2024-06-13
朋友介紹話呢間中菜廳有米芝蓮廚既點心聽完佢講好心動,今日去完銅鑼灣做嘢就黎食佢既中午點心套餐-一到餐廳,感覺好有氣派高樓底加上高貴既裝修,居高臨下,海景視野一流,如果同三五知己黎,餐廳仲可以包廂添!-未食點心,淨係睇到個環境都賞心悅目,職員亦都相當有禮貌-午市點心套餐包括7款點心,一個麵食同埋甜品🥢菜苗帶子餃🥟用料上盛,以原隻帶子呈上,配上鮮甜菜苗,餃皮晶瑩剔透又薄,高質!🥢蜂巢帶子芋角入口香脆鬆軟,芋頭內餡五香粉味香氣洋溢,加上帶子既口感,每啖都好飽滿好飽足🥢百花釀魚肚又係一們相當考心機同功夫既點心,啖啖肉蝦膠肉,魚肚吸收蝦膠的海鮮甜味,口感滑嫩,鮮美無比🥢菠蘿叉燒包既金黃酥皮又香又甜又脆口,包皮鬆軟可口,裡面既叉燒鹹香不膩,影完相食都仲係熱辣辣,餐廳對點心既溫度控制做得相當出色!🥢叉燒薑汁撈麵係一款好新式既港點,叉燒肉質軟嫩,鹹甜適中,撈麵爽滑口感,撈埋薑蔥叉燒汁的香氣,好快不自覺食完一碗🥢甜品方面,新疆紅棗糕紅棗味道香濃,煙靭有口感,女士補氣血恩物🥰-今餐食得相當滿意,會相約好友再來睇住海景食精緻米芝蓮廚點心☺️
聽完佢講好心動,今日去完銅鑼灣做嘢就黎食佢既中午點心套餐
一到餐廳,感覺好有氣派
未食點心,淨係睇到個環境都賞心悅目,職員亦都相當有禮貌
午市點心套餐包括7款點心,一個麵食同埋甜品