2023-04-16
又黎左九龍灣做野,收工去附近的Mega Box 覓食。大佬推薦我去位置Mega Box 11樓的居酒屋🏮!佢話餐廳選用日本和哥山天然備長炭,以及日本直送食材,製作成各款炭香味濃的串燒。除左串燒,還有其他不同的菜式。 餐廳風格為日式居酒屋,環境舒適寬敞,仲設有自助清酒機,提供超過十多款的清酒放題,岩晒朋友小聚暢飲一杯! - 清酒放題 -黎到居酒屋見到自助清酒機,唔係唔飲呀⁉️每位$188就可以任飲自助機上18款清酒,以及日本啤酒🍻。每款清酒的濃度、口味等都寫得非常清楚。每撳一次會出50ml,我同大佬酒量不大,都係小酌一下就算! - 前菜 -⦁吞拿魚牛油果沙律配芥末醬⦁自家製木桶豆腐 兩款前菜份量都幾多,豆腐食落好滑,餐廳仲配有各款調味自由搭配。個人淨食都好香豆味,好似食緊豆腐花咁。 - 串燒 -🐥雞肝、雞皮🐷豚肉蘆筍卷、煙肉荔枝卷🐮厚燒牛舌、美國牛柳粒🥬焦糖菠蘿、粟米、鮮冬菇、原條日本茄子🐟炭火蒲燒原條鰻魚串燒款式好多,個人力推煙肉荔枝卷、厚燒牛舌、焦糖菠蘿、茄子同原條鰻魚!味道濃郁重口味,仲會有濃濃的炭香味,好有風味。 - 飯團 -⦁柚子胡椒鵝肝燒飯團⦁
- 清酒放題 -
- 前菜 -
⦁吞拿魚牛油果沙律配芥末醬
⦁自家製木桶豆腐
- 串燒 -
🐥雞肝、雞皮
🐷豚肉蘆筍卷、煙肉荔枝卷
🐮厚燒牛舌、美國牛柳粒
🥬焦糖菠蘿、粟米、鮮冬菇、原條日本茄子
🐟炭火蒲燒原條鰻魚
- 飯團 -
⦁柚子胡椒鵝肝燒飯團
⦁醬油燒飯團
兩款飯團味道唔差,個人覺得鵝肝飯團層次感更加多!