2020-02-24 128 浏览
突然好想食中菜,就同男朋友放工黎食!我地叫左川味涼皮,呢個我好鐘意😍辣味好勁,勁開胃!跟住叫左京蔥美國肥牛肉,呢個好大碟,比較濃味,個汁十分香🥰蒜茸炒菠菜,呢個又係炒得好香,d菜好新鮮,好唔錯~跟住仲叫左我地最愛,酸菜魚,魚個份量好多,但原來一d辣都冇,佢既配菜好多,粉絲芽菜都好入味~我地仲叫左鮮肉鍋貼,每個都大大舊,個皮唔算好厚,煎得好香😋同埋叫左炒年糕,呢個味道唔太濃,清清地,都幾好食最後係我最推介既甜品😍驢打滾,我第一次食,但十分好食!出面有d花生碎包住紅豆!好食到想叫多碟hahaa 下次會再黎,服務幾好坐得舒服,加上依加出街都唔想坐太逼,所以呢間唔錯!
突然好想食中菜,就同男朋友放工黎食!
我地叫左川味涼皮,呢個我好鐘意😍
辣味好勁,勁開胃!

跟住叫左京蔥美國肥牛肉,呢個好大碟,比較濃味,個汁十分香🥰

蒜茸炒菠菜,呢個又係炒得好香,d菜好新鮮,好唔錯~

我地仲叫左鮮肉鍋貼,每個都大大舊,個皮唔算好厚,煎得好香😋

同埋叫左炒年糕,呢個味道唔太濃,清清地,都幾好食

2020-02-19
2020-02-24 106 浏览
今日同外籍同事吃午飯,我帶了她去「樂天皇朝」吃特色小籠包,順便給她運用筷子的機會😉。外籍同事很讚賞食肆裝修有格調,影了幾張自拍相。首先,我替她選了皇朝小籠包,一籠有八個,每個都有不同口味。最欣賞係川味,鵝肝,黑松露,味道好香濃,皮薄餡靚肉汁多,一入口爆汁嗰下,那香濃的味道就係最高的享受。再點了京醬肉絲,我覺得淨食的話有濃濃嘅京醬味,比較咸,但配埋簿餅就啱啱好。又點了招牌火焰雞,原來店員會在我們面前即席燒雞,很是驚喜。最後,我們點了香煎豆沙鍋餅作甜品,外籍同事第一次吃,吃得津津有味。

外籍同事很讚賞食肆裝修有格調,影了幾張自拍相。

又點了招牌火焰雞,原來店員會在我們面前即席燒雞,很是驚喜。

2020-02-23 144 浏览
😊每次都必叫心太軟~~~餐廳名稱:樂天皇朝 (銅鑼灣)餐廳地址:銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場6樓~~~收工同大舊去左好耐無食嘅樂天皇朝 突然諗到呢間餐廳嘅原因 係因為我係佢地個甜品「心太軟」嘅忠實粉絲 所以每隔幾個月就好想黎食返粒😆~~~上次黎已經係2019嘅事 今次黎到餐廳為左預防肺炎 個個入去之前都要酒精消毒雙手同量體溫 令我地倍感安心😌 ~~~以前無認真留意過 今次黎到 留心留意左一下周圍環境 發現佢地檯同檯之間嘅空位都算闊落 呢個時勢 呢點好重要😄~~~坐低之後緊係要要先叫我最愛嘅心太軟啦 除了心太軟之外 發現佢地最近仲有出左新野 而我地就叫左其中一款新野-皇朝酸菜魚🐟 之後再叫左d其他食物 例如有李白醉雞 上海油炆筍 上海清炒蝦仁 蒜蓉炒菠菜 同蝦仁酸辣湯拉麵~~~皇朝酸菜魚:裡面有 用咗古法醃製嘅老罈酸菜 萵筍 粉絲同豆皮 超級薄切嘅魚片鮮味十足 酸菜單食有啲鹹 但係浸落湯度但係浸落湯度 就令成個魚湯嘅味道啱啱好 粉絲吸晒湯底嘅鮮魚精華 令到條條粉絲都好入味好好食呀🥰~~~李白醉雞:要食就食好食啲 所以我哋加左$10轉左做雞腿 雞肉食落非常嫩滑 而且好醉 醉味夠濃夠入味正
😊每次都必叫心太軟
~~~
餐廳名稱:樂天皇朝 (銅鑼灣)
餐廳地址:銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場6樓
~~~
李白醉雞:要食就食好食啲 所以我哋加左$10轉左做雞腿 雞肉食落非常嫩滑 而且好醉 醉味夠濃夠入味正😁
~~~
上海清炒蝦仁:蝦肉細細粒咁 好似白玉嘅感覺 好靚好精緻 食落爽口彈牙 清清地 炒得非常唔錯 味道調得剛好
~~~
心太軟:紅棗大大粒 中間糯米軟軟糯糯 加埋冰糖汁 健康又美味 又甜又養生 每次黎都必叫🤩🤩🤩
~~~
上海油炆筍:雖然話油炆但唔油膩得黎又好滋味 冰冰凍凍咁 好開胃 做前菜好適合😆
~~~
蝦仁酸辣湯拉麵:酸辣湯辣勁夠 裡面有木耳 筍絲等 有口感 拉麵細膩彈牙 整體都唔錯😛
~~~
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥(10🔥最高)
2020-02-20 221 浏览
除咗意粉之外,我都好鍾意食上海嘢架 😁 好多菜式都酸酸甜甜,岩哂我8式皇朝小籠包 📍$118原味,麻辣, 蒜香,芝士,黑松露, 鵝肝,蟹粉,人參8種味,好色彩繽紛,花多眼亂,隻隻味都想試呀招牌原味小籠包 📍$98一籠邊夠喉呀,梗係要叫多籠正宗原味黎食啦 😋 啲肉好鮮味, 皮薄餡靚,仲勁多汁。不過識食梗係要加埋黑醋啦松子鮮果桂魚 📍$238條魚炸得好脆,啖啖肉,酸酸甜甜好開胃李白醉雞 📍$85好香濃嘅花雕酒,浸到啲雞肉入哂味,食完想再食呀菠蘿咕嚕肉 📍$88細細粒好邊便share, 同埋都炸得好脆喎

8式皇朝小籠包 📍$118

招牌原味小籠包 📍$98

松子鮮果桂魚 📍$238
條魚炸得好脆,啖啖肉,酸酸甜甜好開胃

李白醉雞 📍$85
好香濃嘅花雕酒,浸到啲雞肉入哂味,食完想再食呀

菠蘿咕嚕肉 📍$88
細細粒好邊便share, 同埋都炸得好脆喎
8式皇朝小籠包
李白醉雞
松子鮮果桂魚
  • 原味小籠包
  • 特色皇朝小籠包
📍樂天皇朝 (銅鑼灣)銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場6樓-----最近成日留係屋企 好耐都冇帶Daddy Mami出街食下野 所以前兩日就帶佢哋快閃銅鑼灣食個Dinner 一去到餐廳門口 餐廳就幫我地逐個量度體溫 同埋比酒精搓手液大家搓手 入到裏面 古色古香嘅裝修及餐廳中央嘅蓮花小河令人心曠神怡 整體用餐環境非常舒適😌-#特色王朝小籠包($118-8粒 )呢款小籠包係佢哋嘅招牌 一籠裏面有八種唔同顏色嘅小籠包 望落色彩鮮艷 賞心悅目之餘 亦非常IGable 八色分別代表八種唔同嘅味道 包括有原味 人參 鵝肝 黑松露 芝士 蟹粉 蒜香同川味 粒粒都皮薄爆汁 不過雖然八色係靚係特別 但個人最愛都係豬肉味濃郁嘅原味 🤤-#上海生煎包($42-3個):金黄焦脆的底部裡面裹住幼嫩嘅鮮肉 鮮肉半肥半瘦 食落肉鮮及脂香並存 肉汁洶湧而出 非常正宗🥢-#醋醬海蜇頭($78)海蜇非常薄切 片片晶瑩剔透 神似水晶拼圖😄聞落醋香撲鼻 食落清新爽脆 無咩缺點 除左份量唔多之外😂-#鮮蝦豬肉雲吞豬骨湯拉麵($75)係我食過味道最為神似日本一蘭拉麵嘅中式湯麵🍜幼韌嘅麵條口感滑溜彈牙 湯底當然不如日式豬骨湯咁濃郁
📍樂天皇朝 (銅鑼灣)
銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場6樓
-----

#鮮蝦豬肉雲吞豬骨湯拉麵($75)係我食過味道最為神似日本一蘭拉麵嘅中式湯麵🍜幼韌嘅麵條口感滑溜彈牙 湯底當然不如日式豬骨湯咁濃郁 但同時亦因此無飽膩感 食完仲好有胃口食其他食物 豬肉雲吞肉鮮皮薄 蝦肉無冰鮮雪藏味 不過得4粒 食完都仲有啲意猶未盡😆

#蘿蔔絲酥餅($42)酥紋排列整齊 入口鬆化綿脆 中間嘅蘿蔔絲則食得出有經上湯煮過 鹹香爽口 汁多味甜 係次次黎都會食嘅必叫之選 不過提提大家 熱辣辣嘅酥餅係新鮮即炸 非常燙口 食嘅時候記得小心😋

👶🏻B仔整體評價:8/10個👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:7.5/10個👍🏻
👶🏻B仔環境評分:8.5/10個👍🏻
👶🏻B仔味道評分:8/10個👍🏻
👶🏻B仔回頭機會:8/10個👍🏻
2020-02-18 80 浏览
提起樂天王朝,相信最出名嘅都係呢間,就喺銅鑼灣時代廣場隔離,位於利舞台樓上嘅分店,我諗好多人都有去過。佢出名嘅地方唔單只係嘢食嘅高質素,仲有佢店內嘅裝修,都係令人讚不絕口嘅,因為佢鋪頭嘅中央有一個小型嘅人造水池,氣氛一流,每次嚟到都覺得好不可思議🤣🤣之前已經試過呢度最出名嘅小籠包,所以今次我哋主打會係佢其他嘅上海小菜!雖然我地得兩個人食,但係真係好貪心咁嗌左好多一直好想試嘅小菜🙊全部都係清淡不油不膩! 前菜嗌咗必食嘅上海生煎包,包餡肉汁超多,外表亦煎得香口,必食!仲叫咗碗鮮蝦雲吞豬骨湯,雲吞都係師傅自己包,不過皮就厚左少少,湯亦都清甜。揚州糟溜滑魚片,魚片份量好多,每一舊都好彈牙,唔會一夾就散,芡汁都打得幾好,好有住家菜既感覺!宮保腰果雞丁,竟然炒得好似大排檔一樣咁有鑊氣香口,雞丁帶微辣,好惹味開胃,叫咗碗白飯送,正呀!蒜蓉清炒菠菜,雖然菜式普通,但係勝在才夠新鮮,好清甜,食完咁多肉,清下腸胃中和返☺其實仲有兩個主食,一個就係雪菜鹹肉炒年糕,雪菜一向係調味嘅至愛,配上年糕清淡得來帶點金華火腿既香口。另外就係開洋蔥油拌拉麵,呢個都係出名嘅,簡單嘅蔥油拌麵,竟然可以令到我哋食唔停,真係唔簡

另外就係開洋蔥油拌拉麵,呢個都係出名嘅,簡單嘅蔥油拌麵,竟然可以令到我哋食唔停,真係唔簡單!

最後我哋仲叫咗個甜品,就係宮廷路打滾,係一個凍食嘅,佢嘅口感有啲似糕點,亦都似麻薯,軟林林,內面有紅豆餡。第一次食感覺驚喜,好似日式甜品呢~
2020-02-18 95 浏览
朝聖八色小籠包!突然戚起條小籠包癮,好想食但又唔想食得咁普通,想要啲有特色嘅,而呢度足足有成八種口味,夠哂特色喇呱八種口味由輕至重連進食次序都有埋guideline,分別有原味>人参>鵝肝>黑松露>芝士>蟹粉>蒜香>川味,當中最鐘意係人参鵝肝同蒜香,人參我係最冇期望,但估唔到佢有人參果隻香但又唔會覺得甘苦成件事好得意;而鵝肝個味其實唔重,但都叫食得出,而且有啲中西合璧嘅感覺;蒜香就純粹係因為蒜頭fans先鐘意,個人覺得反而都係不如再重蒜味啲仲正;至於其他口味都唔錯,冇話邊隻係雷的除咗小籠包之外佢啲小食都幾有心思,芝麻醬油麥菜同埋蒜泥白肉都係手工嘢,而京醬肉絲就似係平民版嘅北京填鴨,同樣搵塊皮包住肉咁食只係變咗包肉絲XD另外抵食之抵招牌火焰雞特價兩嚿水都唔洗,睇介紹係用上九十日散養三黃公雞仔,再以八小時沙薑腌製而成,上菜前會推車仔搖哂鈴咁,然後響你面前倒酒點火,雖然得十秒左右個火就熄咗,不過淨係睇派頭都夠哂,而且隻雞都真係幾好味,最後蔥油拌麵都好討好,蔥油夠且香,搶食咗大半碗哈哈除咗食嘢之外都幾欣賞佢地嘅服務,而家呢個時勢佢地響把關

除咗食嘢之外都幾欣賞佢地嘅服務,而家呢個時勢佢地響把關方面做到好足,入去前響門口要測咗體溫正常先,然後要俾消毒潔手液你捽下手先入場,成餐飯當堂食得好安心呢<3
2020-02-16 100 浏览
半價只限點心類,所以我們四人,狂吃大量點心,蘿蔔絲酥餅、無錫鮮肉鍋貼、薺菜黃魚春卷、炸饅頭丶竹炭流沙包、紅油抄手和原味小籠包。樣樣點心都熱騰騰,新鮮又好味最後意猶未盡,點了豆沙窩餅。
The signature eight-flavour xiao long bao is a must-try item on the menu. Fillings of the eight unique and special flavours are wrapped in vibrant and colourful dumpling skins, a pleasure to look at. These beautiful xiao long bao come with pork, cheesy, Szechuan, garlic, ginseng, crab roe, black truffle and foie gras fillings. My favorite is definitely the classic original. The dumpling skin is exquisitely thin. It’s incredible how much flavourful broth and juicy meat filling are contained in this small and delicate dumpling.

If you’re looking for xiao long bao as you’ve never experienced it before, Paradise Dynasty should be on your hit list.
2020-02-05 96 浏览
其實之前都去過樂天皇朝其他分店,但呢間分店既裝修係特別花過心機,完全係旗艦店級別。裝修充滿中式格調,環境乾淨舒服。小籠包可以話係樂天皇朝既招牌菜式,不同顔色既小籠包,由淺食到深色,非常特別。小籠包一共有8種:正常原味、綠色既人參味、啡色既鵝肝味、黑色既黑松露味、黃色既芝士味、橙色既蟹粉味、灰色的蒜香味和紅色的麻辣味。其實每個小籠包既味道都唔算好濃,但都食到淡淡既鮮味。個人最中意黑松露口味,嗅覺同味覺都夾集住淡淡既黑松露香氣。蔥花皮蛋豆腐清爽開胃,豆腐非常嫩滑,皮蛋完全係入曬味,食落好清甜。瑤柱芙蓉賽螃蟹蛋白非常鮮甜及細嫩,瑤柱令無咩味道既蛋白增添多一分風味。四川抄手拌麵麵條有彈性,炒手超大舊,有半個拳頭咁大,而且入面係滿滿既豬肉。估唔到呢味平平地既麵咁好食,非常有驚喜。酸辣湯酸味同辣味適中,非常符合香港人口味。配料亦非常足,有大量冬菇、肉絲等。檸檬蘆薈桂花蜜食完豐富既一餐食呢個桂花蜜感覺健康d,無咁大罪惡感。味道清甜,有淡淡既桂花味,仲有蘆薈粒同杞子。
小籠包
蔥花皮蛋豆腐
清爽開胃,豆腐非常嫩滑,皮蛋完全係入曬味,食落好清甜。
瑤柱芙蓉賽螃蟹
蛋白非常鮮甜及細嫩,瑤柱令無咩味道既蛋白增添多一分風味。
四川抄手拌麵
酸辣湯
檸檬蘆薈桂花蜜

2020-01-20
放工後約埋個同事食開年飯話呢間唔錯又坐得舒服我自己未嚟過所以想試吓鮮蝦雲吞豬骨湯 $68大大粒好足了呀, 皮薄餡靚D蝦肉食落彈牙, 連湯都飲埋糖醋魚片 $90酸酸甜甜非常開胃D魚食到有層薄脆係面, 正招牌火焰雞 $198侍應會事先提你準備手機淋上乾邑再點火, 一秒變火焰雞切完出嚟份量都幾多下皮酥肉嫩好好食建議3~4人ORDER一份就剛剛好~🌈另外必點一定係 八色小籠包 $118唔同口味包括 原味、人參、鵝肝、黑松露、芝士、蟹粉、蒜香、川味其他餐廳真係唔會一次過食到咁多唔同口味嘅小籠包粒粒各有特色, 而且仲好IG-ABLE添我自己最愛原味~蒜香~同川味桃膠桂圓湯 $42 超級足料啖啖都食到養顏嘅桃膠食落唔會太甜, 滋陰美肌啱哂我
放工後約埋個同事食開年飯
話呢間唔錯又坐得舒服
我自己未嚟過所以想試吓

鮮蝦雲吞豬骨湯 $68
大大粒好足了呀, 皮薄餡靚
D蝦肉食落彈牙, 連湯都飲埋

糖醋魚片 $90
酸酸甜甜非常開胃
D魚食到有層薄脆係面, 正

招牌火焰雞 $198
侍應會事先提你準備手機
淋上乾邑再點火, 一秒變火焰雞
切完出嚟份量都幾多下
皮酥肉嫩好好食
建議3~4人ORDER一份就剛剛好~

🌈另外必點一定係 八色小籠包 $118
其他餐廳真係唔會一次過食到咁多唔同口味嘅小籠包
粒粒各有特色, 而且仲好IG-ABLE添
我自己最愛原味~蒜香~同川味

桃膠桂圓湯 $42 超級足料
啖啖都食到養顏嘅桃膠
食落唔會太甜,
滋陰美肌啱哂我

题外话/补充资料: 係呢個時候大家出街食飯都可能會擔心衛生 今日入餐廳前首先要量體溫, 再比消毒GEL我潔手 非常細心 我留意到餐廳所有員工都有戴口罩 客人走個陣職亦員有用到清潔濟抹檯 (唔係就咁用條濕布) 作為食客見到都非常安心 侍應反應快 唔洗叫都主動幫我地換骨碟
2020-02-04 776 浏览
如果要細說上海菜的味道,除了到訪上海尋找其味道。香港彈丸之地,近年分店愈來愈多的「樂天皇朝」集團,由新加坡人所創立無論經營或其他業務也愈開愈多。不過本人喜愛銅鑼灣店全因有龍袍加身一樣,坐得舒適又堂皇。無論食物都相當多種類,之前有八色小籠包、榴槤小籠包,什至星期一至五推出半價的優惠,深受大家歡迎。近日店內的餐牌有所更新,愈來愈多新菜式特別廚師推介有話梅元蹄、風味醬鴨、鮑魚炒飯、皇朝話梅骨、松子鮮果桂魚等,各色各樣都是廚師精心製作。上海蔥油大餅 $45看到廚師推介的一頁,估不到會有「上海蔥油大餅」。即叫即製的大餅油光滿佈面層,超多香脆的芝麻內裡配上大量香蔥,煎得香脆無比大大件相當唔錯。招牌原味小籠包 $78「樂天皇朝」最有名莫過於小籠包,除了有八色及榴槤小籠包之外;其實我更愛原味。一客有六隻或十隻之分,喜歡以蒸籠設計蒸出細味。以及皮薄餡靚,熱騰騰又多汁。李白醉雞 $98另一個菜式相當特別,以酒配上雞件相當濃郁,每件雞件都相當入味而且令人津津有味,愈食愈想食。開揚蔥油拌麵 $45對於麵類方面除了四川擔擔麵之外,開揚蔥油拌麵也是我最愛之物。蔥油的份量十足完全做到香氣四溢,而且其拌麵又彈牙而有嚼

上海蔥油大餅 $45

招牌原味小籠包 $78

李白醉雞 $98

開揚蔥油拌麵 $45
對於麵類方面除了四川擔擔麵之外,開揚蔥油拌麵也是我最愛之物。蔥油的份量十足完全做到香氣四溢,而且其拌麵又彈牙而有嚼勁。旁邊會有一碗湯拌勻麵底,可減其膩度。

刀切小饅頭 (炸) $28
對於饅頭我真心覺得平平無奇,不過身邊的那一個是愛饅頭的表表者。饅頭炸至香脆無比,到熱騰騰配上甜甜的煉奶相當滋味。

芝麻醬油麥菜 $68
油麥菜捲至相當美麗,如果不配芝麻醬油帶有爽口並提鮮。如添上芝麻醬油,油麥菜更見濃郁。

擂沙湯丸 $42
甜品時間又係我既最愛,有多款甜口的選擇特別喜愛「擂沙湯丸 」。內裡的芝麻餡流出甜絲絲,一客有4粒與友分享最好不過。

桃膠紅棗桂圓湯 $42
年過三十既我,對於養生特別注重。桃膠紅棗桂圓簡直是女人進補之作,滋補又養顏,小小甜度又是熱食大滿足。

2020-01-09
  • 李白醉雞
  • 宮廷驢打滾
  • 原味小籠包
  • 芝麻醬油麥菜
2020-02-01 224 浏览
農曆新年同屋企人出街食飯, 揀咗間環境舒適, 性價比都幾高嘅中餐- 樂天皇朝<李白醉雞>李白醉雞酒味濃郁, 雞肉嫩滑<醋醬海蜇頭>醋醬海蜇頭口感爽口, 味道酸酸地好開胃<蘿蔔絲酥餅>蘿蔔絲酥餅略嫌酥皮太厚, 蘿蔔絲超級多<淮揚三絲春捲>淮揚三絲春捲酥炸嘅外皮, 包入素三絲, 感覺都幾健康<招牌原味小籠包>招牌原味小籠包, 今日有啲失準小籠包外皮太薄, 一夾就爛, 啲肉汁漏曬出嚟<蟹粉小籠包>蟹粉小籠包就啱啱好, 一啖食落, 滿滿嘅蟹粉味<上海炒年糕>上海炒年糕都唔錯, 年糕煙煙韌韌, 配上冬菇、青菜同埋醬料, 食落都幾地道

<李白醉雞>
李白醉雞酒味濃郁, 雞肉嫩滑

<醋醬海蜇頭>
醋醬海蜇頭口感爽口, 味道酸酸地好開胃

<蘿蔔絲酥餅>
蘿蔔絲酥餅略嫌酥皮太厚, 蘿蔔絲超級多

<淮揚三絲春捲>
淮揚三絲春捲酥炸嘅外皮, 包入素三絲, 感覺都幾健康

<招牌原味小籠包>
招牌原味小籠包, 今日有啲失準
小籠包外皮太薄, 一夾就爛, 啲肉汁漏曬出嚟

<蟹粉小籠包>
蟹粉小籠包就啱啱好, 一啖食落, 滿滿嘅蟹粉味

<上海炒年糕>
  • 李白醉雞
  • 蟹粉小籠包
2020-01-27 255 浏览
麻醬油麥菜 $65.侍應推介 又爽又脆既菜 加埋麻醬好好食😋竹炭流沙包 $42.賣相都唔錯 勁流心 奶黄味又香濃 一定要熱辣辣食先正👍🏻 除返開$14 1個都可以接受啦 .擔擔麵 $60.本身都冇諗住叫 因為我都食過幾次 咁岩店員大力推介 話d麵係新鮮每日人手整 問完生日個位 所以又叫多次😁😁😁.我記得以前食係唔使$60 不過好食咪食多幾次😋 麵十分彈牙 可能d湯都杰杰地 麵既掛湯能力都幾高😙 有好多葱花 少少花生醬味 又有少少辣 我覺得幾好食 可以再encore .樂天皇朝既signature dish 8色小龍包 $118黎得哩度我覺得冇可能唔叫哩個 亦都唔需要點醋吊味 因為已經有好豐富唔同既味道啦😛.我自己較喜愛紅色既麻辣 同埋黑色既黑松露 勁多濃 好入味😋😋😋我覺得最食唔出味應該就係鵝肝😂😂😂不過記住襯熱食 因為凍左就會痴底 整穿左個小籠包🤨.水煮魚 $198.其實我之前從來都未食過水煮魚 酸魚之類🤣但今次食完就愛上左.店員都好落力推介哩味菜 咁就揀左個小小辣試下 其實都好辣😂😂😂不過d魚真心幾脆口 入晒味 我指既係辣椒味 份量都唔少 個底仲有好多索晒汁既粉絲🤣完全挑戰味蕾.價
麻醬油麥菜 $65

生日
  • 八色小籠包
  • 蘿蔔絲酥餅
  • 擔擔麵
每次去銅鑼灣食中菜我都會諗去佢。點解?因為坐得舒服同埋小籠包質素有保證。每次來到,都心思思想食《特色皇朝小籠包》,有八款味道,我近排最鐘意係川味。你們又喜歡什麼味道呢?之後試了新菜式,食了《皇朝酸菜魚》,香得呢唔算好辣,適合香港人口味。份量都唔少,生魚完全無骨,都幾滑。價錢兩百蚊以內,非常合理。亦點了新菜式《招牌火焰雞》,師傅會首先在大家面前點火,比大家欣賞一下。味道來講,燒得唔過老,完隻雞上,童嫂無斯,食落都好滑。最後食的是麻醬油麥菜,吃過熱辣辣的菜式,是時候食一些清新的食品。最後想講的是,樂天的前菜,味道都唔錯。

特色皇朝小籠包
皇朝酸菜魚