1K
今日行山,  朋友和我也覺得特別肚餓, 看看 Open rice, 找間日韓式放題吃個晚餐,  結果被餐廳名字吸引了.....校長燒肉日韓料理,  位置在元朗市中心, 附近有三個停車場, 方便!!餐廳面積很大,  座位不少, 因我們已預先电話訂座, 入門便立即安排卡位, 招呼不錯.    卡座設計頗舒適.  很整齊.餐廳食物的陳設,  很有層次,  有日式大型沙律吧,   韓式燒烤肉, 海鮮, 食材新鮮, 款多.蔬菜類,  熟食類, 已煎炸的香口食品還有多加 $40- (有蟹腳通行証) .可享用大蟹腳. 自助飲品, 種類多,氣水.菊花茶.沙律爽脆,  醬汁好.三文魚,  新鮮厚肉,  各種刺身夠新鮮.甜蝦、多春魚、魷魚, 同帆立貝, 都好好食有燒烤紙隔油,  好健康.   烤豬扒, 雞翼, 牛舌, 冬菇, 頂不錯.南瓜、日本蕃薯,  烤完好好味。並設有糖水甜品.甜品選擇多, 啫厘布丁泡芙雪糕:因為晚餐分時段收費, 餐廳可算是常滿.我們感覺食物水準不錯, 餐廳氣氛好, 職員服務態度佳, 而價錢合理, 必會再來.

卡座設計頗舒適.  很整齊.
餐廳食物的陳設,  很有層次,  有日式大型沙律吧,
韓式燒烤肉, 海鮮, 食材新鮮, 款多.
蔬菜類,
熟食類,
已煎炸的香口食品
還有多加 $40- (有蟹腳通行証) .
可享用大蟹腳.
自助飲品, 種類多,
氣水.
菊花茶.
沙律爽脆,  醬汁好.
三文魚,  新鮮厚肉,  各種刺身夠新鮮.
甜蝦、多春魚、魷魚, 同帆立貝, 都好好食
南瓜、日本蕃薯,  烤完好好味。
並設有糖水甜品.
甜品選擇多, 啫厘布丁泡芙雪糕:
因為晚餐分時段收費, 餐廳可算是常滿.

很想念元朗的老婆餅,所以今日到元朗一日遊,行了一整天,肚子超級餓。可以任飲任食的餐廳是我們的首選。這間在千色附近的餐廳滿足了我們想食日本野又想食韓燒的願望。校長日韓放題的裝修有軍人feel,餐廳內有大少不一的模型飛機,員工穿上迷彩服,牆壁的塗鴉寫上really yummy,就試試它有多yummy啦。這裏是全自助的,不論是沙律、肉類、魚生、壽司、炸物、熟食、飲品和雪糕,全部都是自己夾的,可以因應自己食量去夾,不用浪費。所有食品放得整齊,一格格的,員工會常refill。肉類的選擇有很多,辣味豬排、牛柳粒、雞翼和豬肋骨,味道很好,肉質滑,特別是豬排,不會黏牙,一咬便開。如果豬肋骨可以切得更細件就更好了,因為體積較大要燒很久才熟。特別推介的有羊架,羊架肥瘦適中,羊蘇味不會很濃,還有金菇肥肉卷正,仲有這裏有和牛燒,絕對物超所值!壽司有花之戀,三文魚、玉子、腐皮和甜蝦。炸物有炸薯角,章魚丸,春卷,日式餃子和墨魚圈圈和三文魚骨。炸薯角大大件,外脆內軟,最重要是夠熱,好味。熟食有炒麵,菜、和煎薄餅。煎薄餅不會很油膩,咸味剛好,味道不錯。甜品有啫喱、芒果布丁、奶凍、百福豆腐花、雀巢雪糕和雪條。整體來說,

壽司有花之戀,三文魚、玉子、腐皮和甜蝦。

甜品有啫喱、芒果布丁、奶凍、百福豆腐花、雀巢雪糕和雪條。
整體來說,烤肉的選擇較日式放題多,若果能增加更多的魚生就會更吸引。
2016-08-27
2016-08-22 964 浏览
元朗區內的燒烤店為數不少,而在元朗的燒烤店都具有自己的特色。校長燒肉位於西菁街,不算偏遠而又接近市區,元朗燒烤店都以大量本土食材和飲品。如韮菜、菠羅和涼茶,在日韓燒烤風格外,增添不少本土特色。基本食材算OKAY所以不提,開始就先食魚生和長腳蟹。魚生都可以,有一個壽司吧有不同的魚生,而長腳蟹的質素很高。熟食:辣酒田螺味道好,夠辣但太咸,韮菜炒魷魚,好食,炸物有炸蝦、炸薯條、炸魚、天婦羅。燒烤主菜:小食 : 除一般小食外,牛油雜菌和牛油栗米,錫箔紙兜裝起食物,再放在火盤上烤,風味十足。其他:飲品,忌廉溝鮮奶、啤酒、一般飲料一應俱全;而甜品種類亦眾多,有雪糕、啫喱、Cake... ... 總數每人二百四十大元,價錢合理。如果不用長腳蟹,只需一百多元,比起任食火鍋,校長的確抵食得多。

燒烤主菜:
總數每人二百四十大元,價錢合理。
2016-07-31
  • 各類烤物、辣酒煮田螺
2016-08-22 825 浏览
有個朋友無lala 問我, 邊度可以食韓燒 + 放題, 差D 比佢考起, 好彩諗起"校長"。一開始就梗係由刺身食起喇, 有三文魚, 又有北寄貝同甜蝦。三文魚還算新鮮厚身,甜蝦爽口, 北寄貝也很煙韌。之後拿一些松葉蟹。肉質新鮮, 內裡的蟹肉也不少, 但也要花點心機去拆肉。值得讚的是, 餐廳人員早已把最多肉的蟹鉗部份剪好, 一把蟹鉗打開就可以享受啖啖蟹肉好正式開爐! 其實有很多肉類可以燒, 但我想比大家睇下呢到有一D 更健康既野食。好似菇類, 菠蘿, 韭菜咁, 全部都好新鮮美味。仲有多春魚同煙肉增添番唔少海鮮味同肉味。
2016-08-16 4841 浏览
元朗不嬲都係一個多野食既地方,好多人仲會特登揸車入去食 ,係屯門入元朗都係幾個字車程,非常方便!今晚收工即興同朋友入去走一轉,Happy Friday最好緊係食一d任食又唔使點諗既野,可以無所顧忌咁盡情食, 咁先夠free! 今晚揀左間日韓燒肉店試試,收費 $208/位, 任食任飲,加$33可以任飲生啤,正!🍻 入到去服務員即鋪上牛油紙開爐(加$6可以無限換),之後推介加$58可以任食松葉蟹腳,我地即管加左試下, 有興趣食蟹腳既朋友可以一試。食物選擇方面都有好多種類,食得韓燒當中海鮮類、肉類、蔬菜類一定唔少得,另外呢度仲設有沙律吧,熱盤同糖水甜品,想食得再重口味D既朋友,仲可以係調味醬區自行配搭醬料增加口味!  刺身壽司吧既刺身亦非常新鮮,三文魚刺身肥美鮮甜,八爪魚刺身爽甜! 本身燒烤類已經有多種選擇,基本既豬牛羊雞一定唔少得,肉類醃得好入味,但比較值得一提係個羊架 ,肉味醃到剛剛好,質感好Soft,又唔會好SO,鍾意食羊既朋友唔好錯過,其他肉類水準平均,唯獨雞肉比較偏咸。另一驚喜係有原隻燒蠔,我地加左自家mix既調味醬料,連帶超多既蒜蓉,味道超match! 大蝦份量有十足斤兩

大蝦份量有十足斤兩,絕無欺場,爽口彈牙!
另外,成晚我自已最鍾意既係燒菠蘿,無辦法,食住呢個一路食燒肉,勁開胃,真係好正,菠蘿香甜多汁,食左咁多款肉類之後,可以refresh 一下口腔個味蕾!
燒菠蘿
甜品選擇頗多,啫厘布丁泡芙雪糕,任你選擇!🍮🍦

臨走時已經見出面大排長龍,9點後入坐更加抵食,只需要$168/位,夜消磨既朋友又多個食點!

整體而要,食物水準不錯,餐廳環境氣氛與食物配合得好好,職員服務態度亦相當不錯,去開元朗既朋友又想食餐飽,「校長」會係一個不錯既選擇!😋😋
*松葉蟹段升級 $116
*啤酒升級 $66
燒菠蘿
  • 羊架,燒菠蘿
2016-08-06 3188 浏览
校長燒肉開左都一段時間同另一個吃貨講左好耐都未去試我地book左第一輪 Friday 7:15 $208@去到門口已見人龍等入坐,話噤快就full 哂環境寬敞,對於韓燒很重要,感覺唔會好似被煙包圍住噤!讚!坐低左加 $6 就有張牛油紙全晚無限refill 感覺健康啲,又無咁易焦哂~!唔錯~有乜食呢?好多好多好多!餐廳Refill得好快~~行左好幾轉拎極都有~!仲要飲品嘅選擇都好多好多,有hite 啤酒任飲,正!先拎熟食,有炸物,燒青口(是芝士蟹子的青口喔~!),炒菜,炒麵都有仲有好韓式的泡菜餃子!~刺身,壽司,沙律吧燒烤肉類,種類好多仲有人蔘雞湯,夏菇草另外加了$58位 把松葉蟹升級任食食左兩個鐘,只食得到1/3 既食物~!太誇張了~!熟咖喱薯仔雞翼:好入味!估唔到~日式咖喱好香好甘甜~!熟泡菜餃子:細細隻但入面好足料!又夠正宗~惹味而不咸,GOOD!燒豬柳扒:肉質剛剛好,不咸,夠鬆軟松葉蟹腳:肉厚,夠鮮甜!任食好滋味~!燒菠蘿:好鮮甜好大片~!好正!燒蝦:好香好香!肉質夠厚,夠新鮮~!燒帶子:帶子控好開心!雖然唔係好大粒,但好鮮好惹味!牛仔骨,豬頸肉:必燒!送hite 啤酒好爽~!
校長燒肉開左都一段時間

同另一個吃貨講左好耐都未去試

我地book左第一輪 Friday 7:15 $208@
去到門口已見人龍等入坐,話噤快就full 哂

環境寬敞,對於韓燒很重要,感覺唔會好似被煙包圍住噤!讚!

坐低左加 $6 就有張牛油紙全晚無限refill

感覺健康啲,又無咁易焦哂~!唔錯~

仲要飲品嘅選擇都好多好多,有hite 啤酒任飲,正!
先拎熟食,有炸物,燒青口(是芝士蟹子的青口喔~!
),炒菜,炒麵都有

仲有好韓式的泡菜餃子!~
刺身壽司,沙律吧
燒烤肉類,種類好多
仲有人蔘雞湯,夏菇草

另外加了$58位 把松葉蟹升級任食
食左兩個鐘,只食得到1/3 既食物~!太誇張了~!

熟咖喱薯仔雞翼:好入味!估唔到~日式咖喱好香好甘甜~!

燒豬柳扒:肉質剛剛好,不咸,夠鬆軟

松葉蟹腳:肉厚,夠鮮甜!任食好滋味~!
燒菠蘿:好鮮甜好大片~!好正!

燒蝦:好香好香!肉質夠厚,夠新鮮~!

燒帶子:帶子控好開心!雖然唔係好大粒,但好鮮好惹味!

牛仔骨,豬頸肉:必燒!送hite 啤酒好爽~!
2016-07-22
2016-08-03 711 浏览
雖然唔係哈韓族,但依然間唔時會想去韓燒一下。第一次食校長燒肉,加$6係爐上加牛油紙,第一次見,都幾特別韓燒肉類都好多,連台式香腸都有,個人最推介就係豬扒,夠哂腍加左牛油紙肉類係無咁易燶,不過熟嘅速度就慢左(但唔痴底又受熱平均,堅推介呀!),所以不妨食住啲熟食先仲有魚生供應仲可以燒帶子加$58/位仲有得食啖啖肉嘅松葉蟹最後梗係要食埋雪糕先走啦
雖然唔係哈韓族,但依然間唔時會想去韓燒一下。

第一次食校長燒肉,加$6係爐上加牛油紙,第一次見,都幾特別
韓燒肉類都好多,連台式香腸都有,個人最推介就係豬扒,夠哂腍
仲有魚生供應
仲可以燒帶子
加$58/位仲有得食啖啖肉嘅松葉蟹
最後梗係要食埋雪糕先走啦
2016-07-30
2016-07-31 3182 浏览
同媽咪去左元朗探個親戚,之后我地两個來左呢度食烤肉放題,聽朋友介紹話呢間放題都幾出名,所以我地來拜訪下燒烤材料方面,除左肉類丸類同海鮮,原來都多蔬菜窩,選擇好多。沙律吧d菜勁新鮮炸物唔多,但味道唔錯食落唔會好油熱食方面有8款,都唔少d螺好好食,味道夠濃,又唔太鹹upgrate左食松葉蟹,味道鮮甜,食完再encore肉質實淨好鍾意佢地呢間有燒烤紙,食過唔少烤肉店,真係第一次見,張紙隔一隔油,真係健康好多啊!抵讚啊!D野食overall都唔錯啊!海鮮類夠新鮮。大蝦、多春魚、魷魚同帆立貝都好好食。肉類我地只係食左烤豬扒同雞翼,d調味整得好入味,咩都唔洗落,烤熟就食得。好鐘意食菜肉瓜、南瓜、日本蕃薯仔同菠蘿,烤完好好味。壽司同刺身都有得食刺身新鮮,壽司整得唔錯,舊飯壓得够實淨,size正常,唔會特别整細,食完好满足。甜品方面有中同西,我地比較偏好食西式食左經典雀巢雪糕、啫喱同朱古力林明頓蛋糕。林明頓蛋糕好出色,好耐無食過啦,好回味啊!最緊要唔太甜,但朱古力味又夠濃。 其實雪櫃仲有生果,不過我地已經食到好滿足,所以無再食lu~飲品方面都有好多種,感覺最窩心係見有佢地自家製嘅菊花茶,感覺好warm

同媽咪去左元朗探個親戚,

之后我地两個來左呢度食烤肉放題

聽朋友介紹話呢間放題都幾出名,

所以我地來拜訪下
沙律吧d菜勁新鮮
炸物唔多,但味道唔錯
食落唔會好油
熱食方面有8款,都唔少

d螺好好食,味道夠濃,又唔太鹹
upgrate左食松葉蟹,味道鮮甜,食完再encore
肉質實淨
好鍾意佢地呢間有燒烤紙,食過唔少烤肉店,真係第一次見,
張紙隔一隔油,真係健康好多啊!抵讚啊!

D野食overall都唔錯啊!

海鮮類夠新鮮。大蝦、多春魚、魷魚同帆立貝都好好食。

好鐘意食菜肉瓜、南瓜、日本蕃薯仔同菠蘿,烤完好好味。
壽司刺身都有得食

刺身新鮮,
甜品方面有中同西,我地比較偏好食西式
食左經典雀巢雪糕、啫喱同朱古力林明頓蛋糕。

其實雪櫃仲有生果,不過我地已經食到好滿足,所以無再食lu~
飲品方面都有好多種,感覺最窩心係見有佢地自家製嘅菊花茶,感覺好warm啊!

整體食得好滿意,野食多款又美味,食材新鮮,價錢抵!
我地upgrade左松葉蟹計埋加一之後每人$273.5。
$300唔洗食到咁多好野,真係唔錯,而且環境無咩油煙,都幾舒服,staff服務好好,成日走來收碟,抵讚!
2016-07-12
$273.5 (晚餐)
  • 林明頓蛋糕
  • 豬扒
  • 雞翼
  • 烤脆肉瓜
  • 烤菠蘿
  • 火炙三文魚壽司
  • 松葉蟹
2016-07-29 815 浏览
住元朗好多覓食貪就腳,這晚上網找到了這間餐廳,烤肉很久沒有吃了……睇過食評也不錯走進店內,環境不算堂皇但食物供應很多選擇,很便宜的自助餐,但食物質數很好…加30 元生啤任飲超值…各款食物都很新鮮,由其刺身,烤肉種類也很多…我最喜歡羊扒肉質很嫩在元朗吃曰韓自助餐,是很不錯的選擇

睇過食評也不錯
超值…

各款食物都很新鮮,由其刺身,

烤肉種類也很多…

我最喜歡羊扒肉質很嫩

在元朗吃曰韓自助餐,是很不錯的選擇
2016-07-08
  • 燒肉
2016-07-28 855 浏览
生活中刺激漸漸就消失咗,接踵而來嘅就系開始覺得應該系充滿住穩定同平凡,哩一個就可能系現階段我對美食嘅睇法吧、轉眼光去傳統飲食,生野同熟食都系平時嘅常見嘅,多春魚、三文魚、帆立貝、腸、牛肉等等都系平時經常見到嘅,熟食方面就系品種稍微少啲,三文魚都系陣顧客揀嘅,每一塊都好厚實,口感不算頂級,就系性價好高,番炒番茄、酸酸甜甜嘅味覺,所以搞到人好開胃,一個唔覺意,自己就食咗好多飯,娃娃菜同同雜菇,營養均衡入味唔錯,而且每一份都好多、瓜炒腸,最後一個魚塊,雖然唔具體系咩魚真系無清楚,不過鹹鹹啲,肉質好韌,都幾好食,其實仲有好多其他和菜式,不過我就系食咗幾種,總體上都好食,希望下一次到可以試多啲。環境方面都好開闊,燈光好正。魚子壽司,做工表面比較豪放,味道卻系十分頂級喔,牛肉都好好味啫,肥牛同瘦嘅都系彼此之間相連,好好食
2016-06-08
2016-07-28 718 浏览
元朗嘅校長燒肉,系日韓料理店,我上個月系去咗一次佢地度,宜家霖起身就覺得都算系好滿意嘅一次消費吧。25號,天氣晴。系食刺身嘅好天氣,刺身個種類好多,蟹腿、三文魚、蠔等等,我都覺得自己好過分,咁好食嘅嘢居然系我自己一個人食嘅,全部都好嫩滑,而且新鮮得好過分,蟹腿居然都可以咁多肉,真系無咩可以講嘅喇、一大盆嘅人參雞湯,雖然感覺好補,不過宜家天氣咁燥熱,所以我都系飲咗小小就算喇,人參雞湯裡面嘅人參味非常濃鬱,人參系上等嘅貨品,雞應該系老雞,所以煲出嚟嘅雞湯系雞味十足嘎,最上面有一層油,不過飲起身絕對無肥、甜品種類都算豐富喇,系冰箱度,飲咗人參雞湯之後我就整翻碗甜品,真系超級正,楊枝甘露都好足料,而且咁食完飯咁熱再食個甜品真系好正吖,最後仲食咗嘅雪糕添。O,仲有豬柳,都好嫩啫,而且價錢好抵下,排骨都好大塊,絕對誠心實意
2016-05-25
2016-07-27 2000 浏览
今晚跟爸爸到了元朗食晚餐,因為我想帶爸爸吃一頓又抵食既韓燒因為爸爸食量比較大 所以呢間任飲任食既日韓放題就岩曬佢了有大量既腸,丸,菇,茄子,椒 等等餐廳內有仲有超多不同既肉類任客人拎,內有肥牛,雞扒,雞翼,豬扒,叉燒,豬頸肉,五花腩等等 應有盡有企係咁多肉既面前,完全唔知拎邊一樣好仲有熟食架有粉麵,菜,肉 等 味道不錯 可以係未燒熟食物前都可以先醫醫肚春卷很脆 一咬下 好多料 而且味道好香仲有壽司bar同埋刺身 都係可以任食架刺身十分新鮮 肥美我至愛既壽司,火炙壽司十分出色,魚腩入口即融開動韓燒了,服務員都很細心,會定時行來看看油紙有沒有燶,如果燶了,會即時換上新的,那麼食物就不會被燒黑了爸爸都十分開心,因為我們都是第一次一齊韓燒。。他不停燒不停燒。。食過一碟又一碟,可惜款式太多 肚皮有限。。爸爸至愛的牛拼盤牛肉肉質好,有口感看到全個爐都放滿了食品 好滿足我最愛的是豬頸肉,雞翼,雞扒因為醃得好入味,而且肉不會太厚 放上鐵板上 很快都可以燒熟了熱辣辣地進食 十分好味甜品有雪糕,蛋糕,啫喱等。。但我就拎了一盒我最愛既豆腐花甜品同食物一樣都是可以任食十分抵食最後我跟爸爸都吃得好飽 好滿足。。
今晚跟爸爸到了元朗食晚餐,因為我想帶爸爸吃一頓又抵食既韓燒
因為爸爸食量比較大 所以呢間任飲任食既日韓放題就岩曬佢了
有大量既腸,丸,菇,茄子,椒 等等
企係咁多肉既面前,完全唔知拎邊一樣好
仲有熟食架
有粉麵,菜,肉 等
味道不錯 可以係未燒熟食物前都可以先醫醫肚
春卷很脆 一咬下 好多料 而且味道好香
仲有壽司bar同埋刺身 都係可以任食架

刺身十分新鮮 肥美
我至愛既壽司,火炙壽司十分出色,魚腩入口即融
爸爸至愛的牛拼盤

牛肉肉質好,有口感
看到全個爐都放滿了食品 好滿足
我最愛的是豬頸肉,雞翼,雞扒

熱辣辣地進食 十分好味
甜品有雪糕,蛋糕,啫喱等。。但我就拎了一盒我最愛既豆腐花
甜品同食物一樣都是可以任食
十分抵食

最後我跟爸爸都吃得好飽 好滿足。。
整體來說,服務員很友善,細心
食物種類超多,以抵價比街坊有一個大吃大喝既日韓混合任食放題
2016-07-26
  • 雞扒
  • 雞翼
  • 豬頸肉
2016-07-24 711 浏览
阿女而家有時和我外出吃飯,作為一個家庭主婦覺得外面味精多,阿女叫到不會拒絕啦 ,阿女上網買了校長團購,我順便叫埋朋友一起去吃,我不是一個食肉主議者,阿女話呢度好平,元朗冇燒烤放題 3個人去吃下 ,地點十分方便,燒肉質素都一般 ,生豪冇吃到,阿女愛吃拎咗給她,她話味道都可以。牛肉味道都OK,呢間是食肉主議者旳天堂 ,我覺得只是一般,服務就幾好,種類選擇幾多,價錢夠平
燒肉
長腳蟹
2016-05-21
2016-07-22 610 浏览
今日約埋朋友走入元朗,試下最近都幾hit 的燒肉放題。有平日燒肉店沒有的熟食蔬菜、抄粉麵飯👍🏻有得燒蠔😍😍😍😍每次一出就好快無晒,要快手燒肉好多選擇,除了一般的肥牛、豬腩肉,重有啲餃子、魚蛋、魷魚、新鮮蔬菜燒肉食太多熱氣,重兩舊壽司刺身過下口引😘你地睇下,啲肉的顏色好靚,一啲都唔會將價就貨三文魚好正😍😍😍😍😍😍太多肉會好漏,學下韓式食法,用生菜包住女人的胃重會有兩個,甜品我黎喇。啲甜品好有heart ,起碼有八種選擇,重要樣樣都好味嫁😜
今日約埋朋友走入元朗,試下最近都幾hit 的燒肉放題
有平日燒肉店沒有的熟食蔬菜、抄粉麵飯👍🏻
有得燒蠔😍😍😍😍每次一出就好快無晒,要快手
燒肉食太多熱氣,重兩舊壽司刺身過下口引😘
你地睇下,啲肉的顏色好靚,一啲都唔會將價就貨
三文魚好正😍😍😍😍😍😍
太多肉會好漏,學下韓式食法,用生菜包住
女人的胃重會有兩個,甜品我黎喇。
甜品好有heart ,起碼有八種選擇,重要樣樣都好味嫁😜
2016-07-21
  • 生蠔
2016-07-20 2133 浏览
元朗西菁街是美食的天地,不同特色的餐廳薈萃,<校長燒肉>的門口總是人頭湧湧,看一看門口的海報,$208燒肉放題,還包括日式壽司、刺身自助Bar,"舔舔利"指數爆燈,所以常入來一試究竟! 在自助Bar前真的眼花繚亂,光是肉類已經有過10款選擇,有辣有唔辣,任君選擇! 除了肉類,還有好多香口的脆皮腸、火腿、午餐肉,蔬菜類的選擇也很廣,粟米、冬菇、翠玉瓜,應有盡有。雖然刺身只有比較大路的選擇: 三文魚,八爪魚,吞拿魚和希靈魚等,但餐廳Refill得很快,食客們也可以吃個痛快! 在等待食物煎熟前,可以先拿些壽司、炸物作為頭盤,那便可以用盡時間吃到最多的食物。三文魚壽司、鰻魚壽司、蟹籽青瓜蛋和熟蝦壽司都是我的最愛,三文魚的油甘和鰻魚的鮮甜,也為今餐寫下好開始。炸物有蒜蓉包、春卷、餃子和薯角等,幫我醫醫餓扁的肚子。而且自助bar有很多醬料,和新鮮蔬菜,大家如果吃燒肉過膩時,也可以自製沙律,平衡油膩感。芝士青口也非常滋味,芝士焗到金黃色,香濃奶滑,青口新鮮、一口size,配上有點焦脆的芝士,也是必食推介! 燒烤才是<校長>的重頭戲,先放最難熟的魷魚、羊架和厚肉腸慢燒,
元朗西菁街是美食的天地,不同特色的餐廳薈萃,<校長燒肉>的門口總是人頭湧湧,看一看門口的海報,$208燒肉放題,還包括日式壽司刺身自助Bar,"舔舔利"指數爆燈,所以常入來一試究竟!
燒烤才是<校長>的重頭戲,先放最難熟的魷魚、羊架和厚肉腸慢燒,看著魷魚和大蝦慢慢變成金黃色,捲縮在一起,還傳來誘人的魷魚鮮香,已經食指大動了! 魷魚很有嚼勁,無比的鮮味真的令人一試難忘。大蝦啖啖肉,如果餐廳有"掃"可以邊燒邊塗上蒜蓉、牛油,應該更惹味過人!

平時我不食羊的,因為怕羊肉的膻味,但這裡的羊肉經過小心的腌製,我完全不覺得膻,還帶點獨有的香味,而且肉質鮮嫰、腍身,改變了我對羊肉箇有的感覺。
帶子、金菇肥牛、牛肋肉也是超級滋味,很喜歡帶子的清香鮮味,點上少許的甜豉油,已經美味過人;金菇肥牛是燒烤時的絕配,金菇吸收了肥牛散發出來的肉汁精華,非常惹味;牛肋肉也鮮嫰多汁,肉質香濃腍身,我也吃過不停!
我們更每位加了$58把松葉蟹升級至任食,松葉蟹腳粗長,放在爐上燒時,呈金黃色,每人拿住一支蟹腳任食的吃,鮮味而且啖啖肉,滋味無窮,吃完還要舔舔手指!
2016-07-16