2024-01-02
間中都會食下日式放題,今晚就到左係觀塘嘅#極尚大喜屋,喜歡餐廳食物新鮮多元化外,環境夠闊落,唔會話逼到行唔到。用手機點晒想食嘅野後,便出去自助區拿飲品,雪櫃飲品很多款,我就拿左啤酒、清酒🍶慢慢飲啦。老友要飲可樂、烏龍茶,食沙律同生果先,之前後再拿埋前菜同熟食。擺盤得好靚又鮮甜美味的刺身,好快上枱,分別有帶鮮咸味的長腳蟹,爽口鮮彈的赤蝦、象拔蚌、帶子同螺片,厚切鮮嫩新鮮之三文魚、油甘魚、希靈魚款款新鮮。熟食有夠淋的花膠,燒得好香嘅乳鴿王、比目魚同羊架,蒜香味十足之蒜蓉蒸蠔,鮮彈的鮑魚,天婦羅🍤炸到香脆可口。壽司類有黑松露吞拿魚、海膽壽田、花之戀、油甘魚腩、三文魚腩同黑松露赤蝦壽司,魚子醬伴真鯛,夠晒豐富呀。其實仲想食粥同拉麵、羊腩煲,但怕太飽手,故留待下次吧☺️。燒榴槤,燒到皮脆, 肉柔嫩軟綿綿,香濃的榴槤肉很捧,再盛了一碗榴槤蓉,雙重享受😎。甜品有乳酪、奶凍、軟雪糕,甜筒,雪條同Haagendazs雪糕,飽得很但十分之滿足🤭。