2018-07-23 184 浏览
今次係我食板長最失望的一次今日假日等位耐我都覺得好合理等半個鐘等都覺得可以接受的...🧐終入到去用電子餐牌落單...我叫個9件壽司🍣set同埋八件散叫壽司過左20分鐘左右先黎9件壽司拼盤我覺得質素唔錯的!之後再等多二十分鐘左右都仲未黎果八件散叫壽司...忍唔住同職員講,請佢幫忙查單...過左幾分鐘先黎兩件鵝肝壽司再等多十五分鐘左右...我見唔對路...就黎關門...師傳都開始洗緊野....但都仲未有野食黎...我決定再同職員講佢印張單出黎同我再確認...拎去bar枱比師傅睇...師傅勁無奈既樣(我覺得係佢既職員上錯隔離枱...因為我見旁邊果個餘下幾件壽司叫賣單... 仲要無叫打包但當職員問佢地洗唔洗打包...果對情侶懷疑左五六秒先話好)
今次係我食板長最失望的一次

今日假日等位耐我都覺得好合理
等半個鐘等都覺得可以接受的...🧐
終入到去用電子餐牌落單...
我叫個9件壽司🍣set同埋八件散叫壽司

過左20分鐘左右先黎9件壽司拼盤
我覺得質素唔錯的!

之後再等多二十分鐘左右都仲未黎果八件散叫壽司...
忍唔住同職員講,請佢幫忙查單...
過左幾分鐘先黎兩件鵝肝壽司

再等多十五分鐘左右...

我決定再同職員講
佢印張單出黎同我再確認...
拎去bar枱比師傅睇...師傅勁無奈既樣

但當職員問佢地洗唔洗打包...果對情侶懷疑左五六秒先話好)

2018-07-13 131 浏览
赤貝壽司($15)北奇貝壽司($10)只係好一般,無乜特別。赤貝比較薄,$15不算抵食。生北奇貝壽司($15)呢個係全晚最欣賞既壽司因為生北奇貝唔係好多地方有得食,多數係壽司鋪食既北奇貝都係熟既,即係紅色個啲,即使有生既都比較貴。但板長只係賣$15所以覺得好抵!雖然佢將件北奇貝一開二,但呢個價錢都算係甘而且件北奇貝好新鮮,連爸爸都讚。燒三文魚頭鮫自從話三文魚有蟲之後,已經好少食三文魚刺身,改行食熟既三文魚。其實熟既都好好食。個魚頭燒得算幾香口,而且好鍾意食個種魚油既香味。雜錦天婦羅有蝦冬茹蟹柳蕃薯都算多款式不過粉漿略嫌厚左少少,如果薄返啲口感更佳,但整體還是可以接受。油甘魚壽司都好岀色見到件魚肉超厚切,望落閃令令好新鮮雖然我唔係幾好生魚刺身,但見到爸爸媽媽不停encore唔同口味既油甘魚壽司都知正啦。

赤貝壽司($15)
北奇貝壽司($10)
只係好一般,無乜特別。赤貝比較薄,$15不算抵食。

生北奇貝壽司($15)
呢個係全晚最欣賞既壽司
而且件北奇貝好新鮮,連爸爸都讚。

燒三文魚頭鮫

雜錦天婦羅
有蝦冬茹蟹柳蕃薯
都算多款式

油甘魚壽司都好岀色
見到件魚肉超厚切,望落閃令令好新鮮
2018-07-12
2018-05-23 161 浏览
三文魚親子丼 $68午餐定食總係特別抵配麵豉湯和前菜沙律🥗三文魚🍣厚切鮮甜😋 份量亦多😍與三文魚子共同享用 一咬下去魚油四濺 口感極豐富💓 沙律亦配有芝麻醬 清新自然
三文魚親子丼 $68
沙律亦配有芝麻醬 清新自然
三文魚親子丼
三文魚親子丼
2018-05-18 128 浏览
我鐘意即叫即做既壽司 (所以某d壽司鋪我就唔太prefer),而我又唔太追求高質素,所以性價比係最重要。食過爭鮮,元氣,一壽司,峰壽司,千兩,monster sushi等等壽司鋪,我覺得食物質素都係差不多(當然價錢平d既,質素都會成正比),都係覺得板長既性價比最高,所以每次想食壽司都會去板長每次叫親都係個幾款壽司。最鐘意食芥辣墨魚軍艦,夠刺激,不過唔係間間壽司鋪都有,以前仲有芥辣鮑魚軍艦架,但今年開始又無得食。不過就多左蟹膏蟹肉軍艦(尼款都唔係間間壽司鋪都有架),成啖蟹膏放入口真係好爽唯一唔穩定既就係軍艦既紫菜。叫得軍艦,當然就期待”脆啵啵”既紫菜。但就好似今次咁,一上碟就見到”諗”哂唔脆既紫菜,失望不過第二轉叫既軍艦,就係好脆既紫菜,相信係第一轉整好左好耐但無侍應拎出來之前只要係60日內食滿$300可以做會員,會員每次埋單都可享九折優惠。而家會員制度改變左,好似可以免費登記做會員。成為會員後,每消費$10就可以換1分,而每1分就等於$1,每次埋單時就可以選擇用幾多分,感覺同之前9折優惠差唔多,不過而家就可以累積分數(仲好似可以即時消費即時扣分)。唯一缺點係,會員要透過自己手機登入板長

之前只要係60日內食滿$300可以做會員,會員每次埋單都可享九折優惠。而家會員制度改變左,好似可以免費登記做會員。成為會員後,每消費$10就可以換1分,而每1分就等於$1,每次埋單時就可以選擇用幾多分,感覺同之前9折優惠差唔多,不過而家就可以累積分數(仲好似可以即時消費即時扣分)。唯一缺點係,會員要透過自己手機登入板長app落單,非會員就可以利用店鋪提供既平板落單。
(以前會員同非會員都可以用店鋪既平板落單架。手機mon無平板咁大,當然睇得無咁舒服,不過為左儲分,無辦法啦)
2018-05-15
  • 芥辣墨魚軍艦
  • 蟹膏蟹肉軍艦
2018-03-01 218 浏览
本身諗住買外賣壽司就算,但經過板長,見到唔算多人,而其實我又有d時間🤣🤣,所以就入去食個lunch set. 🍱飲住杯熱茶🍵,慢慢睇下menu, 我都係決定要個雜錦壽司定食。上菜唔算好快,我都飲左好幾杯茶,個壽司先到。依個set係絕對同相片相符的!🍣🍣👍🏻👍🏻沙律好大碟,我食到一半就開始試個蒸蛋,店員俾左隻小匙羹我,食落方便好多。🥄熱辣辣,而且蛋好滑!🥚我好快手食哂了!壽司好好多款式,我覺得整體新鮮,每件既size岩岩好,d飯又唔會散開!板長作為連鎖店,食物可能冇咩新意/驚喜,價錢又唔會特別平,但其實質素都有d保證,得閒黎食下都唔錯。🤓

2018-01-22 197 浏览
Get to know me better through my insta @luna_vonaItacho Sushi is a very well-known sushi chain restaurant with various locations throughout Hong Kong.It’s one of my personal favourites for quick, good Japanese food at reasonable prices! Oftentimes, there are crowds of people lining up outside for a table, which is usually a good sign.I particularly like this restaurant for their soy sauce! It is slightly sweeter than your traditional sushi soy sauce and just brings out more flavour and freshness

I particularly like this restaurant for their soy sauce! It is slightly sweeter than your traditional sushi soy sauce and just brings out more flavour and freshness in the dishes. In fact, the soy sauce is so popular that it’s sold at their restaurants as well as major supermarket chains.

The service was fast and efficient. Customers order through a tablet electronically and the food is served within minutes.

I highly recommend this restaurant as the quality and service is consistent, while offering an attractive price tag.

Take a look at some of the dishes we’ve ordered:

Scallop  nigiri

Variations  of  salmon  nigiri

Seared  wagyu  beef  nigiri

Prawns  sashimi

Seasonal  crab  dish

Fried  oysters

Beef  and  vegetable  hot  pot

Tofu  udon

Seasonal  crab  dish
Fried  oysters
Itacho  soy sauce
2017-12-23 185 浏览
都有一段時間冇黎呢間食,今日早出門就食左先6點到都要等4張枱,真係套多內地遊客,枱枱都講普通話、啲喼放到冇位行店員表示轉左app,想點餐就要dl過先用得,店內wifi又不停斷線,搞左一大輪,因為要用電話登入落單先儲到分,即係一定要搞啦,暈餐牌冇咩轉變,價錢就貴左兩至三成,但質素同服務未見好轉,漏單錯單我今日都試齊,店員可能都太忙太攰,冇咩表情,算啦,大時大節有得食我都唔好要求咁多喇其實所有野都一般,但特別要講嘅係天婦羅,賣相極差之餘,炸到乾晒,好似營養不良咁,仲要係凍嘅,真係唔知點樣做到另外三文魚腩刺身(5件)竟然要$90,我地叫返普通三文魚刺身,價錢冇變都係$50,但明顯細件同薄過之前好多鵝肝同劍魚腩仍然係我最愛
都有一段時間冇黎呢間食,今日早出門就食左先

鵝肝同劍魚腩仍然係我最愛
天婦羅稻庭烏冬
鵝肝壽司
赤酢壽司盛
2017-12-23
鵝肝壽司
赤酢壽司盛
2017-11-25 113 浏览
good environment. good food. easy to order via their iPad/tablets. the only downside is now removing a lot of basic things e.g. tissue toothpick ginger. good thing is you can still ask and they will give it to you. also the service is quick. especially with manager.
2017-10-06 207 浏览
我好小會比間餐廳甘低分,因為唔好食既我通常就唔理佢就算.亦都唔想麻煩再比評論佢...但今次我真係忍唔著...我知道今日中秋節.到到都難搵位..見到"板長壽司"唔係好多人.當然馬上去囉飛啦.甘都等左3張台到,20分鐘.我都覺得好好啦..最接受唔到既係佢既野食...D壽司,,,干到啊.見到都唔想食..真係差個超級市場個D啊...最最最令我接受唔到既係佢既讚岐烏冬..我唔可以話你呃人,唔可以話你錯.但我真係估唔到你會用ED干烏冬麵LO.雖然唔算好貴,好似係78碗麵.但都唔算平啊... 我覺得應該要比D有質素既野人地食啊,,不停只係cut food cost 係唔得架。。。 我真係估唔到板長會攪到甘。。。 或者話我好耐冇去。唔知佢d野食係咁啦。。。d碗筷又好似唔多清潔既感覺。。。唯一一個優點就係中秋節都比用citibank 88折lo。。。算係平返幾十蚊。。。。不過。。真係冇下次。。。下次都係去元氣等下位好過。。。。
d碗筷又好似唔多清潔既感覺。。。

不過。。真係冇下次。。。下次都係去元氣等下位好過。。。。
2017-10-04
用餐优惠
信用卡優惠
  • NO
2017-08-18 199 浏览
星期五, 放工後去了屯門千色店行街, 行完順便行過對面「板長」食晚飯。 我叫了多款壽司, 但最值得推介是珍寶赤蝦壽司和三文魚壽司。 赤蝦大大隻,鮮味無比, 爽口彈牙,十分滿意 !三文魚鲜甜肥美, 魚香味十足。 《芒果蟹子沙律》我叫了一個蟹子沙律做頭盤, 有芒果、蟹子和青瓜等等, 沙律醬酸酸甜甜, 使我特別開胃 。 芒果份量適中,青瓜絲加上蟹子特別爽囗,層次增加不少 ! 《吉列豬扒烏冬》豬扒點上薄薄炸漿, 咬吓去, 又香又脆而不覺油膩, 配上爽滑烏冬, 好夾 ! 食物有水準, 餐廳光缐充足, 環境舒服, 交通方便 , 位於屯門時代廣場( 屯門西鐵站), 價錢亦算是大眾化 !

《芒果蟹子沙律》

《吉列豬扒烏冬》

2017-08-13 622 浏览
元氣搬了新店, 感覺比以前店少位, 定更多人排隊? 星期六晚去拎飛, 要等二百幾張, 未免太誇張了吧!既然今晚想食壽司, 就改去板長吧, 去到板長拎飛, 等四十幾張, 合理, 大概等半小時內, 而我們食完板長, 回到家一會, 才接到元氣電話, 肚餓等佢食就死得啦。芒果蟹籽沙律, 芒果份量有點少吧, 未撈前賣相唔掂, 但撈完又OK喎, 大部分係青瓜絲, 但佢凍凍地, 又新鮮, 所以食落唔差, 如果多D芒果同蟹柳更好。芝士鰻魚壽司: 幾多汁, 肥美, 幾好味。芝士飛魚子軍籃: 飛魚子中有好多細細粒芝士, 芝味好夠, 不過軍籃嘅紫菜同好多同LEVEL及以下嘅壽司店一樣, 都係淋嘅, 難咬, 最好一啖食晒。韓風三文魚軍籃(右二): 賣相好難睇, 據聞味道也麻麻。牛油果醬蟹肉天婦羅蝦卷-牛油果醬口感幾好, 幾香, 蟹肉原來得好少同埋喺牛油果醬裡面, 天婦羅蝦其實只係炸蝦吧, 而且蝦唔夠大隻, 亦無咩鮮味, 最尾果件係無蝦肉的, 得菜同青瓜絲, 同埋炸漿味。蕃茄芝士燒盲蝦-虎蝦有少少淋, 唔太新鮮。軟殼蟹手卷-個蟹係淋嘅, 唔新鮮炸, 同埋亦有油林林感覺, 每次食到失望既軟殼蟹手卷, 都諗起葵涌廣

芝士鰻魚壽司: 幾多汁, 肥美, 幾好味。
韓風三文魚軍籃(右二): 賣相好難睇, 據聞味道也麻麻。

蕃茄芝士燒盲蝦-虎蝦有少少淋, 唔太新鮮。

軟殼蟹手卷-個蟹係淋嘅, 唔新鮮炸, 同埋亦有油林林感覺, 每次食到失望既軟殼蟹手卷, 都諗起葵涌廣場即叫即整脆卜卜果D, 無得比。

火炙三文魚腩-夠香同入口即溶, 唔錯
帶子壽司-都有鮮味, 鮮甜。
赤貝壽司-有少少腥味, 而且細片, 飯亦比其他壽司細。

珍寶赤蝦壽司-夠大隻, 膠質中帶爽脆同鮮味, 唔錯, 睇起黎比上面個蝦壽司抵食多, 只差幾蚊咋。

三百幾蚊兩個人唔係好飽, 個價錢係貴過元氣嘅, 所以元氣亦都比較有人氣, 唔想等唯有食住板長頂癮先。
题外话/补充资料: 用微信支付有9折, 想吸引國內同胞消費, 香港人都可以整微信支付, 不過驚比人偷錢, 對大陸嘅支付系統無信心, 所以都係放棄個9折吧!
2017-08-13 100 浏览
話說 剛 在 板長 吃東西..., 掃完 會員 餐牌 登記..., 見到 北海道活響螺...賣HKD88.00 正打算落單之際....發現 在 電餐牌上 的 價錢 竟然是 HKD168.00 找來 店員 詢問...店員...不知道點解...找來 經理回答....而 經理回答的答案是: 原來 的 北海道活響螺是 細隻的..., 而來貨大隻咗...所以 改了價....!我立刻 O 晒嘴....! 😠😠😡😡😠😠會員APP 推廣價
我立刻 O 晒嘴....! 😠😠😡😡😠😠

會員APP 推廣價
近來工務繁忙,難以下筆撰寫食評。多謝您令我氣難下,驅使到不吐不快,專登百忙中抽空優先處理!老遠從九龍區走到屯門,晚上 7 點坐低只有半場 滿,食客不是太多。步入餐廳又再次比二人迷你檯我坐,示意欲轉隔離張死角檯,但遭到拒絕,侍應稱供三人坐的。我跟女友講:張檯勁細,佢真係覺得放得晒?其後那位侍應妹妹不知有意或無意,放杯碟砰砰聲發出刺耳聲音,我心諗您依家發我老皮嗎?女友回答:可能出面多人等位呢。無緊要,算數。誰知不到五分鐘,轉頭比兩母女坐!剛剛不是話要三個人才可以坐嗎!係個女有 BB,定係阿媽有 BB 呀!佢地食二百幾蚊,我兩食成千蚊,點解呀!我兩每次幫襯唔放低七百都有五百,離晒譜!過份,火到黎。三張迷你二人檯泊埋六個人坐,兩台食客亙不相識用一壺水,起碼一台一壺架麻,酒樓都唔會啦。那邊師拉還要成壺水據為己有,放係佢地最遠處,我地飲咩呢!最後依張迷你檯當然唔夠放啦 ﹗我問得要轉檯當然有原因,您估我黎食兩個碟頭飯加兩杯餐飲咩?兩杯茶一支啤酒一壺水兩隻骨碟兩碟豉油兩碟果醋,平目魚刺生半條、珍寶帶子壽司、芥辣八爪魚軍艦、芥辣鮑魚粒軍艦、燒玉子、珍寶赤蝦壽司、鹿兒島和牛壽司、大吞拿魚腩壽司、海鰻壽司、

兩杯茶一支啤酒一壺水兩隻骨碟兩碟豉油兩碟果醋,平目魚刺生半條、珍寶帶子壽司、芥辣八爪魚軍艦、芥辣鮑魚粒軍艦、燒玉子、珍寶赤蝦壽司、鹿兒島和牛壽司、大吞拿魚腩壽司、海鰻壽司、海膽軍艦、皇帝蟹柳壽司炸雞稻庭湯烏冬 ﹗

板長 iPad menu 放係大髀,自己電話坐住。食物一碟接一碟堅密地送到,搞到我食得勁急,極度討厭 ﹗是否要我求其倒晒落肚,走得越快越好?

已放到密麻麻,能否通知師傅暫時 不要出餐住架呢!炸雞倒晒落碗烏冬度,壽司倒埋一齊去騰出空間,依舊好迫囉!感覺厭惡,不舒服、不開心。

天婦羅盛 19:45 分落單,已經 20:10 還未到,25 分鐘了。一浪接一浪,心 情越來越差,唔食喇 ﹗取消去,埋單。取消天婦羅盛埋單 $958,平時都會放低十幾二十蚊作小費,不滿地留下 $2 蚊算鬼數。

傳菜的侍應們服務滿意,尤其替我酙酒的侍應哥哥,抵 讚 ﹗耐心有禮,我話睇唔到廚師推介塊 board 寫咩,佢真係續樣讀比我聽呢,多謝。

平目魚刺生半條薄切,實收 $350 蚊,十分大條啊,意料之外。刀功了得,薄薄的晶瑩剔透。賣相一流,骨子細心,設置得井井有條。

肉質瘦而結實,魚脂微弱,嚥韌帶爽而味淡,捲著蔥花沾上果醋夠晒香口味美,如有薑蓉就更加好啦。嘗試過配芥辣豉油,不過味道完全唔夾,好難食呢。

珍寶帶子壽司,每次都頂級好味,能與大拖羅爭一日之長短。天生超巨大的體積,就連我獨有的血盆大口都塞得十分充實,濃濃的帶子香甜味道,軟滑棉棉,齒陝留香,餘韻逗留在味蕾上久久不散。

洒上芥辣豉油,配埋肥嘟嘟乾爽嚥韌飯粒,用筷子夾起都感覺到非常聚手,豪氣地整件啪入口中,大滿足到打冷震啊。

芥辣八爪魚軍艦、芥辣鮑魚粒軍艦,基本上味道及口感都是一模一樣。爽脆帶點海水味,芥辣味突出但不嗆喉不嗆鼻,女友第二最愛。

燒玉子,這才是真命天子,女友的致愛 ﹗但對我來說真的麻麻,不會 order的。微波叮叮蛋,濃濃濁濁的甜味,質感同味道陰沉死實,了無生氣。

愛吃即做新鮮太陽蛋的我,無可能有機會打動到呢 ﹗不過層經有一次使我讚嘆的,就是去日本北海道的時間,師傅即做燒玉子,美味可口。天堂與地獄,那有得比較。

珍寶赤蝦壽司,北海道牡丹蝦永遠都是最好的 ﹗無就唯有退而求其次。炸蝦頭永遠都冷冰冰,油淋淋又有油益味,無鮮味無肉食無膏食,依家只能用作裝飾罷了 ﹗

記得細個時,即叫即炸新鮮出爐熱燙燙,金黃鬆脆,甘香有蝦膏。中蝦一般的呎碼,滑而不黏的蝦身,夠爽夠彈,味淡帶微弱鮮甜味道,蠻不錯的。

火炙大吞拿魚腩壽司,經火鎗高溫處理後,部份水份蒸發、部份魚脂溶掉,使到味道更加濃縮,質地更加滑溜油潤,氣味芳香飄送,不可挑剔,美味無窮。

大吞拿魚腩壽司,沒有炙過的魚腩比炙過的更鮮味,魚脂豐富澎湃,甜味超凡脫俗,甘香無比,入口即溶的感覺使我神暈癲倒 ﹗

鹿兒島和牛壽司,這蔥花薑蓉反而是靈魂所在,強力的催化劑啊 ﹗雖然質地非常腍又非常棉,不過和牛本身牛味淡而單調,就算炙過邊位都未能將味道提高多少。

但跟薑蔥混和,清淡的牛肉味道隨即吊得高高,非常神奇 ﹗總括質數不過不失,又未到十分好食既。

海鰻壽司,比起燒鰻魚好食多多聲喎。肉質滑溜軟塾,不會乾爭爭又沒有半點腥味,反而有點魚肉的鮮甜味道。掃上小許清淡醬油,不過份又不濃不濁,味道調得剛剛好,還有陣陣焦香。

皇帝蟹柳壽司,不喜歡蛋黃醬呢。抹去蛋黃醬後,立即爽快地整件掉落黑洞。好味道啊!

疑幻似真,蟹柳肉散開,真係好似剛剛剝殼拆骨抽膜後的模樣!仿真度極高極細緻,日本仔您係咪傻架鬆軟彈牙濕潤,汁液甜美清爽,不濁不嗆,蜻蜓點水,點到即止的甜美。

壽司飯一件比一件爛既?又黏又濕又無醋香,是否舊飯用晒,新飯又未打好嗎?

海膽軍艦,真係暈左都醒一醒,食完再暈過!腥到非筆墨可形容,大大力衝擊腦袋!初嚐先來淺淺甜味,但兇猛腥蚶蚶味道隨即殺來!

強悍霸道吃不消,硬吞落肚!飯粒同樣濕爛,漿住您的嘴,喜歡此感覺的食家必定大愛。來杯熱茶沖沖濃烈腥味,漱漱口,next!

炸雞稻庭湯烏冬,炸雞真心處理得宜,香噴噴啊!略油,不過外層甘香脆卜卜,裡面 juicy 濕潤有彈性,肉汁微滲,醃味可口,令人回味。但我不太喜歡蛋黃醬呢,比舊檸角我仲好啦,唯有浸湯洗掉蛋黃醬。

侍應妹妹不知道烏冬要跟炸雞一齊上菜呢,經理示意取回烏冬到廚房。其實先放低個烏冬,後補炸雞都可以麻。

稻庭湯烏冬一來一回已浸得有點過腍,幸好還剩下微微嚥韌及滑嘟嘟感覺,與濃郁鰹魚湯汁掃入口,跟暖湯底同吃還算不錯,再熱一點會更好。蘿蔔有渣喎,清甜欠奉又帶酸,麻麻地。
平目魚刺生半條薄切
珍寶帶子壽司
芥辣八爪魚軍艦、芥辣鮑魚粒軍艦
火炙大吞拿魚腩壽司
  • 海鰻壽司
  • 皇帝蟹柳壽司
  • 炸雞稻庭湯烏冬
2017-04-13 274 浏览
今日想食壽司,但另一間壽司等到勁耐,最後就去左板長,等左大約30分鐘就有位坐啦,入到去見到原來佢吾少選擇,竟然仲有赤醋飯比較少有,今次我地叫左吾同壽司和$100 3隻廣島蠔黎食,最後結帳用信用咭有92折,每人$150仲可以剛剛join佢會員添。廣島蠔食左一半壽司先到,都叫幾大隻同幾肥,但食落去竟然蠔味吾算好重,有點失望。壽司我地叫左赤醋壽司,赤醋味一般吾叫好重,重點係不論赤醋或白飯都好散,一甲就爛。壽司質素今日屬一般,魚味吾太重,只九三文魚,劍魚好少少夠肥美,魚味又濃…我地都好彩冇叫海膽刺身丼黎試。

2017-04-02
2016-11-20 486 浏览
星期日,一早打完golf,趕返屋企同女朋友食飯,原來女朋友約左表嫂,同佢啲表姪女,表外甥仔女,一行六人食完去玩,咁緊係我去攞位先,等張六人枱,十分鐘左右有枱,但佢地未到,因為小朋友動作慢,出門口要啲時間,服務員話唔緊要,俾我入去先好有禮貌一個人坐低,叫左少少野食頂下肚先,因為仲要二十分鐘先到,叫左個油甘魚腩壽司,珍保帶子壽司(呢件帶子,質素高,無腥味,代表新鮮),蒸蛋(有少少蒸過火),當佢地差唔多到既時候,叫定啲熟食俾小朋友,同啲魚生壽司俾女朋友同佢表嫂三文魚西京燒,西京汁太濃味,無三文魚味,但小朋友鐘意食只可以話口味各人不同鰻魚壽司,我無食,但我見小朋友食完,成個嘴都係汁,用舌頭舔舔脷,整埋嘴邊啲汁叫左呑拿魚沙律軍艦,小朋友無興趣,大人搞掂佢,味道可以,但我始終覺得軍艦呢家野,紫菜要脆先好食,但連鎖日本餐,都係做唔到仲有大拖羅刺身,同平目魚刺生,两種魚生新鮮,拖羅夠肥,但無魚味,平目魚可以仲有梅真鯛壽司,伊左目壽司,中規中矩小朋友鐘意食粟米,叫左炸粟米球(炸粉適中,無乜油,可以接受),粟子軍艦(紫菜都包唔好)芝士芒果蟹卷,芒果唔酸,炸蟹可以燒玉子,蛋香但太凍,建議可以整熱既燒玉子小朋
好有禮貌

三文魚西京燒,西京汁太濃味,無三文魚味,但小朋友鐘意食
只可以話口味各人不同

仲有梅真鯛壽司,伊左目壽司,中規中矩

芝士芒果蟹卷,芒果唔酸,炸蟹可以

燒玉子,蛋香但太凍,建議可以整熱既燒玉子

小朋友倒寫汽水同茶,服務員耐心幫忙,態度非常好
大拖羅刺身,平目魚刺身
梅真鯛壽司,伊左目壽司
油甘魚腩壽司
蒸蛋