2024-01-26 153 浏览
濃湯花膠雞煲💗🪄好正。無味精🪄🪄食完一啲都唔口渴天氣凍凍地🥶好想食熱野 溫暖下個胃🥰有抵食二人套餐👍🏻有個煲 一個小菜, 一個前菜 兩碗白飯 兩杯飲品價錢食物嘅質素好好👍🏻濃湯花膠雞煲🪄🪄大量花膠🤤厚身大舊雞肉都非常之嫩滑好入味下面會有個爐一路熱住佢,keep住熱辣辣開胃菜🪄 陳醋雲耳👍🏻雲耳好爽口彈牙,好開胃
濃湯花膠雞煲💗🪄好正。無味精🪄🪄
食完一啲都唔口渴
天氣凍凍地🥶好想食熱野 溫暖下個胃🥰
食物嘅質素好好👍🏻

濃湯花膠雞煲🪄🪄
大量花膠🤤厚身大舊
雞肉都非常之嫩滑好入味
下面會有個爐一路熱住佢,keep住熱辣辣

開胃菜🪄 陳醋雲耳👍🏻雲耳好爽口彈牙,好開胃
2024-01-18 157 浏览
話說老公好鍾意食小菜,見到佢地既二人套餐又有個煲,同埋可以叫個小菜,價錢又唔貴仲好親民嫁,點知食落係咁好食,野食嘅質素好似食緊私房菜咁😍真係食過返尋味😋🔸前菜今日嘅前菜係陳醋雲耳,醬汁有少少辣,但雲耳好爽口彈牙,作為前菜好開胃呀!🔸胡椒豬肚雞煲🐣呢個雞煲係眀火上枱嫁,嚟到等2至3分鐘咁就可以食得,我哋就鍾意先飲湯,品嚐一下佢最原汁原味嘅胡椒豬肚湯底先,香噴噴嘅胡椒味,豬肚爽口彈牙😍,隻雞係勁新鮮,勁嫩滑,完全唔係雪藏雞嫁!我諗都有大半隻雞喺度嫁啦!🔸柚子蝦球🍤嚟到已經見到蝦頭好大隻,佢用鮮蝦炸起,炸粉唔會好厚,係超級薄,咬落蝦球好爽口彈牙,再配上柚子汁,酸酸甜甜,好開胃🤤🔸樽仔檸茶唔會好,茶味都好重,樽仔入邊仲有塊檸檬🍋🔸楊枝甘露勁出色嘅楊枝甘露,入邊勁多料呀!又唔會好甜,正呀😋

🔸前菜

🔸胡椒豬肚雞煲🐣

🔸柚子蝦球🍤

🔸樽仔檸茶
唔會好,茶味都好重,樽仔入邊仲有塊檸檬🍋

🔸楊枝甘露
勁出色嘅楊枝甘露,入邊勁多料呀!又唔會好甜,正呀😋
2024-01-14 122 浏览
呢間榮哥煮場係旺角,非常易搵,今日就食佐佢地既二人餐$298,超飽!🫢招牌酸菜魚煲二人餐入面既主要煲類,一個煲份量都好大,魚片好多,係鮮魚片,魚肉結實而爽嫩,口感好爽嫩,配料就有好多酸菜芽菜同菇,湯底酸得黎都飲得出陣清香味😽而且亦好貼心係上枱果陣有個爐可以一邊食一邊熱住,唔怕會食到凍晒👍🏻薑蔥霸王雞二人餐入面既小菜,上枱果陣見到果份量真係嚇親,有成半隻雞咁多,雞肉咸香鮮味,唔會鞋口,肉質幾嫩,更加有大量我最愛既薑蔥😻果汁唔會太咸,啲雞食果陣再點下啲汁就更加香啦,送飯一流👏🏻二人餐仲會有一個前菜,兩碗白飯,飲品/甜品。佢地既甜品幾有驚喜架,楊枝甘露幾清香,酸酸地甜甜地,仲有芒果爆珠添🖖🏻

招牌酸菜魚煲

薑蔥霸王雞

Delicious and healthy chicken soup with fish maw, no MSG added.溫暖的湯底散發著誘人的香氣,搭配著爽口的花膠和嫩滑的雞肉,每一口都是滿足感。😌主廚曾在多個廚藝比賽中獲獎🏆,品嚐這道菜時,感受到與他的烹飪水平相差甚遠🥹,無法複製他獨有的美味。👨🏻‍🍳🌟2人套餐價格為HK$298,非常超值,包括1款指定前菜、1款自選小菜、2個白飯、2個甜品/飲品。🌟指定前菜是陳醋雲耳,這道菜與其他餐廳的口味有所不同,調味酸中帶點甜,絕對是一大驚喜。🤤🤤自選小菜選擇了皮蛋肉碎浸時蔬 (生菜),這道菜保持了原汁原味,清淡而美味,份量十分豐盛。🥬甜品是楊枝甘露,不過我們選了飲品:豆漿和檸檬薏米水,有營健康之選。🥛🍋餐廳的服務態度非常友善,而且我非常喜歡他們播放的純音樂,讓整個用餐體驗更加舒適。🎶在菜單中還看到了藥膳黃酒雞煲,據說有助於驅寒和緩解疼痛。💯 此外,還有許多人點的米線和煤炭飯🖤等特色自創食物,下次再來一定要品嚐一下。👣

2024-01-08
  • 濃湯花膠雞煲
  • 陳醋雲耳
2023-12-06 414 浏览
平日八點幾去幫襯,幸好不算太多人,叫了酸菜魚配白飯,濃湯花膠雞煲單點,椒鹽雞翼,酸菜魚可以直接飲,小辣少酸,味道不錯,值得推薦,個人喜歡花膠雞煲,有火爐,熱辣辣,好夠雞湯味,啲雞唔鞋好味道,花膠都唔少,反而椒鹽雞翼唔識欣賞,下次會想嘗試羊腩煲。
2023-12-04
$100 (宵夜)
  • 濃湯花膠雞煲
  • 招牌酸菜魚煲
2023-10-31 786 浏览
成日係旺角唔知食乜,都會入去呢間。唔止野食好味,最重要係員工服務態度好好唔係淨係一個員工好,係樓面3,4個都好好態度🥹係香港真係好少見!椒鹽雞翼超好味,個皮夠脆另外花膠雞個湯好夠味🫶🏻
成日係旺角唔知食乜,都會入去呢間。
唔止野食好味,最重要係員工服務態度好好
椒鹽雞翼超好味,個皮夠脆
另外花膠雞個湯好夠味🫶🏻
2023-10-29 646 浏览
白飯系敗筆開關前介紹過朋友來食,佢話又逼有多旅客,背頂背。午飯時間今次第二次行過,都見吾到乜客,入去只有一張檯有客,所以夥計都非常客氣,隨便我地坐邊,坐低又無朋友話逼的感覺,系裝修比較簡單同舊。午餐選擇都OK啊!價錢50幾蚊亦好貼地。叫了2個午餐等左5分鐘就有,但來錯野,但夥計記得馬上換。好奇怪有張野寫1730前最低消費要$58,好在我埋單只收菜單價錢$53.芥菜雞飯($53)3分- 湯系帶綠色,但吾重芥菜味,適合我哩D 怕芥菜重味的人。今次食系因為芥菜話都系防癌。- 雞份量OK啊!都幾滑。- 失敗在個飯,又硬又靱又黑。濃湯雞飯($53)2分- 其實同上面一樣,只是湯底吾同,個湯吾油但吾覺得有雞味。
白飯系敗筆

開關前介紹過朋友來食,佢話又逼有多旅客,背頂背。

午餐選擇都OK啊!價錢50幾蚊亦好貼地。

叫了2個午餐等左5分鐘就有,但來錯野,但夥計記得馬上換。

芥菜雞飯($53)3分

- 雞份量OK啊!都幾滑。

- 失敗在個飯,又硬又靱又黑。

濃湯雞飯($53)2分

- 其實同上面一樣,只是湯底吾同,個湯吾油但吾覺得有雞味。

濃湯雞飯
芥菜雞飯
白飯
2023-10-29
芥菜雞飯
2023-10-19 662 浏览
由於今日一起身突然間好想食花膠雞煲所以就同男朋友提出咗呢個要求結果佢就搵咗。榮哥主場。俾我主打$298嘅二人套餐花膠雞煲仲要都OK大😍立即馬上book咗枱先收工之後由於餓到癲左所以兩個人直仆過去 。花膠雞煲。係大量嘅花膠呀😍😍😍比較爽口但係好入味雞肉都非常之嫩滑😲😍呢個係我意外收穫因為出面食過好多花膠雞煲啲雞都靭到不得了🥺呢間係極度嫩滑👏🏻。酸甜藍莓骨。見到呢一個都係老闆介紹之一所以就叫咗肉都比較嫩滑如果個藍莓醬可以濃啲就好啦🤤呢個係我第一次遇到嘅煤炭飯其實係黑糯米口感好特別好軟糯不過裏面有提子乾🤢整體上其實都好好食老闆都非常之幽默風趣🫶🏻會再食👏🏻
由於今日一起身突然間好想食花膠雞煲
所以就同男朋友提出咗呢個要求
結果佢就搵咗。榮哥主場。俾我
主打$298嘅二人套餐

2023-10-01
酸甜藍莓骨
特色煤炭飯
2023-09-07 609 浏览
呢排多返出旺角遊走,行行下見到呢間佢個menu比個花膠雞吸引左,$298就可以搞掂二人份!------------------------------四個人叫左兩個二人餐,除左花膠雞,仲叫埋酸菜魚,出名既藍莓骨同埋柚子蝦球。花膠雞滑,花膠好多件,四人食都唔洗爭!另外推介柚子蝦球,柚子醬香蝦好爽,份量仲好多👍🏻跟餐可以揀餐飲或者糖水,楊枝甘露黎架!不錯!跟餐除左白飯,仲有米線、淮山麵,煤炭飯揀!

另外推介柚子蝦球,柚子醬香蝦好爽,份量仲好多👍🏻

大約晏就2:45,見到哩間人氣雞湯麵,一個人都無,鼓起勇氣入去試下。要用手機自己落單,免加一。濃雞湯米線 ($53)✅可簡白飯/米線/烏冬/准山麵🍜✅雞湯味濃,飲落似真雞湯🍲✅雞肉嫩滑有雞味🐔✅食落啖啖肉😋✅俾埋碟你裝雞骨幾貼心❤️❌肥雞,雞肉夾住黃色肥膏🫃🏻❌幾油膩,有層雞油喺湯表面🛢️📝 7/10~⭐️總括而言…旺角食午餐$53一碗麵,價錢都算OK👌🏻,味道唔差。唔怕肥膩🫃🏻,又想食真雞湯麵可以食下。聽講花膠雞煲最抵食,晚市要排隊先食到,有機會再試下
濃雞湯
濃雞湯米線 ($53)
✅可簡白飯/米線/烏冬/准山麵🍜
✅雞湯味濃,飲落似真雞湯🍲
✅雞肉嫩滑有雞味🐔
✅食落啖啖肉😋
✅俾埋碟你裝雞骨幾貼心❤️
❌肥雞,雞肉夾住黃色肥膏🫃🏻
❌幾油膩,有層雞油喺湯表面🛢️
📝 7/10
~
⭐️總括而言…
聽講花膠雞煲最抵食,晚市要排隊先食到,有機會再試下
2023-08-28
濃雞湯
2023-07-25 445 浏览
朋友推介黎呢間食dinner, 平時出旺角經過見都多人排隊。今次我哋7點前黎到,咁啱有一檯吉,唔洗等即刻入座我哋嗌佐2人set:揀佐花膠雞煲、胡椒豬肚小食、雲耳前菜、兩杯嘢飲同埋兩碗白飯。花膠雞煲分量十足,兩人食完全夠,湯底濃郁,雞肉質地嫩滑,花膠彈口,我哋仲畢佐啲湯落白飯到,超級送飯,湯飯控有福了另外,份胡椒豬肚小食,一啲都唔細,等於一個湯煲嘅size,胡椒湯底好開胃。份雲耳前菜,都好大份,我哋食唔嗮。除佐食物質素佳,侍應服務仲好好,會幫我哋跟order,同埋問我哋食得飽唔飽(超飽Overall黎講,呢個價位💯有機會再黎食,抵食又好味😋

份雲耳前菜,都好大份,我哋食唔嗮。

Overall黎講,呢個價位💯
有機會再黎食,抵食又好味😋
2023-07-17
2023-07-17 352 浏览
从21年到现在陆陆续续都有光顾的一家店铺,属于在旺角玩不知道吃什么就会选择的店铺!酸菜鱼和猪肚鸡是我在旺角吃过最好吃也是最划算的!人均💰150不到能吃的很饱!双人套餐超划算!💰278可以get一个酸菜鱼煲/猪肚鸡煲/药膳鸡煲/花胶鸡煲等➕一菜(超多选择,我每次都选姜葱灼墨鱼)➕主食(🍚/米线/面等)➕前菜(凉拌木耳一般)➕是日甜品(腐竹薏米/杨枝甘露等)酸菜鱼和猪肚鸡都超好吃!而且店里主打是不用味精~汤底超级浓郁,肉的分量有超足!酸菜鱼鱼肉又嫩又没骨头超适合懒人!本吃辣星人第一次吃到没有辣椒也能做的怎么入味的酸菜鱼!🥹猪肚鸡汤实在太好喝了!冬天来碗热乎乎的猪肚鸡汤感觉整个人都被治愈了!整家店的菜品的美味程度都能对的起价格!环境也不错!服务态度也很🉑️ 重点是绝大多数时间都不怎么需要排队 !

双人套餐超划算!💰278可以get
一个酸菜鱼煲/猪肚鸡煲/药膳鸡煲/花胶鸡煲等
➕前菜(凉拌木耳一般)
➕是日甜品(腐竹薏米/杨枝甘露等)

2023-05-31 434 浏览
酸菜豬頸肉配白米飯🍚+$2可樂🥤$55白飯🍚是煮得好的👍🏻軟硬適中;豬頸肉不油膩且爽口🤣;酸菜夠酸夠濃味!但偏辣的🙌🏻;另有雲耳、芹菜、芽菜令味道👅與口感更豐富🫰🏻可樂是罐裝,正😂(唔驚佢溝梳打水同加冰🧊溝淡)分數:?/10食物🥘:9/10環境🏞️:9/10服務👩🏻‍🍳:9/10價錢💰:9/10總體而言:地點方便👍🏻在地鐵🚇站附近;環境整齊舒服,比一般茶餐廳舒適🤔;店員親切,會同你閒聊幾句🫣;食物質素佳!好味之餘份量足!價錢又不會太貴😆可不斷Encor🫶🏻
酸菜豬頸肉配白米飯🍚+$2可樂🥤
酸菜豬頸肉配白米飯🍚+$2可樂🥤$55

白飯🍚是煮得好的👍🏻軟硬適中;

可樂是罐裝,正😂(唔驚佢溝梳打水同加冰🧊溝淡)

分數:?/10
食物🥘:9/10
環境🏞️:9/10
服務👩🏻‍🍳:9/10
價錢💰:9/10

酸菜豬頸肉配白米飯🍚+$2可樂🥤
2023-04-28 252 浏览
上星期第二次嚟幫襯,相信因為當時係星期五晚人客頗多,結果份量比首次幫襯時大減! 大大大失所望! okay.... 俾次機會榮哥,揀平日唔多人客去幫襯,睇睇咩結果先!係門口望入去,今次人客唔多,係我地嘅預期,不過結果係..... 唔行入去就唔多客,坐唔夠半個鐘就全院滿座! 所以快快食完快快走唔好阻人做生意!今次幫襯回復當初喇! 魚翅份量無減少喲,味道同質素不需多講喇,差就唔會三顧草廬囉!連甜品椰汁西米露都好過上次,今次係冰凍夾自己口味,而上次係暖.蒜蓉蒸勝瓜食過兩件都有渣,但女友小熊話正常,即係我臭手?魚翅濃湯內嘅雞肉嫩滑非常,同上次一樣質素無變.今次幫襯好滿意,即係幫襯攻略係以後要平日先嚟幫襯!最後,餐廳可以用 apps 落單,但 apps 用三次都係唔暢順唔好用! 另外環境偏窄,座位唔太舒服.最後,飲完熱辣辣嘅雞湯,冷氣唔多夠,飲到成身臭汗.

蒜蓉蒸勝瓜食過兩件都有渣,但女友小熊話正常,即係我臭手?

魚翅濃湯內嘅雞肉嫩滑非常,同上次一樣質素無變.

今次幫襯好滿意,即係幫襯攻略係以後要平日先嚟幫襯!

最後,飲完熱辣辣嘅雞湯,冷氣唔多夠,飲到成身臭汗.
2023-04-24 219 浏览
唉......哩頭讚完榮哥煮場,真心希望佢地質素穩定唔好做做吓偷工減料,點知開口中,轉頭就變差!都係自己衰,明知道星期五六日餐廳最忙,仲走落去幫襯就預咗好大機會出事㗎啦! 係咪呢! 你睇! 魚翅份量少上次一半! 人客一多就求戀期亂噤嚟! 超失望!雖然蔥油雞雞肉嫩滑椒鹽雞軟骨外脆內軟出色,但我去榮哥腦裡只有魚翅,其他菜式幾出色都好,都彌補唔到我嘅失望!今次評分俾個 okay,下次再偷工減料的話就無奈俾差評.....
唉......