2022-06-12 118 浏览
嗰日落住小雨,行過一間西餐廳,就同老婆行左入去食飯。一入到餐廳,就已經感受到一種好親切既感覺。餐臺同凳都係用木做,散發住木香,加上播緊既音樂,令呢間餐廳加添幾分精彩。服務員既態度好好,對食客亦都好親切。令到我有種賓至如歸既感覺。我地點咗all day breakfast 同埋煙三文魚牛油果薄餅。all day breakfast 可以揀安格斯牛扒或者龍蝦尾,咁作為一個牛魔王我梗係揀牛扒啦。牛扒5成熟,味道鮮美,調味啱啱好,又唔會太油,真係唔錯。除咗牛扒,仲有炒蛋,薯餅,多士,茄汁豆同埋沙律。份量夠大,味道有好,值得一試。煙三文魚牛油果薄餅好大分,胃口細既人未必食得曬。薄餅既芝士同埋醬汁真係好好食,加上極度新鮮既三文魚同埋濃厚既牛油果,令到呢碟薄餅升晒level。呢個係必叫架!整體黎講,呢間餐廳唔單只味道好,而且抵食夾大件,服務態度良好,值得一試。
嗰日落住小雨,行過一間西餐廳,就同老婆行左入去食飯。

2022-06-11
  • 牛油果三文魚薄餅
  • All  day  breakfast
2022-06-05 180 浏览
服務員態度好差服務散慢 好似成村人等罪佢咁 一副滿意咪走囉放餐牌又一野就咁飛落張枱叫唔該明明係隔離 都唔應叫多兩句又係度黑面 咩事先好差 野食黎講 係唔差 但食完都唔開心一點尊重都無
服務員態度好差
一點尊重都無
2022-06-05
下午茶
2022-05-30 228 浏览
點了熱Earl grey 問有沒有牛奶,前台話加錢,加錢OK,到付錢時,又話無得賣。他自己叫個經理出來(我無要求)同我講。話餐牌無寫跟奶,我話也無寫不跟奶,經理話銀行夠無話不可以打劫,唔通就可以打劫。什麼歪理?大庭廣眾大大話個客,好像教訓孫子咁。你絕對有權唔賣,但無需要對自己的客人這般無禮貌。唔好話客人,一般對人都無可能咁rude, 簡直匪夷所思!
2022-05-27 141 浏览
餐廳位置遠離商業區,但是地鋪,還算比較容易搵。裡面裝修還可以。我們4個人,安排坐門口大台,桌面空間還是足夠的。但客人進來無人理,用手指指你埋台。水和刀叉、調料,一律自助,這也無所謂。但服務態度之差接受不了,每位服務哥哥都黑口黑臉,好像客人是來追債的,大庭廣眾大大聲話你,重覺得自己大條道理。食物除了蝴蝶粉,其他不值一提。本來高高興興和朋友聚餐,也幫襯一下小店,想不到遇到這樣的服務。真的是很差的一次用餐經歷,無語!
2022-05-21
2022-05-27 210 浏览
約咗個朋友喺太子食嘢,又唔想太嘈雜,可以傾吓計,經過呢間“慢煮工業”,感覺新奇,入去試吓先裝修有特色,好有西方嘅感覺⋯⋯好chill雜菜沙律$20+煙三文魚$28新鮮嘅沙律菜加大大片三文魚煙三文魚大大片食時加黑椒碎,超級好食炸海鮮$58即炸熱辣辣上檯炸蝦~魷魚圈~魚~ 我地節檸檬汁、點沙律醬,非常好味,又熱辣辣,配支Holy Grapefruit $30夠凍又唔太甜,好滿足美國安格斯牛扒$128價錢一定唔貴,但比優質食材我地食,簡直係良心店菲力牛扒配芝士$128切一片牛扒配一口嘅芝士⋯⋯真係好正,肉汁豐富今晚我同朋友都冇嚟錯呢個地方,坐喺度傾吓偈,食吓嘢,感覺去咗外國一樣⋯⋯好自在⋯⋯當然仲要食物質素好下次一定會再嚟試其他食物
裝修有特色,好有西方嘅感覺⋯⋯好chill

雜菜沙律$20
+煙三文魚$28
新鮮嘅沙律菜加大大片三文魚
煙三文魚大大片
食時加黑椒碎,超級好食
炸海鮮$58
即炸熱辣辣上檯
炸蝦~
魷魚圈~
魚~

夠凍又唔太甜,好滿足
美國安格斯牛扒$128
價錢一定唔貴,但比優質食材我地食,簡直係良心店
菲力牛扒配芝士$128

切一片牛扒配一口嘅芝士⋯⋯真係好正,肉汁豐富

下次一定會再嚟試其他食物
2022-05-26
2022-05-24 156 浏览
由於慢煮方法,Angus Steak 好滑,但一D血水也沒有,吾計飲料68 Hkd 好抵食。如果大家第一次去,要留意,要先擇枱,後到cashier 買飛,之後食物會送到。有D大學canteen feel
Slow cooked Angus Beef Steak Sandwiches 🥪
2022-05-19 146 浏览
在太子比較靜的地區有一間別樹風格的店,主題為慢煮😋要去試下佢既牛扒,所以一早book位前來🥰「美國安格斯西冷牛扒」慢煮的牛扒,也可以有半生熟感,口感唔錯,加以蒜茸配上👍🏻👍🏻「滿蜆肉蝴蝶粉」蜆肉好多😎 我已經叫的是標準size, 而且蝴蝶粉少食到,配上creamy 醬準🥰「美式蟹餅」滿滿的蟹肉做成🥳 外層脆口「小食拼盤」有我最愛的粗薯♥️ 炸芝士,炸雞翼,配上啤酒🍻 啱哂🥳「維墨比熱情果手工啤」特別的手工啤,為一日的辛勞降溫🤭「迷你朱古力布朗尼-曲奇雪糕」布朗尼熱辣脆口,配上雪糕🍦一凍一熱,完美呀😋😋備註:🔺環境時尚,適合打卡📸🔺店員有善🥰🔺訂位穩陣🤭🔺免收加一👍🏻👍🏻

「美式蟹餅」滿滿的蟹肉做成🥳 外層脆口
「維墨比熱情果手工啤」特別的手工啤,為一日的辛勞降溫🤭

備註:
🔺環境時尚,適合打卡📸
🔺店員有善🥰
🔺訂位穩陣🤭
🔺免收加一👍🏻👍🏻

2022-05-18 103 浏览
Us Angus 18oz $278To be honest I have heard bad reviews about this restaurant and came with no expectationsThe result turns out to be ok The Angus is well cookedTenderExtremely juicyAnd full of flavours It’s slightly rare which is reasonable under the slow cook treatment Crab cake $58Cute petit crab cakeAnd not a fan of Apple but it pairs really well with the crab meat and added the right amount of acidity to the dishSeafood platter $58Huge portion with octopus, prawn and fish filletWould be A
Us Angus 18oz $278

And full of flavours

Crab cake $58
Cute petit crab cake

Seafood platter $58
Would be A nice starter to have with friends and beers
2022-05-17 114 浏览
疫情稍緩,街上人好多,走入太子後街,主要都係五金舖, 星期日大多無營業,所以比較冷清。門口有張小櫈,推開門,小店,好寫意嘅地方😌,樓底好高,人唔多,工業風,燈光有啲暗,有外國feel❤️,我地四人坐bar 檯,自己岀去點餐,有職員送餐。點咗一個小食餐,跟一杯飲品,另外三支野飲安格斯牛三文治,包有烘過👍,應該加咗啲蜜糖,甜甜地,中間再加芝士,生菜同牛肉, 用個木盒盛住。雞中翼剪開一半,微辣,炸得好香,好好味😋

點咗一個小食餐,跟一杯飲品,另外三支野飲

雞中翼剪開一半,微辣,炸得好香,好好味😋
2022-05-15
2022-05-14 1773 浏览
呢間位於太子嘅「慢煮工業」餐廳,令人有一種輕鬆、逍遙自在嘅感覺,與好友在此一起進餐,非常寫意! # 炸海鮮 (魚柳、魷魚圈、蝦) $58 + 古怪的愛柚子梳打 $30 ~ 炸粉夠薄夠脆、餡料新鮮,配合柚子香嘅梳打、甜甜哋,真係絕配 # 波士頓龍蝦(半隻) $78 ~ 🦞肉爽甜,尤其蝦鉗部分,啖啖肉好# 牛油果三文魚薄餅 $98 ~ 三文魚擺設像🌷,賣相吸引,見到已令人垂涎三尺,牛油果香滑,薄餅厚得嚟又脆脆哋 # 法式豬鞍 $108 ~ 慢煮豬鞍令肉質更滑之餘,口感十足,配合香蒜、特別炮製嘅醬汁,非常可口 # 慢煮伯爵茶梨子配海鹽雪糕 $48 ~ 呢款甜品好特別,梨子用伯爵茶煮,滿有香茶味,加上梨子本身嘅清甜及香滑、鹹鹹哋嘅海鹽雪糕,簡直一絕

2022-05-12
2022-05-12 342 浏览
漆黑的太子道西上一間彩色霓虹燈照亮着的餐廳,裏面的顧客大部份是年青人; 裝修是時尚的復古型格路線。餐廳主打慢煮菜式,很多人都知道慢煮就是用較低溫加較長的時間烹調,目的是保留食物的水分/鮮味/營養,所以通常慢煮價格會比較貴一些,但這餐廳食物的價錢不貴,份量十足,絕對是性價比高,而且出菜的速度不是慢,大約十分鐘,果然有自己的方法🍻啤酒(peroni)$68 500ml+ 粗直薯條$18薯條認真超值,$18一大桶,而且炸得外脆內軟,最愛粗薯條,肉感一流🐮菲力牛扒配芝士 $128我特意揀選菲力牛扒,是牛柳中最嫩的一部份,沒有筋也沒有肥肉;大約五成熟,肉質粉紅多汁,配上大量粗粒蒜頭加上香料混煮香口;底的芝士,形狀是高難度perfect circle ,外層香脆,口感一流🦞波士頓龍蝦(半)$78幾十蚊可以吃到半邊龍蝦絕對超值,龍蝦肉結實而爽口,用芝士焗🦀美式蟹餅$58勁多蟹肉,落足料,混香草焗釀,味道清新🍕牛油果三文魚薄餅$98用料認真,有不少牛油果及三文魚

粗直薯條
🍻啤酒(peroni)$68 500ml+ 粗直薯條$18
菲力牛扒配芝士
🐮菲力牛扒配芝士 $128
波士頓龍蝦
🦞波士頓龍蝦(半)$78
幾十蚊可以吃到半邊龍蝦絕對超值,龍蝦肉結實而爽口,用芝士焗
美式蟹餅
🦀美式蟹餅$58
勁多蟹肉,落足料,混香草焗釀,味道清新
牛油果三文魚薄餅
🍕牛油果三文魚薄餅$98
用料認真,有不少牛油果及三文魚

2022-05-05
粗直薯條
菲力牛扒配芝士
波士頓龍蝦
美式蟹餅
牛油果三文魚薄餅
2022-05-07 155 浏览
員工態度極差!對客人呼呼喝喝...野食份量同質素完全對唔住個價錢,連花園餐廳都比唔上...餐牌option已經少,仲叫嗰樣無嗰樣,連最基本薯仔同菇都無 cp值負分,千祈唔好嚟。
員工態度極差!對客人呼呼喝喝...
野食份量同質素完全對唔住個價錢,連花園餐廳都比唔上...
cp值負分,千祈唔好嚟。
2022-05-07 126 浏览
店員的服務態度極差,行進了店內,企了一分鐘也沒有人招呼,要我們走進去店舖的最入面,其中一個店員才慢吞吞的走出來,而且態度十分傲慢,完全沒有招呼客人的意欲,差評!

其實百幾蚊食all day breakfast 有更好嘅選擇…牛扒上枱係凍嘅又乾、茄汁豆凍上、凍black coffee又溶晒冰好淡咁上枱,同佢講要太陽蛋,佢無語氣地答:無喎!我哋袛做炒蛋!炒蛋上枱又係唔creamy,好似屋企事但炒咁…無服務,企咗喺度等十分鐘明明有空枱都無人俾你坐,叫完嘢又等廿幾分鐘,明明又唔多人,無俾水(我唯有自己攞),嘢食嚟咗,無人俾刀义你(唯有自己攞),無人俾茄汁你(唯有自己攞),咁不如自己番屋企整算啦好無?太子區食過日式同西式嘢,真係大部份都係港式做法,我建議喺太子食中式嘢最安全。

2022-05-07
2022-05-01 174 浏览
舊同學介紹呢間餐廳,約嘅時候睇到open rice 就已經覺得好吸引。體驗完覺得好過期待。呢間餐廳唔難搵,都幾方便。入到去睇一佢嘅工業風格裝修,加上燈光昏暗,環境很有格調。睇menu 時就發覺好多野都好似好好食,而且價錢唔貴,CP 價都幾高。個All the breakfast 可以揀安格斯牛扒或者龍蝦,平時無呢兩樣都要120蚊,依家都係138,真心唔貴。個88蚊嘅蜆肉蝴蝶粉聽朋友講好足量,因為睇唔到都無特別感覺,直到見到隔離枱叫左個蝴蝶粉,先覺得88蚊好抵食。勁多蜆肉,有半碟大排檔炒蜆咁多。朋友叫左個卡真香蒜蝦包,原本以為係漢堡所以無揀佢,點知係夾排包,仲好香添,好有驚喜。下次再黎試試最後叫左all day breakfast with 安格斯牛扒,除左個蜜糖多士凍凍地外,其他都好好食。特別係個牛扒,慢煮牛扒令牛扒裡面可以均勻受熱,切開見到啲無血水,啲粉紅色好靚,食落都好嫩好好食,唔會太生或太熟。炒蛋好滑,大啡菇好厚肉,薯餅熱辣辣。整體覺得呢個lunch 真係好抵食,雖然staff 話因為慢煮所以要等耐啲,但係仍然覺得出菜唔慢。下次再去試下個龍蝦,蝴蝶粉,蝦包同其他小食。
All  day  breakfast
2022-05-01