2016-07-18 1528 浏览
今次又透過團購搵食之旅!食晚上6~8時段.......經睇過之前一D食評得知呢間係社企餐廳,地點吾難搵,穿著黑色制服員工是患弱聽或聾啞人士,服務員帶位快並細心給我們較低空調及寧靜的坐位;餐枱上有指示可以用手語表達意思例如結帳、吾該/謝謝、換餐碟等的手語學習.......食物方面今次係日式、意大利任食團購由沙律、刺身、餐湯、小食、主菜、意粉、飯、甜品都可隨意自己寫下份量,避免浪費食物!嘗試到不同的餐湯用心煮,每款都試暈蘑菇湯最正!;每次上菜不用等太耐,而且足夠熱,其中意粉較入味,則意大利飯就硬味淡,小食就黑松露雞翼刺身︰三文魚較不錯,小型手卷飯較硬~~主菜︰以件數目上,羊扒淋可惜肥肉多,肉眼可選煮熟程度鴨胸味正常甜品共五款,每一口細細件可以多食吾怕肥餐茶可選冷熱,咖啡做得最好,檸檬茶欠缺茶味.......整體二人餐連加一共$4xx,寧靜舒適環境食多款意式菜,亦可支持到社企餐廳,我們感到用心煮食,LIKE~
今次又透過團購搵食之旅
!食晚上6~8時段.......

食物方面今次係日式、意大利任食團購

由沙律、刺身、餐湯、小食、主菜、意粉、飯、甜品

可隨意自己寫下份量,避免浪費食物!

嘗試到不同的餐湯用心煮,每款都試暈

刺身︰三文魚較不錯,小型手卷飯較硬~~

主菜︰以件數目上,羊扒淋可惜肥肉多
,肉眼可選煮熟程度
鴨胸味正常

甜品共五款,每一口細細件可以多食吾怕肥

餐茶可選冷熱,咖啡做得最好,檸檬茶欠缺茶味.......

整體二人餐連加一共$4xx,寧靜舒適環境食多款意式菜
,亦可支持到社企餐廳,我們感到用心煮食,LIKE~
题外话/补充资料: 食物真心煮食,員工立刻跟進漏單!!!!!
2016-07-16
纪念日
團購
  • 黑松露雞翼、蘑菇餐湯
2016-07-03 1095 浏览
今天與朋友團購任食2小時。首先点了魚生。但等了差不多一小時,送来一碟暖的魚生 (情况和迴轉店一樣) 魚生並不新鮮。意粉飯比預期中好。甜品馬馬夫夫。而團購纸上的30种食物中。有5 ,6 种無提供。如各试食。我反而推薦叫晚餐。起碼賣相會好D。但不能否認這裏的環境不錯。幾個朋友短敍一晚的好地󰀃方。

方。
2016-06-30
2016-07-02 5342 浏览
再次光顧這一家在置富都會商場一角的餐廳,餐廳是社企,當中大部份侍應是聾人或弱聽人士(穿黑色制服)。第一次到這家餐廳吃時,已覺得食物水準不錯,後來發覺這是首間聾人意大利餐廳,就更覺難能可貴。是日Set Lunch:由於部份侍應是弱聽人士或聾人,餐廳很貼心地在餐墊上寫了一些點餐常用詞,所以點餐或特殊要求都不會有問題,還有手語小貼士卡教我們主動以手語和侍應交流,很窩心。餐廳亦有健全侍應,不用擔心造成不便。食物水準基本上滿意,只是水準需要穩定一些。希望大家多多光顧這家餐廳,支持在社會上需要我們幫助的一群。
是日Set Lunch:
甘筍南瓜湯
香煎雞扒伴洋蔥汁配薯菜
澳洲西冷配紅酒汁
加勒比海飛魚籽、煙三文魚、特級蟹棒麻醬冷麵
跟餐凍咖啡
2016-07-01
甘筍南瓜湯
香煎雞扒伴洋蔥汁配薯菜
澳洲西冷配紅酒汁
2016-06-14 1553 浏览
一直都好奇怪Friends Italian Restaurant 和 Go Inside有什麼分別, 為什麼OPENRICE會有兩個不同的餐廳, 它們一同SHARE一個廚房的, 雖然不太明白, 不過間中也會支持此店, 全因為它是一間社企. 它主要請聾啞人士作為服務員,所以於點菜時要有較大的耐性,確保大家溝通明白午餐大約由$50 - $130 不等, 選擇有很多, 套餐包括餐湯,主菜和飲品(凍飲唔洗加錢架)今日個餐湯真.難飲.....睇落似磨菇湯,實際係有綠豆,似足中式既綠豆粥,如果加糖會似綠豆沙.....最後連平時唔浪費既我都飲唔到落去...真係太奇怪了呢個雞排拼薯菜SET只係$56, 係火車站拎埋COUPON 仲要-10蚊..有咁多薯菜好底食.雞排好大塊煎到岩岩好,好滑. 特別係薯角,好熱岩岩炸好.雖然呢間只係一間普通西餐廳,但既然係社企,食物又唔難食,當然要再黎啦!!!

奇怪的綠豆湯
最後連平時唔浪費既我都飲唔到落去...真係太奇怪了
雞排拼薯菜
雞排好大塊煎到岩岩好,好滑. 特別係薯角,好熱岩岩炸好.

2016-06-14
雞排拼薯菜
2016-06-12 4334 浏览
因為朋友要到紅磡上堂,上openrice睇左一輪呢度評價貌似唔錯~所以選擇左黎呢度環境唔錯,服務亦幾好,而我都欣賞佢採用弱聽/聾人的不過,食物雖然賣相不錯,但味道/煮法真係需要改善一下社企可以係賣點,但唔可能係主要賣點@@一行4人,叫左四個set dinner蘑菇湯:真心講,佢個蘑菇湯係全餐飯最好食唔會太稀、用料亦很足,每一口都有很多蘑菇胡麻豆腐(?):套餐另+58元我唔知係咪叫呢個名,朋友叫的,我偷了一件來吃豆腐與胡麻醬其實真的很搭,但我覺得豆腐上的芝士搶味了帶子risotto: main course ($138)也是朋友叫的,我又偷了一口來吃有點失望,risotto應是口感creamy但這飯有點生米骨@@ 煙三文魚凱撒沙律:套餐另加$58菜是新鮮,但有點苦,芝士粉也不夠,不過不失吧我自行拿豆腐那碟的胡麻醬繞到沙律上卡邦尼意粉:main course ($98)意粉有點硬 而且醬汁太杰了食到一半已覺得好滯,可以調稀一點的飛魚子三文魚意粉:main course ($138)朋友叫的 他說調味重手了,有點過鹹
因為朋友要到紅磡上堂,上openrice睇左一輪
呢度評價貌似唔錯~所以選擇左黎呢度

環境唔錯,服務亦幾好,而我都欣賞佢採用弱聽/聾人的
不過,食物雖然賣相不錯,但味道/煮法真係需要改善一下
社企可以係賣點,但唔可能係主要賣點@@

一行4人,叫左四個set dinner
蘑菇湯:真心講,佢個蘑菇湯係全餐飯最好食
唔會太稀、用料亦很足,每一口都有很多蘑菇
胡麻豆腐(?):套餐另+58元
我唔知係咪叫呢個名,朋友叫的,我偷了一件來吃
豆腐與胡麻醬其實真的很搭,但我覺得豆腐上的芝士搶味了
帶子risotto: main course ($138)
也是朋友叫的,我又偷了一口來吃
有點失望,risotto應是口感creamy
但這飯有點生米骨@@
煙三文魚凱撒沙律:套餐另加$58
菜是新鮮,但有點苦,芝士粉也不夠,不過不失吧
我自行拿豆腐那碟的胡麻醬繞到沙律上
卡邦尼意粉:main course ($98)
意粉有點硬
而且醬汁太杰了

食到一半已覺得好滯,可以調稀一點的
飛魚子三文魚意粉:main course ($138)
朋友叫的 他說調味重手了,有點過鹹
2016-06-11
2016-05-30 1950 浏览
星期日晚飯,7點幾客人不多,去到可以立即有位。工作人員笑容欠佳,沒有親切感。又好似在游雲中……3個人點了3個set dinner、只嚟2碗餐湯要追加。餐飲點了凍檸茶,但又冇跟糖水,又要追問番。食物方面……不錯的!點了德國豬手,肉眼牛扒, 卡邦尼意粉。3個都滿意(^_-)

2016-05-29
2016-05-29 1396 浏览
因為買左團購優惠,就同男朋友黎呢度試下好開心香港多左好多社企餐廳,好多都服務同食物質素並重。話說我地起初點餐時唔小心整跌左水杯,啲水整濕左地下同我條裙少少,有位帶眼鏡既女服務員見況就幫我地清理,仲好細心咁送上紙巾比我抺乾條裙,全程都面帶笑容。唔淨只佢,其他服務員都好有效率,點餐同上菜都好快好順。好喇,講下食物先。由於我地買既係all-you-can-eat 既優惠,所以食物都係細細碟咁上。特別推介佢地既黑松露蜜糖雞翼,凱薩沙拉同烤鴨胸肉黑松露味香濃,蜜配上香甜蜜糖,無得頂!凱薩沙拉好fresh,食左咁多肉要平衡返烤鴨胸肉好香口,好耐都無食過喇
因為買左團購優惠,就同男朋友黎呢度試下

特別推介佢地既黑松露蜜糖雞翼,凱薩沙拉同烤鴨胸肉
黑松露味香濃,蜜配上香甜蜜糖,無得頂!
凱薩沙拉好fresh,食左咁多肉要平衡返
烤鴨胸肉好香口,好耐都無食過喇
團購
<<燒菠蘿和牛漢堡>>,超愛菠蘿嘅我,見到咁大塊厚切菠蘿極度開心!食落Juicy多汁,表面略為燒過,味道更香!和牛煎至medium well,唔會硬到well done咁款,亦唔會太過生。和牛肉煎得好香,味道唔錯🏻。而對我來說好重要嘅麵包皮都做得好出色,包皮好軟熟,焊至微脆,並塗上牛油,真心好食!呢間意大利餐廳仲有個特點,就係有好多聾健嘅員工,千奇唔好以為會落唔到單點唔到野食。其實佢地嘅服務都好好。最重要係連食物質素都能夠保持,環境都幾靚,完全超乎我嘅想像!
食落Juicy多汁,表面略為燒過,味道更香!
和牛肉煎得好香,味道唔錯🏻。
呢間意大利餐廳仲有個特點,就係有好多聾健嘅員工,
千奇唔好以為會落唔到單點唔到野食。其實佢地嘅服務都好好。

• 燒菠蘿和牛漢堡
2016-04-25 1288 浏览
由於是社企經營, 只有一位較高級經理能如常人應對, 絕大部份待應只能手語溝通. 特別稱讚余先生禮貌極好, 另外一個女待應生笑容滿臉, 十分友善. 大家去支持社企, 食物其實幾好味, 不過我們是團購關係. 上碟賣相欠佳, 但味道不錯. 澳洲STEAK , 羊排有點濃, 不過味道可以. 甜品非常美味. 四人晚餐, 團購加一後HK$812. 可以一試

四人晚餐, 團購加一後HK$812. 可以一試
题外话/补充资料: truffle honey chicken wing, new york cheese cake highly recommended !
2016-04-24
生日
  • truffle honey chicken wing
  • new york cheese cake
雖然早有聽聞社企餐廳的員工多是一些弱勢社群或傷健人士,但可能這類社企餐廳都不是以牟利為主,所以宣傳上都不及一般利字行頭的食店,以至如果不刻意搬尋都不大知道它的存在,也因為沒有牟利這個主因,一直覺得社企餐廳的食物質素都是一般。但最近因緣際會得了數張社企的現金券,可用於指定的社企餐廳或雜貨店,在開飯網見到這社企餐廳評價不錯,就開展了我第一次燒顧社企餐廳的經驗。******************************有情有意位於紅磡火車站對面的置富都會,雖然是在7樓,但其實火車站一出來那一層已尋於7樓,而非G/F,所以其實走進置富都會後,一直往內走便到,非常好找。有情有意是一間聾人意大利餐廳,英文名叫Friends,大抵是希望店內的聾人店員和食客能透過一頓飯成為朋友吧!餐廳門面以白色為主調,門口中間有一白色雕花屏風,從縫隙間見到餐廳內部燈光昏暗,甚有格調,就跟一般西餐廳無異,如果不是預先知道這是社企餐廳,真是打破頭也想不到。 由於是平日12:00,所以餐廳才剛開門不久,一個食客也沒有。店內同樣以白色為主調,天花上掛上復古的水晶吊燈,跟想像中社企餐廳都是不懂包裝,食物和裝潢都是平平的印

由於是平日12:00,所以餐廳才剛開門不久,一個食客也沒有。店內同樣以白色為主調,天花上掛上復古的水晶吊燈,跟想像中社企餐廳都是不懂包裝,食物和裝潢都是平平的印象大相徑庭。
甫坐下,首先吸引視線的是這圖文並茂的墊枱紙,上面畫滿不同的調味料、餐具、飲料和生熟程度。因為據知餐廳有八成的員工都是失聰或弱聽人士(穿黑色製服者),他們都是靠手語和紙筆與食客溝通,對於不諳手語的一般食客,墊枱紙上的圖文在點餐時就能幫上大忙,只要手指指就能輕鬆點餐。
餐枱上除了基本的調味料外,還有兩個牌子,一個寫著「點餐」,一個寫著「結帳」,只要在所需時候高舉適當的牌子,侍應離遠都會見到。
午餐有九款選擇,已包括豬牛雞飯麵沙律,價錢由$56至$138,包餐湯、主菜和餐茶,也可加價要沙律和甜品
餐牌背面也有多種手語教學,一般人當然未必能單靠這些圖示學懂手語,但看看也頗有趣的。
除了咖啡或茶,餐廳還提供多款咖啡、特飲、沙冰、梳打和餐酒,可單點或加錢跟餐加配。
南瓜湯

南瓜湯呈鮮橙黃色,湯頭頗為濃稠,入口有濃濃的南瓜甜味,味道不錯。
南瓜湯
黑松露芝士和牛漢堡($98)

跟漢堡同上的,還有薯角和沙律菜。平常的餐廳單點一個和牛漢堡都要上百元,而現在$98已是套餐價。據聞餐廳員工都是同工同酬,不會因為員工殘疾而扣減工資,所以我有理由相信商場因為租戶為社企餐廳,租金方面有所節扣,所以餐廳的定價才可以比一般餐廳划算。
黑松露芝士和牛漢堡
和牛漢堡的份量絕沒有因為價錢而縮減,中間的漢堡肉目測也有2cm厚。
黑松露芝士和牛漢堡
芝士中間有一埋黑得發亮的黑松露,先把黑松露塗勻整塊芝士,黑松露的香氣已慢慢飄入鼻腔中。
黑松露芝士和牛漢堡
漢堡肉外層呈淺啡色,中間則是嫩紅色,但沒有血水流出。
黑松露芝士和牛漢堡
麵包稍微烘過,包皮微脆而中間軟綿,芝麻也因為烘過而香味更突出。漢堡肉肉質不會過乾,仍保有肉汁,口感軟嫩,加上半融的芝士,確是好吃。
黑松露芝士和牛漢堡
薯角還連著少許薯皮,炸至金黃色,香脆得來,薯味也香濃,調味適中不會過鹹,味道不錯。
黑松露芝士和牛漢堡
黑椒德國豬手($86)

黑椒豬手份量同樣多。
豬手本身是跟薯菜,也可加$5轉配飯或意粉
黑椒德國豬手
除了薯角,豬手下還有茄子、翠肉瓜和紅蘿蔔。
黑椒德國豬手
豬手雖然沒有預先切開,但骨肉也很容易分開。切開豬手,肉質呈粉紅色,口感非常嫩滑,鹹度也適中,喜歡濃味的朋友,更可蘸隨豬手奉上的黑椒汁。豬手皮雖然不是脆口的,但厚厚的豬手皮口感頗煙韌,雖然皮上連著一層薄薄的肥膏,但只要用刀輕輕一切很容易就能把肥膏起出來。
凍檸茶
因為不想補太多錢,所以餐茶只選了不用加錢的凍檸茶。凍檸茶沒有苦澀味,茶味和檸檬味可以接受,格漿是另上,所以甜度也可以自己控制。
凍檸茶
最後用光$200現金券後,只需補$2,純以味道份量裝潢而論,實屬非常划算,再加上社企餐廳的身份,頓覺這餐美味之餘,也更添意義。
點餐時雖然是穿黑色製服的弱聽侍應下單,但在手指指加寫字下(想問豬手是否炸的),溝通方面其實問題不大,而且效率和服務也不比一般西餐廳差,如果到紅館看演唱會的朋友,絕對值得支持一下這社企餐廳。
2016-02-11
2016-02-17 1985 浏览
今晚我們去紅館睇溫拿演唱會前,去咗置富都會嘅「有情有意」食晚飯!他們係一間社企餐廳,店內嘅員工係聽障人士,他們嘅服務態度非常有禮!我們叫咗比目魚伴香草檸檬欖油、加勒比海飛魚籽、煙三文魚、蟹棒麻醬冷麵、新鮮空運美國安格斯肉眼伴紅酒汁同黑松露海鮮意大利飯同跟餐嘅雜菌忌廉湯!比目魚伴香草檸檬欖油嘅肉質非常嫩滑,表面亦煎好金黃香脆!加勒比海飛魚籽、煙三文魚、蟹棒麻醬冷麵嘅賣相好吸引,色彩好鮮艷,冷麵相當爽口彈牙!新鮮空運美國安格斯肉眼伴紅酒汁嘅肉質非常鬆軟,肉味亦好濃郁!黑松露海鮮意大利飯嘅蝦好爽甜彈牙,意大利飯亦好煙煙韌韌!
他們係一間社企餐廳,店內嘅員工係聽障人士,
他們嘅服務態度非常有禮!
比目魚伴香草檸檬欖油嘅肉質非常嫩滑,表面亦煎好金黃香脆!
新鮮空運美國安格斯肉眼伴紅酒汁嘅肉質非常鬆軟,
肉味亦好濃郁!
黑松露海鮮意大利飯嘅蝦好爽甜彈牙,意大利飯亦好煙煙韌韌!
比目魚伴香草檸檬欖油
新鮮空運美國安格斯肉眼伴紅酒汁
黑松露海鮮意大利飯
雜菌忌廉湯
2016-02-13 1707 浏览
Book了8pm, 剛巧第一輪食客完場。位置較鬆動是次點菜:1) 加勒比海飛魚籽,煙三文魚,蟹柳麻醬冷麵set ($92)2) (+52) 麻醬豆腐 配煙三文魚慕絲醬3) 燒鳳梨和牛漢堡 ($108)除了漢堡包,上菜速度算快,(可能因為是叫冷麵)。第一道菜:磨菇湯足料有香濃磨菇味,不是普遍忌廉味過搶的肥膩湯。唯份量少,有不夠喉之感。第二道:麻醬豆腐 配三文魚慕絲有足夠麻醬配豆腐,合晒汁王何車。可惜上面堆Moose味道怪怪的,多了一陣咸魚味,破壞了這道菜。所以感覺這道菜不值這價錢(原價$56)第三道:煙三文魚,蟹柳魚籽冷麵中規中矩,平凡冷麵。等了很久的第四道菜:燒菠蘿牛扒漢堡($108)終於出場。說好了的5成變了全熟,牛扒底部有少許overcook,所以變得很靭。有點失望最後奉上餐茶:熱檸水最後要鼓勵穿黑色制服的傷健員工,
Book了8pm, 剛巧第一輪食客完場。位置較鬆動

是次點菜:
2) (+52) 麻醬豆腐 配煙三文魚慕絲醬
3) 燒鳳梨和牛漢堡 ($108)

除了漢堡包,上菜速度算快,(可能因為是叫冷麵)。
是日餐湯-磨菇忌廉湯
第一道菜:磨菇湯

煙三文魚Moose麻醬豆腐
第二道:麻醬豆腐
配三文魚慕絲

有足夠麻醬配豆腐,合晒汁王何車。
飛魚籽 煙三文魚 蟹柳 麻醬冷麵
第三道:煙三文魚,蟹柳魚籽冷麵
中規中矩,平凡冷麵。
燒鳳梨和牛漢堡
等了很久的第四道菜:燒菠蘿牛扒漢堡($108)終於出場。

最後奉上餐茶:熱檸水

最後要鼓勵穿黑色制服的傷健員工,

2016-02-12
是日餐湯-磨菇忌廉湯
煙三文魚Moose麻醬豆腐
飛魚籽 煙三文魚 蟹柳 麻醬冷麵
2015-11-07 489 浏览
因為社企來試店員都是聾人和健聽, 點餐個陣學習到點同佢地溝通。野食係意大利野, 田園沙津好fresh, 有serve 埋醋同檻欖油wasabi 飯好好味, 夠特別所有野都夠水準點左兩個cake 試, 唔算特別, 但係店員係隻店上面畫花同心心真係好貼心好有心絲值得再去
因為社企來試
店員都是聾人和健聽, 點餐個陣學習到點同佢地溝通。

wasabi 飯好好味, 夠特別
所有野都夠水準

值得再去
栗子蛋糕
2015-11-06
生日
試食活動
  • wasabi 意大利飯
Friends Italian Restaurant係一間傷健共融餐廳 入面大部份員工都係聽障人士 但係服務態度十分好!好欣賞佢地既努力加勒比海飛魚籽海鮮球 $68醬汁用紅蘿蔔打成 加左少少調味同飛魚籽 點埋醬一齊食非常好味配菜有火箭菜 好健康低溫慢煮吞拿魚露荀薑汁忌廉慢煮保持到吞拿魚肉既鮮嫩度 一上碟見到好靚既粉紅色搶眼既仲有特別既醬汁 口感唔會硬同過熟到我既favourite 黑松露蜜糖燒珍寶雞翼 $68/4真係冇得輸!所有食材都係好夾黑松露更加係成碟野既精萃雖然我expect jumbo係再大隻d但其實對我黎講呢個size都已經好夠講講下都好想再食多次日本活性水飼豬鞍架 $168無懈可擊既一碟美食同以前食過既豬完全唔同!真係超有肉味 肉質勁鮮嫩一咬落去好多肉汁好食到停唔到嗚呀~~ 和牛青芥辣意大利飯 $138Risotto多數唔係茄汁海鮮 就係黑松露露荀 呢次好特別 係用左青芥辣一食落去好有mustard味 有少少辣 飯仲要係意大利米 唔係一般珍珠米 而且煮到al dente半熟口感 有咬口和牛粒方面 見到煮得剛剛好 七成熟左右咬落十分腍 肉汁飛岀黎 而且好有牛味好食到停唔到 ~

入面大部份員工都係聽障人士

呢個size都已經好夠
講講下都好想再食多次

日本活性水飼豬鞍架 $168
無懈可擊既一碟美食
同以前食過既豬完全唔同!
真係超有肉味 肉質勁鮮嫩
一咬落去好多肉汁
好食到停唔到嗚呀~~

和牛青芥辣意大利飯 $138
Risotto多數唔係茄汁海鮮 就係黑松露露荀

呢次好特別 係用左青芥辣

一食落去好有mustard味 有少少辣

飯仲要係意大利米 唔係一般珍珠米

而且煮到al dente半熟口感 有咬口
和牛粒方面 見到煮得剛剛好 七成熟左右

咬落十分腍 肉汁飛岀黎 而且好有牛味
好食到停唔到 ~~

能夠做到傷健共融
又不失服務同食物質素 抵讚!

地址:紅磡都會道6-10 號置富都會7樓742號舖
2015-10-13
2015-09-26 2004 浏览
成日都經過好多次,但每次都無入。今日響電梯度拎咗張減10蚊coupon,一於試下先。因為呢間係社企餐廳,入面大部分黑衣嘅侍應都係聽障人士。但其實同一般餐廳一樣,之不過落單時要手指指。落單後,等咗一陣就嚟個餐湯:南瓜湯個湯好熱,公主我最愛熱湯,very nice~南瓜味剛好夠又不過多,仲飲到有淡淡嘅合桃味非常香公主食嘅主菜係澳洲西冷非常好食,廚師功力一流,公主要求5成熟,師傅真係做得到,切開中間仲係鮮嫩嘅深粉紅色。試問有幾多間做到?肉眼非常新鮮,而且肉味香濃但肉質依然林滑,唔過肥但有膏有筋。正!配菜嘅薯角炸得香口不油膩。價錢唔貴($72)但質素比得上好多貴價餐廳!爸爸食嘅係蕃茄蝦意大利飯勁香蕃茄味,不過酸咗少少,但幾開胃!媽媽食嘅係煎雞扒雞扒肉質鮮嫩,但如果塊皮煎得脆啲就可以當薯片食!價錢相宜,質素超班,絕對值得支持嘅一間社企餐廳。p.s. 其實全間餐廳都好安靜,環境靜局。但當一班吵鬧嘅阿嬋入咗嚟就破壞晒成個氣氛😔
成日都經過好多次,但每次都無入。
今日響電梯度拎咗張減10蚊coupon,一於試下先。

手指指專用枱墊

落單後,等咗一陣就嚟個餐湯:南瓜湯
個湯好熱,公主我最愛熱湯,very nice~
南瓜味剛好夠又不過多,仲飲到有淡淡嘅合桃味
非常香

公主食嘅主菜係澳洲西冷
配菜嘅薯角炸得香口不油膩。
價錢唔貴($72)但質素比得上好多貴價餐廳!

爸爸食嘅係蕃茄蝦意大利飯
勁香蕃茄味,不過酸咗少少,但幾開胃!

媽媽食嘅係煎雞扒
雞扒肉質鮮嫩,但如果塊皮煎得脆啲就可以當薯片食!

價錢相宜,質素超班,絕對值得支持嘅一間社企餐廳。

2015-09-26
  • 澳洲西冷