2023-10-21 93 浏览
身為榴槤控的我今年我都不知道食了幾多榴槤啦😆昨晚同一班同事放工一起來到極尚大喜屋-觀塘店,環境舒服又夠大,空間感不錯。它推出其中有榴槤放題,任食<燒金枕頭榴槤王>,香噴噴又惹味!大概食了應都有十多隻呢!除了榴槤,我們品嚐了刺身壽司🍣、乳鴿、花膠、鮑魚和各款甜點🍮!另外我見仲有新出了一款芝士鰻魚玉子壽司,又有蟹腳等,都不知不覺了好多喔!飽到棒著肚子離開實在滿足!極尚大喜屋 📍觀塘開源道79號鱷魚恤中心3樓
身為榴槤控的我今年我都不知道食了幾多榴槤啦😆

飽到棒著肚子離開實在滿足!

極尚大喜屋
📍觀塘開源道79號鱷魚恤中心3樓
2023-10-17 124 浏览
鴿王。這道菜以新鮮的鴿子為主角,經過燒烤後,散發出濃郁的香氣。鴿肉鮮嫩多汁,搭配獨特的調味料,展現出豐富的層次感和口感。 如果你是榴槤的忠實粉絲,那麼榴槤王是你絕不能錯過的一道菜。這道菜將榴槤用烤箱烘烤至金黃色。一入口,榴槤的香甜與奶油的濃郁在口中交融,令人陶醉其中。西京燒比目魚。這道菜選用了新鮮的比目魚,經過西京燒的烹調方式,肉質鮮嫩,口感細膩。廣島蠔則以新鮮的蠔肉為主角,經過精心烹調後,散發出海鮮的鮮味餐廳環境寬敞舒適,任食榴槤,更是讓整個放題體驗加分不少。

餐廳環境寬敞舒適,任食榴槤,更是讓整個放題體驗加分不少。
2023-10-16 82 浏览
雖然中秋節🌕已經過咗,但我依然好掛住d榴槤月餅。無得食月餅,唯有狂食榴槤止癮啦!平時喺香港只有某d酒店先食到嘅任食榴槤,而家喺大喜屋都食到啦,而且價錢仲要平一半有多!今期大喜屋嘅任食榴槤選擇都幾多,由甜品到鹹食都有。當中我就最鍾意食榴槤蓉,因為佢嘅榴槤味非常濃郁,仲唔使自己搣開嚟食,夠晒方便!另外,我從來未食過烤金枕頭,原來燒嚟食係咁正嘅,熱辣辣咁,好得意!除咗榴槤之外,當然大喜屋其它食物嘅質素都好唔錯,永遠都唔會令我失望!呢度嘅刺身夠晒鮮甜,放題食品選擇又多,仲有唔少貴價食物提供,例如:海膽、鮑魚、花膠、哈根大師雪糕。今次我仲見到之前冇嘅生啤😍生啤用嚟送烤雞泡魚乾真係啱晒!可以食到咁多嘢,仲有我嘅最愛榴槤,每位都只係$300左右,真係非常抵食!我每年都要去食幾次先夠喉㗎😂

2023-10-16 113 浏览
好耐無食過,上網睇見到有榴連主題所以約埋媽咪一齊黎!今次大喜屋有個期間限定榴槤主題,當中有甜品仲有燒榴槤,真係好少係放題餐廳遇到。去到坐低手機點嘢食,一開始當然要點左刺身食先啦,媽咪最鍾意食甜蝦,點都會叫左先,甜蝦新鮮又大隻,仲有帶子刺身都好新鮮。今次發覺大喜屋放題多左新野,有呢個避風塘魷魚鬚,好惹味。金蒜炭燒廣島蠔,隻隻都好大又多肉,最緊要又新鮮又惹味。法式藍莓鵝肝鮑魚杯我食完又食,因為鵝肝好好味,佢入邊有沙律有一塊鵝肝,一粒鮑魚仔,整個配搭都好好食。放題當然唔少得壽司,壽司我都叫咗幾款,當中最突出當然係鵝肝塔,飯嘅外面包着芝麻,壽司一啖一件食落口好香鵝肝味。食到咁上下,嚟到今次嘅主角燒金枕頭榴槤王,榴槤經過燒完更加有香味,入口更香甜。出面自助甜品區仲有榴槤大福,榴槤布甸同榴槤芝士撻,榴槤大福入口煙煙韌韌,榴槤布甸入口香滑啖啖榴槤味,榴槤芝士撻,估唔到同芝士咁夾。
好耐無食過,上網睇見到有榴連主題
所以約埋媽咪一齊黎!

今次發覺大喜屋放題多左新野,有呢個避風塘魷魚鬚,好惹味。

金蒜炭燒廣島蠔,隻隻都好大又多肉,最緊要又新鮮又惹味。

放題當然唔少得壽司壽司我都叫咗幾款,當中最突出當然係鵝肝塔,飯嘅外面包着芝麻,壽司一啖一件食落口好香鵝肝味。

2023-10-09
  • 燒金枕頭榴槤王
2023-10-15 793 浏览
就係睇左一個youtuber 介紹,佢去旺角雅蘭,我就去觀塘!諗住會一樣,原來兩間野食物差咁遠!觀塘冇款式選擇又垃圾又唔好食!避風塘魷魚唔野味,似就咁放炸蒜落面度!雞翼咸,海膽手卷腥,松葉蟹冇肉食又唔新鮮,鵝肝鮑魚杯個塊鵝肝好難食有so味,蝦唔新鮮,燒蠔唔得!最正常係當日既豬手,雞軟骨!甜唔唔多款!後期仲要發現落左單都有幾次去左隔離枱!都唔知係你地員工發雞盲定你地出單有問題?話我冇落單,簡直係浪費食物!
2023-10-14
庆祝纪念
纪念日
2023-10-12 239 浏览
🥢好耐無食過放題,見最近大喜屋推出左新主題「榴槤放題」,作為榴槤控既我,緊係拉埋朋友仔一齊去🤭榴槤放題方面除左有榴槤甜品,仲有燒金枕頭肉同榴槤肉,真係超正🤤🔸刺身刺身種類好多,超過十種,除左最常見既三文魚、呑拿魚、油甘魚、北寄貝、赤貝同帶子等,仲有松葉蟹腳🦀每樣刺身都好新鮮同厚切,擺盤都好用心🔸串燒特別推介牛舌👅同雞軟骨,牛舌厚切,爽口,雞軟骨燒到香脆🔸燒物特別推介西京燒比目魚同🧄金蒜炭燒廣島蠔,比目魚肉質嫩滑,表面燒汁甜甜地,🦪燒蠔唔算太隻,但都好新鮮,蒜蓉味超香濃🔸天婦羅 🍤蝦、南瓜、蟹棒、🍠甜薯,炸粉唔會好厚,脆卜卜好香口🔸 炸物特別少少既有北海道牛乳鮮奶卷🥛,仲有我最愛既芝麻雞翼同榴槤炸彈😋🔸一品料理特別推介醉鮑魚同燒乳鴿,鮑魚酒味唔會好濃,甜甜地,乳鴿同平時出面食到既差唔多味🔸自助區有凍海鮮、熟食,湯,糖水、前菜、生果可以揀,總有一樣岩你口味😍🔸飲品除左啤酒、汽水、自家製冷泡茶,仲有🍶清酒梅酒可以任飲🔸甜品多種雪糕雪條可以揀,仲有自家製甜品🍮🌟不得不讚既係,上菜速度快,同無漏單情況

🔸刺身

🔸串燒
特別推介牛舌👅同雞軟骨,牛舌厚切,爽口,雞軟骨燒到香脆

🔸燒物

🔸天婦羅
🍤蝦、南瓜、蟹棒、🍠甜薯,炸粉唔會好厚,脆卜卜好香口

🔸 炸物

🔸一品料理

🔸自助區

🔸飲品
除左啤酒、汽水、自家製冷泡茶,仲有🍶清酒梅酒可以任飲

🔸甜品
多種雪糕雪條可以揀,仲有自家製甜品🍮

🌟不得不讚既係,上菜速度快,同無漏單情況
2023-10-05 211 浏览
屋企人好中意食榴槤,「 任食極品榴槤燒 」真係岩晒佢地,我唔食榴槤嘅又有其他好多食物選擇,大家都開心!原粒榴槤啖啖肉,真係不得了屋企人話燒過幾香原來唔係日日有得提供,因為限量供應,我地真好彩!觀塘店夠大,座位寬闊坐得舒適自助區有飲品、清酒🍶、海鮮、前菜、熟食、壽司、甜品、雪糕機、爆谷機、熱湯等等一應俱全。我地拎咗《麻辣小龍蝦》🦞,仲啖啖肉幾好味嘅鱔!湯有《蟲草花燉花膠雞湯》好香濃又足料~ 之後用手機落單order咗刺身、壽司、炸物、熟食etc~刺身高質,仲有埋《松葉蟹腳》同《磯煮凍鮑魚》,蟹肉鮮甜,鮑魚甜甜哋唔韌!可以encore~ 《羊鞍》厚肉大隻,仲烤得幾好唔會乾韌,咬落仲好有肉汁 ; 《天婦羅》炸皮有啲厚,喜歡香脆口感嘅可以試吓~《蒜蓉珍寶扇貝燒幾香口》邊位有嚼勁;仲有大大塊嘅《金湯鮑汁燴花膠》!最甜留肚食甜品同榴槤!《炸鮮奶》薄脆香滑~ 《椰汁紅棗燉燕窩》好滋補~雪糕嗰啲係基本,最後當然係食榴連啦! 🌝 榴槤原粒上啖啖肉,兩老表現味道清甜唔會好膩,所以兩個人都食左7-8粒。 餐廳抽氣通風方面應該幾好,因為在場唔會有榴連味,所以唔食榴連嘅朋友都可以照去~~

原粒榴槤啖啖肉,真係不得了
屋企人話燒過幾香
原來唔係日日有得提供,因為限量供應,我地真好彩!

觀塘店夠大,座位寬闊坐得舒適

自助區有飲品、清酒🍶、海鮮、前菜、熟食、壽司甜品、雪糕機、爆谷機、熱湯等等一應俱全。

之後用手機落單order咗刺身壽司、炸物、熟食etc~

最甜留肚食甜品同榴槤!

2023-09-18
2023-10-01 272 浏览
由於屋企人太熱愛放題又熱愛榴槤,最近極尚大喜屋推出左榴槤限定!所以又帶左佢地去食了🙈 屋企人最愛極品金枕頭榴槤燒,好香又大粒。一次order最多叫4粒,我地叫左起碼6round?吧!其實真係極度懷疑佢地點樣賺錢,因為一粒金枕頭市價真的不便宜🙏🏻 但放題人均價先$300幾蚊🥹 其次屋企人熱愛食魚生,主打都係三文魚,油甘魚仲有帶子,睇返相佢地岩岩切好出黎真係好整齊同好新鮮。而熱愛海膽既我就叫左好多海膽手卷🤣 雖然海膽份量不多,但係可以接受的🙏🏻 另外仲有一樣嘢想推介的,就係燒乳鴿啦!其實就等於酒樓嘅乳鴿,我記得係酒樓叫半隻都可能要40幾蚊,而且係即叫即燒,上菜嘅時候熱辣辣,真係完全名副其實嘅新鮮滾熱辣。咁當然啦除咗以上嘅嘢食,仲有好多唔同嘅菜式,例如各式各樣嘅壽司,熱食同埋甜品🍮 但放題如果識食真係好抵食😂 以上就係我既攻略啦!記得榴鏈限定係食完即止,想食嘅人,快啲去食啦!放題大家就食得多,但咁抵食既放題大家又食過未?家人係榴鏈愛好者,有次同我講原來極尚大喜屋出左榴鏈限定,有極品燒金枕頭!無限食!佢話上次食唔夠侯,所以今次就再帶佢地食返夠本了🙏🏻 放題食物種類真的好多,雖然限時,但絕對夠飽同值得食的。首先餐廳設有自助熱食,甜品及飲品區。熱食有香辣小龍蝦,好香,見到食得之人成盤咁拎,不過我地今次無食,下次先啦🥹 我地主打落單叫新鮮魚生,特別係三文魚,油甘魚同帶子等等,全部新鮮切同擺得好整齊,加分!同埋發現熱食都特別出色,羊架好香,無怪味。仲有即燒乳鴿都大大隻無伏。其他其實仲有牛油煮蜆呀,花膠同蟹粥等等,食到你唔食😂 但榴鏈限定除左真榴槤外,仲有榴槤雪糕實在太驚喜了!好多人都主攻榴鏈🙈 想食快d去食了🎉
2023-09-22 1151 浏览
上個月尾與朋友食放題時才發現加錢可升級榴槤放題,可惜嗰日吃得不夠盡興,皆因朋友不是榴槤迷….今次就約位榴槤愛好者一齊勁食,他還要找到一間任食燒榴槤的放題店,有特色,吸引呀!餐店地方超大,多排二至四人卡座,亦有長枱,坐得舒適,而自助區就集中在中間,好方便。由5:00pm-7:00pm是晚巿放題最優惠時段,成人($258+10%/位)可任飲任食2小時,重點是不用加錢就有期限定榴槤放題,多款榴槤美食任食,好興奮!******************************先去自助區取食物和飲品。超級大型的飲品雪櫃有不同牌子的啤酒、茶、泡茶、汽水、果汁、紙包飲品等,另外有清酒和梅酒,再貼心一點,有熱飲包括熱茶、熱咖啡、熱朱古力等,超多選擇。朋友要了包茉莉綠茶來迎接大量美食,而我就要包檸檬薏米水,可美白兼清解。******************************再去自助區取食物,冷盤有西瓜、泡菜、麻辣雞腎、麻辣豬耳、枝豆、沙律菜、手拍青瓜、泰式鳳爪、藤椒魚皮、凍熟蜆、凍熟蝦、中華沙律、帶子群邊等;炸物有炸雲吞和章魚丸;熱食有蒜子浸時蔬、南乳花生炆豬手、明爐蒸魚、小龍蝦、龍眼蜜糖水、蟲草花
茉莉綠茶和檸檬薏米水
再去自助區取食物,冷盤有西瓜、泡菜、麻辣雞腎、麻辣豬耳、枝豆、沙律菜、手拍青瓜、泰式鳳爪、藤椒魚皮、凍熟蜆、凍熟蝦、中華沙律、帶子群邊等;炸物有炸雲吞和章魚丸;熱食有蒜子浸時蔬、南乳花生炆豬手、明爐蒸魚、小龍蝦、龍眼蜜糖水、蟲草花烏雞湯等等。
自助區取食物
蟲草花烏雞湯
我們一次取了兩大碟,有泡菜、麻辣豬耳、手拍青瓜、泰式鳳爪、藤椒魚皮、凍熟蝦、中華沙律、帶子群邊、蒜子浸時蔬、南乳花生炆豬手和明爐蒸魚,差不多樣樣都試少少。我最喜歡藤椒魚皮,香辣惹味又滑溜。中華沙律、帶子群邊和手拍青瓜亦爽口入味,好味! 南乳花生炆豬手就滑嘟嘟,弄得好夠味,不錯! 還來一碗有益補身的蟲草花烏雞湯,熱辣辣,甘香順喉,煲得夠火喉,相當好喝!
榴槤炸彈和燒金枕頭榴槤王
多款榴槤美食
QRcode下單項目有多,有刺身、創作壽司、火炙壽司壽司、手卷、燒物、炸物、天婦羅、串燒、一品料理和煮物。平時先點刺身,但今次就不同,因為我們都是為榴槤而來,一次過取了多款榴槤美食,有榴槤芝士撻、榴槤奶凍、榴槤大福、榴槤雪條、榴槤炸彈、燒金枕頭榴槤王,還有榴槤咖啡,大滿足!最喜歡是榴槤炸彈和燒金枕頭榴槤王,前者外脆內香滑;後者經燒後別有一番風味,兩款都滿載榴槤香,質素佳!我們共encore了三四次,厲害!
刺身
刺身點了三文魚、松葉蟹腳、油甘魚、希靈魚、帶子、赤貝、北寄貝、赤蝦刺身、甜蝦和八爪魚。油甘魚好肥美,柔軟油潤;甜蝦和赤蝦好鮮甜,微爽黏滑;希靈魚好爽脆,這幾款刺身都質素不俗。
壽司
接住是壽司上枱,有芝士鰻魚玉子燒、蟹肉芝士吉列蝦、芝士蟹料玉子三文治、鹽燒三文魚腩、柚子胡椒左口魚邊和蒜香青蔥燒牛肉。經燒的壽司果然很討我歡喜,油香四溢,肉質柔軟。最喜歡是柚子胡椒左口魚邊,甘香油潤,調味剛好,好正! 芝士鰻魚玉子燒配搭亦美味,encore之選。******************************
燒香草羊鞍
黑松露忌廉汁蝦球
還點了不少燒物、炸物和一品料理,有蒲燒鰻魚、鹽燒牛舌、燒香草羊鞍、西京燒比目魚、鹽燒鯖花魚、黑松露忌廉汁蝦球、蒜蓉粉絲蒸扇貝、燒溫室甜菠蘿、極品花膠盛宴、王牌燒乳鴿王和醉鮑魚等等,超級豐富。燒香草羊鞍啖啖肉汁,肉嫩油潤,還帶點羊羶味,風味十足,推介! 黑松露忌廉汁蝦球都好好食,大大隻又彈牙,充滿黑松露幽香。
燒溫室甜菠蘿
西京燒比目魚和王牌燒乳鴿王
燒溫室甜菠蘿非常香甜多汁;蒜蓉粉絲煮扇貝肉嫩肥美,充滿炸蒜香,兩樣都最少點了兩次;西京燒比目魚魚嫩滑油潤,必是encore之選;王牌燒乳鴿王燒得皮薄肉嫩,啖啖肉汁,難怪是王牌!醉鮑魚好腍嫩,有少少酒香。
haagen dazs
甜品時間,選擇都不少,有雪糕杯、甜筒、冰條、小蛋糕、大福、乳酪、豆腐花、糖水等,重點是haagen dazs雪糕任食,我們要了雪糕、乳酪加爆谷、黑森林蛋糕和tiramisu。haagen dazs的lotus 餅口味雪糕好好味,出面好似不見有零售,值得一吃!
一次過吃了那麼多榴槤,還要款款各有特色,榴槤魔力真大,太滿足!真是要趁期間限定再約班榴槤迷來。
2023-09-11
燒溫室甜菠蘿
西京燒比目魚和王牌燒乳鴿王
haagen dazs
2023-09-22 338 浏览
最近睇到極尚大喜屋有燒金枕頭榴槤王同好多關於榴槤嘅嘢食,超鍾意榴槤嘅我,當然要去大飽口福。一出電梯,榴槤香氣撲鼻,佈滿整個樓層。晚市:20:30 - 23:00    成人 $308/位 熱盤、冷盤仲有沙律小食、飲品仲有甜品食得放題,當然要點做刺身做頭盤。三文魚、油甘魚、北寄貝、北海道帶子、螺片、赤蝦、甜蝦、八爪魚魚類全部都厚切赤蝦夠晒大隻,彈牙鮮甜八爪魚口感爽脆;螺片爽口之後點左今次黎嘅目標,燒金枕頭榴槤王榴槤食落啖啖肉,而且核細,味道好香甜,好creamy。最後一個人食咗 7 粒,大滿足。榴槤咖啡未試過榴槤咖啡,拎咗杯試下。咖啡每啖都有榴槤香味,但略嫌咖啡味唔太濃,俾榴槤味蓋過。榴槤炸彈,紫心香芋丸未有榴槤主題之前,呢個係必點~ 因為放題只得呢樣係榴槤。感覺今次榴槤餡比平時多,更加好食。醉鲍魚、法式藍莓鵝肝鮑魚杯鮑魚爽口彈牙,入味有酒香。鵝肝配上藍莓醬,減少油膩感,不錯。香草牛油煮大蜆呢個牛油大蜆推介~ 我地2個人叫左3次。大蜆隻隻都好肥美,肉質鮮嫰,完全無沙。配上牛油湯底,好好食。王牌燒乳鴿王 (1/4件)乳鴿燒得唔錯,好香口。蒜香青蔥燒牛肉、醬燒帝皇蟹棒鵝肝塔、天婦羅蝦最後,當
晚市:20:30 - 23:00    成人 $308/位
熱盤、冷盤
熱盤
冷盤
仲有沙律小食、飲品仲有甜品
食得放題,當然要點做刺身做頭盤。
魚類全部都厚切
赤蝦夠晒大隻,彈牙鮮甜
八爪魚口感爽脆;螺片爽口
之後點左今次黎嘅目標,燒金枕頭榴槤王
榴槤咖啡
未試過榴槤咖啡,拎咗杯試下。
咖啡每啖都有榴槤香味,但略嫌咖啡味唔太濃,俾榴槤味蓋過。
榴槤炸彈
醉鲍魚、法式藍莓鵝肝鮑魚杯
鮑魚爽口彈牙,入味有酒香。
鵝肝配上藍莓醬,減少油膩感,不錯。
香草牛油煮大蜆
呢個牛油大蜆推介~ 我地2個人叫左3次。
王牌燒乳鴿王 (1/4件)
乳鴿燒得唔錯,好香口。
王牌燒乳鴿王 (1/4件)
蒜香青蔥燒牛肉、醬燒帝皇蟹棒
鵝肝塔、天婦羅蝦
蒜香青蔥燒牛肉、醬燒帝皇蟹棒 鵝肝塔、天婦羅蝦
最後,當然要食甜品
見到呢條榴槤雪條,雙眼發光,連甜品都有榴槤款式。榴槤雪條係用泰國金枕頭製成。
一打開,榴槤味飄出黎,食落味道極香濃。
榴槤雪條
總括黎講,$308/位 性價比真心極高。自己去超市買個榴槤,都要二百幾。今晚食左7粒榴槤,基本上都已經回本,食埋刺身,今晚真係大滿足。
2023-09-13
蒜香青蔥燒牛肉、醬燒帝皇蟹棒 鵝肝塔、天婦羅蝦
榴槤雪條
2023-09-20 196 浏览
聽講大喜屋做緊榴蓮主題嘅放題,即刻衝去食😍😍啱曬鍾意食榴蓮嘅人🥳🥳一出lift門,即刻聞到榴蓮香,成間鋪都充斥住榴蓮清香😋榴蓮系列有:烤榴蓮:香軟綿,第一次食烤榴蓮,熱辣辣更加軟糯同埋甜,皮烤到焦焦地,口感更加特別😻榴蓮泡芙:好大一粒泡芙,本身以為係原味,點知咬落去係榴蓮餡🤗榴蓮撻:最頂有好足料嘅榴蓮蓉,底層係芝士,細細粒好易入口仲有榴蓮雪糕同埋榴蓮布丁😽😽好推薦觀塘尼間嘅串燒,質素好高,雞軟骨唔會食到全部係肥膏,燒得幾乾下👏👏牛舌都好大一塊,唔會乾柴

一出lift門,即刻聞到榴蓮香,成間鋪都充斥住榴蓮清香😋

榴蓮系列有:

榴蓮撻:最頂有好足料嘅榴蓮蓉,底層係芝士,細細粒好易入口

仲有榴蓮雪糕同埋榴蓮布丁😽😽

之前連鎖快餐店推出榴槤雪糕我都未有機會食,有朋友介紹原來大喜屋放題都有得食榴槤就即刻訂咗枱。當然唔少得其他日式美食,一次過滿足晒想食唔同嘢既朋友🌟日式美食天婦羅有好多款,但我最鍾意食海鮮叫咗炸蝦,金黃色嘅外皮包住爽口蝦肉。牛肉壽喜燒好足料,大大塊軟滑牛肉浸喺石鍋湯裏面,溝埋生雞蛋一齊食好滿足🌟海鮮燒比目魚厚身大塊;蒲燒鰻魚肥美又冇骨烤到皮脆肉滑;蒜蓉生蠔好濃味蠔肉都好鮮甜🌟榴槤呢度榴槤放題除咗燒榴槤之外,仲有榴槤糯米糍、榴槤芝士撻、榴槤布丁、榴槤雪條等等,但係識食一定係食原舊榴槤,燒到個皮少少焦脆更突出榴槤香甜

🌟日式美食

🌟海鮮

🌟榴槤
2023-09-06
2023-09-14 164 浏览
最鐘意食日式放題既我知道觀塘「極尚大喜屋」除了食日式放題仲有榴槤任食,即刻帶埋爸媽食返夠本先。店內環境寛敞可以坐低慢慢食,場外仲有自助區放住大量美食,有熱盆、沙律、小食、熱湯、冷盤海鮮、甜品、雪糕、冷熱飲品和清酒🍶應有盡有👍刺身拼盤刺身大約有十幾二十款選擇,三文魚每一塊都厚切肥美,牡丹蝦和帶子夠鮮甜,螺肉同北寄貝好爽口,樣樣都好新鮮。燒金枕頭榴槤王燒榴槤都是第一次食的,上枱時熱辣辣香噴噴,入口軟綿綿超甜,榴槤味道充滿口腔,每人都食咗三四轉,超滿足!燒乳鴿乳鴿炸至金黃色,外皮香脆而且肉質鮮嫩可口,正!香草牛油煮大蜆蜆肉粒粒脹卜卜好新鮮,湯底鮮甜,每人食咗一大鍋。泰式虎蝦平時去泰國餐廳食一碟只得八隻,放題就可以任食,蝦肉夠爽口彈牙,加入泰式醬料,絕配👍燒羊架基本每一枱都必點的,羊架燒得啱啱好咬落多汁,羊肉味香濃。另外紫心香芋丸、芝麻雞翼、最鮑魚和燒雞泡魚干都好好食。
刺身拼盤
燒乳鴿
乳鴿炸至金黃色,外皮香脆而且肉質鮮嫩可口,正!
香草牛油煮大蜆
蜆肉粒粒脹卜卜好新鮮,湯底鮮甜,每人食咗一大鍋。
泰式虎蝦
燒羊架
基本每一枱都必點的,羊架燒得啱啱好咬落多汁,羊肉味香濃。
另外紫心香芋丸、芝麻雞翼、最鮑魚和燒雞泡魚干都好好食。
[✨觀塘·包羅萬有日式放題🎏]#極尚大喜屋 #觀塘 #日式放題 🎏周六日 午市放題 成人 $258+1%🔸刺身壽司刺身有成20幾種款式都算多😙三文魚係厚切好新鮮魚油重,赤蝦都好大隻好鮮甜,仲有少見嘅松葉蟹腳😯💞壽司就水準正常,不過都唔敢多叫貴事放題食飯都食飽左🫣🔸燒物/串燒雖然呢間野係主打日式放題,大家黎呢度都係主打刺身~但呢度嘅燒物真係一嗰都唔馬虎!😯由炸雞翅雞軟骨到牛舌應有盡有,燒香草羊鞍必叫之選,燒得好香,亦唔會好大陣騷味,而且唔會話太肥。牛舌串燒亦燒得岩岩,鹹鹹地真係好正!😋🫶🏻🔸料理推薦呢度嘅花雕酒鮑魚,原隻上嘅鮑魚真係睇見已經好吸引,肉質爽彈,配夾淡淡嘅花雕酒香,真係好好食😍💗極尚花膠雖然花膠就比較細,不過勝在佢個汁真係調配得好好食💕🔸自助區自助區主要係有一啲小食、海鮮、沙律同炸物,仲有任食嘅Häagen-Dazs🤩🤩飲品亦有海量嘅數量,由茶類可樂到清酒都有,真係唔驚搵唔到唔岩飲嘅野🥳💫————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結放題食物水準頗高質,款式亦多👍🏻午市有3小時任飲任食真係好足夠,環境開揚兩邊落地大玻璃,坐位卡台為主,舒適岩哂同一班朋友聚會👏🏻不過要留意返
[✨觀塘·包羅萬有日式放題🎏]

#極尚大喜屋 #觀塘 #日式放題
🎏周六日 午市放題 成人 $258+1%

🔸刺身壽司

🔸燒物/串燒

🔸料理
極尚花膠雖然花膠就比較細,不過勝在佢個汁真係調配得好好食💕

🔸自助區

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結
放題食物水準頗高質,款式亦多👍🏻午市有3小時任飲任食真係好足夠,環境開揚兩邊落地大玻璃,坐位卡台為主,舒適岩哂同一班朋友聚會👏🏻不過要留意返呢間餐廳真係好多人,walk-in 可能會無位/有排等,建議想黎食嘅朋友真係要提早BOOK定先🫶🏻同時亦因為多人,漏單嘅情況都時不時出現,好彩佢出菜都算出得快,發現漏單就再叫啦~🤫🤫
整體都好推薦呢間放題,尤其係鍾意日式放題嘅朋友真係可以黎試一試🎏💕

📍極尚大喜屋
🏠觀塘開源道79號鱷魚恤中心3樓

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #觀塘 #觀塘美食 #觀塘好去處 #觀塘食好西 #觀塘放題 #極尚大喜屋 #日式放題
2023-09-01 154 浏览
📍 @daikiya_tono in Kwun Tong Japanese (all-you-can-eat) Food: 💛💛💛💛🤍Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛💛Price Value: 💛💛💛💛💛Price per head :💰 $300------------------------------✅ Located in Crocodile Centre, linked with Kwun Tong MTR station. Very convenient.✅ The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering Japanese food grilled meats, sashimi, sushi, dessert and hand roll etc✅ Seating is spacious. Lots of drinks and Ice cream to take from fridge and unlimited. ✅ All the sashimi and sushi were su
📍 @daikiya_tono in Kwun Tong
Japanese (all-you-can-eat)

Food: 💛💛💛💛🤍
Décor: 💛💛💛💛🤍
Service:💛💛💛💛💛
Price Value: 💛💛💛💛💛
Price per head :💰 $300

✅ All the sashimi and sushi were super fresh

✅ You can order
by your phone, very convenient.
✅ Delicious food, worth the money for a all you can eat

✅ They even provide unlimited Häagen-Dazs ice cream!!!!

✅ Booking ahead is very recommended.
✅ Fresh ingredients.
✅ Authentic and Excellent.
✅ Good value for money,ideal place for a quick meal
✅ Overall the food quality was outstanding for this price
✅Servers are also great and always efficient, happy and polite.

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨

#globaleats #eatwithfoodiez