2021-09-12
最近瘋狂食蟹!橋底辣蟹呢個名細細個已經聽過,今次終於成功帶左屋企人去食啦!餐廳係要上一層,有種中式酒樓味道!好有氣紛!又有電視睇,真係勁岩成班人聚餐狂食呀☺️ 黎到呢到,點都要點返招牌辣蟹,初時以為蟹一隻都$480,好貴,點知原來時不時都有最近優惠,有個套餐包埋佛跳牆,甜品,菜都係$600左右。至於我就揀左蟹加魚既孖寶套餐,都只係$488,勁抵🤣講左招牌蟹先,隻蟹比我想像中大隻,我諗落左千斤蒜,一出黎香到反艇,係我一路影相一路覺得格住個mon 都知道香!隻蟹鉗勁大隻勁多肉,呢一餐我講左好多次好好味😋 一定會返轉頭食!至於條魚,係原條清蒸沙巴魚,好似就咁叫都要$200一條,但我套餐叫即刻勁抵,好似送左比我咁😹 條魚食落又好清甜,勁正😆 之後我地叫多左一個菜,係有粉絲蒜蓉辣椒炒嘅節瓜,呢個餸簡直係喜出望外,完全冇諗過咁多同咁好食,睇落成碟帶子咁😂 食落健康又美味😎最後呢間餐廳人人都會送碗紅豆沙糖水,勁大方😜 人人都食得勁開心,笑住走咁😆
橋底辣蟹呢個名細細個已經聽過,今次終於成功帶