2019-01-02
同朋友路過荃灣廣場,見到柳氏家超級抵食,做緊118蚊鐵鍋燒雞半自助,咁抵食,點都不會放過啦!吸油煙機的效果超好,環境空氣連我個勁煙尖的人都話好,真系不用擔心食到一身油煙味啦。餐具都好清潔,不會因為做半自助就馬虎,無論餐具同野食擺放都令人舒服。店員提醒先食左鐵鍋燒雞再拎火鍋料,但可以拎一d沙律食住,咁就不會浪費了。我地揀左味噌蜜糖炒雞,會跟埋年糕,肉類同海鮮可以揀,我地揀左豚肉,八爪魚,主食揀左飯底,諗住可以炒鐵鍋飯,應該好香口。呢d就系我地揀左的料。炒埋一齊好熱鬧,堅大鍋!對上一次食呢類炒雞,系好多年前在韓國春村炒辣雞,都系咁大個鍋,頓時回憶滿滿。將豚肉八瓜魚等所有料一齊入鍋炒完就准備可以食。當然唔好忘記加韓式辣醬,不會太辣,很容易入口,送飯也是一流。另外仲可以整生菜包,點上韓國辣醬,好味。因為已經相當飽,所以冇再整火鍋了,下次再來過。實在太抵了。
呢d就系我地揀左的料。
將豚肉八瓜魚等所有料一齊入鍋炒完就准備可以食。 當然唔好忘記加韓式辣醬,不會太辣,很容易入口,送飯也是一流。
另外仲可以整生菜包,點上韓國辣醬,好味。
因為已經相當飽,所以冇再整火鍋了,下次再來過。實在太抵了。