2019-03-11
曾幾何時扒王之王係中學時代規模最大嘅扒房,之後執晒🙈 今日Lunch特登黎回味下叫左個西冷同牛柳,加左件鵝肝同轉龍蝦湯。個沙律份量唔細,啲蔬菜好新鮮,Olive Oil+黑醋+沙律醬好味過出面好多西餐廳,連朋友平時唔食菜都掃晒反而個龍蝦湯同羅宋湯都好一般,因為好淡好稀,龍蝦湯得啲蝦毛仔好搵笨,唔洗upgrade😂上菜好快,好快已經上晒鵝肝牛扒同餐飲。鵝肝都煎得幾香,兩安士一人一件啱啱好。我叫左五成熟西冷扒,唔鍾意熟晒,至少有肉味。$100嘅扒算係咁啦,感覺上好味過X尾、X鳳。另外薯菜一般,啲薯條唔脆。朋友叫左七成牛柳,佢話Ok,連配菜都清晒。見到其他評語話服務差,確實係有個部長亞叔係有啲串,但我相信佢唔係有惡意地亂咁爆客嗰啲。因為聽到隔離枱落單,有個女仔話要六成熟,部長話一係五成一係得七成。女仔:我響出面食開係medium。部長:你都識講medium點會係六成?你問廚房佬都話一半係五成。被串嗰個實會話人地服務態度唔好,但黎得呢啲地方無得要求咁多,扮晒野抵比人串。
朋友叫左七成牛柳,佢話Ok,連配菜都清晒。
女仔:我響出面食開係medium。