2019-03-15 46 浏览
阿女今日喺荃灣練波, 放學之後已經要立即揸車送佢過嚟, 食咗個麵包之後就一路等, 當佢練完嘅時候已經好肚餓, 想同佢去食飯, 佢已經話攰到唔想食, 同埋有啲頭暈。呢個時候最需要補充糖分 ,咁啱經過台式飲品店, 立即叫咗可可鮮奶畀佢, 我又再睇下有咩好飲先。顏色鮮明, 味道香濃 ,小朋友好鍾意呢製作都好認真㗎 ,後面全部都係出名品牌嘅鮮奶,豆漿, 質素一定有保證。我揀咗呢杯黑糖波霸鮮奶, 飲落去黑糖甜香, 入口軟糯, 而且好多珍珠, 每一啖鮮奶都飲到珍珠, 坊間少見。太太來到都叫咗包杯招牌 大甲芋頭鮮奶, 佢表示啲芋頭好香 ,每一啖鮮奶都飲到芋頭蓉, 間中有食到芋頭粒, 估唔到可以將中式糖水用飲管飲入口, 一家三口都非常滿意。

顏色鮮明, 味道香濃 ,小朋友好鍾意呢

2019-03-11
2019-03-15 24 浏览
近年黑糖鮮奶遍地開花,但開始飲到厭厭地,想試下其他款式。剛好同fd 行去路德圍,就俾沐白純白色的裝修吸引住😍😍😍大甲芋頭鮮奶見佢係招牌飲品,而且好少見的芋頭飲品,我即刻叫左杯。果然冇令人失望!佢杯野真係超足料!!!飲品最底係粒粒芋頭肉,中層係芋蓉,頂層加入鮮奶,搖勻先飲。飲落去好有層次,一半係芋頭粒及芋蓉,一半鮮奶,味道好濃郁同埋芋頭味真係好濃香~沐白將芋頭整到好綿,入口好淋但有保留到粒粒的口感!真心推介!而且,佢地標榜大甲芋頭鮮奶無添加糖,好啱我依啲又想飲但又想健康的人🙈沐白黑糖波霸鮮奶我fd 鍾情於黑糖波霸系列,永遠都要飲依款飲品。以佢飲左咁多間黑糖波霸鮮奶,沐白係佢的最愛!佢話沐白的黃金比例做得好好,甜度、鮮奶同黑糖比例配合得好好。而且珍珠真係好煙韌, 黑糖味好出,同埋一飲就知d 材料即叫即整,底部的珍珠係熱熱地,好有口感。而且佢地黑糖花紋掛杯好靚,睇得出好用心!草莓鮮奶依杯又係出色之作!佢係用新鮮士多啤梨係用新鮮水果打成,完全唔係得啲糖醬!!!我之前試過好多草莓飲料都係溝出黎,一大陣藥水味,勁難飲!但沐白的草莓鮮奶真係超正。我fd 叫左依杯,我試飲左一啖之後,都忍唔住叫佢俾我飲

沐白黑糖波霸鮮奶

草莓鮮奶

依杯又係出色之作!佢係用新鮮士多啤梨係用新鮮水果打成,完全唔係得啲糖醬!!!我之前試過好多草莓飲料都係溝出黎,一大陣藥水味,勁難飲!但沐白的草莓鮮奶真係超正。我fd 叫左依杯,我試飲左一啖之後,都忍唔住叫佢俾我飲多幾啖😂因為真係好少飲料店肯咁足料整,而且佢唔會太甜,飲落去好fresh !

沐白的推介飲料都好正,而且佢真係好啱打卡😂我地3個一拎到飲品就瘋狂影~下次再黎荃灣,我一定要試埋其他

• 黑糖波霸鮮奶
  • 草莓鮮奶
2019-03-15 24 浏览
近年台式飲品在香港遍地開花🌼,無論是真正來自台灣或是香港人創作的,大街小巷都會有一間,今次品嚐的台茶,就是來自台灣的沐白小農。西施柚子茶$28,和韓國的柚子蜜不同,不會偏甜,柚子味道清香,還有些柚子肉在茶內,喜歡清新的可以一試。大甲芋頭鮮奶$30,芋泥濃郁綿密,芋頭味道重而頗甜,鮮奶味道淡淡的,兩者混合後,就平衡得多,可以喝到芋頭的香,鮮奶的甜,怪不得是這間其中一款受歡迎的飲品。👍👍👍😋😋😋

5 分钟 (外卖自取)
2019-03-14 17 浏览
又一台灣手搖飲品過江龍沐白小農來到荃灣,晚飯後,我拉著男朋友去試。沐白黑糖波霸鮮奶: 賣相很美,黑糖掛在杯邊內,而且用上鮮牛奶,奶味再濃厚多點。底部珍珠還是暖的,飲前記得搖匀,不然便會上凍下暖, 珍珠都好煙韌Q彈大甲芋頭鮮奶我自己超愛芋頭,最底係芋頭肉,中層係芋蓉,頂層係鮮奶,都是搖勻才飲,芋頭香氣明顯且濃郁,由於芋頭口感綿密鬆軟,所以飲落更綿滑更香甜。草莓鮮奶我買了一杯回家給母親大人試,同樣一半草莓蓉一半鮮奶,但草莓蓉在上層,鮮紅色的草莓蓉好新鮮,顏色好靚好吸引, 用新鮮草莓打成果蓉,加入鮮奶,味道酸中帶甜。

沐白黑糖波霸鮮奶:

2019-03-12
2019-03-14 16 浏览
早在珍珠奶茶由台灣開發到香港, 小妹已經十分歡喜, 直頭一日飲一杯。由上年春天開始, 多咗黑糖珍珠鮮奶、 奶蓋系列、 水果茶系列…… 我又再次陷入臺式飲品店中, 今次經過呢間店舖话用純天然蔗糖、非果糖, 要求我金舌頭試下先知。經過店舖,見到雪櫃全部係用明治純牛奶, 質素有保證。嗌六杯有外送服務都好方便呀主打喺呢杯就係我最愛, 黑糖波霸鮮奶, 飲落去唔太甜, 最好係可以畀你揀少冰, 而且勁多珍珠, 珍珠口感十足, 價錢都比坊間平, 極力推介。伯爵紅茶非常有茶香, 但略嫌太甜。呢杯嘢非常有驚喜, 好似食緊芋蓉 但又有細細粒嘅芋頭,口感綿密, 加上牛奶墊底, 好似芋頭西米露嘅改良版咁, 鍾意芋頭嘅一定要试。

經過店舖,見到雪櫃全部係用明治純牛奶, 質素有保證。

嗌六杯有外送服務都好方便呀

伯爵紅茶非常有茶香, 但略嫌太甜。

2019-03-11
$30 (其他)
2019-03-13 39 浏览
早幾日同屋企人去荃灣食飯食完雞煲勁想飲返杯野飲我地就齊齊去咗荃灣路德圍啦見到豆腐花店隔離開咗間叫沐白就走埋去睇下有咩飲啦有大路時興嘅黑糖珍珠⚫️⚫️咁我就揀咗呢杯大甲芋頭鮮奶鮮奶好滑👍🏻芋頭味好重超香綿而且濃郁配合埋奶味正啊♥️我姐姐試咗呢杯可可黑糖波霸鮮奶可可味好濃🍫飲落就係特濃朱古力奶配黑糖珍珠啱曬平時唔飲奶茶嘅佢見我同姐姐都飲🥳同行表哥都決定後加一杯黑糖波霸鮮奶飲完佢係咁話正佢話黑糖味好重珍珠都好彈牙鮮奶就唔駛講啦呢到嘅鮮奶真係好香濃又好滑
早幾日同屋企人去荃灣食飯

鮮奶就唔駛講啦
呢到嘅鮮奶真係好香濃又好滑
可可黑糖波霸鮮奶
2019-03-12 14 浏览
細細個住荃灣,對哩度特別有感情!放假好鍾意來荃灣食野,聽聞台灣沐白小農係荃灣開左分店,太幸福了,我喜愛台式飲品❤️鍾意沐白原因係因為佢地食材天然無添加,要飲台式飲品當然要飲最健康既!另外鍾意佢地外送服務,滿6杯就可以免費外送,十分貼心,坐在家中也能飲到!沐白有五款招牌飲品,當然要點來飲💕大甲芋頭鮮奶:芋頭同鮮奶十分夾,不會太甜,而且芋頭好蓉,飲落淡淡芋頭味!黑糖波霸鮮奶:杯中底部黑糖珍珠暖暖的又多,加埋牛奶,濃味可口!布丁鮮奶:濃濃的牛奶,加上滑滑的布丁,十分有口感,仲可以揀少冰,不會太甜,味道好飲!
沐白有五款招牌飲品,當然要點來飲💕

呢邊真係好多野食, 我本想食平豆腐花, 不過仔唔肯, 要飲黑糖鮮奶, 仲投訴屋企附近果間的好難飲... 真難服侍佢見到剛有姐姐哥哥買完果杯有好多黑糖珍珠, 佢就話要試, 都係$30, 周圍差不多價丫黑糖波霸鮮奶一攞上手有成半杯黑糖珍珠暖暖的, 細心的姐姐仲教小學仔搖好佢咁就更好飲, 珍珠更好咬口同好味. 仔仔一飲表示: 好飲喎!!!!! 黑糖味好味, 依家愈來愈鍾意黑糖珍珠! d奶好味喎, 仲叫我試下, 不過其實我唔好"奶"的.. 飲唔到都試佢幾粒珍珠, 其實我都好like黑糖的, 煙煙韌韌, very nice! 另我仔最喜歡佢有封膠紙杯蓋又再加個厚膠蓋,對論盡的小學生來說,冇咁易倒瀉整到dirty!我唔好奶就叫左杯沐白紅茶鮮豆奶, 可自選甜度, 我叫了微甜, 就即時飲到鮮豆奶的豆香味, 少少甜又香濃, 啱晒我!!!買左杯大甲芋頭鮮奶比老公, 開頭佢無搖混就咁飲話d芋頭味好香, 好似食緊芋泥咁濃郁綿密, 加左鮮奶勁滑! 搖完佢大讚好飲, 食完飯飲好似唔駛咬既糖水咁~

沐白紅茶鮮豆奶

外卖自取
$28 (宵夜)
沐白紅茶鮮豆奶
2019-03-11 79 浏览
星期六放工約埋朋友一齊去荃灣,行街食飯吹下水,去到荃灣食街實在太多選擇不論食肆小食飲品琳琅滿目,飲品方面都是圍繞着台式風味,四五間當中都有好幾間飲過,當中這間「沐白小農」外表感覺較為清新,而且在其他區分也沒有見過,一於試一試這間,未試過當然要是店舖推介的招牌飲品。招牌黑糖波霸鮮奶 (每日限量) $30用焦糖煮成的珍珠大大粒非常新鮮,飲品到手的時候焦糖珍珠還是暖的,咖啡色的焦糖和鮮奶混合外表以吸引死人靚到不得了,飲落味道非常對板不會太甜,當中的焦糖味非常突出,加上鮮奶的味道,一粒粒的珍珠實在會令人飲上癮。大甲芋頭鮮奶 (芋頭小農) $30大甲芋頭鮮奶,把芋頭煮成芋蓉加上鮮奶,齋睇已覺得抵飲,半杯的芋蓉真的是真材實料,如果喜歡芋蓉的朋友真的不要錯過,入口芋蓉味濃郁,當中還會感受到一粒粒微小的芋頭粒,加上奶香味真的很好飲。翡翠檸檬 $26名副其實清新香濃的檸檬味道,加上微澀茶味,入口感覺非常順喉,精神為之一振在這初春的日子,有令人煥然一新的感覺。值得一題這間沐白小農,買滿六杯還有外送服務真的很貼心(當然要是地區而定)。

招牌黑糖波霸鮮奶

招牌黑糖波霸鮮奶 (每日限量) $30

大甲芋頭鮮奶 (芋頭小農) $30

翡翠檸檬

翡翠檸檬 $26

招牌黑糖波霸鮮奶
翡翠檸檬
2019-03-11 10 浏览
每次去台灣都好鍾意飲芋頭牛奶 但係香港都唔係好多間台式飲品店有 所以今次專登走去試沐白招牌芋奶🍼大甲芋頭鮮奶真材實料😈 芋頭蓉佔左差唔多半杯 飲落去好綿密 帶點芋頭粒 口感好豐富 味道好天然 無添加任何糖份 好健康🏃🏻‍♀ 配搭鮮奶 奶味香濃 甜度岩岩好👅 飲完成杯好飽呀🍼黑糖波霸鮮奶黑糖珍珠拎上手熱辣辣 咬落幾煙韌 濃黑糖味又唔會太甜🍯 配上明治鮮奶 奶味香濃 黑糖味唔會遮左奶味🍼 好滿足 如果佢有埋厚奶奶蓋就真係正 飲晒成杯🤰🏻 飽左一半 唔洗食飯

🍼大甲芋頭鮮奶

🍼黑糖波霸鮮奶
2019-03-11 13 浏览
我係一個奶茶控,雖然成街都係珍珠奶茶,但我會嚴選健康同埋質量好嘅飲品。我推介白沐的黑糖珍珠波霸奶-珍珠好Q,黑糖味甜度適中非常配合,奶味香濃,不愧為鎮店之寶。另外,布丁豆乳- 黃豆味濃郁,配上雞蛋布丁,美味可口。好欣賞沐白製作認真用心,每一杯份量都用磅秤過。鍾意香芋嘅人可以揀大甲香芋鮮奶,香芋和鮮奶比例50:50。飲之前記得要搖均匀。芋頭好香,好粉,和鮮奶的香滑一起好搭配。好彩今次一行三人,我先有機會試到奶茶以外嘅飲品,好滿足。

另外,布丁豆乳- 黃豆味濃郁,配上雞蛋布丁,美味可口。

好欣賞沐白製作認真用心,每一杯份量都用磅秤過。

好彩今次一行三人,我先有機會試到奶茶以外嘅飲品,好滿足

2019-03-11 25 浏览
今日同兩個朋友行過荃灣最多珍珠奶茶既地方 見到新開既沐白小農 對於好鐘意台式飲品既我 當然要試一試飲得台式飲品當然要試呢排好出名既黑糖波霸鮮奶 啲黑糖珍珠食落去仲係熱 係大珠好彈牙 同埋牛奶好濃好香滑 配合埋黑糖珍珠唔會好甜 又唔會太大杯👍🏻另外一杯係大甲芋頭鮮奶 我見到佢一大匙既芋頭等於半杯 真係好足料 飲落去仲有好濃既芋頭蓉細細粒 對於芋頭愛好人士 呢個飲品係一大享受除左呢兩杯特色飲品 叫左沐白紅茶鮮豆乳 佢個味道同我之前喺台灣試過嘅紅茶豆漿係一樣味 我仲叫咗微甜 口感好清新唔會好濃既茶香 反而豆乳味比較強烈 但整體來講係好味嘅 我覺得反而適合早餐嘅時候飲 試過幾杯飲品都覺得沐白小農出左唔同既特色飲品 除咗外觀睇得 味道都好好味

沐白紅茶鮮豆乳

2019-03-11 19 浏览
今日公司有事派我同兩個同事過一過荃灣果邊一轉。搞完公事可以直接收工,正~~正好可以喺荃灣呢邊周圍搵下嘢食。行下行下,比我哋遇到呢間沐白小農牧場,睇落係類似貢茶果種。見大家都有啲口渴就飲啦!佢哋叫咗杯大甲芋頭鮮奶同黑糖波霸鮮奶。兩款都唔錯嘅聽返同事講。就算落咗黑糖都唔會話太過甜,甜度係適中,亦都相對健康啲,本來鍾意飲珍珠奶茶嘅人都值得去飲返次。然後個芋頭鮮奶都夠晒甜,飲落就feel到佢有濃濃嘅芋頭香味。可以推薦比鍾意食芋頭嘅朋友。由於我自己唔太習慣飲啲乜乜乜溝鮮奶嘅飲品,所以我自己另外叫杯凍柳橙綠茶(無糖)。沖出嚟隻真係幾正下,個橙色好靚搞到我忍唔住係咁影相。飲落都唔係差嘅,由於我叫嘅係無糖所以甜度唔高,比較多嘅係橙香味同綠茶嘅澀味。

佢哋叫咗杯大甲芋頭鮮奶同黑糖波霸鮮奶。

2019-03-08
外卖自取
  • 大甲芋頭鮮奶
沐白✨係我其中一間想試既飲品店,因為佢既堅持 令我就算飲珍奶都可以飲得放心。無添加 純天然 有驚喜呢。1. 採用天然蔗糖,非果糖;2. 採用優質鮮奶,非人工奶精粉;3. 採用純天然蜂蜜,非調和蜜。而其中,小農沐場鮮奶系列 係必試既。 哈哈 3款飲品我都好鐘意❤️ 好飲。Brown Sugar Bubble Milk特別既黑糖虎紋,好靚靚。底層既波霸珍珠仲係暖架,撞埋面層既凍鮮奶 好Q`好彈`好煙韌。細細粒 又容易食,真心唔錯喔。珍珠食得出香甜黑糖味道;鮮奶感好重 好香,唔會太甜 剛剛好,推介🖤。Taro Milk鐘意芋頭既唔好錯過,芋泥十足 厚厚地係底好綿密。加上奶香味濃郁,加埋一齊口感好豐富,亦好飽肚呢。真係好香濃又綿滑呢💜。 Matcha Milk估唔到呢度抺茶都好出色,濃濃抺茶味 份量真係好足 好香濃。飲得出抺茶香 又帶點甘甜。我既抺茶愛好者朋友 係度都搵到所愛呀 讚💚。樣樣我都好鐘意,下次有機會再試埋其他:草莓鮮奶🍓🥛`黑糖薑汁鮮奶♨️🥛`布丁鮮奶🍮🥛。樣樣都好吸引呢。..不過記住記住,打完卡影完靚相 飲之前記得要搖勻先好飲呀😋 請慢用❤️。cheersss
波霸珍奶。抺茶奶。芋頭奶。

1. 採用天然蔗糖,非果糖;
2. 採用優質鮮奶,非人工奶精粉;
3. 採用純天然蜂蜜,非調和蜜。

招牌必飲。波霸珍奶🖤

抺茶鮮奶💚
Matcha Milk
[抺茶鮮奶🍃🥛]

3杯都好好飲呀🖤💚💜
波霸珍奶。抺茶奶。芋頭奶。
招牌必飲。波霸珍奶🖤
大甲芋頭鮮奶💜
抺茶鮮奶💚
3杯都好好飲呀🖤💚💜
2019-03-11 20 浏览
荃灣愈開愈多台式飲品店,今次來試試一樣都是來自台灣的品牌沐白的飲品。我們一次過飲三杯都是沐白的招牌飲品。它標榜食材百分百純天然無添加。黑糖波霸鮮奶有慢煮的黑糖珍珠,未攪拌時飲下去偏甜,不過攪拌過的甜度剛剛好,珍珠煙韌有咬口有濃郁的黑糖味。大甲芋頭鮮奶的芋頭份量有接近大半杯,芋頭並是完全攪爛,飲下去依然有粒粒的芋頭質感。來自台灣的大甲芋頭味道香甜。草莓鮮奶是用新鮮的草莓攪拌再加鮮奶。有大半杯草莓果肉,簡簡單單很fresh的感覺。店員都很細心地提醒我們三杯飲品飲用之前需要攪拌。
我們一次過飲三杯都是沐白的招牌飲品
。它標榜食材百分百純天然無添加。

草莓鮮奶

店員都很細心地提醒我們三杯飲品飲用之前需要攪拌。