不算大,但燈光明亮,雅緻舒適。

這裏用QR CODE 點菜,快捷方便,很快就起菜了。

法式芝士洋蔥湯

法式芝士洋蔥湯
  • 日本凡立貝香濃忌廉意大利飯,精選海鮮蒜香蕃茄意粉,玫瑰蜂蜜果茶
2023-03-15 58 浏览
去到屯門市中心搵美食,意粉🍝好似好耐都未食過,網上介紹間意粉都不錯👍🏿今次去試試!店長推介日本產帆立貝配羅勒醬鮮制寛麵$138用上日本制的麥粉寛麵口感彈牙,點上羅勒醬味道不錯,帆立貝香煎過,保持原來鮮味口感爽滑!芝士肉醬意粉🍝$88朋友喜歡芝士所以感覺芝士味唔夠多,再多啲會更加香味!黑松露蘑菇披薩🍕$58好香嘅黑松露味道,喜歡薄脆皮披薩!蒜🧄味芥末醬芝士雞翼$38醬汁好好味呀配上雞翼!玫瑰蜂蜜果茶$48玫瑰🌹花的香味加上果茶的味道,好香,好適合意粉配搭!

店長推介日本產帆立貝配羅勒醬鮮制寛麵$138

芝士肉醬意粉🍝$88

朋友喜歡芝士所以感覺芝士味唔夠多,再多啲會更加香味!
黑松露蘑菇披薩🍕$58

好香嘅黑松露味道,喜歡薄脆皮披薩!
蒜🧄味芥末醬芝士雞翼$38

醬汁好好味呀配上雞翼!
玫瑰蜂蜜果茶$48

玫瑰🌹花的香味加上果茶的味道,好香,好適合意粉配搭!
囡囡今次想食pizza同意粉,所以我哋就去咗意粉狂熱,一次過滿晒足佢2個願望。呢到有主餐牌同日本帆立貝餐牌,我哋就揀咗1. 日本產帆立貝配蒜蓉蕃茄鮮製寬麵寬麵沾滿蒜蓉蕃茄醬汁,寬麵底部有一條爽口蘆筍,碟面灑上芝士碎點綴,賣相一流!鮮製寬麵煙靭彈牙,入口帶有濃郁蕃茄味及淡淡蒜蓉香,而4粒帆立貝爽口又彈牙。2. 照燒雞蛋黃醬披薩因為只得我同囡囡兩人食用,所以最後只點細份嘅披薩。細份披薩為長方狀,預先切割成3份,但會附上披薩刀,自行切割成更細件,方便食用。披薩記得襯熱食!薄底披薩鬆軟,照燒雞嫰滑又juice,再配上蛋黃醬,令披薩入口有滿滿醬汁感。3. 脆炸薯角這主要係點比囡囡食嘅,香脆而不太咸。4. 意式炸魷魚圈配他他醬一份4件,炸得香脆可口,魷魚圈唔靭,沾上他他醬後,令炸魷魚圈入口不油膩。5. 士多啤梨桃沙冰囡囡話要點呢杯沙,粉紅色沙冰確係吸引嘅!而且係沙冰頂上有忌廉,賣相立即加分。雖然唔太飲得出桃味,但士多啤梨味好香,好睇又好飲呀。6. 玫瑰蜂蜜果茶呢壺果茶落咗唔少玫瑰,賣相高雅,玫瑰及士多啤梨清香,入口帶淡淡蜂蜜味。我同囡囡都好滿意呢一餐呀!下次嚟可以嚟食吓佢哋個帆立具意大利飯。

1. 日本產帆立貝配蒜蓉蕃茄鮮製寬麵

照燒雞蛋黃醬披薩

2. 照燒雞蛋黃醬披薩

脆炸薯角

3. 脆炸薯角
這主要係點比囡囡食嘅,香脆而不太咸。

意式炸魷魚圈配他他醬

4. 意式炸魷魚圈配他他醬

士多啤梨桃沙冰

5. 士多啤梨桃沙冰

6. 玫瑰蜂蜜果茶

2023-03-02
2023-03-11 60 浏览
✨日本產帆立貝配蒜蓉蕃茄鮮製寬麵大大粒日本帆立貝,入口爽甜彈牙💕寬麵口感煙韌有彈性蒜蓉蕃茄醬好惹味開胃😋✨香烤安格斯一口牛柳鐵板上嘅一口牛柳,keep住熱騰騰🔥肉質軟嫩多汁👏🏻👏🏻配埋燒汁更可口薯角外脆內軟😚洋蔥吸晒香濃嘅肉味,回味無窮✨蒜味芝士雞翼配蒜味芥末醬蒜香🧄味濃郁👍🏻配埋鹹香味十足嘅芝士味道濃厚香脆😍食到舔舔脷✨熱玫瑰蜂蜜果茶有玫瑰、士多啤梨、菠蘿配蜂蜜味道香甜解渴✨草莓桃沙冰口感順滑嘅沙冰,清香味美
✨日本產帆立貝配蒜蓉蕃茄鮮製寬麵
大大粒日本帆立貝,入口爽甜彈牙💕
寬麵口感煙韌有彈性
蒜蓉蕃茄醬好惹味開胃😋
✨香烤安格斯一口牛柳
鐵板上嘅一口牛柳,keep住熱騰騰🔥
肉質軟嫩多汁👏🏻👏🏻配埋燒汁更可口
薯角外脆內軟😚洋蔥吸晒香濃嘅肉味,回味無窮
✨蒜味芝士雞翼配蒜味芥末醬
蒜香🧄味濃郁👍🏻配埋鹹香味十足嘅芝士
味道濃厚香脆😍食到舔舔脷
✨熱玫瑰蜂蜜果茶
有玫瑰、士多啤梨、菠蘿配蜂蜜
味道香甜解渴
熱玫瑰蜂蜜果茶
✨草莓桃沙冰
口感順滑嘅沙冰,清香味美
草莓桃沙冰
熱玫瑰蜂蜜果茶
草莓桃沙冰
2023-03-10 38 浏览
意粉狂熱 (屯門時代廣場) (屯門)屯門屯隆街2號屯門時代廣場北翼2樓46號舖Rose with Honey Fruit Tea (Hot)玫瑰蜂蜜果茶(熱)$48玫瑰果茶甘醇高雅,香氣怕人,餘觀清新有美容及延缓老化的功能。Classic Tapas Platter(3 kinds)經典3式拼盤 $88Salmon & Cream Cheese Roll意式薄切三文魚忌廉芝士卷第一碟清枱嘅美味,忌廉芝士粒味濃,三文魚Juicy。Homemade Deep-fried Chicken秘製炸雞🍗脆卜卜,外脆內軟,Juicy爆汁。Potato Wedges脆炸薯角酥脆惹味,角切口感大快朵頤。Japanese Scallop in Rich Cream Sauce Risotto日本產帆立貝香濃忌廉意大利飯$138帆立貝爽口Q彈,Risotto香濃細滑,口感有嚼勁。Avocado Salad牛油果沙律$48超級正,牛油果🥑大大塊,鮮甜油潤,口感綿滑,沙律🥗新鮮。
意粉狂熱 (屯門時代廣場) (屯門)
屯門屯隆街2號屯門時代廣場北翼2樓46號舖

玫瑰蜂蜜果茶(熱)$48
玫瑰果茶甘醇高雅,香氣怕人,餘觀清新
有美容及延缓老化的功能。

經典3式拼盤 $88

Salmon & Cream Cheese Roll
意式薄切三文魚忌廉芝士卷
第一碟清枱嘅美味,忌廉芝士粒味濃,三文魚Juicy。

Homemade Deep-fried Chicken
秘製炸雞🍗
脆卜卜,外脆內軟,Juicy爆汁。

Potato Wedges
脆炸薯角
酥脆惹味,角切口感大快朵頤。

日本產帆立貝香濃忌廉意大利飯$138

帆立貝爽口Q彈,Risotto香濃細滑,口感有嚼勁。

Avocado Salad
牛油果沙律$48

超級正,牛油果🥑大大塊,鮮甜油潤,口感綿滑,沙律🥗新鮮。
2023-03-10 51 浏览
一系列的意大利菜式, 價格合理, 性價比高, 真心不錯! ❤️日本產帆立貝配羅勒醬鮮製寬麵鮮製寬麵口感果真不同. 帆立貝size有驚喜, 羅勒醬調得好味, 加埋車里茄, 整個意粉有咬口得來, 甜酸平衡, 非常完滿忌廉汁煮青口creamy sauce 出色, 細細粒煙肉令醬汁滿有咸香, 配上淡淡海鮮味既青口, 吃不停口. 直情想再叫個 "靚仔" 撈埋D汁😂帕爾馬火腿三色沙律Pizza薄餅之中我最愛 ham+veg. 有烟熏的味道, 口感柔軟, 味道咸香, 再配上清清的沙律菜. 非常夾. 餅底軟硬合適有咬口!意式薄切三文魚忌廉芝士卷咸咸的忌廉芝士, 配上鮮味三文魚. 厚厚一卷, 一口吃掉, 好味! 小食之最❤️玫瑰蜂蜜果茶粒粒果肉, 含有豐富的维他命C, 清香花味加上香甜Honey, 為這餐畫上完美句號!

忌廉汁煮青口

帕爾馬火腿三色沙律Pizza

意式薄切三文魚忌廉芝士卷

2023-03-09
  • 日本產帆立貝配羅勒醬鮮製寬麵
2023-03-06 63 浏览
星期日晚餐無煮婦,想吃意大利粉及牛扒,溜躂至這店見套餐做折扣,便不作他選了。2人套餐$368,包餐湯,沙律,前菜,2個主食,飲料,甜品。我花了半刻鐘比較單點,主菜的250g安格斯牛扒$225,芝士肉醬千層麵$78,所以,套餐是正確選擇了!套餐有些餐品要額外加費,青口$10,安格斯牛扒$48,紅酒$12,算是合理,整張單連小費合共$481。但是,那位創鐵板牛扒的要打佢屁股!好好的一件5成熟的西冷牛扒置放燒熱的鐵板上,到人客餐桌上都已經變成熟透了,可惜,要扣分!!服務一般,環境一般,食物一般。
服務一般,環境一般,食物一般。
2023-03-05
2023-02-26 36 浏览
放工唔想煮飯即約同事出去食晚飯,行到市中心揾嘢食咁岩見到呢期主打帆立貝,即入去食帕爾馬火腿三色沙律pizza呢嗰係意大利pizza 嘅薄脆餅底,面層有火箭菜和Parmaham 口味唔會過咸,pizza 份量也岩岩好香烤檸檬蜜糖雞翼烤雞翼香口,檸檬蜜糖酸酸甜甜,食得好滋味南瓜忌廉汁香草雞肉鮮製意粉意粉彈牙煙韌又唔會太硬,雞肉份量多,肉質幾嫩,掛上好濃嘅南瓜忌廉汁令整碟意粉清新之餘口感濃滑日本產帆立貝香濃忌廉意大利飯意大利飯有咬口,每啖都好多汁,口感creamy, 帶子經簡單煎炙後帶點焦脆,肉質鮮甜彈牙玫瑰蜜蜂果茶茶味濃但冇蓋過玫瑰和水果嘅鮮甜,仲有好多果肉,層次豐富

帕爾馬火腿三色沙律pizza

香烤檸檬蜜糖雞翼
烤雞翼香口,檸檬蜜糖酸酸甜甜,食得好滋味

南瓜忌廉汁香草雞肉鮮製意粉

日本產帆立貝香濃忌廉意大利飯

玫瑰蜜蜂果茶
茶味濃但冇蓋過玫瑰和水果嘅鮮甜,仲有好多果肉,層次豐富