2022-09-12
屯門紅橋出名多好野食 係小角格位置有一間頗出名既台灣餐廳 今次晏晝嚟到 一於試吓佢個午市套餐 價錢都算合理 就二話不說入咗去啦~舖頭不大 木系設計 係文青既感覺 連餐具都係木系🪵 座位寬闊 坐得好舒服 🫶🏻黯然銷魂安格斯滷肉飯 用安格斯牛肉整既肉碎特別香又唔油膩🤤 牛肉碎份量都唔少 夠哂撈成碗飯 牛肉味濃好入味 因為用珍珠米 食落更加有口感 另外跟左牛筋 但就偏韌 少啲牙力都唔得呀~招牌菜紅燒牛肉麵湯底牛味香 飲落清甜 麵條偏幼身有質感 煙韌得嚟又有咬口 牛腩份量多 切得厚身 好冧又唔痴牙 另外仲跟左酸菜 炸乾蔥配麵食🍜滷雞翼便當 雞翼入味 但成個便當冇驚喜既感覺 不過不失 推薦試其他特別菜式🫡以呢個價錢嚟講 算係大份夾抵食 食物用心製作 配餐飲都係+$6 唯一美中不足係 我慣咗食台灣嘢配杯珍珠奶茶 而如果飲珍珠奶茶要+$28🙌🏻 但整體而言都值得encore🙌🏻午市套餐木玥滷雞翼便當 $62紅燒牛肉麵 $65黯然銷魂安格斯滷肉飯 $65木玥巷📍屯門井財街7號力生大廈地下4-5號舖
午市套餐
木玥滷雞翼便當 $62