2007-06-14 31 浏览
初初諗住咖喱好辣,但食落又ok喎,青葱蝦好野味,個汁得呀,咖喱角可以轉串燒架,薄餅點青葱汁食一流,唔食蝦又可以轉魚或肉,食埋甜品,飽晒.
2007-05-18 8 浏览
As I saw so many good comments here, so I went there last night with my boyfriend. The service is nice. The environment is comfortable as not many people having dinner.The food could be ranked at good. Also, you could change the dishes from the set dinner, really good practise. ***However, the price is quit expensive in Mongkok and among those indian food. I suggest you to go there one time only. If you want to eat Indian food, Central, TST, Wan Chai will be much worth, more choice and much genu
The service is nice.

***However, the price is quit expensive in Mongkok and among those indian food. I suggest you to go there one time only. If you want to eat Indian food, Central, TST, Wan Chai will be much worth, more choice and much genuine!***
2007-05-01 4 浏览
1-5-2007 (二) 2人7:35pm與呀力士睇完豬豬合3,套戲都ok,睇完行下行下諗起好耐冇黎呢度過,決定食咖喱,因為呢度ge咖喱有幾款,我地揀左一個巴基斯坦咖喱牛腩(中辣)同埋一個馬來西亞咖喱魚,一份炒什菜,一份白飯及一份薄餅,咖喱兩款都好食,我較鍾意巴基斯坦咖喱,因為有洋蔥,好香,薄餅同埋炒什菜冇乜特別(見到隔離枱碟炒什菜靚過我地果碟,唔制呀!~)座位好迫,不過好多食咖喱ge地方食咖喱都係咁迫,有人不段針水。埋單$152.2
1-5-2007 (二) 2人7:35pm

埋單$152.2
2007-05-01 2 浏览
見到食評咁好就去一試, 因為成日經過都冇機會會同朋友叫左個2人餐, 好ge係套餐食物可以轉咖哩角-非常油膩, 亦唔覺得有幾辣, 好脆但又未至於好好食, 因為超多油呀串燒雞肉- 都幾好食印度薄餅- 好細塊and 凍晒隊長雞-餐牌標明兩隻辣椒, 但我覺得唔太辣, 不過點解咁咸魚味ge….好怪巴基斯坦咖喱牛肉- e個好辣丫, 之前waiter已經提左我地話e個會幾辣, 但估唔到咁辣, 而且仲有d苦苦地, 但如果同飯一齊食就唔會好辣, 但因為我唔食得太多飯, 幾啖就夠, 所以2碟咖哩食剩好多, 朋友話好似有團火o係個口到噴出黎咁, 見另一台有個叔叔都叫左巴基斯坦咖喱牛肉飯, 我見佢食到成塊面好似腦充血咁, 成頭大汗, 一路食一路擦, 好似大熱天時做完運動咁, 但果時係冬天, 所以有d搞笑…西米露- 真係同大家講ge一樣, 西米成餅野咁, 但整番開佢都冇乜野丫, 超多西米2杯野飲- 唔記得名但太甜waiter好好service, overall都幾好ge~
見到食評咁好就去一試, 因為成日經過都冇機會會
同朋友叫左個2人餐, 好ge係套餐食物可以轉
串燒雞肉- 都幾好食
印度薄餅- 好細塊and 凍晒
2杯野飲- 唔記得名但太甜
2007-04-25
心知道要在十天內擎吞一本話劇﹑兩部電影﹑三本小說﹑加二十四首詩係Mission Impossible,但我竟然欣然地接受,繼續溫習;最恐怖o既係我開始仰慕起Hardy這位詩人來,尤其係佢首The Darkling Thrush的最後一句 ”And I was unaware.”... 令我瘋掉... 富感情地朗誦了好幾次 (正白痴)o甘happy,就要去feed 一feed 個tummy 啦最近好想吃curry,因為influenced by two of the novels... 未食過白咖哩喎 (吹咩),就去家姐試過話正o既咖哩大皇... 今次又係要mutton... 其實有羊o既店我都必叫羊白咖哩o既椰汁味比較重,但o吾太鹹 (o吾似得上次去國際咖哩館食o既黑咖哩o甘salty... 其實我懷疑佢落太多味精), 有淡淡o既咖哩香﹑淡淡o既椰汁香... d 羊肉o岩晒我口味,夠羶!咬落有驚喜... 有我至愛o既軟骨不過哩隻羊都幾懶o下,周身肥膏腩肉...整體賣相令我想起Fielding 話India o既 beauty 係 ”without form”

不過哩隻羊都幾懶o下,周身肥膏腩肉...

2007-04-18 1 浏览
本身鍾意食咖喱, 所以週圍去不同餐館食有關咖喱菜式, 上個星期選擇左呢間旺角咖喱大皇, 我叫了以下食物:巴基斯坦咖喱雞: 本身鍾意食辣, 呢樣好滿足我, 但沒有以前的人所講的勁辣, 幾好味.咖喱海鮮炒意粉:海鮮材料好多,幾大碟,如果唔食得辣, 呢樣可以選擇.簿餅: 並不是前面的人所講的又凍又硬, 剛剛相反, 熱辣辣的,好軟熟~又不油(呢樣幾鍾意)我自己叫了青檸梳打,老公叫左印度咖啡,佢話幾好飲兩人坐比較細,的碟擺到幾逼,但廁所好幹凈另外兩杯野飲,總結今次晚餐, 我同老公都幾滿意,下次食咖喱一定會黎呢間
我自己叫了青檸梳打,老公叫左印度咖啡,佢話幾好飲
兩人坐比較細,的碟擺到幾逼,但廁所好幹凈
2007-04-15 2 浏览
睇來大家對食o既要求都好低...老實講,,從來未食過d咁難食o既野,,餐廳無論裝修、餐具、食物都令人失望首先講o下食物:冬陰功-顏色似龍蝦湯,怪怪地,材料九唔搭八,無啦啦有冬菇片(唔知咪磨岩岩用晒),仲要加1條蟹柳。沙嗲牛肉串燒-d牛肉無味,汁太多油,d汁o既顏色都奇奇怪怪,呈芥辣黃色咖哩蝦-由咖哩汁似街邊的咖哩魚蛋味,好多水份,好咸。附送的薄餅-都係好咸黃姜飯-似用黃姜粉整,應該好新鮮黃姜,欠缺香矛。唯獨係椰青,幾好飲.....裝修:好殘,d洗碗桶又放晒出來,廚房又外露餐具:杯唔知點解係日式膠杯,d碟係最cheap果種"公雞碗"賣單:$210以後我都唔會再去,,去大家樂都無咁嬲!
睇來大家對食o既要求都好低...
老實講,,從來未食過d咁難食o既野,,
餐廳無論裝修、餐具、食物都令人失望

首先講o下食物:
咖哩蝦-由咖哩汁似街邊的咖哩魚蛋味,好多水份,好咸。
附送的薄餅-都係好咸
黃姜飯-似用黃姜粉整,應該好新鮮黃姜,欠缺香矛。

唯獨係椰青,幾好飲.....

裝修:好殘,d洗碗桶又放晒出來,廚房又外露

賣單:$210
以後我都唔會再去,,去大家樂都無咁嬲!
2007-03-30 1 浏览
我見到呢間大王評語咁好,於是決定一行三人去試吓啦。人人都叫套餐,我地就散叫,發覺價錢差唔多,但d野食無你地講咁好囉:冬陰功:都唔係冬陰功黎嘅,又唔酸又唔棘又唔香,完全失敗,一開始就令人地好失望。串燒雞半打:唔乾,幾香,係所有野食中最好嘅串燒牛三串:有肉汁,但好難先咬得開串燒豬三串:太乾同埋都係好難先咬得開印度咖哩蝦:個汁都唔係咖哩,個蝦無味,唔好食椰汁咖哩牛:個汁一樣唔係咖哩,d牛唔係牛,係用牛展,好騎尼但唔得囉,完全做唔到牛肉嘅鮮同嫩印度薄餅:好細塊,又凍又硬,好似整定左好耐咁,失敗蔥油餅:比起其他野食,呢個ok d,好彩有叫,唔係要返屋企煮公仔麵啦白飯:我無食,不過我估好難會唔好食服務:唔洗叫都經常有人幫你舀凍水,ok冷氣就大左d睇得出佢地都係有心做嘅,。不過d出品真係可以再做好d囉,不如去學吓或者食吓石崗個d,可能會明白乜野叫印度咖哩,唔好整埋d港式咖哩先得架,有待改善啦。

串燒雞半打:唔乾,幾香,係所有野食中最好嘅
串燒牛三串:有肉汁,但好難先咬得開
串燒豬三串:太乾同埋都係好難先咬得開

印度咖哩蝦:個汁都唔係咖哩,個蝦無味,唔好食
椰汁咖哩牛:個汁一樣唔係咖哩,d牛唔係牛,係用牛
展,好騎尼但唔得囉,完全做唔到牛肉嘅鮮同嫩

印度薄餅:好細塊,又凍又硬,好似整定左好耐咁,失敗
白飯:我無食,不過我估好難會唔好食

服務:唔洗叫都經常有人幫你舀凍水,ok

冷氣就大左d

2007-03-25
之前睇openrice見到旺角咖哩大皇既comment幾好, 所以同男友試左.叫左個二人餐. 好似$2XX.冬陰功- 好飲!咖哩角- 唔覺有咩特別, 非常油膩!!!!!!!!! 肥死!!咖哩魚- 失望, 只係淋大量咖哩上條倉魚度. 咁條倉魚當然係煎過啦. 我覺得如果條倉魚係清蒸/蒜茸豆豉蒸就好啦...咖哩雞- 都係有d失望...得果幾舊雞, 可能我唔識食啦, 我唔覺得d咖哩有咩咁特別...唔知咩蝦- 呢個熱食係非常正! 呢個唔係咖哩黎架. 我同男友都覺得呢個最正.印度薄餅- 同果碟唔知咩蝦果d sauce一齊食, 勁正!但係...... 當晚返到去, 個胃好唔舒服, 第二日起身就開始屙, 屙左四次, 去左睇醫生, 話我腸胃炎...... 所以我以後都唔會再黎啦.

叫左個二人餐. 好似$2XX.
冬陰功- 好飲!
印度薄餅- 同果碟唔知咩蝦果d sauce一齊食, 勁正!

2007-02-25 3 浏览
心血來潮好想食純正咖哩,決定這是晚餐間地點Order了套餐C (4人用)選擇中辣:$2801.麻辣鴨腎+鳳爪(左上)2.串燒雞肉(右上)3.海鮮炒飯(左下)4.椰汁咖哩牛肉(右下黃)5.二蔥咖哩雞(右下啡)6.蝦醬炒菜7.甜品連汽水or酒串燒雞肉:肉質不乾,燒完仍保留原味雞肉汁海鮮炒飯:飯並不濕,不油膩,乾爽可口椰汁咖哩牛肉:牛肉炆得好軟林,一嚼下便將咖哩汁散到口腔之內二蔥咖哩雞:味道比前者濃郁,送飯佳物,入口後第一感覺是香到不得了中辣其實並非辣到要狂飲水能照顧到香港人的口味不論食咖哩什麼,緊記要試用薄餅夾來一齊食適合一家大細共享天倫之樂美中不足是不太好坐@v@
心血來潮好想食純正咖哩,決定這是晚餐間地點

Order了套餐C (4人用)選擇中辣:$280
1.麻辣鴨腎+鳳爪(左上)
2.串燒雞肉(右上)
3.海鮮炒飯(左下)
4.椰汁咖哩牛肉(右下黃)
5.二蔥咖哩雞(右下啡)
6.蝦醬炒菜
7.甜品
連汽水or酒

串燒雞肉:肉質不乾,燒完仍保留原味雞肉汁
海鮮炒飯:飯並不濕,不油膩,乾爽可口
椰汁咖哩牛肉:牛肉炆得好軟林,一嚼下便將咖哩汁散到口腔之內

中辣其實並非辣到要狂飲水
能照顧到香港人的口味
不論食咖哩什麼,緊記要試用薄餅夾來一齊食
適合一家大細共享天倫之樂
美中不足是不太好坐@v@
2007-02-23 39 浏览
其實一向都喜歡吃咖哩, 若各位看官有留意本人的食評, 就知道近期鮮有吃咖哩了, 加上一向吃咖哩的地方變質, 對於吃咖哩就更失去方向!不論看食評也知道重慶森林是一個吃咖哩的好地方, 但就是提不起勁前去, 但一向有看食評的我終找到了旺角吃咖哩的好地方!第一次去竟然找不到, 其實是經過了, 但沒留意之下走漏了眼, 今次決心尋找下, 終找到了呢!門面真的很不起眼, 但細看之下卻有一種小店的風情。我們在門外駐足看一下餐牌, 已有侍應招呼, 表示有套餐, 而且套餐可以選食物, 既然如此, 也不用多想, 跟女朋友試試囉。進內細看餐牌, 其實主要不想吃牛, 侍應說可轉羊, 我們遂叫了一個二人餐, 有2串串燒(我們要求了要羊), 春卷, 印度咖哩羊肉, 椰香咖哩雞。先來了串燒, 真的非常吃, 配上咖哩汁及另一種白色醬汁, 非常棒!羊肉應該是燒的, 有些地方的劣質串燒用炸的方法濫竽充數最叫人火大!!!羊肉燒得剛好, 不會太乾, 有肉汁!沙爹醬很香, 白色醬汁據說是中和辣味的, 但也很開胃(下次要問清楚是什麼名堂)!春卷則較為失色, 不算很脆, 似是炸得有點過火, 沒什麼特別!印度咖哩羊看似細盤, 但吃起來

印度咖哩羊看似細盤, 但吃起來也算多, 咖哩很香, 是一種很純的咖哩香, 並非夾雜椰汁香味的咖哩, 夠正宗!羊肉入味, 夠「淋」, 整體配合得很好, 但卻帶辣, (我們已叫小辣的了!)因此不太能吃辣的看官要量力而為了!

至於椰香咖哩雞則是另一種食法, 咖哩非常香滑, 很香椰汁味, 雞柳夠多, 煮得剛好, 不會太粗!配上咖哩, 真的很夾, 很美味!

隨餐配上一碟飯及一塊印式薄餅, 薄餅製作得不錯, 不會很油, 配咖哩吃也是一絕。餐後還有甜品, 是西米露, 但賣相則相當一般, 西米已粘成一團, 加上用黃糖, 賣相怪怪的呢!!

店內裝修與外觀一致, 均是舊式小店格局, 帶點舊風情, 但仍算「乾淨企理」, 服務則要重點一讚, 服務員看我吃得滿頭大汗, 先問我羊肉是否太辣, 接著又會遞上紙巾給我, 而且加水也很勤快, 的確窩心!價錢方面, 雖說中上, 但好咖哩難求, 加上套餐具有彈性, 可以自己所好選擇, 實屬難得, 價高一點換來質素也算值得!
2007-01-25 3 浏览
Haaa it was a fantastic experience! I went there with my pa and ma on this sunday,and we ordered what u guys recommended over here.The following food are what we ordered1) red curry beefwe only ordered the medium spicy one,i can afford the spiciness but not for my parents. Haa they both keep sneezing after they ate this dish.Overall, GOOD! Good in texture and taste.(2) Tong Yam SoupKinda salty, but its taste is seriously thick.A lotta seafood in it , alright overall.(3)2-person set Mealhaa i lik
The following food are what we ordered:
(1) red curry beef

(2) Tong Yam Soup

(3)2-person set Meal

haa i like chicken myself, coincidentally, the best part of the set meal is the curry chicken. The entree is kinda oily but the set meal is good overall =]

About their service, FANTASTIC! As wht u guys say, the waiters are really nice.

2006-12-12
見這裡有那麼多笑哈哈,前晚兩小口子在旺角吃晚飯,就來試試。我們點了一個$188的二人餐;侍應哥哥話咖喱可以轉其他款,佢介紹左一個「勿度那牛腩」給我們。最後,我們的餐單內有咖喱角拼串燒、冬蔭公、印度咖喱魚、「勿度那牛腩」、一飯一薄餅及甜品。配串燒的醬很好味,甜甜的,有花生醬的香味。咖喱角很脆,但也因為太脆,令饀料跌到一枱到係,令我狼狽了一陣子。那兩個咖喱真的好吃,我先吃咖喱魚,一叉下去,魚竟然無散,究竟他們是用甚麼魚的呢?而且咖喱没有蓋過魚味,令我吃完一舊又一舊。那牛腩,我只吃了一舊,牛腩味道不太特別,是淋身,不韌的,但和那個「勿度那」汁不是太夾。始終,牛腩應配一些濃味的汁醬,把它炆至入味才好吃。但那個「勿度那」咖喱真的好吃,是甜的、微辣,有濃重的棷汁味,用來點薄餅一流!!!雖然眾食評都說那裡的甜品是敗筆之作。但這傳說中的甜品又不是我想像中咁差。那些西米的確是結成一餅的,但只要自行弄散,其實食味和一般西米露是差不多的。另外要讚的,是待應有禮貌及勤快。我們吃的個多小時裡,待應添水的次數不下10次,而且每次都有講︰「幫你添一添水先。」我講唔該,佢地都有回應架。真不錯!還有,佢地個洗手間,雖殘
見這裡有那麼多笑哈哈,前晚兩小口子在旺角吃晚飯,就來試試。

配串燒的醬很好味,甜甜的,有花生醬的香味。

還有,佢地個洗手間,雖殘舊。但真的乾淨,一點積水也没有,真是在旺角罕見!!!
2006-12-09 5 浏览
東南亞的咖哩都齊備,仔細食真味道時發覺,特出不到不同咖哩的特色,如果下次想食咖哩的話可以再來一次的。
日來都渾渾噩噩, 於是外出逛逛, 順道去食咖喱, 衝擊一下.3點左右去到, 當然只有我一個客.點了巴基斯坦咖喱牛肉飯, 未幾就上枱.牛肉似是用上牛展, 幾腍, 但不太夠牛味咖喱方面, 既香又辣, 辣得實在而有力, 正中下懷.到這種時間飯一般都放涼了, 但上枱時依然熱辣辣, 個人是覺得幾難得的.裝潢好有民族feel, 亦坐得舒服.雖然老闆埋首馬經中, 但都會走過來加水; 見我出汗又多遞上紙巾, 服務確實不錯.註: 邊食邊想, 巴基斯坦咖喱牛肉會否就是巴東牛肉? 賣相或味道都幾近無異.
3點左右去到, 當然只有我一個客.
點了巴基斯坦咖喱牛肉飯, 未幾就上枱.
牛肉似是用上牛展, 幾腍, 但不太夠牛味
咖喱方面, 既香又辣, 辣得實在而有力, 正中下懷.
裝潢好有民族feel, 亦坐得舒服.