📍#是蛋🇭🇰香港長洲北社街49號前座地舖#MFJ長洲 #MFJ西餐人均消費: HKD95味道: 👅👅👅👅賣相: 👀👀👀👀價格: 💰💰💰💰環境: 🌹🌹🌹🌹服務: 👨🏻👨🏻👨🏻性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率: 🔆🔆🔆🔆長洲有間小店一直好想試,因為個金黃卡邦尼意粉賣相真心吸引!碼頭一出轉左直走轉兩個路口就到,3-4分鐘就到,好近! 其實到時已經3:0pm,感恩4pm落場都仲肯接我們兩位客🥰💯真·卡邦尼意粉🍝$80究竟真·卡邦尼和平時有什麼分別?答案就是個醬!卡邦尼的醬汁一向是加忌廉來煮的,但他們就只用蛋黃醬煮,整個意粉帶著濃厚的蛋黃香,份外惹味!陪伴著意粉的並不是普通的煙肉,而是意式風乾豬面頰肉,即風乾「臉豬登」!一層瘦肉伴隨著一層肥肉,香味四溢!絕對食得出不是普通料子!上桌後最加上Parmigiano芝士,絕對是令人罪惡感倍增的一道菜!😈⭐️只有更黑墨魚汁意大利飯🥘$99見幾特別又試試,一上桌真心呆,真的超!級!黑!若不是上面的櫻花蝦,基本上是一團黑色🌚 真心無改錯名😂意大利飯燉得好入味,但他不算濃味,但食起來都幾惹味!意大利飯中埋藏著幾隻黑蚊蚊的墨魚仔,墨魚仔沒有過分的調味,只是微微帶咸,但出奇

📍#是蛋

環境: 🌹🌹🌹🌹
服務: 👨🏻👨🏻👨🏻
性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率: 🔆🔆🔆🔆

長洲有間小店一直好想試,因為個金黃卡邦尼意粉賣相真心吸引!
碼頭一出轉左直走轉兩個路口就到,3-4分鐘就到,好近!
其實到時已經3:0pm,感恩4pm落場都仲肯接我們兩位客🥰

💯真·卡邦尼意粉🍝$80
真·卡邦尼意粉

⭐️只有更黑墨魚汁意大利飯🥘$99
意大利飯燉得好入味,但他不算濃味,但食起來都幾惹味!
意大利飯中埋藏著幾隻黑蚊蚊的墨魚仔,墨魚仔沒有過分的調味,只是微微帶咸,但出奇地爽口!
起初見到賣相是的確有點擔心,幸好還不負眾望,是好味的🤣🤣🤣
只有更黑墨魚汁意大利飯

餐廳雖小,但餐牌五臟俱全!好想是他的小食,可惜真的吃不下!🥲
食物不能用了,味道,都十分講究!性價比極高!小侄仔表示非常好味!
但餐廳較細,建議提前排隊,亦要留醫時間,4pm至6pm為落場時間!

#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #foodie #hkfoodie #fooddiary #foodblog #hkfoodblog #tastyfood #foodphotography #相機食先 #食好西 #吃貨 #香港美食指南 #香港美食 #長洲美食
2021-08-01
真·卡邦尼意粉
只有更黑墨魚汁意大利飯
  • 真卡邦尼意粉
2021-07-24 231 浏览
💛-繼續長洲良心小店系列💛鍾意食蛋嘅一定唔可以錯過必試土製炸蛋同卡邦尼意粉不過餐廳座位有限等位時間會比較長🥺#土製炸蛋 $49一切啲蛋黃流哂出嚟🤤🤤炸漿包住嘅係豬肉同流心蛋但食落去肉味幾重可能唔太試到個蛋香味評分:7/10#真.卡邦尼意粉 $80想試蛋香味一定要試依款因為真係極!重!蛋味係每條意粉都沾滿蛋汁再加上煎香咗嘅煙肉同埋上枱即磨嘅芝士真係好肥膩但極滿足🥰強烈建議同人分享因為食咗幾啖會好飽好膩評分:8/10#只有更黑墨魚汁意大利飯 $99其實小編最鍾意係依碟😂除咗墨魚仔有好多舊之外意大利飯都煮得啱啱好好有口感同埋成碟都好香🤤評分:8/10-是蛋 長洲北社街49號前座地舖#SeeFoodGhost#SeeFoosGhost長洲#SeeFoodGhost甜品#SFG💛
💛

#SeeFoosGhost長洲
#SeeFoodGhost甜品
#SFG💛
2021-07-23 114 浏览
放假因為疫情問題冇得去旅行,暑假又唔想去酒店同人迫所以就揀咗去離島行吓~呢間餐廳新開,營業時間亦唔係特別長,我見個主題係食蛋所以就決定試吓🤣😆前菜Parma Ham沙律$69Parma Ham比較咸,一定要配菜先食到比較特別係佢嗰片麵包,係自製嘅🤣肉眼牛扒$189牛扒好普通,比較特別係佢自己整嘅醬😬薯蓉係最出色!!一定係自家製食落去好順滑卡邦尼意粉$80意粉送到上枱嘅時候,侍應會即時磨芝士亦建議我哋即刻食用明白佢嘅做法係最傳統嘅做法,但係個蛋汁食落口有啲苦…意粉好似冇落鹽,我諗唔係個個接受到嗰個口感同味道,而佢嘅煙肉亦好肥,好似食緊叉燒咁嘅口感多個食緊煙肉🥶甜品西多士係我最欣賞嘅!因為佢係用有粗粒嘅花生醬做餡料😍食落去好有咬口同埋好香😌新鮮炸起嘅西多士真係零舍好食🥰🥰🥰地址-是蛋 (長洲)長洲北社街49號前座地舖環境/設施-座位比較少,比較逼夾人均價格-$200評分-3.5/5.0
放假因為疫情問題冇得去旅行,暑假又唔想去酒店同人迫
所以就揀咗去離島行吓~
前菜Parma Ham沙律$69
Parma Ham比較咸,一定要配菜先食到
比較特別係佢嗰片麵包,係自製嘅🤣
肉眼牛扒$189
牛扒好普通,比較特別係佢自己整嘅醬😬
薯蓉係最出色!!一定係自家製食落去好順滑
卡邦尼意粉$80
意粉送到上枱嘅時候,侍應會即時磨芝士
亦建議我哋即刻食用
地址-是蛋 (長洲)
長洲北社街49號前座地舖
環境/設施-座位比較少,比較逼夾
人均價格-$200
評分-3.5/5.0
2021-07-16 150 浏览
店面小小,平日來所以不用等位,馬上入座。👍🏻是溫泉蛋也是薯蓉本來擔心兩者的味道不太夠夾,但出奇地好吃,蛋黃流下去薯蓉,攪拌一下之後效果很像滑蛋。吃著吃著忘記了自己在吃薯蓉!黑松露醬很香,可惜麵包只有兩塊,不太足夠,而且太脆。〰️真。卡邦尼意粉很好吃!!!意粉軟硬程度啱啱好,豬面頰肉煎得很香,醬汁帶點漿口,很濃郁。完全不加忌廉,只用了用蛋黃和肉。每條意粉都沾滿醬汁。店員還現場刨芝士到意粉上。很推介!
店面小小,平日來所以不用等位,馬上入座。

👍🏻是溫泉蛋也是薯蓉

黑松露醬很香,可惜麵包只有兩塊,不太足夠,而且太脆。

〰️真。卡邦尼意粉

2021-06-17 522 浏览
同幾個朋友一齊入長洲行下平時都係食中式野多~夜晚就食海鮮.今日2點幾入到黎就試下新野食西式, 支持小店落船之後就即刻過黎排隊, 前而都排緊3枱..一排就差唔多等左30mins終於可以入座.我地嗌左All day breakfast, 香蒜蕃茄豬面頰肉意粉, 日日唔同意粉同埋一份松露是蛋炒配煎薯餅。All day breakfast: 炒蛋又香又滑, 煎薯餅真係一絕, 係好好味。份量好足~係食唔晒的香蒜蕃茄豬面頰肉意粉: 呢個辣辣地, 蕃茄味好濃, 豬面頰肉好淋日日唔同意粉: 今日就係鴨胸意粉, 意粉軟硬度岩岩好~好味 松露是蛋炒配煎薯餅: 絕對係比佢驚艷到! 好欣賞佢個薯餅係一絲絲嘅薯條, 唔係外面既急凍薯餅, 食落好香有d邊係脆卜卜下次黎都一定係為左煎薯餅
同幾個朋友一齊入長洲行下
平時都係食中式野多~夜晚就食海鮮.
今日2點幾入到黎就試下新野食西式, 支持小店

落船之後就即刻過黎排隊, 前而都排緊3枱..
一排就差唔多等左30mins
終於可以入座.
All Day Breakfast

日日唔同意粉: 今日就係鴨胸意粉, 意粉軟硬度岩岩好~好味
香蒜蕃茄豬面頰肉意粉

松露是蛋炒配煎薯餅

下次黎都一定係為左煎薯餅
2021-04-25
All Day Breakfast
香蒜蕃茄豬面頰肉意粉
松露是蛋炒配煎薯餅
2021-06-11 390 浏览
當諗唔到食咩就話是旦🍳🍳🍳🍳今次真係是蛋啦真卡邦尼意粉當做法係無用忌廉,全蛋黃汁加大量煙肉做法比較正統上菜時店員即場刨芝士同提醒要盡快食咪個汁會好稠😋😋😋😋意粉al dente土製炸蛋肉碎包住流心蛋好流心🥰🥰🥰🥰但蛋香比肉咪遮左d松露炒蛋配煎薯餅個松露香到隔住個口罩都聞到🤤🤤🤤🤤個薯餅勁脆小店得10個位食飯時間要等耐少少要預時間等下呀👫👭👬👫👭👬👫👭👬
當諗唔到食咩就話是旦🍳🍳🍳🍳
今次真係是蛋啦

真卡邦尼意粉
當做法係無用忌廉,全蛋黃汁加大量煙肉
做法比較正統

小店得10個位
食飯時間要等耐少少
要預時間等下呀
👫👭👬👫👭👬👫👭👬
成功打入近期最愛頭三位🏅呢間長洲蛋料理餐廳🍳絕對適合所有蛋迷今次以後 每次入長洲都必定要食因為舖面較細 入面位唔多 經常都要排隊建議大家可以預先訂位-🥔是溫泉蛋也是薯蓉 $39食前再先將黑松露同溫泉蛋撈勻一開始覺得好似飲緊比較少稠嘅薯仔湯🤣口感滑溜 smoothy 食到啖啖松露香 配埋塊脆卜卜嘅麵包 作為前菜係好滿足👦🏻:🌕🌕🌕🌕🌗👧🏻:🌕🌕🌕🌕🌖-🥚土製炸蛋 $48蘇格蘭炸蛋有三層 最外係金黃嘅炸衣第二層夾雜着漢堡肉碎 最核心就係溏心蛋食落覺得好似豬柳蛋😂 豬柳非常濃味 有點兒遮蓋左溏心蛋原有嘅蛋香👦🏻:🌕🌕🌕🌗🌑👧🏻:🌕🌕🌕🌗🌑-🧀真·邦尼意粉 $68意粉偏橙黃色 因為係用咗蛋黃醬製成 店員會喺上菜後 即埸刨芝士更提醒要趁熱食 因為放耐左 蛋汁會凝固意粉會變得稠 讚下個意粉嘅調味 做得好好 食到蛋黃嘅鹹香之餘 唔會過鹹 意粉麵質彈牙 掛汁👍🏻👦🏻:🌕🌕🌕🌕🌕👧🏻:🌕🌕🌕🌕🌗-▪️慢煮加拿大保濕豬扒 $169(配野菌黑松露蛋汁+甘筍+薯蓉)最驚喜嘅竟然係薯蓉 其實呢個係黑松露蛋薯蓉嘅base 呢度嘅薯蓉係用咗好多斤薯仔加cream打成個分別係 薯蓉口感比坊間更綿密 好似食cream咁連
成功打入近期最愛頭三位🏅
意粉麵質彈牙 掛汁👍🏻
👦🏻:🌕🌕🌕🌕🌕
👧🏻:🌕🌕🌕🌕🌗
▪️慢煮加拿大保濕豬扒 $169
(配野菌黑松露蛋汁+甘筍+薯蓉)
最驚喜嘅竟然係薯蓉 其實呢個係黑松露蛋薯蓉嘅base
慢煮濕豬扒
真•卡邦尼意粉
日日唔同款意粉
2021-05-25 348 浏览
係長洲既生日飯揀咗是蛋,OMG我哋揀得太好喇,因為真係好好食,最鍾意小店☺️💛·•真卡邦尼意粉($80)。好好好好食,完全無加奶同忌廉,係蛋黃汁既卡邦尼🤤而意粉好煙韌,夾埋鹹香味好重既煙肉一齊食,幾有層次,真係好回味😋•是温泉蛋也是薯蓉配松露醬及自家麵包($39)。首先將温泉蛋,薯蓉同松露撈埋,試咗啖個口感好好,好滑勁香,會忍唔住食多幾啖,再試搽係麵包上面食,有唔同既口感,2樣都好好食👍🏼•慢煮美國肉眼扒配沙律•薯蓉伴帕爾瑪芝士($189)。慢煮牛扒真係無得輸,牛扒夠香而且好淋,好好味,而薯蓉都係餐廳自己打,所以真係打得好細好滑😋非常欣賞佢個油浸蒜頭,出奇地好味🤤☺️Carbon Brew既啤酒好好味👍🏼·坐位唔多,真係小店所以要耐心等待

是温泉蛋也是薯蓉配松露醬及自家麵包

慢煮美國肉眼扒配沙律•薯蓉伴帕爾瑪芝士

Carbon Brew既啤酒好好味👍🏼

Carbon Brew

坐位唔多,真係小店
所以要耐心等待
是温泉蛋也是薯蓉配松露醬及自家麵包
慢煮美國肉眼扒配沙律•薯蓉伴帕爾瑪芝士
Carbon Brew
2021-05-09 470 浏览
長洲特色小店,為炸蛋而來😋店鋪小小,只有10個座位,好彩我係12點開店前已經去到,可以即刻入座。 半小時後外面已經要開始排隊。所以如果去食又唔想排隊,最好第一場12點到。價錢平民但高質👍🏻👍🏻👍🏻 如果喺市區食,一倍價錢都唔止。😆😆菠蘿粒粒梳打抵飲又好飲🍹🍹炸蛋好味又特色, 肉碎包住雞蛋炸,流心蛋黃。蘑菇意大利飯係我最愛,口感軟硬適中。糖心蛋黃肉醬意粉,將蛋黃整爛,同意粉撈埋食😋 正。
長洲特色小店,為炸蛋而來😋

菠蘿粒粒梳打抵飲又好飲🍹🍹
粒粒菠蘿梳打
帕爾馬火腿沙律

炸蛋好味又特色, 肉碎包住雞蛋炸,流心蛋黃。
土製炸蛋

蘑菇意大利飯係我最愛,口感軟硬適中。
惹菌意大利飯

糖心蛋黃肉醬意粉,將蛋黃整爛,同意粉撈埋食😋 正。
是蛋自家製肉醬意粉
2021-05-07
午餐
粒粒菠蘿梳打
惹菌意大利飯
是蛋自家製肉醬意粉
2021-05-07 239 浏览
🥚是蛋唔是蛋🥚以蛋🍳來作主題的良心小店用不同烹調方法,創作出不同的蛋料理☺️🤩🤤有黑松露炒蛋、土製炸蛋或是蛋汁滿滿的卡邦尼意粉⸜(*ˊᵕˋ*)⸝‬每道菜都有濃厚的蛋黃味🤭🤤🥺炸蛋表面炸得非常香脆一切開肉汁同半熟雞蛋汁便流出來𝚌𝚛𝚊𝚣𝚢𝚢𝚢𝚢𝚢卡邦尼意大利麵煮至al dente有嚼勁又掛汁沒有跟從一貫的煮法,加入白汁和忌廉反而用濃濃的雞蛋汁代替( ・ ・̥ )吃完這餐感到幸福🥲🥲🥲香港一般食店都非常講求效率這家小店的店員卻會很願意花時間用心解釋菜式的特點和煮法親手刨芝士碎加分位💯💯💯💯💯💯𝕃𝕖𝕥𝕤 𝕥𝕣𝕪‎・ ͜ʖ ・ ✿
🥚是蛋唔是蛋🥚
以蛋🍳來作主題的良心小店
用不同烹調方法,創作出不同的蛋料理☺️🤩🤤
每道菜都有濃厚的蛋黃味🤭🤤🥺
炸蛋表面炸得非常香脆
一切開肉汁同半熟雞蛋汁便流出來𝚌𝚛𝚊𝚣𝚢𝚢𝚢𝚢𝚢
卡邦尼意大利麵煮至al dente有嚼勁又掛汁
沒有跟從一貫的煮法,加入白汁和忌廉
反而用濃濃的雞蛋汁代替( ・ ・̥ )
吃完這餐感到幸福🥲🥲🥲

香港一般食店都非常講求效率
這家小店的店員卻會很願意花時間
用心解釋菜式的特點和煮法
親手刨芝士碎
加分位💯💯💯💯💯💯
𝕃𝕖𝕥𝕤 𝕥𝕣𝕪‎・ ͜ʖ ・ ✿
  • 土製炸蛋
是蛋🍳係長洲一間以蛋做主題既餐廳,餐廳有賣好多特色既蛋菜式😋雖然佢雖然個名叫是蛋,但係嘢食一啲都唔是旦。今次去長洲因為仲想留肚食其他嘢,所以就淨係嗌左碟意粉食😂  不過見隔離檯嗌左個炸蛋同溫泉蛋薯蓉望落去都勁吸引,個溫泉蛋薯蓉賣相極靚,配埋兩塊烘過既麵包,可以將啲溫泉蛋薯蓉搽係個包上面食,聽到佢地食既時候咔咔聲,塊包應該幾脆下🤤同埋個炸蛋,都幾大件,切開隻蛋,中間仲係流心既,望到我流曬口水👅  1⃣️真。卡邦尼意粉($78)卡邦尼意粉就食得多la,但係你又知唔知平時係香港食既卡邦尼多數都唔係正宗既做法。正宗既做法應該係唔落忌廉,淨係靠爆香啲煙肉,同埋落蛋汁製造個意粉好creamy好香既口感。呢間既卡邦尼就係sell正宗既卡邦尼🤤勁吸引  卡邦尼意粉整好送上黎之後,店員會即場幫你刨芝士落去🧀仲會好細心咁解釋一次呢個卡邦尼意粉係用左蛋汁、義大利煙肉同埋芝士,冇落任何忌廉,最好儘快食,因為啲蛋汁凍左杰左會冇咁好食😯  呢度既煙肉係脂肪比較多既,同埋比起平時出去食既厚好多,食落油脂感多啲,但係亦都香啲😍意粉既蛋汁好多令到成個意粉好creamy😚冇諗過冇用忌廉都可以做到咁creamy既口感,基本上每

1⃣️真。卡邦尼意粉($78)

卡邦尼意粉就食得多la,但係你又知唔知平時係香港食既卡邦尼多數都唔係正宗既做法。正宗既做法應該係唔落忌廉,淨係靠爆香啲煙肉,同埋落蛋汁製造個意粉好creamy好香既口感。呢間既卡邦尼就係sell正宗既卡邦尼🤤勁吸引  卡邦尼意粉整好送上黎之後,店員會即場幫你刨芝士落去🧀仲會好細心咁解釋一次呢個卡邦尼意粉係用左蛋汁、義大利煙肉同埋芝士,冇落任何忌廉,最好儘快食,因為啲蛋汁凍左杰左會冇咁好食😯  呢度既煙肉係脂肪比較多既,同埋比起平時出去食既厚好多,食落油脂感多啲,但係亦都香啲😍意粉既蛋汁好多令到成個意粉好creamy😚冇諗過冇用忌廉都可以做到咁creamy既口感,基本上每條意粉都可以掛到啲蛋汁,食落好滿足😌意粉煮得啱啱好,仲有啲煙韌既口感,真係al dente既質感👍成個意粉我真係好滿意😍😍
📍長洲雞蛋主題餐廳 · 一嚐正宗卡邦尼‼️-- 是蛋🥚💛·=======================今日又嚟介紹下長洲美食‼️呢間小店係由一對情侶主理,主要製作雞蛋料理,餐牌上有七八成嘅食物都係用上雞蛋製作😚蛋控絕對值得一試‼️------------------------------⭐️真·卡邦尼意粉($78)上檯後店員會即席刨上芝士碎,香噴噴😆佢哋嘅卡邦尼做法正宗,無加奶或忌廉,而係用上生蛋黃製作醬汁,濃稠creamy‼️透住濃郁嘅蛋黃香😍意粉煮至al dente,煙帶嚼勁,而且掛汁強,啖啖都超滿足🤩加埋鹹香十足嘅pancetta 煙肉一齊食真係好match🤩$78仲要大大碟,真係好抵食😍------------------------------⭐️松露是蛋炒心機薯餅($58)賣相同菜名都相當有玩味🤣薯餅切成幼條再煎至微脆,食落幾香口~上面嘅黑松露炒蛋嫩滑富蛋香,如果黑松露味濃啲會更喜歡😆------------------------------整體嚟講食物有創意,味道亦相當唔錯,尤其係個卡邦尼!😍😍礙於地點關係無得成日成日食,但去開長洲嘅話不妨支持下呢間良心小店💛---------
📍長洲雞蛋主題餐廳 · 一嚐正宗卡邦尼‼️-- 是蛋🥚💛

=======================
⭐️真·卡邦尼意粉($78)

⭐️松露是蛋炒心機薯餅($58)

賣相:7.8/10
地址:長洲北社街49號地舖
2021-01-15
下午茶
  • 真卡邦尼意粉
《廢物女孩👭食の覺醒》#長洲篇💩·🍴土制炸蛋 HKD 48好大粒蛋🥚因為係滿滿既肉包住隻半熟蛋 切開係流心架🤤肉質就比較實 係醃過既豬肉黎~而炸粉包住成隻蛋都唔會話好厚 炸得岩岩好🔥脆得黎唔燶🙈🍴即炸粗薯條配自家製蛋黃醬HKD 48又係啲熱氣野😂不過見有蛋黃醬3個字 又俾佢吸引左😂一桶薯條會跟茄汁 咖喱蛋黃醬同蒜蓉蛋黃醬🍟咖喱味同卡樂b咖喱薯片係一樣味😂而蒜蓉味就相對淡小小 味道冇咁出🤭不過兩個味都真係比較特別 好快就食哂成桶薯條🥳🍴香蒜蕃茄豬面頰肉意粉 HKD 78Menu到話佢有一隻辣椒仔🌶但其實都係bb辣 唔太食得辣既朋友都可以試😬意粉軟硬度適中 蕃茄味濃郁🍝上枱時店員會拎舊芝士即時刨埋芝士碎係面🧀🧀🧀撈埋意粉有微微的拉絲~而面豬登肉真係煮到好淋 係滑到唔似食緊豬肉咁 好食👍🏻🍴飲品 ☕️ Ice Mocha HKD 34有好綿滑既奶泡係面 但咖啡味就唔太有 似一杯濃味啲既朱古力奶咁🍹粒粒菠蘿梳打 HKD 28啖啖菠蘿味幾清新🍍重點係佢唔係藥水味 又唔會好甜 🍵 川寧檸檬乾薑花草茶(熱) HKD 26味道比較清淡 但係薑味好出💥辣辣地 飲落去個身好暖 岩哂秋冬天仲可以解膩添👏🏻
《廢物女孩👭食の覺醒》

☕️ Ice Mocha HKD 34

🍹粒粒菠蘿梳打 HKD 28
啖啖菠蘿味幾清新🍍重點係佢唔係藥水味 又唔會好甜

🍵 川寧檸檬乾薑花草茶(熱) HKD 26
上上星期去了長洲慢活一下,發現了這間隱世小店🤩 小小的店面並不引人注目,然而東西出奇地好吃!食物超有驚喜的,下次來長洲也要再吃!✨✨小店也很有人情味,店員能和你像朋友般聊天💕︎✿ 慢煮美國牛肉眼扒 ☻ ☻ ☻ ☻ ☻肉質鬆化軟嫩有牛味🤤🤤薯蓉超香超滑🤤🤤︎✿ 慢煮保濕加拿大豬扒配野菌温泉蛋汁 ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ 豬扒更要大讚!加拿大保濕豬用了特別的方法飼養,肉特別鎖水,慢煮則令它呈現美美的粉紅色和超爽口😋😋
慢煮美國牛肉眼扒
︎✿ 慢煮美國牛肉眼扒 ☻ ☻ ☻ ☻ ☻
肉質鬆化軟嫩有牛味🤤🤤薯蓉超香超滑🤤🤤
慢煮保濕豬扒配野菌安全感汁
慢煮美國牛肉眼扒
慢煮保濕豬扒配野菌安全感汁
2021-01-24 380 浏览
入長洲搵黃店食😋💛呢間人氣小店入面座位不多所以平時都要排隊今日好好彩 我哋一去到就可以入座叫左想試好耐既黑松露炒蛋配心機薯餅賣相好靚 炒蛋份量好多 成個配搭好好👍🏻另外叫左真卡邦尼意粉🍝意粉味道完全同出面不一樣食得出係落左好多蛋 最後仲叫左炸蛋係肉包糖心蛋整體不錯👍🏻
入長洲搵黃店食😋💛
呢間人氣小店入面座位不多