2021-07-18 58 浏览
是日同honey來到哩間春嬌食越南野銅鑼灣近大球場附近真係都好多不同的食店,見到店舖都好多不同的裝飾好像真係去到越南咁哩度系QR code落單點左個蔥油烤牛肉金邊粉,春燒撈檬,炸蝦餅,飲品點左椰青同埋珍多冰珍多冰好重椰奶味,一條條的粉條好好食 椰青哩度的椰青真係好好飲,另外又可以食埋椰青肉烤牛肉金邊粉哩碗的牛肉真系好好食,同埋牛肉烤過好香,加埋牛肉湯底真一流春卷撈檬撈檬都唔錯,春卷炸得香脆炸蝦餅炸蝦餅都好重蝦肉味,加埋醬真係好開胃200蚊多可以食到飽飽,真系物超所值,員工服務又好好👍
是日同honey來到哩間春嬌食越南野
好像真係去到越南咁

哩度系QR code落單

珍多冰

好重椰奶味,一條條的粉條好好食
椰青

哩度的椰青真係好好飲,另外又可以食埋椰青肉

烤牛肉金邊粉

哩碗的牛肉真系好好食,同埋牛肉烤過好香,加埋牛肉湯底真一流

春卷撈檬

撈檬都唔錯,春卷炸得香脆

炸蝦餅

炸蝦餅都好重蝦肉味,加埋醬真係好開胃

200蚊多可以食到飽飽,真系物超所值,員工服務又好好👍
2021-07-17
  • 越南脆炸蝦餅
越南菜向來都是我杯茶,尤其最愛是檬粉、河粉。適逢晚飯時間要找好東西吃,我和朋友就找到了位於銅鑼灣的🇻🇳越南小店。🤪餐廳的裝修都擺放了越南特色的尖形帽燈,很有越南風情。而食物方面亦都有很多選擇,有飯有麵及小食,最後選了以下菜式:🐷香茅豬扒河粉 $56濃濃的越式香草湯底,絕對是超級惹味。豬扒的份量比我想像中多,足足有兩大塊,性價比極高。🐓香茅雞翼撈檬 $55撈檬的份量都有很多,檬粉軟硬適中,配上撈檬醬料,吃下去酸酸甜甜很開胃。再配上惹味的香茅雞翼,絕對是必嗌之選。🥬馬拉盞炒通菜 $48馬拉盞通菜炒得超入味,鹹香和蒜香配合得天衣無縫,用它送麵很快便清碟了。🦐脆炸米網蝦春卷(4件) $36熱辣辣的春卷炸得相當香脆,蝦味濃郁,再用生菜包着吃,中和了油膩感,小食來說絕對出色。🧋志明奶茶(凍) $8餐廳叫春嬌,當然要叫一杯志明奶茶,這才夠圓滿。奶茶非港式奶茶,飲下去很香很滑,也很重奶香,但也不失茶味呢!這間越南小店選擇多,性價比和份量多,加上店員態度殷勤,又會主動加水,下次也會試試其他菜式。☺️

餐廳的裝修都擺放了越南特色的尖形帽燈,很有越南風情。

🐷香茅豬扒河粉 $56

🐓香茅雞翼撈檬 $55

🥬馬拉盞炒通菜 $48

🦐脆炸米網蝦春卷(4件) $36

🧋志明奶茶(凍) $8

天時暑熱,搞到個人都冇乜胃口,最想食香料十足嘅東南亞菜刺激味蕾。但朋友情有獨鍾越南菜,我就帶佢去銅鑼灣加路連山道「春嬌」。帶得佢嚟依度我就肯定係常客,尤其是係糧尾,你就會發現原來幾十蚊都可以食飽飽,而且唔係食頹飯。店員都超友善,不是會睇吓我哋有乜嘢需要,而且動作快捷先奉上開水兩杯,再奉上QR Code Slip , 供客人自己食物自己點。唔使5分鐘,我哋就可以開餐喇!我揀咗今期新菜式「志明咸滑鷄湯金邊粉 」$59知名鹹滑雞和金邊粉是分開上,黃油雞髀出晒油,雞皮超鮮嫩、爽口;雞肉剛剛熟,肉質多汁嫩滑,而且唔會鹹味啱啱好配金邊粉相當唔錯,金邊湯粉內有芽菜、金不換、香蔥等,令香味更提升。湯底油份很少,所以感覺好健康。朋友揀咗「香茅豬扒湯河」$50兩大件豬扒相當吸引,朋友咬咗一啖就話俾我知:「肉質好稔、香茅味突出,好正呀!」河粉一樣大大碗,冇可能唔夠飽囉。以這個價錢能吃到如此水準嘅「香茅豬扒湯河」,話你知銅鑼灣區絕對難搵到。「馬拉盞炒通菜 」$48馬拉盞絕對係重口味嘅醬料,但用嚟炒通菜肯定係完美嘅組合,醬汁鹹香十足,通菜又夠稔,最怕食到炒菜唔生唔熟,依度就炒得啱晒我口味。飲品更是超抵,因為套餐
「春嬌」。

唔使5分鐘,我哋就可以開餐喇!

我揀咗今期新菜式
「志明咸滑鷄湯金邊粉 」$59

湯底油份很少,所以感覺好健康。

朋友揀咗「香茅豬扒湯河」$50

「馬拉盞炒通菜 」$48

飲品更是超抵,因為套餐價只須加十元八塊就可以換到一杯飲品

「洛神花茶」$8

見到都覺得賞心悅目,酸酸地嘅洛神花茶啱晒夏天飲,而且有花清掃和維他命C,更重要嘅係唔係凍野,中女至愛。

朋友就堅持飲凍野「志明奶茶」$10

奶茶嘅茶味當然唔可以同我哋港式奶茶比,但朋友話口感尚算順滑、帶點果香。
咁有趣我下次都要試吓先!
  • 馬拉盞炒通菜
  • 志明鹹雞金邊粉
大食妹有段時間無食越南野, 今日忽發其想同朋友去銅鑼灣嘅春嬌食晚飯<香茅豬扒葱油飯加荷包蛋>大食妹今晚係葱油嘅mood, 嗌左份香茅豬扒葱油飯, 再加隻荷包蛋香茅豬扒有成兩大塊, 食落啖肉, 味道甜甜地葱油超香超好食, 撈飯食一流最後吉串荷包蛋, 加入靈魂, 無得歎<雞絲扎肉金邊粉>朋友就嗌左份雞絲扎肉金邊粉湯底清清地幾健康, 配搭金邊粉都係唔錯嘅選擇雞絲同扎肉尚算足料<鳳爪沙律>最後當然要加反份酸酸辣辣嘅鳳爪沙律啦清爽開胃
<香茅豬扒葱油飯加荷包蛋>
香茅豬扒有成兩大塊, 食落啖肉, 味道甜甜地
葱油超香超好食, 撈飯食一流

最後吉串荷包蛋, 加入靈魂, 無得歎

<雞絲扎肉金邊粉>
朋友就嗌左份雞絲扎肉金邊粉
湯底清清地幾健康, 配搭金邊粉都係唔錯嘅選擇
雞絲同扎肉尚算足料

<鳳爪沙律>
最後當然要加反份酸酸辣辣嘅鳳爪沙律啦
清爽開胃

• 香茅豬扒葱油飯加荷包蛋
2021-07-12 52 浏览
又到糧尾嘅時候,去到銅鑼灣食嘢真係好貴,食平嘢最好嘅選擇就係越南野平時少去到中央圖書館個頭,今日借完書喺附近搵食先發現原來有間越南野開咗一段時間裝修都幾別緻,價錢又唔貴餐廳係可以數QR code落單,減少出錯單嘅機會,善用高科技<扎肉雞絲湯金邊粉$52>方法可以簡河粉、金邊粉或者檬粉,任君選擇雞絲同埋扎肉正常發揮,湯底幾清淡,金邊粉嘅份量超級多值得一讚嘅係落單嘅時候可以根據自己嘅喜好去配搭,有咩唔要都可以喺電子單度剔除,加底、少粉都可以自己選擇<香茅豬扒雞翼荷蛋飯$62>豬扒、雞翼、荷包蛋習於一身,呢個飯非常之豐富吉穿個荷包蛋將啲蛋汁撈埋個飯食,配上香茅豬扒再加雞翼脆卜卜、熱辣辣,好正<脆炸蝦餅$46>脆炸蝦餅唔係平時嗰啲麵包糠,所以口感更加鬆化蝦餅偏薄身,唔會脹卜卜,咬落去唔會咁狼狽<話梅茶+$8>話梅味超重,酸酸甜甜,解渴一流
裝修都幾別緻,價錢又唔貴

<扎肉雞絲湯金邊粉$52>
方法可以簡河粉、金邊粉或者檬粉,任君選擇
雞絲同埋扎肉正常發揮,湯底幾清淡,金邊粉嘅份量超級多

<香茅豬扒雞翼荷蛋飯$62>
豬扒、雞翼、荷包蛋習於一身,呢個飯非常之豐富

<脆炸蝦餅$46>
脆炸蝦餅唔係平時嗰啲麵包糠,所以口感更加鬆化
蝦餅偏薄身,唔會脹卜卜,咬落去唔會咁狼狽

<話梅茶+$8>
話梅味超重,酸酸甜甜,解渴一流

2021-07-10 1073 浏览
The shop isn’t so big but you can see some vietnamese styled decorations, you can have a stone chairs lolll quite nice one, the waitress is so keen and happy to welcome us haaaChiming Chicken Rice is not bad, with tender chicken and i like the plate they are serving My favorite Vietnamese dishes is Vermicelli and i ordered Lemongrass Pork Chop Cold Vermicelli, i like the the pork chop so so muchh, having really crispy texture, yummy yummy, but sadly every times i simply putting too much vermicel

Chiming Chicken Rice
Chiming Chicken
, having really crispy texture, yummy yummy, but sadly every times i simply putting too much vermicelli sauces sadly, adding too much making them a bit too spicy, but it didn’t affect my enjoyment of the dishes haa
Cold Vermicelli
Fried Chicken wings are so fresh and well cooked, i like the crispness of the chicken wings yaya
, the flavoring is good too, adding some crispy garlic pieces, but be careful don’t eat immediately cause they are too hot to eat laaa
Fried Chicken wings
I shouldn’t order cold coffee here sadly I cannot sleep whole night…it’s featured as Vietnamese coffee but honestly I would say it tastes like normal cold coffee elsewhere I drink no special I would say
Vietnamese coffee
Cendol is so so sweet with strong coconut flavor and I think it will be better adding less sugar cause the sweetness is a bit over but honestly I love the drink so sweet
and tasty and you can taste some green rice jelly down in the drink, I am so regretted to order cold coffee…even now at 4am and I am still awake…no next time drinking coffee after 4pm…
Cendol
insides:
menu:
Vietnamese dishes are always yummy and i like the aunt’s working attitude is so good and i like her smile haa
Chiming Chicken Rice
Chiming Chicken
Cold Vermicelli
Fried Chicken wings
Cendol
2021-07-09 681 浏览
位於銅鑼灣加路連山道有一間開左冇幾耐既餐廳🤩無論係野食味道定賣相 都令我好滿意 😙性價比極高🤩👍🏼💡馬來咖喱牛腩手抓餅$78首先咖喱份量好足 唔係好似出面某啲餐廳咁 俾幾啖咖喱你碗就算🤣而且佢既牛腩份量好多🥳唔會用過量薯仔黎充數 牛腩肥瘦適中 唔會好柴 又炆得夠入味同淋 😙咖喱方面係微辣 唔會過辣到要狂飲水 可以放心🤤手抓餅有兩大塊 都煎得好香口 唔會油淋淋咁 我將佢地每塊再切開一半同朋友share 食左一塊已經有飽意😂😂💡馬拉盞炒通菜 $48$48但勁大份 真係好抵食😍👍🏼👍🏼佢個通菜炒得一啲都唔hea 有好足既醬料同蝦乾 而且都係微辣 食得好爽🤣😋💡咸滑雞 湯金邊粉主角雞嘅份量相當足夠 有幾舊雞髀食😛 味道就有啲似鹽焗雞咁 但係好似海南雞咁滑嘅嗰一種 🤤粉就相當大碗 湯底有少少接近牛肉湯湯河嘅味道 所以整體性價比非常高👍🏼👍🏼💡龍眼水呢款味道偏甜少少 都好夠龍眼味 😋而且唔會落好多冰令到佢飲飲下會好淡☺️💡洛神花茶見到杯野飲咁靚心情都好療癒☺️花茶要俾佢浸起碼15分鐘先夠味 唔好即刻飲😛浸左一陣 就感覺到佢真係真材實料 除咗洛神花 仲有玫瑰花🌹紅棗、酸梅等 成杯飲落清新得黎帶點酸味 非

💡馬來咖喱牛腩手抓餅$78

💡馬拉盞炒通菜 $48

💡咸滑雞 湯金邊粉

💡龍眼水

💡洛神花茶
見到杯野飲咁靚心情都好療癒☺️花茶要俾佢浸起碼15分鐘先夠味 唔好即刻飲😛浸左一陣 就感覺到佢真係真材實料 除咗洛神花 仲有玫瑰花🌹紅棗、酸梅等 成杯飲落清新得黎帶點酸味 非常開胃👍🏼

📍銅鑼灣加路連山道9A號地舖
2021-07-08 61 浏览
在銅鑼灣加路連山道既春嬌越南餐廳都幾有越式情懷!怖置到幾有越南感覺,落單係電話QR code, 簡單方便咖哩牛腩飯再配隻荷包蛋,咖哩帶點微辣幾香!好好送飯!牛腩紋好嫩又淋!唔會變到乾乾的!幾惹味!蛋汁既加持更香滑,再另外要杯condensed milk既越南咖啡,咖啡夠香又滑,唔會過甜,冰碎令到咖啡夠哂凍,相當消暑。香茅豬扒湯檬,有2大塊厚厚豬扒已經好開心,調味得好好!keep到嫩感又夠香!湯底夠味唔會死咸,份量真係夠哂多!整體份量多又抵食,正

咖哩牛腩飯再配隻荷包蛋,

整體份量多又抵食,正
3K
2021-07-07 128 浏览
東南亞菜中,越南菜有好多款式選擇,可免卻重複又重複,毫無新意。銅鑼灣加路連山道呢間越南菜館,服務有禮,價錢合理,難怪晚上六時多己爆滿。珍多冰獨立包裝,方便衛生。椰香滿溢,清甜透心。酸辣鳯爪 $52夠酸夠辣,最重要係無骨,大啖大啖,肉質豐厚,骨膠原爆燈。馬拉盞炒通菜 $48鑊氣足,夠火喉。惹味爽脆。香茅雞翼湯檬 $55湯底非常清甜。好喜有大量芽菜,葱花,洋蔥,增添了爽口感。雞翼炸到外脆內軟,有隱約的香茅香,滋味!

珍多冰
獨立包裝,方便衛生。椰香滿溢,清甜透心。

酸辣鳯爪 $52
夠酸夠辣,最重要係無骨,大啖大啖,肉質豐厚,骨膠原爆燈。

馬拉盞炒通菜 $48
鑊氣足,夠火喉。惹味爽脆。

香茅雞翼湯檬 $55
湯底非常清甜。好喜有大量芽菜,葱花,洋蔥,增添了爽口感。
雞翼炸到外脆內軟,有隱約的香茅香,滋味!
2021-07-07
🕰️用餐時間:18:30-21:00 👥人數:2人餐廳為漁民裝潢,以「竹」為主,設計簡單。另外,他們提供的是暖水,非冰水~鴛鴦春卷金邊粉 ($48) 2款春卷脆皮:普通皮及網狀皮,個人偏好後者,但兩者都超好吃;春卷餡料為豬肉碎、木耳、粉絲。這碗粉也是大大的一碗,晚市這個價真的太抵食了!香茅雞翼湯檬 ($55)3隻香茅雞翼,香脆可口~這些湯粉類的都可以根據喜好1)選各款粉麵:河粉、湯檬、撈檬、金邊粉,2)加荷包蛋、全熟蛋(+$8),3)湯粉加底(+$12),4)走:金不換、洋蔥、芽菜、芫茜、蔥花、乾蔥、花生碎、甘荀絲、生菜、青瓜等~春嬌豬肉粉包 (4件) ($34)超好食的說 🤤 欣賞它多汁多調味(豬油已夠香)、皮薄但十分煙韌~烤牛肉生菜包配手抓餅 ($62)肉碎味道夠濃,配生菜及青瓜絲和蘿蔔絲就更鮮。因為我們先吃粉麵,再吃手抓餅,所以都真的超飽😂*設加一服務費
🕰️用餐時間:18:30-21:00 👥人數:2人

鴛鴦春卷金邊粉 ($48)

鴛鴦春卷金邊粉

香茅雞翼湯檬 ($55)
3隻香茅雞翼,香脆可口~
香茅雞翼湯檬

春嬌豬肉粉包 (4件) ($34)

春嬌豬肉粉包

烤牛肉生菜包配手抓餅 ($62)
烤牛肉生菜包配手抓餅

*設加一服務費
2021-07-05
鴛鴦春卷金邊粉
香茅雞翼湯檬
春嬌豬肉粉包
烤牛肉生菜包配手抓餅
2021-07-04 67 浏览
春嬌 (銅鑼灣).炸蝦餅- 炸蝦餅不油膩,配泰式辣醬,必吃小食!.河內麻香手撕粉皮- 惹味的醬汁,除了一般的胡麻醬,再加入花椒油,辣醬等令粉皮更刺激味蕾.馬拉盞通菜札肉飯- 很入味的馬拉盞通菜,新鮮爽口,少少偏鹹.春嬌火車頭河粉- 有四種餸菜,生牛肉,牛丸,牛腩以及以想不到的花膠,花膠非常大塊,充滿骨膠原,牛丸彈牙.香茅豬扒雞翼荷蛋飯-簡單的配料但好可口,重點係飯的葱油,夾埋一起好好吃.飲品分別叫左店員極力推薦新鮮椰青,表示今日新鮮送到,果然勁多水又清甜.春嬌 (銅鑼灣)銅鑼灣加路連山道9A號地舖
春嬌 (銅鑼灣)

炸蝦餅- 炸蝦餅不油膩,配泰式辣醬,必吃小食!

馬拉盞通菜札肉飯- 很入味的馬拉盞通菜,新鮮爽口,少少偏鹹

銅鑼灣加路連山道9A號地舖
2021-07-04 131 浏览
放工嚟到銅鑼灣搵好嘢食 你都咁加路連三度地舖嘅一間越式裝修嘅餐廳叫春嬌 裏面嘅侍應服務態度都好好不停招呼我 嘢食都多元化嘅有好多款 我就今日試咗去個招牌今朝火車頭金邊粉 有好大嚿花膠真係好抵食加百蚊仲有個熱情果梳打添 我個朋友另外就嗌咗椰青 椰青好大個好鮮甜仲有個炭燒豬頸肉好香脆啖啖肉真係好正番埋個泰式汁 我哋仲試咗個雞肉串燒配沙嗲醬 真係好夠火喉呀嘢食分量多價錢非常之 抵食 地點都幾方便 覺得啲嘢食抵食夾大件 埋單都係三百蚊唔使覺得好 簡簡單單又一餐 裏面嘅裝修真係好似覺得去咗越南咁呀佢冇得 旅行嘅我哋真係覺得好似去咗個 越南 之旅

春嬌火車頭金邊粉

雞肉串燒

炭燒豬頸肉

春嬌火車頭金邊粉
雞肉串燒
炭燒豬頸肉
春嬌 (銅鑼灣).🔹河內麻香手撕粉皮🔹.粉皮少麻,微辣,有床醬配搭,冰冰涼涼都幾好食.🔹馬拉盞通菜札肉飯🔹.啱曬想有菜有肉的你,通菜爽口又入味,貌似普通家常菜但已經夠惹味夠好食!.🔹春嬌火車頭河粉🔹.之前食過一次呢到嘅湯河,記得個湯係好唔錯!果然今次再度光顧,個湯仍然濃郁,滑溜的河粉加上生牛肉,不錯.🔹香茅豬扒雞翼荷蛋飯加椰青🔹.個人係好喜歡食呢個咁家常但又好香嘅飯,香茅豬扒腍身,雞翼香茅味重又香脆,重點係個荷包蛋同葱油😋前者唔會過熟,蛋汁一督就爆流落飯到,蛋白微微焦邊,再加上個葱油真係好香.🔹招牌葱油烤牛肉撈檬🔹.日日都三十幾度,撈檬係消暑好選擇牛肉少韌,但配埋青瓜絲紅蘿蔔絲等撈埋一齊夠清新夠爽口📌 春嬌 (銅鑼灣)銅鑼灣加路連山道9A號地舖環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️

🔹河內麻香手撕粉皮🔹
粉皮少麻,微辣,有床醬配搭,冰冰涼涼都幾好食

🔹馬拉盞通菜札肉飯🔹

🔹春嬌火車頭河粉🔹

🔹香茅豬扒雞翼荷蛋飯加椰青🔹

🔹招牌葱油烤牛肉撈檬🔹
日日都三十幾度,撈檬係消暑好選擇
牛肉少韌,但配埋青瓜絲紅蘿蔔絲等撈埋一齊夠清新夠爽口

📌 春嬌 (銅鑼灣)
銅鑼灣加路連山道9A號地舖

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
2021-06-19 166 浏览
作為港島人,成日都會出銅鑼灣食飯但係喺呢條街食就真係比較少喇朋友話想食啲檬粉湯粉類嘅嘢今晚就到「春嬌」,睇吓見唔見到「志明」🤪佢係用電話掃QR code落單,夠環保👍🏻但當晚咁岩我地落緊時,系統出現咗少少問題最尾都係人手落單🙈 希望下次嚟個系統冇事啦四個人,叫咗四樣嘢加杯野飲🥤消消暑🍴1. 香茅豬扒河粉 $56 🥤 +$8 越南煉奶咖啡湯鹹淡適中食食下發覺我哋三個人都食豬扒🤣大大塊,三塊都好淋,同香口👍🏻👍🏻🍴2. 香茅雞翼荷蛋飯 $57🥤 +$8 清涼荔枝梳打雞翼炸得啱啱好,如果唔想浪費可以叫佢小飯🍴3. 香茅豬扒雞翼荷蛋飯 $62🥤 +$8 柚子蜜梳打我係佢哋兩個嘅合體版,有豬扒有雞翼仲有我最愛之一既蛋🥶🍴4. 咖喱香茅豬扒飯 $58 (唔記得影相)🥤 +$8 話梅鹹檸七我見我朋友係咁撈汁忍唔住都試咗啖,真係超級香椰奶味🤤難怪佢要問侍應哥哥拎多碗成晚都full House,4個嘢食都好味,野飲叫佢少冰真係小冰👍🏻雖然開頭有小插曲(落單)後尾員工都好主動幫手解決左。價錢好經濟實惠下次再黎試拒其他野食🥶
作為港島人,成日都會出銅鑼灣食飯
但係喺呢條街食就真係比較少喇
朋友話想食啲檬粉湯粉類嘅嘢
今晚就到「春嬌」,睇吓見唔見到「志明」🤪

佢係用電話掃QR code落單,夠環保👍🏻
但當晚咁岩我地落緊時,系統出現咗少少問題
最尾都係人手落單🙈 希望下次嚟個系統冇事啦

四個人,叫咗四樣嘢加杯野飲🥤消消暑

🍴1. 香茅豬扒河粉 $56
🥤 +$8 越南煉奶咖啡
湯鹹淡適中
食食下發覺我哋三個人都食豬扒🤣
大大塊,三塊都好淋,同香口👍🏻👍🏻

🍴2. 香茅雞翼荷蛋飯 $57
🥤 +$8 清涼荔枝梳打
雞翼炸得啱啱好,
如果唔想浪費可以叫佢小飯

🍴3. 香茅豬扒雞翼荷蛋飯 $62
🥤 +$8 柚子蜜梳打
我係佢哋兩個嘅合體版,有豬扒有雞翼
仲有我最愛之一既蛋🥶

🍴4. 咖喱香茅豬扒飯 $58 (唔記得影相)
🥤 +$8 話梅鹹檸七
我見我朋友係咁撈汁
忍唔住都試咗啖,真係超級香椰奶味🤤
難怪佢要問侍應哥哥拎多碗

成晚都full House,
4個嘢食都好味,野飲叫佢少冰真係小冰👍🏻
雖然開頭有小插曲(落單)
後尾員工都好主動幫手解決左。

價錢好經濟實惠
香茅豬扒河粉
香茅雞翼荷蛋飯
越南煉奶咖啡
香茅豬扒雞翼荷蛋飯
銅鑼灣唔難揾嘢食!不過要星期日揾茶餐食就要揾吓!見尼間六點前有茶餐下午茶餐~猪扒脆猪包配烤牛肉湯檬+凍龍眼水($44)~猪扒包個包唔脆,猪扒偏甜烤牛肉應該話烤牛肉碎合適啲下午茶餐~香茅猪扒配薯條及青木瓜沙律+凍龍眼水($38)~猪扒偏甜唔似香茅!薯條令人失望炸得唔脆值得一讚係環境都幾企理

烤牛肉應該話烤牛肉碎合適啲

炸得唔脆