2017-03-23
1967 浏览
女友在大角咀晚飯時經過武館,於是就帶我來試。本來都抱住一試嘅心態,但食完真係好味到不得不寫篇食評讚吓呢間用心製作嘅小店!七點鐘已經坐低咗,一路食到十一點幾,食了4個半小時,無20款都有18款刺身,壽司同熱食。每樣食物既新鮮又特別,唔係一般omakase 食到嘅魚!以下係一d必食推介: 金綫魚,虎河豚白子,北海道牡丹蝦,山芋赤身,鮟康魚肝,汁煮金綫魚頭,魚湯烏冬等等。武館最正嘅地方係,大廚武哥上每道菜都不慌不忙,唔似其他食店要趕第二輪生意,等您有足夠時間品嚐,消化,享受,同傾計。我心諗,如果每一樣都趕住比我食,我未必食得晒全部!食咗大半晚都無乜點為d食物影相,因為實在太過享受d食物。但呢一個不得不影,就係虎河豚白子。有別其他白子,質地非常煙韌,味道亦都比較突出。另一推介就係用盡omakase d魚去煲嘅魚湯,非常鮮味,奉勸大家一定要配烏冬,最多飽的話叫武嫂將份量減半,否則會後悔。