2018-08-16
好啊升降機一打開,餐廳裝潢讓人驚訝。餐廳門口有金光閃閃的裝飾,還有長椅供等候期間使用。餐廳的收銀處用上竹膝設計成如海灘的涼亭,很有泰國渡假的味道。首先,以為裝潢咁靚,食物會好貴,點知價錢都幾親民,放心任叫。冬陰公夠辣夠酸,非常香濃。呢碗野好開畏,裡面有菇同蝦,食得出落重香料,非常泰式稍嫌配料不足,若果隻蝦可以多番d肉會更好味!Masala咖哩雞配印度薄餅個馬莎拉又係好大陣香茅味,個汁加左奶油好甜好滑。 個汁比正常食既馬莎拉甜同埋唔辣,而且咖哩味到唔夠重。 但係要讚一讚個印度薄餅,驚喜地好味,好脆同好香既牛油味,薄餅一聲就清哂。越南蝦米紙米卷紙米卷份量多,但皮太厚,有點難咀嚼。香茅味十足,但係因為本身餡同蝦米既味道唔夠,個紙米卷淨係食到香茅味。 有點失望。椰汁黑糯米呢碟都係其中一碟比較驚喜既。首先芒果好甜,好香濃芒果味 而糯米方面,有夠黑糯米,有夠白糯米。我比較喜歡黑糯米,因為比較煙䪏,尤其係熱騰騰既時候;但白糯米就太韌,有點痴牙同埋難哎。餐廳設計氣氛添色不少,服務員既態度都十分好。雖然餐廳都幾多人,但係服務都好周到,侍應知道我同朋友share plate , 就幫我地咩都拎兩件餐具。
冬陰公
冬蔭公
Masala咖哩雞配印度薄餅
Masala
越南蝦米紙米卷
紙米卷
椰汁黑糯米
餐廳設計氣氛添色不少,服務員既態度都十分好。雖然餐廳都幾多人,但係服務都好周到,侍應知道我同朋友share plate , 就幫我地咩都拎兩件餐具。 雖然食物質素有進步既空間,但係其實唔差,大時大節同朋友可以再尼