2021-08-29 127 浏览
同啲friend一齊reu,梗係要搵一間冇限時任食嘅地方啦!而家間餐廳除咗有蒜蓉粉絲蒸海鮮之外,亦都有雞煲、養生燉湯、海鮮盤等等,真係你想食嘅嘢呢度乜都包哂。呢度服務又好,啲店員都好客氣。一開始就梗係食雞煲先啦,呢度有得揀唔同㗎辣度,我唔食得辣所以嗌咗BB辣都食到。啲雞全部都好滑身,味道好濃。之後就梗係要食返佢主打嘅蟲草花花膠燉竹絲雞,佢嘅蟲草花味好香,啲花膠都好多,以佢嘅竹絲雞有成半隻咁多,雞肉好嫩滑,連啲雞皮都可以食埋咖!除咗雞煲同竹絲雞之外,呢度主打嘅就梗係佢嘅牛頸脊,厚身得來而且牛味好重,啲脂肪比例啱啱好!亦都有都可以揀豬,食四五碟都唔過份啦!除咗送蒜蓉粉絲蒸海鮮之外,亦都有海鮮拼盤,佢嘅脆鯇魚同龍躉特別好食,食得出好新鮮!最後仲有得送椰汁雪耳糖水,完全唔會死甜。

最後仲有得送椰汁雪耳糖水,完全唔會死甜。
2021-08-29 205 浏览
一年一度生日搵好西食ge時候又到喇!咁岩社交平台成日見到個post講e間火鍋放題,非常吸引!於是就係openrice訂座啦!餐廳就係香港大學站地鐵出口隔離,非常方便去呀!係有小小斜路行上去,但都好快就到達。坐低之後就好快問你雞煲想食咩辣度,我就揀左小辣,雞煲到枱會教你每2分鐘炒一次,炒4次就可以熄火食得架喇!2人份的雞煲份量任食黎講都唔少,而且味道非常濃,係好食推介👍🏻食完雞煲就上一大盤蒜蓉蒸海鮮,嘩嘩嘩!一上菜好大盆😆食完海鮮就到養生鍋,建議係先飲湯再打邊爐,湯底味道濃,但略為鹹左啲!手切牛頸脊任食,任食呀最後太飽都冇咩拎過配料打邊爐🍲,然後就送埋個椰汁糖水就完喇!而家睇返先發現當晚冇左個海鮮盆打邊爐,可能當晚侍應都太忙唔夠人手招呼,又或者係冇左海鮮都唔出奇,下次再去就問清楚先😆😆
一年一度生日搵好西食ge時候又到喇!

雞煲

食完雞煲就上一大盤蒜蓉蒸海鮮,嘩嘩嘩!一上菜好大盆😆
蒜蓉粉絲蒸海鮮

手切牛頸脊任食,任食呀
手切牛頸瘠

2021-08-28
庆祝纪念
生日
蒜蓉粉絲蒸海鮮
手切牛頸瘠
2021-08-18 304 浏览
有日同朋友就喺石塘咀山道附近食過冇限時嘅雞煲, 再打邊爐, 都係268蚊一位任食, 性價比非常之高!!先食個雞煲, 又香又麻又辣, 共冶一爐, 最緊要雞件非常之多, 又夠嫩滑, 好滋味 之後就食過養生燉湯, 有幾款湯料畀我哋揀, 我哋就揀咗松草花膠燉烏雞, 非常的足料, 大大個燉雞, 湯頭非常之清甜, 仲要冇味精, 足足飲左三大碗飲完湯之後, , 就食過海鮮盤, 有蟶子, 元貝, 鮑魚, 蝦, 花甲, 脆肉鯇, 同埋龍躉, 甲殼類嘅海鮮非常啲新鮮, 另外佢嘅話脆肉鯇非常q彈, 龍躉入口即溶感覺非常之正, 牛頸脊都係任食, 非常之抵, 手工切功, 非常之精湛, 浸一陣, 616嚟食, 口感細緻, 一啲都唔黐牙牛味非常之濃

2021-08-17 340 浏览
斗滾 (西環)西環石塘咀山道54-66號適安大廈地下A號舖及1樓AB號舖未食過性價比咁高嘅無限時養生湯放題火鍋,有以下咁多嘢食,只需$268!🤯🤯🤯🔹招牌大亂斗先來個辣辣地嘅開胃冷盤,係涼拌麻辣汁蓮藕、木耳,非常爽脆。🔹蒜蓉粉絲蒸蟶子蟶子呢啲嘢,如果落落去打邊爐就真係嘥,但係佢呢度用蒜蓉蒸俾你,蟶子原始嗰種鮮甜味即刻出晒嚟!🔹麻辣雞煲雞切到細細舊,非常容易入口,而且都夠淋,唔會硬堀掘、好乾,叫咗小辣,唔太食得辣嘅人都冇問題!🔹湯底:蟲草花花膠燉竹絲雞重頭戲終於來了,今日嘅湯底係蟲草花花膠燉竹絲雞,先來飲咗啖湯,非常清甜,好足料,成隻竹絲雞淥落去,好似唔使本咁!🔹海鮮拼盤呢個又係冇得頂,有成七款海鮮,包括扇貝同埋鮑魚,而且絕對新鮮,啲蝦係海蝦,好鮮甜。🔹手切牛頸脊呢個真係喊出嚟,勁大碟,仲可以仼食,油脂分布好平均,入口油香十足,牛控天堂!🔹甜品: 椰奶官燕無花無假,真係成樽官燕倒出嚟咁滯,啖啖都食到!勁正#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover
斗滾 (西環)

🔹招牌大亂斗
先來個辣辣地嘅開胃冷盤,係涼拌麻辣汁蓮藕、木耳,非常爽脆。

🔹蒜蓉粉絲蒸蟶子

🔹麻辣雞煲

🔹湯底:蟲草花花膠燉竹絲雞

🔹海鮮拼盤

🔹手切牛頸脊

🔹甜品: 椰奶官燕
無花無假,真係成樽官燕倒出嚟咁滯,啖啖都食到!勁正

#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig
2021-08-17 191 浏览
#西環美食 #小蓮星呑食西環🔻 斗滾 西環石塘咀山道54-66號適安大廈地下A號舖及1樓AB號舖/🥘無限時養生湯放題火鍋 $268呢個價錢,雞煲、養生足料湯底、任食牛頸脊、新鮮海鮮拼盤、仲有官燕做甜品,真係要瘋狂嚟食先得!🥰🥰/🧃蒜蓉粉絲蒸蟶子2大隻,好鮮甜!蟶子貴嘢嚟🥺/🧃招牌大亂斗麻辣木耳連藕,麻辣有層次,唔會好油,開胃一流!/🧃麻辣雞煲叫左小辣,唔太夠辣,食得辣可以叫大辣!雞件鮮甜嫩滑!/🧃蟲草花花膠燉竹絲雞每日唔同足料靚湯底!今日係呢款!原隻竹絲雞,好清甜足料!/🧃海鮮盤每日供應海鮮唔同,今日有超大隻貝、鮑魚、龍躉、帶子、蝦等等,好豐富!蝦係新鮮海蝦,彈牙爽甜,好正呀!/🧃手切牛頸脊痴線!咁大盤!仲係仼食的!見到都知靚,牛香油香十足!/ 🧃火鍋配料超過30種,見佢力推手打蝦滑、墨魚滑,的確無令人失望,蝦滑仲有大大粒蝦肉,彈牙足料!/🧃椰奶官燕本身諗住走,竟然仲有甜品食😭😭勁多官燕,透心涼!//#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover
#西環美食 #小蓮星呑食西環
🔻 斗滾
🥘無限時養生湯放題火鍋 $268
🧃蒜蓉粉絲蒸蟶子
2大隻,好鮮甜!蟶子貴嘢嚟🥺

🧃招牌大亂斗
麻辣木耳連藕,麻辣有層次,唔會好油,開胃一流!

🧃麻辣雞煲
叫左小辣,唔太夠辣,食得辣可以叫大辣!雞件鮮甜嫩滑!

🧃蟲草花花膠燉竹絲雞
每日唔同足料靚湯底!今日係呢款!原隻竹絲雞,好清甜足料!

🧃海鮮盤

🧃手切牛頸脊
痴線!咁大盤!仲係仼食的!見到都知靚,牛香油香十足!

🧃火鍋配料

🧃椰奶官燕
本身諗住走,竟然仲有甜品食😭😭勁多官燕,透心涼!

2039 浏览
早排跑步行經山道發現斜路X哥個鋪位易咗手,新店叫斗滾,最吸引我望既就係話手切牛頸脊都係任食!對我來講,打邊爐冇得任食牛不如唔好食,或者要另外加錢都令人食得好唔爽。見有得任食牛,我就一於俾個機會佢,由於女友唔食得海鮮,今日可以自由活動,約咗個老友食。加上係任食,同仔食會特別爽,食兩輪都冇難度啊。星期日六點幾去到都已經有唔少人食緊,平日收費268一位,但假日就多30,可接受。其實價錢唔係問題,最緊要係佢俾你無.限.時.食!有時食到咁上下,想出去呼吸下,再食過,但如果限食90分鐘果啲根本廁所都冇時間去。先食雞煲,雞煲好鬼大兜喎,店員仲話可以任食,真係啱晒大胃王。原本嗌左小辣,但一食就覺得唔夠喉,同阿店員哥仔講,佢即刻拎入廚房搵師傅幫我哋加辣,大概去到中辣程度就最正。個汁咁惹味,好有encore嘅衝動,來碗白飯吖唔該!但食食吓又有其他野準備上枱。即係咁我知有海鮮食,但我以為係供打邊爐用嘅海鮮拼盤,點知原來係海鮮大雜會,以蒜蓉蒸嘅方式登場。真心講,齋計呢板野,佢賣三嚿水都唔過份囉。雖則啲海鮮唔算好大隻,但以鮮味取勝。我自己最鍾意開邊蝦,未食但聞住已經覺得好香。食完海鮮令到本身想再戰雞煲嘅我哋都放

先食雞煲雞煲好鬼大兜喎,店員仲話可以任食,真係啱晒大胃王。原本嗌左小辣,但一食就覺得唔夠喉,同阿店員哥仔講,佢即刻拎入廚房搵師傅幫我哋加辣,大概去到中辣程度就最正。個汁咁惹味,好有encore嘅衝動,來碗白飯吖唔該!但食食吓又有其他野準備上枱。

即係咁我知有海鮮食,但我以為係供打邊爐用嘅海鮮拼盤,點知原來係海鮮大雜會,以蒜蓉蒸嘅方式登場。真心講,齋計呢板野,佢賣三嚿水都唔過份囉。雖則啲海鮮唔算好大隻,但以鮮味取勝。我自己最鍾意開邊蝦,未食但聞住已經覺得好香。食完海鮮令到本身想再戰雞煲嘅我哋都放棄咗。

依度打邊爐嘅湯底一啲都唔流,莫講話佢唔係就咁加湯落個雞煲度,佢直頭換過個湯底比你。個湯底仲要係養生湯,好似每日都有唔同,我哋要咗燉烏雞花膠湯,哇,一上枱真係見到大大隻烏雞,無呃人。喂個湯好飲喎,食慣茶記嘅我一飲就知有冇落味精,佢當然無,我哋未開始淥牛肉已經隊咗半煲。

牛頸脊任食原來係有一個條件,就係要幫手Like 社交平台,輕鬆啦,而且真心覺得值得推介,所以之後都唔會Unlike返XD,哈哈。牛頸脊大大碟,以咁大碟嚟計,單點最平都收你198啦。我哋一人食咗塊之後都大感滿意,覺得牛味濃郁有口感,最終各自啪咗一碟,如果出邊咁樣食就已經四舊水啦。

我哋幾乎忘記咗仲有其他打邊爐配料任食,雪櫃自取,唔使落單。但掛住食牛肉嘅我哋都無咩點食到其他野了。
1989 浏览
2021-08-10 300 浏览
在山道這間斗滾火鍋店,8月份做緊無限時養生放題火鍋,已經包含圖中既6項項目,都真係非常抵食,仲要任飲!性價比極高既火鍋店,當然質數食完後都覺得好正!蒜蓉粉絲蒸聖子,蒜蓉濃郁入味,有粉絲,金菇伴住,口感豐富,聖子肉質夠鮮,好入味!招牌大亂斗雞煲,香料味夠香濃醬汁好正,超惹味,雞件到坊間既唔同,真係特別嫩滑!湯底為松茸花膠圓肉燉雞,堅係足料,花膠夠綿密細緻又夠滑!好滋潤既感覺,湯頭入味!烏雞大大隻。先飲湯,後火鍋!海鮮盤非常豐富,鮑魚Q彈柔嫩,而且帶鮮味,海蝦亦新鮮彈牙,肉質細嫩!其他海鮮都係幾高質,牛頸瘠開邊,色澤紅潤又夠光澤!肉質好嫩又夠牛味香濃,大大份相當有質數。還有其他火鍋配料可以任食,呢個價錢食到咁既質量,絕對唔會失望。最後仲有甜品椰汁雪耳糖水,清新唔死甜!店員服務仲係好好,夠哂客氣又有禮。非常欣賞!

在山道這間斗滾火鍋店,8月份做緊無限時養生放題火鍋

海鮮盤非常豐富,

牛頸瘠開邊,色澤紅潤又夠光澤!

肉質好嫩又夠牛味香濃,大大份相當有質數。
食肉獸福音,惹味雞煲任你食~~~最近屋企裝修,為咗慳錢我同大嚿決定自己做自己的裝修佬😁。今日係Day 1,剷灰剷咗一日已經令我哋攰到投降。夜晚即刻去搵返間放題食一食。~~~我哋嚟咗屋企附近嘅呢一間放題火鍋,佢哋有得先食雞煲之後再打邊爐,完全可以滿足晒我哋兩個咁攰嘅人。~~~首先上嘅係雞煲,大大兜雞煲非常惹味,雞肉滑溜,可以無限次添加,簡直係大胃王嘅福音。😆~~~食完雞煲之後就可以換湯打邊爐,我哋就叫咗養生湯,養生湯入邊又有原隻靚雞,食完雞飲完湯之後,就可以正式開始我哋嘅打邊爐。養生湯非常濃郁,而且飲落去感覺冇味精,用嚟打邊爐好健康。🥢~~~養生湯飲完之後我哋嘅海鮮盤就嚟啦,海鮮盤裏面有多種海鮮,當中我就最鍾意非常彈牙嘅鮑魚,而其他海鮮幾新鮮。~~~肉類方面佢哋嘅豬肉牛肉都幾出色,但我就更加鍾意佢哋嘅牛肉,牛味好重,而且肥瘦均勻。~~~除咗呢啲佢哋送上嘅材料之外,喺出面嘅自助區仲,有大量嘅食材可以比大家自己攞,自助區裏面我最鍾意嘅就係我心愛嘅辛辣麵,加一包辛辣麵落養生湯底成件事健康又美味,仲有佢哋自家製嘅手打墨魚滑裏面真係有粒粒墨魚,非常新鮮彈牙。🦑~~~整體來講服務員態度都好好,裏面仲
食肉獸福音,惹味雞煲任你食
~~~
整體來講服務員態度都好好,裏面仲有好多部電視可以俾我哋一路睇奧運一路食飯,係一個幾美好嘅晚飯回憶,食完令我哋補充曬體力。
山道嘅斜波上開了這間無限時養生湯放題火鍋。去完hku搵朋友之後,走下山的路上,正好給我們遇上。.B仔一向喜愛吃火鍋,但限時火鍋次次總是吃得非常趕急,根本沒有時間和朋友慢慢吃。看到這間是無限時的,又可以吃火鍋,又可以和朋友慢慢聊天,所以我們便選擇了它作為晚餐落腳點。.一坐下一會,店家就為我們送上蒜蓉粉絲蒸蟶子,蟶子新鮮爽口,蒜蓉粉絲蒸嘅味道亦都調配得啱啱好,好食。.接着而來是任吃的雞煲,裡面嘅材料有洋蔥、辣椒、芫荽、豆腐干同雞肉等等,雞肉滑身醬汁濃郁,而索汁的豆腐乾更是令人吃不停口。食完雞煲,就可以order打邊爐。他們的打邊爐湯底是養生湯,並不是一般食雞煲店的食完雞煲加水打邊爐,所以湯底非常清澈健康。.我們的湯底是松茸花膠圓肉燉雞,大大隻雞件,雞有雞味,唔輸雞煲嘅雞肉,湯底裡面有大量嘅材料,圓肉紅棗等,飲完之後令人感到溫暖舒服。.以養生湯來煮海鮮盤裡的海鮮(鮑魚 帶子 蝦 蟶子皇 大蜆 同龍躉片等等),令海鮮更顯鮮甜,肉柱肥厚嘅帶子同彈牙新鮮嘅龍躉片食完都令人意猶未盡。.自助區方面,飲品推介大家試吓佢哋嘅自家製五花茶,清熱得黎唔會太甜,而新鮮即炸嘅炸魚皮亦都非常香脆誘人。仲有低卡芋絲,

自助區方面,飲品推介大家試吓佢哋嘅自家製五花茶,清熱得黎唔會太甜,而新鮮即炸嘅炸魚皮亦都非常香脆誘人。仲有低卡芋絲,貌相吸引嘅大串豆腐乾,同埋翠綠萵筍,滑溜山水豆腐,都係我嘅心水之選。
食完邊爐之後店家會再送上椰汁雪燕糖水,降火舒心,不錯。
2021-08-07 154 浏览
斗滾👻放工同朋友去西環星期五想食好啲一於食養生海鮮放題 HKD 268.🔅蒜蓉粉絲蒸蟶子太大隻蟶子皇配埋蒜蓉同粉絲蒸得啱啱好夠晒新鮮🔅招牌大亂斗雞煲有辣有唔辣揀雞煲煮得幾惹味兩人分量都幾多食完已經半飽😋😋🔅海鮮拼盤好多款靚靚海鮮蟶子同鮑魚最好食🤤🤤仲有象拔蚌,龍躉片,鯇魚片同埋蜆好滿足🥰🥰🔅養生燉湯成個放題嘅精華蟲草花花膠燉竹絲雞飲完湯仲拎埋黎做湯底添😚😚🔅手切牛頸脊牛肉夠厚切煮幾秒就食得牛肉嘅味幾濃like 佢FB 仲可以任食添🤩🤩🔅其他火鍋配料菜類同丸類都係出邊雪櫃可以自取都係啲大路正常野😎😎仲有飲品可以隨便拎.整體黎講:養生火鍋 海鮮新鮮🥰.🎈 斗滾 (西環)西環石塘咀山道54-66號適安大廈地下A號舖及1樓AB號舖
斗滾👻

兩人分量都幾多食完已經半飽😋😋

🔅海鮮拼盤
好多款靚靚海鮮
蟶子同鮑魚最好食🤤🤤
仲有象拔蚌,龍躉片,鯇魚片同埋蜆
好滿足🥰🥰

都係啲大路正常野😎😎
仲有飲品可以隨便拎
整體黎講:
養生火鍋 海鮮新鮮🥰
🎈 斗滾 (西環)
西環石塘咀山道54-66號適安大廈地下A號舖及1樓AB號舖
星期五梗係要食好d☺️☺️今日同朋友去咗西環呢邊食養生火鍋,仲有好多海鮮添🤤🤤 佢成個火鍋放題冇限時但係都有一個順序嘅🤩🤩 1️⃣蒜蓉粉絲蒸海鮮今日嘅海鮮係大大隻蟶子皇用蒜蓉粉絲蒸得啱啱好熱辣辣夠新鮮🌟🌟 2️⃣招牌大亂斗大亂鬥即係雞煲佢有得揀大中小辣同埋BB辣,d 雞一上枱就食得,bb 辣完全唔辣,但都幾入味,入面仲有豆卜同埋少少菇🐔🐔🐣🐥 3️⃣養生燉湯今日個燉湯係蟲草花花膠燉竹絲雞一嚟到首先飲完啲湯之後再用啲湯底嚟打邊爐,個湯底好足料好濃味,仲有好多花膠添🍲🍲 4️⃣海鮮盤有好多唔同嘅海鮮包括蟶子皇,鮑魚,象拔蚌,龍躉片,鯇魚片,蝦同埋蜆🦐🐟 5️⃣牛頸脊手切牛頸脊份量都唔少喎同埋like佢個社交平台 page仲可以免費任食添,淥完幾秒食落好腍好好味,肉味好濃🐮🐮 6️⃣各款火鍋配料其實食完前面啲嘢都差唔多飽㗎喇,所以其他火鍋嘅配料就全部放喺出邊嘅雪櫃度,可以自己揀💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️呢個幾好因為可以自己選擇份量唔怕浪費⭐️⭐️ 7️⃣是日甜品食到勁飽先話我地知仲有個甜品🤣🤣椰汁雪燕夠凍好好食,不過個椰汁底偏甜,應該幾肥😝😝 d 飲品全部自己出面拎,酒精類就要另外加錢叫,呢間仲要無限時,可以慢慢食慢慢飲添🥰🥰📍 斗滾

佢成個火鍋放題冇限時但係都有一個順序嘅🤩🤩

1️⃣蒜蓉粉絲蒸海鮮

2️⃣招牌大亂斗

3️⃣養生燉湯

4️⃣海鮮盤
有好多唔同嘅海鮮包括蟶子皇,鮑魚,象拔蚌,龍躉
片,鯇魚片,蝦同埋蜆🦐🐟

5️⃣牛頸脊

6️⃣各款火鍋配料

7️⃣是日甜品

📍 斗滾 (西環)
西環石塘咀山道54-66號適安大廈地下A號舖及1樓AB號舖

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie