2010-08-05 35 浏览
今日同幾個FD去左呢間野度食韓燒(因為見佢都幾平)4個人限食2粒中,一個人$58 加一先講食物: 飲品得3款簡 豆漿太甜食物都唔係好多款簡,而且打邊爐既食物滾極都唔熟 而且打邊爐+韓燒既爐極細,令到韓燒既野食好易跌左落去打邊爐既位個度.韓燒既核突汁又會流左落邊爐度 搞到生同熟mix埋一齊:-S牛肉算是最好味既一樣韓燒食物..至於熟食,白菜仔同kimchi同魚蛋都媽媽地 炸薯條又乾又冇味!!超難食!!甜品方面,我只係食左一個chocolate mosse,味道好似泥膠咁我最後食到好飽冇食到waffles,但係我朋友就話waffles好好味.但總括黎講都唔好味!!staff 方面: d staff 又冇其他食評講得咁差 但係staff 幫我地邊爐加水既時間粒聲都唔出直接倒d水埋黎如果我地縮唔切手真係會俾佢碌親環境方面: 環境都還ok 坐位都幾乾淨all in all, 呢間野既野食真係唔得..我寧願俾多少少錢出去d好好食既韓燒度食食完呢間野覺得好晒錢啊!
今日同幾個FD去左呢間野度食韓燒(因為見佢都幾平)
4個人限食2粒中,一個人$58 加一

先講食物: 飲品得3款簡 豆漿太甜

食物都唔係好多款簡,而且打邊爐既食物滾極都唔熟
韓燒既核突汁又會流左落邊爐度 搞到生同熟mix埋一齊:-S
牛肉算是最好味既一樣韓燒食物..
至於熟食,白菜仔同kimchi同魚蛋都媽媽地
炸薯條又乾又冇味!!超難食!!

但總括黎講都唔好味!!

staff 方面: d staff 又冇其他食評講得咁差
如果我地縮唔切手真係會俾佢碌親

環境方面: 環境都還ok 坐位都幾乾淨

食完呢間野覺得好晒錢啊!
2010-08-04
  • 牛肉
2010-07-14 40 浏览
E間野比我再去都唔會去啦,態度好差,上次明明我表妹未過高,佢就話過高,跟住個爐無啦啦熄左,我叫佢埋黎點返,佢個樣超唔願意,跟住佢唔知點解佢幫我關左,跟住就話我依家好唔得閒呀,轉頭先啦!(態度好差),跟住佢掛住係度傾計,我喝佢佢先埋黎幫我整返。個爐細到鬼咁,燒到D野食成日跌落個火鍋度。D野食好求其,又出得慢,我對E間既印象唔太好!
2010-07-12
2010-06-10 46 浏览
放工後,想不到有甚麼好食,差不多9:00的時間,就去了這裡食韓燒了,因為有特價嘛一上到去,已經見到有人等緊位了,不過我們都等了一陣,都不算耐~入到去就即刻去拿了幾樣食物:人參雞湯: 雖然加了味精,但都幾好味,我還食了幾條人參呢!!三文魚壽司: 真係麻麻地,感覺唔係好新鮮......泡菜+白菜仔: 泡菜好辣,不過好正!!!我會夾多幾條!!蒜蓉白菜仔都不錯,我推介泡菜!!雞腎+雞翼+牛肉+魷魚鬚: 這幾樣食物都係我最鍾意食,我覺得牛肉真係幾正!!!雞翼反而無乜味道,魷魚鬚都不錯,不過可能太大條,所以燒完後都好韌.....甜品: 意大利芝士餅,焦糖布甸,芒果布甸都好正,食過咁多間韓燒之中,最好味的甜品都係這間了~唯一一樣不好,就是服務態度!!差不多到11:00時,周圍都關了一些燈,還關上了電視!!

入到去就即刻去拿了幾樣食物:

三文魚壽司: 真係麻麻地,感覺唔係好新鮮......

人參雞湯
  • 泡菜
  • 牛肉
  • 雞腎
2010-05-25 9 浏览
(1)我地噚晚1930時去到食野,間野燈光暗好似無錢交電費咁,我坐果邊對面果行居然無客就唔開燈(真係環保)咁暗點知食物熟咪呀(2)燒野食個鈇面使唔使咁細呀重有一路燒所有野就流落個所謂火鍋度(呢個設計無得頂邊個諗出黎)燒左2次開始(痴)底,(3)三文魚刺身....除左我上去果一刻望過一眼之後就無出現過(使唔使咁呀)(4)其他野燒烤野食味道唔得唔多新鮮如果以埋單每人$110倒,我o係果座大廈食pizza或者壽司一定好過佢
(1)

燒左2次開始(痴)底,
(4)其他野燒烤野食味道唔得
唔多新鮮
2010-05-24
2010-04-01 35 浏览
因只兩個人關係, 所以任食時間只有一個半小時, 來到又不想麻煩再找別的, 所以都照入座. 星期六的晚上, 環顧四周都以年青人居多, 一坐下伙計即放湯開爐, 速度之快正合心意熟食選擇也不少, 韓式前菜, 魚蛋豬紅, 豬腳薑等也有供應, 但一看以炸雞中翼最受歡迎, 雞翼炸得色澤金黃, 但可是好看不好吃, 咬開裡面竟無味,忘記罷燒烤類都是牛肉, 雞翼等大路食物, 見鄰檯魚柳吃完又吃, 在後段就又照跟可也, 魚柳醃得入味, 燒出來肉質也嫩滑, 全場最有水準算是這個, 而羊肉蘇味重得過份, 一向愛羊的我也叫怕怕.而火鍋那面可以不理, 因由開始到結尾都未曾滖起過, 魚蛋餃子等都只是浸熟除了任食外任飲的也有, 但還是鍾情$10罐的啤酒, 另支裝汽水也只賣$10/三支, 叫了但原來是一次過來到兼已開蓋, 在這除了要和時間鬥快吃外, 也要和放暖的汽水鬥快的飲

火鍋煲極都唔滾
無味, 但眼見受歡迎的雞翼
全場最有水準的魚柳
蘇味到怪的羊肉
$10罐啤酒
2010-03-02 9 浏览
第一次食,食物款式都算多。如果以燒既方面黎講。但對於打邊爐既款式黎講,唔夠。泡菜ok好食, 不過偏甜。甜品多款但唔好味,d味好假。軟雪糕味道更是古怪。飲品得3款,汽水都要另外加錢,唔抵。最後食物唔係太新鮮, 但醃得都ok.平民化黎講都算ok. 不過得2粒鐘係唔夠燒囉我覺得。同埋呢食完我肚痾,唔知係唔係我燒得d野唔夠熟﹖
第一次食,食物款式都算多。如果以燒既方面黎講。
但對於打邊爐既款式黎講,唔夠。

平民化黎講都算ok. 不過得2粒鐘係唔夠燒囉我覺得。

同埋呢食完我肚痾,唔知係唔係我燒得d野唔夠熟﹖
2010-01-05 19 浏览
一家幾口和婆婆公公,到觀塘「景福宮」韓燒一番。如果不追求正宗的韓燒,這裡是不錯的,起碼自助。有日、韓、中式,甜品、飲品任取。當然,喜歡吃三文魚的人,可以別抱這個大期望。因為每次只有好少… 每人收 $108,時限兩小時如果是大胃王的話,這個價錢絕對是值的。

一家幾口和婆婆公公,到觀塘「景福宮」韓燒一番。

如果不追求正宗的韓燒,這裡是不錯的,起碼自助。
有日、韓、中式,甜品、飲品任取。

每人收 $108,時限兩小時
如果是大胃王的話,這個價錢絕對是值的。

2009-12-30 17 浏览
聖誕節放假去官塘景褔宮食韓國燒烤加火鍋自助餐,餐廳環境普通地方不算大,燈光比較暗。食物方面分火鍋料和燒烤料重有熟食同甜品、飲品。熟食物有:炸薯條、魚蛋、豬腳薑、中湯、糖水、什錦壽司、多款朝式冷盤小食。燒烤料有:雞肉、牛肉、豬扒、雞翼、腸仔、秋刀魚、尤魚﹒﹒﹒﹒﹒火鍋料有:冬菇、豬紅、生根、肥牛、豆腐卜、多款麵食﹒﹒﹒﹒﹒﹒食物味道:豬腳薑夠味、雞肉幾滑、其他都係好普通無特別。服務方面:侍應服務態度就麻麻黑口黑面,見到我用手機影相就話“喱度唔比影相駕!” 我袋返部手機落袋去野食,佢重係度眼望望。但係我睇來睇去都無告示牌話唔比影相!總括來說:其實我經常都來光顧,食物、價錢方面都可以,但係侍應服務態度就要改善, 唔知係唔係因為佢隔離果間,漢和韓國燒烤執笠,無競爭有關? 評分方面:本來今次想比個OK佢,但係侍應態度咁差要比個喊樣佢,希望下次有改善啦!
聖誕節放假去官塘景褔宮食韓國燒烤加火鍋自助餐
餐廳環境普通地方不算大,燈光比較暗。
食物方面分火鍋料和燒烤料重有熟食同甜品、飲品。
食物味道:豬腳薑夠味
、雞肉幾滑
、其他都係好普通無特別。

唔知係唔係因為佢隔離果間,漢和韓國燒烤執笠,無競爭有關?
豬腳薑夠味
熟食
燒烤料
火鍋料
2009-12-26
豬腳薑夠味
2009-12-13 15 浏览
21號係我媽媽生日,我地就呢日去食buffet。入到去,唔知點解覺得好唔舒服,見到d食物都唔知食乜好,好似樣樣都唔岩食,我只係選左d菜呀﹑菇類呀﹑豆腐呀咁,咁我拎去枱果到啦,見到又唔係好滿意,我覺得好唔衛生,上面煎果d肉汁就滑落去d湯底果度「加料」,連果d豉油呀﹑咩汁都趺哂落去,叫人點食!!!仲要食完成大陣臭味﹑燒烤味。另外,雖然waitress都有不時加湯低俾我地,但我都係好唔滿意,因為d湯係熱,跟住又變凍,又加熱,然後又加熱,一生人一次好啦!
21號係我媽媽生日,
我地就呢日去食buffet。

入到去,
唔知點解覺得好唔舒服,
見到d食物都唔知食乜好,
好似樣樣都唔岩食,
我只係選左d菜呀﹑菇類呀﹑豆腐呀咁,
咁我拎去枱果到啦,
見到又唔係好滿意,
我覺得好唔衛生,
上面煎果d肉汁就滑落去d湯底果度「加料」,
連果d豉油呀﹑咩汁都趺哂落去,叫人點食!!!

仲要食完成大陣臭味﹑燒烤味。
另外,雖然waitress都有不時加湯低俾我地,
但我都係好唔滿意,
因為d湯係熱,跟住又變凍,又加熱,然後又加熱,
一生人一次好啦!
2009-11-29
2009-11-15 34 浏览
今日天氣好凍, 所以我地去食韓國燒烤, 開頭唸住去旺角定觀塘好, 最後都係去左觀塘.午餐成人 $58 +1 = $64景福宮個韓燒, 可以用黎打 B 爐, 無另收火鍋錢, 真係唔錯, 仲有佢有d 水氣, 無咁熱氣.我都係好似平時咁, 一開始攞一大碟牛肉先啦 ..D 牛肉都 OK .... 叫做新鮮, 仲好多肉汁.不過今日去有d 不幸, 因為有旅行團去, 原來收佢地 $38一位架 jar .. 所以佢地會少左野食, 變左佢地未走之前我地都係少野食既 ..因為我地都好早去 11:30 就到, 食到咁上下都包, 所以收爐. .收完爐先後悔, 團餐d 人走晒後, woo .. 真係超多野食 .. 肥牛, 蘿蔔, 芋絲 多春魚, 秋刀魚 仲有三文魚 .. ... 好多好多.. 但收左爐 .. 真係如果下次去, 真係唔洗咁早, 大約 12:30 - 1:00 先去都未遲.收左爐, 咁就食甜品啦 , 估唔到今日食韓國燒烤變左食 甜品 . ... 出壽司 woo , 不過係得個賣相得, 食落麻麻地啦, 真係韓國式既壽司 .. 仲有三文魚 同 鰻魚壽司 ... 都開始飽架啦.. 不過無理由唔試下架
午餐成人 $58 +1 = $64

壽司 woo , 不過係得個賣相得, 食落麻麻地啦, 真係韓國式既壽司 .. 仲有三文魚 同 鰻魚壽司 ... 都開始飽架啦.. 不過無理由唔試下架 ...

努力食甜品 Moss 啦 ...

要找數先 .. $128 2位 ... 真係算抵食, 如果你好似我咁大食既會仲抵 ..

出面仲有得整夾餅, 不過都飽無食啦 ..

不過整左個 麥芽糖夾餅 ..

見到人整雪糕食啦... 有架咁得意既雪糕機 ... 都幾好味呀Total 食左 3 杯啦...
2009-11-15
  • 雪糕
2009-11-12 11 浏览
一大班人去慶祝生日火煱+韓燒+熟食buffet睇落去好似好抵,實質冇一樣野係食得落口火煱篇:×××××d配料冇樣野係新鮮,好啦唔緊要,問題係個湯底,竟然...係清水...打邊爐個煲上面係韓燒,所有生油滾油熟酒全部流晒去個火煱湯底到(清水湯底)咁搞法真係多謝晒,見到d油都唔開胃,白勺魚旦你食埋我果份喇韓燒篇:××××純粹過癮,冇特別,十幾種食物加埋得幾種味,唔係黑椒就係香蒜...食落口,嘩...同百佳買返屋企煎果d一樣味熟食buffet:×××××最過份都係呢part,冇一樣野係比人食,d菜好似平時十蚊排骨飯果d配菜咁糖水加左幾斤糖,得個甜未,食一啖糖水飯一啖水你試過未?魚生...叫到d野食咁,已經唔敢食,只係見到d人係咁搶搶幾分鐘就冇晒...唯一值得讚既係格仔餅機,自己落科一手一腳整幾得意,自己調味 ㊣㊣㊣最後...一句講晒以後冇可能再去呢間野
一大班人去慶祝生日
火煱+韓燒+熟食buffet

睇落去好似好抵,實質冇一樣野係食得落口

火煱篇:×××××
咁搞法真係多謝晒,見到d油都唔開胃,白勺魚旦你食埋我果份喇

韓燒篇:××××
食落口,嘩...同百佳買返屋企煎果d一樣味

熟食buffet:×××××
糖水加左幾斤糖,得個甜未,食一啖糖水飯一啖水你試過未?
魚生...叫到d野食咁,已經唔敢食,只係見到d人係咁搶
搶幾分鐘就冇晒...

最後...一句講晒
以後冇可能再去呢間野
生日
尋晚同一班朋友與祝生日,因為主角話想食韓國燒烤同埋想喺觀塘區,於是就去咗觀塘哩間景福宮食。我從來都未試過喺openrice留過言,但因為觀塘景福宮哩間野實在太過份喇,所以今日一定要登記做會員入嚟同大家分享番,希望大家可以知道吓,能夠再作選擇。事件(一)當時我喺出面畢野食啦,首先畢咗一碟炒菜,然後諗住畢啲生ge野食燒啦,但係要攞第個碟嘛,跟住就將畢好咗嗰碟菜擺咗係張生食物枱側邊啦,突然有個待應生好惡咁鬧我:“喂,熟食野唔好攞喺生食枱度呀!”事件(二)我地有帶埋小朋友一齊去,咁待應生話小朋友要出去門口度高,咁我地咪一齊出咗去,當時啱啱小朋友ge高度貼住交界位,係未過佢地所指定個位ge,點知個待應隨即攞張落單紙用45度角向上咁斜放喺個牆嗰度,話:“嗱,過咗喇”,嘩,簡直當我地盲架,痴線架!態度又甚差,我地叫佢叫經理出嚟,佢又當聽唔到,繼續態度甚差地、不停係度堅持話係過左指定高度,我地同佢理論左一段時間,突然醒起小朋友對鞋仔個踭係好厚身架,於是當時即刻除咗佢地鞋仔再度過,好明顯係未過指定高度,距離指定高度有成“半吋”,當時佢地另一位待應出咗嚟度,一睇就熊度冷漠地話:“無問題吖,唔過”事件(三)

事件(一)

事件(二)

事件(三)
尋晚我地7點半入去,一到九點半準時,待應走埋嚟話要埋咗張單先,咁我地簽咭啦,太概一至二分鐘度,突然一位待應走埋嚟講:“夠鐘喇”即時就熄咗我地個爐。嘩,我地個盤仲有啲野食都未熟,佢就咁熄咗喎,真係好過份呀,比人坐多5分鐘都得掛。

坦白講佢地ge野食,所有食物都係同一隻味道架,真係一般囉,叫做可以接受,但唔會令你好想再返轉頭食囉,而且佢地服務態度咁差,作出種種趕客ge行為,我同我啲friend真係唔會再幫襯囉,仲會叫啲朋友唔好幫襯,因為食完極唔開心。

我地當時都好急趕呀,因為比人趕,所以錢又未甲,相又未影,唉,真係慘!大家要落到樓圍住先至可以甲番啲錢,oh….

2009-11-07
$118.8 (晚餐)
(非会员)
2009-11-01 16 浏览
人人都話景福宮抵食,我一d都唔覺我同朋友九點左右去到,諗住食佢個優惠時段,大約十點先有位,去到0既時候都無咩熟食揀,得番d酸菜呢個唔係重點重點係佢個爐實在太難燒喇!個服務員開爐果時無落油,好難燒,d肉黐晒底爐0既面積亦唔夠大,根本唔夠位去放材料,而且個底唔夠平,d腸仔燒燒下好易碌左落去.燒得極之無癮而我亦唔覺得好抵食,味道一般,優惠時段亦唔見得平得去邊唯一我覺得好既,就係呢度0既通風系統比較好唔會一邊食一邊吸入油煙0係果個moment,我真係覺得香港無一間韓燒係好
人人都話景福宮抵食,我一d都唔覺

我同朋友九點左右去到,諗住食佢個優惠時段,大約十點先有位,
去到0既時候都無咩熟食揀,得番d酸菜
呢個唔係重點

重點係佢個爐實在太難燒喇!
服務員開爐果時無落油,好難燒,d肉黐晒底
爐0既面積亦唔夠大,根本唔夠位去放材料,
而且個底唔夠平,d腸仔燒燒下好易碌左落去.
燒得極之無癮

而我亦唔覺得好抵食,味道一般,優惠時段亦唔見得平得去邊
唯一我覺得好既,就係呢度0既通風系統比較好
唔會一邊食一邊吸入油煙

0係果個moment,我真係覺得
香港無一間韓燒係好

2009-10-31
2009-08-30 17 浏览
今天和家人一起來到這裡吃韓燒,六點幾入座時間算早,所以都有大把位,可以全場任飲任食兩個鐘。這裡食物的款式眾多,除了作燒烤的食物和火鍋的食物外,還有熟食、大量甜品、雪條.......而且還可以自製格仔餅、麥芽餅和軟雪糕,飲品還有涼茶和豆漿任飲的。食物整體也算合格,而且勝在種類非常多,未試哂咁多樣野已經食到飽哂啦,我覺得格仔餅機係最特別,兩分鐘就可以親身整,好玩又好味!
今天和家人一起來到這裡吃韓燒,
六點幾入座時間算早,所以都有大把位,
可以全場任飲任食兩個鐘。

這裡食物的款式眾多,
除了作燒烤的食物和火鍋的食物外,
還有熟食、大量甜品、雪條.......

食物整體也算合格,而且勝在種類非常多,
未試哂咁多樣野已經食到飽哂啦,
我覺得格仔餅機係最特別,
兩分鐘就可以親身整,好玩又好味!
2009-08-29
2009-07-26 16 浏览
星期六放假一天,不過就好忙,因為一早已PLAN好同honey食韓燒放肆一下,所以一夠鐘就即起程到觀塘景福宮食韓燒X火鍋任飲任食,每位百鬆D,食個半小時,盛惠$238,都唔係好貴,而且食物都好多選擇,但因為星期六服務就冇咁好,而且人又多,安排我們兩人坐位就比較迫,不過我們都食得好開心,因為已很久沒有大吃一頓,即係食到個肚皮撐住撐住個隻呀!剛到場,爐都未熱,所以出去拿熟食先!有泡菜、大豆芽、酸青瓜什菜、韓式炒粉絲,仲有壽司同三文魚刺身,但味道一般,唔洗有期望!亦有類似泡菜餅的炸物,但食唔出係乜野,只係食到好似粉漿炸囉!講真個爐的設計就認真麻麻,好似貪心得滯,搞到燒又唔夠燒,打邊爐又得好少湯,所以要成日加水,但d又似水多過湯,所以honey用了好多海鮮煲,但最後都唔係好好飲囉!反而D甜品就認真不錯,有一大個甜品櫃,每款細細杯任君選擇,又有得自製麥芽糖餅,有我最愛的豆腐花,亦有軟雪糕、涼粉、雪條等住大家去取,不過要數最好味的就係格仔餅,整個過程都係自己整,所以感覺特別好食,我就加了牛油同沙糖,好正!

任飲任食選擇也算多
韓燒X火鍋
前菜任取
有壽司同三文魚刺身,冇期望!
用來滾湯的青口同三文魚腩
似泡菜餅的炸物,冇乜味,而且都唔知係乜來
整大個甜品櫃任君選擇
全場最正的格仔餅