2019-08-25
望月月餅🥮包裝尼講都幾靚❤️系客人送比我,感覺系窩心不過味道對我而言,真系一般✊🏻😅客人話要先預熱焗爐再放月餅入去數分鐘,由於匆忙過頭,最後只系用微波爐叮一叮👉🏻流心抹茶月餅唔知系米叮嘅關係冇左流心效果,同抹茶入口後帶少許苦澀唔太啱口味👉🏻酥皮奶黃月餅其實外皮都算唔錯,都烤到顏色好均勻,只系內餡太乾身,蛋黃餡都變粉粉地狀唔清楚系米叮影響口味,但據以往經驗流心月餅叮後都不至於太失去流心效果,月餅已處室溫狀態及叮30秒處理如果大家想試又冇焗爐,加幾滴水系碗一同放入微波爐可以較好,或者用番焗爐試下🙋🏻♀️俾多啲機會唔同食店,只要樂意比機會,通常進步空間可以好大,時日有加會愈做愈好,香港人太健忘急速,對一般評價或要等既食店都唔會返轉頭,相信大家可抱着支持本地食店想法,成長對每間餐廳都十分重要,請一齊多一分抱容之心❤️。👍🏻
望月月餅🥮包裝尼講都幾靚❤️
系客人送比我,感覺系窩心
不過味道對我而言,真系一般✊🏻😅
👉🏻流心抹茶月餅
👉🏻酥皮奶黃月餅