2023-07-18 102 浏览
新開中菜樓上小店,裝潢都好休雅,坐得好舒服❤高山雲霧綠茶❤沖左幾轉,茶味仍然keep到。雲霧茶葉厚,而且醇香耐泡,色淡黃色帶點通透,鮮爽細膩,岩哂配我地一陣叫既野食。酸菜魚😍😍有大份 / 細份選擇,特登叫左好小好小辣,首先佢地同出面唔同既係佢地冇薯粉,但有多款唔同蔬菜墊底。先講佢地魚肉滑溜無骨,厚薄一樣,完全冇腥味,口感爽脆。酸菜湯味道酸中帶魚鮮味,入口亦唔覺油,而且配料勁多 有菇菌 萵筍等等,口感豐富,每樣野食吸盡酸菜魚湯味,雖然叫左好小好小辣,但入口都仲有辣味。食唔食辣既都可以一試!😋白灼時蔬😎見酸菜魚既湯仲有剩,緊係叫多個白灼菜心,飲盡埋酸菜魚既湯,正雪菜肉絲麵🔥好足料,肉絲同出面街食到既係完全唔一樣,入口一d都唔油膩,而且麵條都好掛湯汁,唔中意重口味既可以一試!😎招牌楊枝甘露🥰🥰呢個真係必點,雖然唔算得上好大份,但係! 佢係勁勁勁足料,大量西柚同芒果,所以食起上黎係啖啖肉,而且芒果汁又唔死甜,大愛!
新開中菜樓上小店,裝潢都好休雅,坐得好舒服❤

Delicate Dim Sum🥢 Fantastic night🖤..尖沙咀正餐廳實在太多了😚,今晚想吃點心又想反一下傳統,就揀選左呢間新派精緻手工點心,唔單止有賣相而且味道亦有水準!因為餐廳係現場手工製作,fusion + 傳統既特色點心,用料新鮮又足料😍,新派又保留傳統原味。地方亦舒服雅致,服務亦很到位,價錢定位親民有良心,整頓飯吃得很滿足❤,下次再來!🔸彩虹蝦餃(4件)$68好夢幻既蝦餃🌈,未食已經覺得很吸引😍,餡料豐富又足料。🔸火焰黑椒牛肉生煎包(2件)$38小小一個很可愛,包皮鬆軟內裡黑椒味重,跟牛肉是絕配,整個很惹味。🔸雪茄春卷(2件)$48呢個非常IG-able📸,造型滿分!真的有點以假亂真😚,以朱古力春卷皮做成外皮,底下再以可可脆米襯托,很棒!🔸蘿蔔絲酥(3件)$58非常精緻,一層層蘿蔔絲酥,外皮很鬆化可見師父功駕👨🏻‍🍳,跟蘿蔔蓉味道很融和,好吃!🔸桃膠燉原隻雪梨 $88🔸椰汁桂花糕(3件)$38🔸招牌楊枝甘露 $36最後試埋3款甜品,不同配搭不同口感,都很讚啊啊啊!呢間精緻點心館,值得再來🥳!..×××××ש尖沙咀厚福街8號H8 1樓..

🔸彩虹蝦餃(4件)$68

好夢幻既蝦餃🌈,未食已經覺得很吸引😍,餡料豐富又足料。

🔸火焰黑椒牛肉生煎包(2件)$38

🔸招牌楊枝甘露 $36
×××[明乾小館]×××
©尖沙咀厚福街8號H8 1樓
2023-07-17 30 浏览
大家好啊!今天我要和大家分享的是尖沙咀的明乾小館,這個地方真是方便極了!😋首推的菜式是千島和牛迷你漢堡,真是讓人回味無窮!🍔和牛肉夠香夠嫩,再加上千島醬的滋味,每一口都讓人驚喜!😍其次就是荷香蟲草花滑雞飯,雞肉滑嫩多汁,再加上蟲草花的香氣,味道真是開胃!🍚如果喜歡炸的食物,就要試試他們的蝦多士了!🍤蝦仁鮮美,外皮又酥脆,再加上沙律醬,真是太好吃了!👍最後就是上湯竹笙浸時蔬啦!🥬湯底濃郁,配上竹笙和時蔬,味道健康又美味!👌總的來說,明乾小館的菜式真是太棒了,每一樣都值得一試!還等什麼呢?快約上朋友來品嚐吧!👯‍♀️💕

2023-07-17 26 浏览
️️聽朋友講尖沙咀厚福街附近有間小館D點心好有特色,於是我同我老公去試吓,上到去間鋪環境好靚,店員又好禮貌👍🏻,親切,𥚃面是中西合璧,仲有舒適卡位,茶壺都有中式和西式,我哋叫咗二份午市套餐$88 /1份,仲叫咗點心午市套餐荷香蟲草花滑鷄飯 ,香噴噴熱辣辣,鷄🐓好嫩滑👍🏻好好味😋彩虹🌈蝦餃,皮薄餡靚👍🏻彩虹🌈皮好特色鮮蝦🦐又大又爽口,色香味俱全👍🏻👍🏻👍🏻豚肉叉燒包,細細個好足料👍🏻湯🥣時菜🥬午市套餐荷香陳皮豉汁蒸白鱔飯,陳皮豉汁好特別🥰白鱔嫩滑又冇骨👍🏻大家不妨試吓😋黑蒜燒賣,黑蒜味濃好出!原來做燒賣都會咁夾😍好好味!炸蝦角,脆卜卜,🦐好爽仲有D jucy,yummy, yummy湯🥣時菜🥬點心:手剁鮮牛肉腸,牛肉🐄好嫩滑👍🏻𥚃面係-塊塊嘅牛肉好鮮味😋師傅真係用心制作👍🏻👍🏻👍🏻鴛鴦蝦腸,好靚紅白2色好特色🥰蝦多士,🦐蝦多士好香脆,-啖咬落去好𦦵化,中間仲有隻大蝦🍤配合得天衣無縫,令人食指大動👍🏻👍🏻👍🏻鮑魚酥,鮑魚鮮甜又juicy😍-啖食落去又鬆化,超好味⭐️⭐️⭐️下次再會叫鮑魚酥金莎芝麻卷,閃閃金光🌟好似金沙,將平凡嘅黑芝麻卷顯得不平凡,真係靚到唔捨得食⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
️️

我哋叫咗二份午市套餐$88 /1份,仲叫咗點心
午市套餐
荷香蟲草花滑鷄飯 ,香噴噴熱辣辣,鷄🐓好嫩滑👍🏻好好味😋
豚肉叉燒包,細細個好足料👍🏻
湯🥣
時菜🥬
午市套餐
黑蒜燒賣,黑蒜味濃好出!原來做燒賣都會咁夾😍好好味!
湯🥣
時菜🥬
點心:
鴛鴦蝦腸,好靚紅白2色好特色🥰
2023-07-15 63 浏览
今日幾個朋友一齊去試吓這家開張無幾耐的小館。無失望之餘仲喜出望外,午市套餐有一盅飯(4選1),兩粒自選點心(8選2),時菜及是日例湯,都只係$88,在尖沙咀坐得適服,擺盤又靚,這價錢的確唔錯。白鱔飯雖然只有4薄片,但食得出新鮮,湯好飲,係好適合香港夏天的五指毛桃牛大力煲瘦肉湯。點心賣相精緻,菜新鮮清甜。份量足,好飽,值得去試吓😊
今日幾個朋友一齊去試吓這家開張無幾耐的小館。

今日舊同事收工早,話係佢公司附近新開既"明乾小館"菜式幾岩口味,點心又靚又好食,約我去個度飲茶。入到去環境真的唔錯,坐位寬闊,點心亦好有特色。嗌幾碟係外面比較少見黎食😋先有彩虹蝦餃,色彩繽紛奪目,賣相美不可言,餃皮晶瑩剔透,蝦仁彈牙。黑松露小籠包真係做到皮薄餡靚又多汁,食出濃郁嘅黑松露味,點埋醋更加係最佳配搭。黑蒜燒賣出面少見,別具特色,蒜味頗香,肉質爽嫩!而帶子紅米腸更加有金箔,食落細膩爽滑,滿口鮮味,帶子有口感,可說是一試難忘。炸物方面有蘿蔔絲酥餅,炸得香脆唔鬆散,裏面嘅蘿蔔蓉非常之香甜,而鮑魚酥同樣出色,酥脆嘅外皮滿有牛油香,咬出層次,鮑魚一口size,香香甜甜。

2023-07-14 47 浏览
尖沙咀竟然有新開既點心店,一向鍾意食點心嘅我,當然唔可以錯過啦!米網鴛鴦腸 $48賣相好靚,個皮好煙韌,真係名副其實嘅內軟外脆,餡料有好多蟹肉同埋芹菜,口感好豐富。黑松露小籠包(4件) $68聞到好香嘅黑松露,好多湯汁,食嘅時候要好小心。彩虹蝦餃(4件) $68蝦餃皮係三隻色,賞心悅目,入面餡料結實,有蝦同豬肉,食落去都是滿足的感覺。黑金流沙包(2件) $22流沙包入面嘅奶黃唔會好甜,調味恰當。荷香滋補黃鱔飯 $98呢個飯有好多蟲草花,另外仲加咗薑同埋紅棗,好有心思,黃鱔肉質彈牙,油香豐富,荷葉飯亦都好香。招牌楊枝甘露 $36甜品好足料,入面有超多芒果,為晚餐畫上圓滿嘅句號。

米網鴛鴦腸 $48

黑松露小籠包(4件) $68
聞到好香嘅黑松露,好多湯汁,食嘅時候要好小心。

彩虹蝦餃(4件) $68

黑金流沙包(2件) $22
流沙包入面嘅奶黃唔會好甜,調味恰當。

荷香滋補黃鱔飯 $98

招牌楊枝甘露 $36
甜品好足料,入面有超多芒果,為晚餐畫上圓滿嘅句號。
2023-07-10 73 浏览
食點心相信大家都會去茶樓,但係有時夜晚想食點心選擇就唔多。今日晚餐想食點心,見到餐廳新開張,就過咗嚟試。餐廳主打新派手工點心,全部點心都即叫即蒸。🥢帶子紅米腸用紅米拉成腸粉,上面有金箔粉,每片中間都有一片帶子。紅米的腸粉皮除咗有營養外,仲為點心增添色彩,十分吸睛!帶子新鮮,腸粉皮好煙韌!彩虹蝦餃蝦餃是傳統點心之一,飲茶當然必定要叫!一籠有有四件蝦餃,蝦餃皮晶瑩剔透,色彩繽紛。鮮蝦同蝦膠彈牙,食得出材料好新鮮。鮑魚酥鮑魚酥層層分明,好鬆脆,鮑魚調味好好!雪茄春卷春卷片用朱古力整成,入面係蝦膠。春卷好鬆脆,夠熱,好味!黑蒜燒賣以黑蒜包住蝦肉、豬肉同帶子,上面有蟹籽。蘿蔔絲酥蘿蔔絲酥春卷好鬆脆,酥皮做到好薄,一絲絲分明,蘿蔔蓉多!蒜蓉拍瓜,蒜蓉應該焗過,非常香脆!今晚餐飯整體嚟講都非常滿意,點心都係即叫即蒸,熱辣辣。食材新鮮,零舍好味!

鮑魚酥
鮑魚酥層層分明,好鬆脆,鮑魚調味好好!

雪茄春卷
春卷片用朱古力整成,入面係蝦膠。春卷好鬆脆,夠熱,好味!

黑蒜燒賣
以黑蒜包住蝦肉、豬肉同帶子,上面有蟹籽。

蘿蔔絲酥
蘿蔔絲酥春卷好鬆脆,酥皮做到好薄,一絲絲分明,蘿蔔蓉多!

蒜蓉拍青瓜

蒜蓉拍瓜,蒜蓉應該焗過,非常香脆!

2023-07-04 107 浏览
有特色的點心店,✨出品同賣相都好靚。鴛鴦拉腸,🍤有分白米同紅米兩款,兩者相間顏色好突出。蝦肉頗多,爽口鮮甜。黑金流沙包,🥢皮薄更有誘惑流沙質感,一打開湧出鹹香蛋漿,🥚包皮鬆軟。雪茄春捲,大細逼真,😙真係好似雪茄可以卷住嚟食,夠脆夠熱。蝦多士,🔥懷舊經典,金黃酥脆。素翅鮑魚湯餃,🥟餡料好滿,清甜滋潤。Nice dimsum restaurant in Tsim Sha Tsui with local food
有特色的點心店,✨出品同賣相都好靚。

雪茄春捲,大細逼真,😙真係好似雪茄可以卷住嚟食,夠脆夠熱。

蝦多士,🔥懷舊經典,金黃酥脆。

素翅鮑魚湯餃,🥟餡料好滿,清甜滋潤。

2023-06-13 439 浏览
嚟開厚福街搵食,呢頭咁多食肆,決定去呢間新開嘅點心店嘆個夜茶🫖!店舖裝修有種中西合璧嘅感覺,燈光偏昏暗幾有格調,用嘅係比較西式嘅枱凳,幾闊落坐得舒服!小店主打手工點心同埋上海小食,全部都係自家製作,都整得好靚,唔係平時飲茶嗰啲老土款式,配搭比較有新鮮感,重要勁Igable📸!點心即叫即蒸,上枱全部都熱辣辣,擺盆仲要好精美🤩,所以都要等下呢~而家新開張仲有優惠🈹,午市有九折免加一;晚市仲有八折,平時仲有午市同下午茶套餐,更加抵食!今晚兩個人食飽飽,仲要係即叫即整嘅高質點心,人均都唔使200!呢啲新舊合璧嘅菜式,平時同朋友或者長輩去都好適合!------------------------------💕◖米網鴛鴦腸◗ $48呢款係紅米腸,裏面包裹住香脆嘅米網,啖啖蝦肉,裏面嘅香芹提升咗成道菜嘅香味,更加帶出蟹肉嘅鮮味,香口得嚟頗有層次感!但係伴碟嘅豉油偏鹹,覺得唔點原汁原味會好食啲~🧄◖黑蒜燒賣◗ $68鴛鴦兩色嘅燒賣,一黑一白咁,好趣緻!每粒燒賣上面都有一片帶子,再加上啲蟹籽,有口感之餘又帶啲鮮味!餡料就用咗豬肉同蝦肉,口感紮實肉味香濃,唔會為咗香口而家入太多肥肉,用料一啲都唔馬虎!🦐◖

💕◖米網鴛鴦腸◗ $48

🧄◖黑蒜燒賣◗ $68

🦐◖彩虹蝦餃◗ $68
蝦餃細細粒,但裏面都幾足料,包住三大粒蝦仁,都啖啖肉,好鮮甜!外皮紅紅綠綠咁,好似一條金魚咁,口感就相對冇咁煙韌~

🐂◖火焰黑椒牛肉生煎包◗ $38
每件生煎包都有個鑄鐵鑊仔裝住,煎過嘅外皮做到外脆,而裏面保持濕潤鬆軟,真係比較少見!生煎包細細件,裏面包着黑椒牛肉,牛味濃郁,加上佢嘅香葱一齊食,更加香口,仲一啲都唔油膩!

💕◖黑金流沙包◗ $22
黑金外皮油上一層金箔面,好靚!自家製嘅流沙包包體頗有韌勁,外皮唔會太厚,食落一啲都唔乾,餡料甜度味道都啱啱好,唯獨是做唔到流沙嘅效果,係比較出色嘅奶皇包~😆衝住佢嘅黑金外皮,個人覺得都值得一試~

🐖◖豚肉叉燒包◗ $36
呢度點心就正正常常,裏面嘅叉燒餡偏瘦,整體同出面嘅叉燒包差唔多~

🥕◖蘿蔔絲酥◗ $58
蘿蔔絲酥擺盤好出色,整到成條蘿蔔咁,仲要放咗啲可可穀物片鋪底當係蘿蔔嘅泥,好有心思造型加分!佢嘅酥皮做得好出色,一咬就鬆化開,裏面係滿滿嘅蘿蔔絲,好多汁,但就略嫌裏面蘿蔔嘅味道偏鹹咗少少~

🌶️◖XO醬香煎蘿蔔糕◗ $48
佢嘅XO醬值得一讚,辣度啱啱好,有一絲絲乾瑤柱同蝦乾嘅口感,有少少辣,鹹香味十足,但又食得出臘味蘿蔔糕嘅味道,幾種香味相輔相成,好惹味!

💕◖金沙芝麻卷◗ $38
一上枱真係話「嘩」咗一聲,黑蚊蚊嘅芝麻卷上面塗上金粉,黑金嘅配色影相真係好靚!識落味道都唔普通,芝麻味濃郁,好有回彈力,甜度啱啱好,推薦!

🌟 Encore指數:8.9/10
2023-06-11 345 浏览
品嚐點心🥢是一項不可或缺的美食文化。我個人也非常喜愛吃點心,👍這裡的點心賣相精美,獨具匠心,🥰令我胃口大開,每一道菜都讓我食指大動。荷香滋補黃鱔飯,💕個人好中意,黃鱔鮮嫩,蒸熟之後更加柔軟。荷葉清香,🍚仲有蟲草花,同飯巧妙結合,味道也十分鮮美。鮑魚燒賣,✨第一次見好靚,燒賣食落皮夠薄,透明做功唔錯,蒸熟後晶瑩剔透,🫶🏻鮑魚同豬肉餡清晰可見,令人垂涎欲滴。鮑魚爽口,與豬肉的甜香味結合,😋燒賣的層次更加豐富。

2023-06-08 445 浏览
明乾小館 (尖沙咀)地址:尖沙咀厚福街8號H8 1樓飲茶呢個活動絕對係香港既一大特色 🫶🏻這店裝修精緻 餐廳環境闊落 ✔️主打新派創新手工點心 🥧款款點心都值得打卡架📸店員態度友善親切 十分抵讚 🙆‍♀️鮑魚酥 🥧鮑魚酥批皮鬆化脆口 鮑魚嫩滑入味🥰好吸引 ~ 大大的驚喜💯蝦多士🍤炸到香脆可口又唔會太油 蝦肉新鮮彈牙👄 整體味道唔錯😎 yumyum😋帶子紅米腸🍴腸粉皮係用上了紅米製成 ~帶子鮮甜 賣相一流 ➿黑金流沙包 🥢哩個一定要趁熱食喔~一撕開就會體驗到澎湃嘅奶皇餡💦奶黃味好香 仲有沙沙地既質感😍😍黑松露小籠包🥄 小籠包皮不會輕易破損 餡料很飽滿 鮮味十足 🔝🔝點埋醋 可以喚醒一下味蕾 🌱XO醬香煎蘿蔔糕 😍加左XO醬真係恰到好處 大大加分🫶🏻蘿蔔糕表皮煎的金黃酥脆 辣辣地好味道😈 金莎芝麻卷🧂傳統的中式糕點 咬落QQ彈彈🤟🏻食到好香芝麻味 令人回味無窮👅👅#明乾小館 #傳統糕點 #鮑魚酥 #點心 #飲茶 #中菜 #香港打卡 #尖沙咀 #hkgirls #香港美食 #尖沙咀美食
明乾小館 (尖沙咀)
地址:尖沙咀厚福街8號H8 1樓

蝦多士🍤
炸到香脆可口又唔會太油 蝦肉新鮮彈牙👄
整體味道唔錯😎 yumyum😋

帶子紅米腸🍴
腸粉皮係用上了紅米製成 ~
帶子鮮甜 賣相一流 ➿

黑金流沙包 🥢
哩個一定要趁熱食喔~
一撕開就會體驗到澎湃嘅奶皇餡💦

金莎芝麻卷🧂
傳統的中式糕點 咬落QQ彈彈🤟🏻
食到好香芝麻味 令人回味無窮👅👅

2023-06-07 266 浏览
來到尖沙咀,今晚選擇一間位於厚福街新開張的餐廳明乾小館,新張開還有八折優惠添。餐廳座落於一樓,裝修很精緻,坐得舒適。 menu有小菜、有點心。平時晚餐不是火鍋就是食飯,今晚選擇了食點心。手剁鮮牛肉腸$48 牛肉腸粉皮口感軟滑,牛肉與平時食的牛腸不同,牛肉切開一片一片的,牛肉頗有牛味,而且不會鞋,一口咬落去,牛肉的份量頗多,滿滿的一大口的牛肉及又軟又滑的粉,是很特別的口感與味道的享受!黑鬆露小籠包$68 小籠包很精緻,用一個特色的小籃子提著上,特色的視覺享受,小籠包細細隻,鮮味,一口一個,很有特色!豚肉叉燒包$36叉燒包外皮鬆軟,不太甜,叉燒的比例與粉的比例很好,甜中帶少少咸。Xo醬香煎蘿蔔糕 $48蘿蔔糕煎得非常香,每一口都帶著煎的香、蘿蔔的甜、xo醬的香辣~~荷香蟲草花滑雞飯$88平時很少食這個飯,淡淡的荷葉香, 雞肉嫩滑不會老,份量頗多。金沙芝麻卷$38原來金沙就是閃閃的金粉,還有少少的玫瑰花瓣,美味之餘,更增添視覺的享受!最後,餐廳還贈送一份甜品,椰汁桂花糕,軟軟滑滑的,令今餐食得更開心美味!

餐廳座落於一樓,裝修很精緻,坐得舒適。
menu有小菜、有點心。

平時晚餐不是火鍋就是食飯,今晚選擇了食點心。

手剁鮮牛肉腸$48

黑鬆露小籠包$68

豚肉叉燒包$36

Xo醬香煎蘿蔔糕 $48

荷香蟲草花滑雞飯$88

金沙芝麻卷$38

尖沙咀厚福街嘅「明乾小館」新店開張,地點方便!而且口碑也不錯、等我試吓佢哋嘅精緻點心啦!呢度晚市都有點心~新店開張,仲要免茶位錢!仲有九折優惠!👍🏻抵食🤭△ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽△ ▽ △ ▽ △ 🔹◉米網鴛鴦腸$48有芹菜同埋蝦粒腸粉皮以紅米漿製作而成表面掃上金粉 好精緻好薄好滑,入口即溶入面的脆米網 卜卜脆集香脆、滑溜、清新於一身 驚喜@🔹◉彩虹蝦餃$68彩虹色嘅蝦餃外皮好吸引到呀!一啖咬落去新鮮脆口嘅蝦仁同半透明嘅彩虹蝦餃皮互相配合,味道同口感一流!🔹◉黑松露小籠包$68皮薄得黎又有彈性入面嘅黑松露同豬肉餡香味撲鼻咬落仲要爆汁啖啖都係滋味!🔹◉ XO醬香煎蘿蔔糕$48呢個真係要讚下:煎得啱啱好外脆內軟 蘿蔔糕本身就夠味再加埋香濃嘅XO醬 味道更加升呢!🔹◉手工蓮藕餅$42雖然係傳統菜色但係都唔過時鬆軟嘅豬肉同脆口蓮藕絕配一啖咬落去清新爽脆不膩滯口感層次豐富。🔹◉荷香滋補黃鱔飯$98黎到呢個「飯飯」之交啦!黃鱔煮得好滑,荷葉包住嘅飯香味十足食落口裏感覺得到荷香滲透每一粒飯之後松草花同埋紅棗養生之餘也滋味滿分!🔹◉招牌楊枝甘露 $36啲楊枝甘露香濃得嚟 仲有滿滿

新店開張,仲要免茶位錢!仲有九折優惠!👍🏻抵食🤭

🔹◉米網鴛鴦腸$48
有芹菜同埋蝦粒
腸粉皮

以紅米漿製作而成
表面掃上金粉 好精緻
好薄好滑,入口即溶
入面的脆米網 卜卜脆
集香脆、滑溜、清新於一身 驚喜@

🔹◉彩虹蝦餃$68
彩虹色嘅蝦餃外皮好吸引到呀!
一啖咬落去
新鮮脆口嘅蝦仁同半透明嘅彩虹蝦餃皮
互相配合,味道同口感一流!

🔹◉黑松露小籠包$68
皮薄得黎又有彈性
入面嘅黑松露同豬肉餡香味撲鼻
咬落仲要爆汁
啖啖都係滋味!

🔹◉ XO醬香煎蘿蔔糕$48
呢個真係要讚下:煎得啱啱好
外脆內軟 蘿蔔糕本身就夠味
再加埋香濃嘅XO醬 味道更加升呢!

🔹◉手工蓮藕餅$42
雖然係傳統菜色但係都唔過時
鬆軟嘅豬肉同脆口蓮藕絕配
一啖咬落去清新爽脆不膩滯
口感層次豐富。

🔹◉荷香滋補黃鱔飯$98
黎到呢個「飯飯」之交啦!
黃鱔煮得好滑,荷葉包住嘅飯香味十足
食落口裏感覺得到荷香滲透每一粒飯
之後松草花同埋紅棗
養生之餘也滋味滿分!

🔹◉招牌楊枝甘露 $36
啲楊枝甘露香濃得嚟
仲有滿滿嘅芒果、西柚同椰奶、爆珠
甜中帶酸兼透出淡淡嘅椰香
係完美嘅收尾!

尖沙咀主打新派創新手工點心🥟加入不同Fusion 元素除了適合年輕一眾打卡外 重點是食物質素也很高🥢彩虹蝦餃 $68用超有特色的蒸籠承載著五色繽紛的蝦餃顏色十分夢幻,色彩繽紛打卡一流蝦肉鮮嫩彈牙飽滿 高質!🥢黑松露小籠包 $68肉汁juicy 皮薄 不太重的黑松露味道🥢帶子紅米腸 $58腸粉皮薄,又滑又爽口腸粉內有原粒帶子🥢XO醬蘿蔔糕 $48外脆內軟,滿滿的XO醬味道蘿蔔糕當中充滿蘿蔔絲 有誠意🥢芒果河粉 $32芒果味香濃鮮甜河粉充滿椰香味道,軟滑煙靭環境舒適,服務良好!食物質素正點心即叫即蒸熱騰騰 而且價錢適中無論視覺上或者味覺上也有驚喜明乾小館📍尖沙咀厚福街8號H8 1樓優惠: 新張期間免茶芥和免加一
尖沙咀主打新派創新手工點心🥟
加入不同Fusion 元素
除了適合年輕一眾打卡外
重點是食物質素也很高

🥢彩虹蝦餃 $68
用超有特色的蒸籠
承載著五色繽紛的蝦餃
顏色十分夢幻,色彩繽紛
打卡一流
蝦肉鮮嫩彈牙飽滿 高質!

🥢黑松露小籠包 $68
肉汁juicy 皮薄
不太重的黑松露味道

🥢帶子紅米腸 $58
腸粉皮薄,又滑又爽口
腸粉內有原粒帶子

🥢XO醬蘿蔔糕 $48
外脆內軟,滿滿的XO醬味道
蘿蔔糕當中充滿蘿蔔絲 有誠意

🥢芒果河粉 $32
芒果味香濃鮮甜
河粉充滿椰香味道,軟滑煙靭

環境舒適,服務良好!
食物質素正
點心即叫即蒸熱騰騰