2022-06-25
今個父親節,諗住簡單同爸爸喺屋企附近食餐飯,好彩馬鞍山呢個美食沙漠開左新泰🥰 以前都喺佢地其他分店食過,念念不忘,今次試埋馬鞍山分店的,一啲都冇失望🥰1️⃣豬肉碎生菜包好香嘅香葉味☺️豬肉碎食到有肥豬肉,好香!加埋辣椒同蔥頭一齊炒超惹味😋如果可以有多啲生菜就好啦😇2️⃣麵包焗咖喱軟殼蟹平時我唔係好食咖喱,但呢個有驚喜!好香唔會好辣,連埋個焗到外脆內軟嘅麵包一齊食,真係keep住食到唔停口😋軟殼蟹不過不失,好似有啲比個包同汁搶左fo🙈3️⃣青檸蒸魚(烏頭)百幾蚊嘅蒸魚,應該好少地方食到。呢個用泰式煮法,加埋香料同青檸一齊蒸,帶出泰式嘅酸辣🌶,一啲都唔腥☺️仲好細心比多碗湯汁我地for滾住👍🏻4️⃣泰式蝦炒金邊粉呢個又係必點!好好心機整左個蛋網cover住個粉,食落係正宗嘅味道(唔知點解其他餐廳的會食到好大陣茄汁味😅)仲要有幾隻大蝦🦐5️⃣椰汁西米糕最後食左甜品作結☺️唔會太甜,入面有芋頭同馬蹄,好食🥰只能說佢地喺馬鞍山開分店,實在係太造福人群❤️一定會再去!
1️⃣豬肉碎生菜包
2️⃣麵包焗咖喱軟殼蟹
3️⃣青檸蒸魚(烏頭)
4️⃣泰式蝦炒金邊粉
5️⃣椰汁西米糕
最後食左甜品作結☺️唔會太甜,入面有芋頭同馬蹄,好食🥰
只能說佢地喺馬鞍山開分店,實在係太造福人群❤️一定會再去!