2019-08-04 470 浏览
#中意嘅請分享請點讚🍻----------😋腸粉4條 $10😋魚蛋6粒 $7😋燒賣6粒 $9林記係紅磡已經開左好多年,一去到已經見到好多街坊幫襯。聽聞燒賣係佢地自己整,所以粒粒形狀不一,食落唔會好粉,有咬口,但就食唔出太大嘅魚味。魚蛋都比平時食到嘅有咬口,而腸粉都夠滑身。因為好多人排隊買,佢會不斷整,唔會蒸到燒賣發脹。----------🔎林記小食🚩紅磡差館里 21 號
#中意嘅請分享請點讚🍻

----------
🔎林記小食
🚩紅磡差館里 21 號
2019-07-14 417 浏览
每次去到林記第一樣要做的事情吾係諗食咩,而係排隊。真係超多人食,屹立紅磡咁多年真係吾係講笑。.📍#魚肉燒賣 🐟$9如果以舊區黎講,呢個價錢係貴左少少,但食完就知點解呢個價仲排住隊食,因為真係落魚肉去打係真正的魚肉🐟燒賣而吾係麵粉燒賣,有魚味🐠同埋幾彈牙。.📍#腸粉 $10/4條林記腸粉出名爽滑,的確係好食的;但食腸粉最緊要係個醬,佢的醬完全冇溝稀度,所以食到濃濃的麻醬味同甜醬味。味道:7.5/10
📍#魚肉燒賣 🐟$9
📍#腸粉 $10/4條

味道:7.5/10
2019-07-14
  • 腸粉
2019-06-28 417 浏览
今日來到紅磡觀音廟拜神後,總喜歡來到林記食番串咖喱魚蛋$7(一串)及魚肉燒賣$9(一串),最後我買了兩串咖喱魚蛋及一串魚肉燒賣,剛剛開鋪所以未見有人籠排隊,平時排隊條人龍都從未間斷過,所以話隱世的小店總是吸引不少捧場客,太多數都是做熟客生意,咖喱魚蛋爽彈魚味濃郁,咖喱味夠香辣,不失水準,再加點甜醬伴食,超美味,另外魚肉燒賣也是我的最愛,魚肉香濃有咬口,加點醬油更是錦上添花,必食推介紅磡地區隱世小店美食都幾多,價錢又晤貴又抵食
紅磡地區隱世小店美食都幾多,價錢又晤貴又抵食

魚肉燒賣+咖喱魚蛋

咖喱魚蛋

2019-06-28
5 分钟 (外卖自取)
魚肉燒賣+咖喱魚蛋
咖喱魚蛋
  • 魚蛋
2019-06-20 261 浏览
香港特色美食其中一類就係掃街,魚蛋燒賣腸粉格仔餅煎釀三寶⋯數唔晒林記,係紅磡都出晒名,今日排左一陣隊咋,幸運🤩黎到一定要食魚蛋,燒賣同腸粉魚蛋$6/串,幾有咬口,唔算辣,個人仲加左d辣椒🌶️油,perfect match燒賣$7/串,誠意地有魚蓉打,唔會似粉團腸粉$10有4條,今時今日算係良心價,粉醬唔鞋滑嘟嘟,最緊要係夠熱!
林記,係紅磡都出晒名,今日排左一陣隊咋,幸運🤩
黎到一定要食魚蛋,燒賣同腸粉

燒賣$7/串,誠意地有魚蓉打,唔會似粉團
2019-06-14 288 浏览
行到餓餓地,想食d小食就要黎林記喇。嗌左魚蛋$6、燒賣$7、腸粉$10魚蛋要辣,食落唔算太辣,魚蛋彈口有咬口燒賣同魚蛋一齊放,都有辣味,如果唔夠可再加辣椒油燒賣煙韌得黎有魚蓉味,唔同平時個d粉燒賣!仲有另一讚既地方係佢好新鮮熱辣,成盤出哂煙既燒賣新鮮出爐,超好味!腸粉都好食,滑嘟嘟既,$10有4條好抵呀!高質平價野食,絕對必試
行到餓餓地,想食d小食就要黎林記喇。
嗌左魚蛋$6、燒賣$7、腸粉$10
魚蛋要辣,食落唔算太辣,魚蛋彈口有咬口
燒賣同魚蛋一齊放,都有辣味,如果唔夠可再加辣椒油
腸粉都好食,滑嘟嘟既,$10有4條好抵呀!
高質平價野食,絕對必試
外卖自取
2019-05-19 431 浏览
嚟開紅磡,一定幫襯!魚旦,要食辣味。燒賣,有咬囗,不是秎!牛肉,真的有牛肉味。腸粉,要分隊排,多人買你就知好嘢!我欣賞的,除了食物味道外,還有店家星期日休息 work life balance呀,又有幾多人做得到?
嚟開紅磡,一定幫襯!

魚旦,要食辣味。
燒賣,有咬囗,不是秎!
牛肉,真的有牛肉味。
腸粉,要分隊排,多人買你就知好嘢!

魚旦
2019-05-17
1 分钟 (外卖自取)
魚旦
  • 魚旦,燒賣,腸粉
2019-05-04 552 浏览
因為五一黃金週的關係,旅遊熱點地區人山人海,所以今天和朋友選擇民居為主的黃埔覓食,其中一站就是街坊人氣小食店林記小食。由於超多人排隊,老闆久不久就跟排隊的食客說,若不是買腸粉的話,可以在他那邊直接購買腸粉以外的小食,作簡單的分流,這明顯方便只吃牛肉的我,至於朋友吃腸粉,就要稍稍等候。個人覺得好吃的牛肉不需添加調味料,原汁原味吃是最好吃的。牛肉沾了少許碟上醬汁,不影響品嚐。牛肉皮的薄的,重要的是牛肉鮮甜極致,肉質彈牙,足見林記用料新鮮,手打牛肉技術不錯。朋友大讚林記的腸粉比深水埗的合益泰和大圍坤記的好吃,腸粉滑溜富彈性,熱騰騰的,加上麻醬,甜醬,豉油味道鹹甜得宜,吃完不膩卻飽足,難怪如此深受大家喜愛。

牛肉燒賣

腸粉

牛肉燒賣
腸粉
呢間林記小食同事同我講個幾次叫我食,但我都未試,因為有時放工經過又準備去食晚飯,或者有見到佢要排隊所以未試。因為今日早走,所以終於有機會買佢來做下午茶試吓。果然都係要排隊架,目測前面有10個人左右啦,但都去得好快,好搞笑唔知係咪因為好多人排隊阻住個大廈門口,所以隔離大廈有寫住不要堵塞哈哈。我叫咗腸粉、燒賣同魚蛋。但佢擺埋晒一齊啲醬撈勻左我覺得冇咁好,腸粉就冇乜特別啦。不過魚蛋同燒賣真係同平日出邊食到嘅唔同,我覺得兩樣都比出邊搞煙韌同埋重魚蓉味,煙賣比較長身!燒賣同魚蛋比較嘅話,我會揀魚蛋因為更加比出邊食到嘅特別!同埋可能因為佢好多人排隊買,所以真係不斷整,keep到熱辣辣!一定要夠熱先好食,佢有得揀要辣同唔辣,我自己就叫咗唔辣,不過佢其實兩樣汁係隔離所以就算唔辣都有少少辣嘅。食完之後我都明白點解會咁多人食,而且又唔算貴,都推介其他同事可以食下嘅!

2019-03-18
下午茶
  • 魚蛋
  • 燒賣
每次行街,總係忍唔住買小食!🍡🍢因為公司係附近,有時經過會林記小食既魚蛋。林記嘅魚蛋唔會發得好大,但係好有咬口,好有彈性,食魚蛋一定要食辣!因為佢嘅辣醬味道好特別,正正係佢好味之處。
每次行街,總係忍唔住買小食!🍡🍢
2019-04-06 418 浏览
我經常去紅磡的時候,都必然會去林記小店掃吓街頭小食。今天眼見太多人排隊買腸粉,所以沒買到腸粉,叧一條隊不用排隊就買其他小吃。都是例牌魚蛋燒賣必吃,個魚蛋彈牙,配埋辣汁好濃味,個人覺得個汁偏甜又咸。但都係好味㗎!燒賣煙煙韌韌有咬口和魚味,不會食麵粉咁,不過不失。

魚蛋燒賣
2019-04-05
2019-03-17 453 浏览
林記小食 @ 紅磡聽人講得多林記既小食唔錯…尤其係佢地既手打魚肉燒賣…咁啱經開紅磡就去會一會佢先…見到一路都有小人龍…大約10個人到。排隊時見到除左燒賣仲有魚蛋…牛柏葉同腸粉…難得黎到…就4樣都試齊哂啦…😍 腸粉幾滑…牛柏葉夠爽(不過水柏葉又好少唔爽😂😂😂) ... 魚蛋就正路野…主要辣汁搭夠(另一間覺得好味就係通達)主角魚肉燒賣…質感尚算煙韌…食完有d after taste (雖然唔知係乜味😝😝)...不過就未去到人地講到咁好味…經過去食就ok...突登去就會失望…一間小食店有幾樣食物都有呢個水準算唔錯…不過老闆就串少少。話說老闆想分流…分要腸粉同唔要腸粉兩條龍。我就排要腸粉嗰條龍…到我時就話牛柏葉, 燒賣, 魚蛋同腸粉。老闆就話要牛柏葉唔早講…我嗰下O哂咀…已經一齊點你想點…早D係一排隊就叫…定去到一半就叫?你又唔早講🙄🙄…
林記小食 @ 紅磡
2019-03-03 311 浏览
經過紅磡想食啲街頭小食,於是去左一間曾經食過又覺得好好食既小店,呢間小店次次去都要排隊,主要係腸粉同燒賣出名~我們二人點左一碟$10腸粉同一串燒賣。腸粉好滑,加甜醬同麻醬好好食😋 燒賣都好有咬口。下次黎紅磡必定再食👍🏻
10 分钟 (外卖自取)
2019-02-11 429 浏览
前排臨離開香港前 我終於好難得咁入去紅磡掃街啦😢第一站就係林記!好出名既手打燒賣🤭一到就見一條小隊 大家都係幾串幾串咁買既🧐我又試🐮牛肉燒賣 9HKD/6粒我地食既最貴既一款啦😂有點似牛肉球 但我係好中2既(本身就係牛肉控😛但👦🏻就覺得還好🤭 🐟魚肉燒賣 8HKD/6粒比起坊間既燒賣 佢會再多左一份鮮味🤭 口感都會彈牙得多 冇咁粉既感覺 而且皮又好薄😛好吸是油 好正🐠咖哩魚蛋 7HKD/6粒因為被佢咖哩醬吸引左 好啦 食落好似冇咩分別😂又要被👦🏻話我亂叫 叫咁多野食啦😕

🐮牛肉燒賣 9HKD/6粒

🐟魚肉燒賣 8HKD/6粒

🐠咖哩魚蛋 7HKD/6粒

2018-08-15 1651 浏览
前排晏晝咁岩要去紅磡觀音廟附近拎野,經過見到林記小食,有好多人排隊,所以就排埋一份!其實之前同朋友黎還庫嘅時候,朋友已經極力推介!但係因為嗰陣時未開門,我又唔係住附近,又唔係成日黎,所以一直忘記咗呢間美食今次緣份到,撞正佢開門,所以要品嚐下我淨係食燒賣,所以叫咗燒賣一串!用咗佢嘅醬汁,大量點喺燒賣~ 佢嘅外表睇落去已經覺得佢有質素😍 咬落去,超級正,燒賣好彈牙!魚肉味重,唔似外面好多小食店咁多粉感,一啲都冇覺得好軟奶奶,反而覺得好實淨同彈牙!其實我覺得最好味係佢嘅特製醬汁,同我食過外面嗰啲用嘅豉油有啲分別,我即刻再排隊買多咗2串完全覺得性價比超高而家諗起都好想再食😍🤣

今次緣份到,撞正佢開門,所以要品嚐下
完全覺得性價比超高
而家諗起都好想再食😍🤣
外卖自取
  • 燒賣
小編聽得多呢度既燒賣腸粉有幾正,就專登過海黎會一會佢啦!今日大約4點到達、小編坐地鐵黎由銅鑼灣坐到黃埔落車b出口行左大約10分鐘,好彩今日唔係好熱o者!講返呢度既食物、小編因為要留肚食晚飯所以淨係叫左1串燒賣和咖喱魷魚,燒賣食落係唔錯既,唔會話好粉咁或者好似鴻x堂d燒賣落曬d肥豬肉落去,呢度堅係魚肉燒賣、雖然冇d人講到話好彈牙,但其實味道唔錯、even食完之後都冇話好口喝咁!反而佢個咖喱魷魚就離曬譜,縮水縮到差唔多食唔到咁滯,完全係冇味冇道、唔知想點!冇下次啦反而如果再去既話會encore燒賣同埋試埋佢地既腸粉
小編聽得多呢度既燒賣腸粉有幾正,就專登過海黎會一會佢啦!
反而如果再去既話會encore燒賣同埋試埋佢地既腸粉
燒賣