沐白小農-兵家必爭之地的牧場自然風味荃灣路德圍短短一條街已經有多不勝數既台式飲品店,而最吸引我既就係標榜食材百分百純天然無添加既沐白小農。我深信一杯真正好味既飲品,係唔需要依靠浮誇唔真實既添加劑。🐻大甲芋頭鮮奶 $30芋頭控既朋友仔一定唔可以錯過,店員先用磅秤好芋泥份量,目測有成大半杯,份量十足,再加上明治4.3紅盒純鮮奶。入口甜度適中,每一啖都飲到芋泥同芋頭粒。🐻沐白黑糖波霸鮮奶黑糖波霸基本上每一間台式飲品都有,但沐白小農既黑糖波霸鮮奶,無論甜度、黑糖同鮮奶既比例都好配合,用上2小時慢煮既黑糖珍珠,由於珍珠毎日新鮮熬煮,賣完就冇,所以限量供應,飲既時候要上下搖動,令到珍珠更加Q彈。🐻草莓鮮奶 $35用上智利入口既士多啤梨,店員毫不吝嗇加入攪碎,而唔係好似出面用士多啤梨醬,味道不但天然,連影相呃like都靚過人。
沐白小農-兵家必爭之地的牧場自然風味

🐻大甲芋頭鮮奶 $30

🐻沐白黑糖波霸鮮奶
草莓鮮奶

🐻草莓鮮奶 $35

外卖自取
草莓鮮奶
2019-03-26 37 浏览
✨沐白小農✨ 荃灣友 識食一定去路德圍食🤤今次飲既沐白小農就係係路德圍 就係正阿玉贊和兩間豆腐花隔離 食完豆花去飲返杯岩晒😛- 黑糖波霸鮮奶 黑糖珍珠超煙韌 有淡淡黑糖味唔會過甜 所以飲唒成杯都唔會漏同滯🥰-大甲芋頭鮮奶 芋頭係細粒芋頭加芋泥 一定要搞暈先飲 奶好有奶香 飲一啖有唒幾種口感 好豐富唔單一 最緊要係甜度適中又唔會死甜 芋頭控表示滿足仲有ok吸精既打卡牆🤓 港女唔係唔影啊嘛🤓
✨沐白小農✨
 荃灣友 識食一定去路德圍食🤤

仲有ok吸精既打卡牆🤓 港女唔係唔影啊嘛🤓
2019-03-26 26 浏览
今日去左荃灣路德圍午餐,雖然食飽飯,但經過一條台式飲品店林立既橫街又點會把持得住🤣🤣行到尾豆腐花位置,見到一間以藍白色為主裝修既沐白小農,看見店家標榜四項堅持,食材百分百純天然無添加,不用奶精,不溝水雖然實有人話要健康就唔好飲喇但有得揀,緊係揀用料健康既一間幫襯喇選擇好多,但揀招牌既實無死🤣沐白黑糖波霸鮮奶$30拎上手底部珍珠還是熱辣辣的先影張靚相,然後搖15下,珍珠既熱混合帶冰既鮮奶, 溫度變得剛剛好! 珍珠口感超彈,大小適中,黑糖非常入味鮮奶是用明治貨入口很香醇幼滑,整體配搭十分出色,絕對有驚喜大甲芋頭鮮奶$30朋友讚不絕口,我亦忍唔住試兩啖,芋頭味十分香濃,芋泥亦超多,份量同鮮奶幾乎係50/50,入口有芋頭粒增加口感,沒有添加額外糖份,感覺十分健康!仙草凍鮮奶$28

雖然實有人話要健康就唔好飲喇
但有得揀,緊係揀用料健康既一間幫襯喇

選擇好多,但揀招牌既實無死🤣

沐白黑糖波霸鮮奶$30
拎上手底部珍珠還是熱辣辣的
! 珍珠口感超彈,大小適中,黑糖非常入味
鮮奶是用明治貨
入口很香醇幼滑,整體配搭十分出色,絕對有驚喜

大甲芋頭鮮奶$30

仙草凍鮮奶$28

2019-03-26
午餐
這杯芋頭鮮奶,好喝到不得了,一看照片就知道是整杯有著半杯都是滿滿的芋頭泥,店舖更特選台灣大甲產地的芋頭製作成芋泥,而且沒有加水,使其口感更加濃郁綿密,更能吃到一顆顆的芋頭粒。即使加了鮮奶後也不會覺得膩,雖然是固定甜度,但不會很甜的,就是鮮奶本身的甜度再加上芋泥的香甜,整杯的味道就是剛剛好呢!這杯飲料的喜愛程度是十分滿分呀!媲美Teadays 的紫薯鮮奶!٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 香芋迷的你一定要來嚐嚐!

香芋迷的你一定要來嚐嚐!
2019-03-25 28 浏览
同幾個姊妹係荃灣買完野,突然好想飲杯珍珠奶茶,於是行落去路德圍搵下一眼就被尼間清新的白色小屋吸引,行埋去睇下有咩好野先,種類都幾多,唔想飲奶類,有果汁類選擇我就梗係㨂招牌貨,黑糖波霸鮮奶,賣相討好,甜甜的珍珠煙韌好味,雖然珍珠略甜但配合黑糖和鮮奶,味道剛好大甲芋頭鮮奶,香滑的芋頭打得碎碎同鮮奶混在一起,味道出奇地夾,香醇濃郁朋友對奶類製品有點敏感,好在有其他選擇,佢就揀左冬瓜檸檬,清新嘅檸檬味混著微微冬瓜清甜,夏天消暑,冬天保健,真是健康之選擇小小店舖,做好多優惠,著校服者全部飲料減三元,仲有限定地區的外送服務,心血來潮想飲奶茶,只需按一按手機,足不出戶都可享受美點

2019-03-25 16 浏览
今日約左友人們喺荃灣掃街,去到路德圍附近見到有間裝潢簡約嘅台式飲品店幾吸引,就決定一人買一杯試下。飲品店最近舉辦緊白色情人節活動,杯上貼有詩句好warm。參加活動仲可以嬴澳門來回船票同酒店😃黑糖波霸鮮奶 - 波霸大大粒好有份量,咬落有嚼勁仲有淡淡嘅黑糖清香,奶味重茶味濃,溝埋一齊好好飲。大甲芋頭鮮奶 - 飲落有芋頭粉蓉,特別嘅口感,奶香味濃稠仲帶有香芋味嘅清甜,兩者味道相當合襯。茉香綠茶鮮豆乳 - 豆乳味好濃郁,綠茶味唔算好濃,入口帶點回甘同茉莉嘅香味。口感順滑,感覺好健康。

2019-03-24 19 浏览
今日終於有機會去開荃灣,試吓呢間都幾出名嘅沐白小農喇🥤🥤🥤佢哋都有幾多款幾特別嘅嘢飲,其他鋪頭未見過嘅,所以好貪心咁叫咗三款嚟試🤭🤭🤭大甲芋頭鮮奶-感覺有啲似食緊芋頭西米露加奶,甜甜地嘅芋頭蓉,唔覺唔覺好快就飲晒成杯啦🙊,唔怪之得咁多人飲呢款啦,又真係幾好味嘅😋沐白黑糖波霸鮮奶-佢哋嘅珍珠係超煙韌嘅,又掛晒啲黑糖係珍珠面🤤🤤,啱晒好似我呢啲咁嘅煙韌控🤭草莓鮮奶-我見佢哋係用原粒士多啤梨🍓🍓打碎,而唔係就咁落啲士多啤梨糖漿㗎,所以飲落會有粒粒嘅士多啤梨口感,相當唔錯👍🏻👍🏻
今日終於有機會去開荃灣,試吓呢間都幾出名嘅沐白小農喇🥤🥤🥤
2019-03-22
  • 大甲芋頭鮮奶
  • 黑糖波霸鮮奶
  • 草莓鮮奶
2019-03-22 24 浏览
#大甲芋頭鮮奶 $30有大半杯既芋頭蓉💜,好墜手🤣🤣超誇張呢!用左台灣既大甲芋頭,芋頭味好濃,口感特別綿密香甜,冇乜顆粒,鮮奶亦都好香,我覺得芋頭蓉甜度稍降會更好😝 .另外,我地都飲左#黑糖波霸鮮奶 $30 同 #西施柚子茶 $28,黑糖波霸鮮奶既珍珠好好咬🙆🏻‍♀️,微暖亦都好香黑糖味,奶味幾重,唔想排太耐隊可以試下😋 而柚子茶味道清新,解喝就岩晒🤣🤣.📸#沐白小農地址:荃灣荃興徑2-8號昌泰大樓地下6號舖
[芋頭控必試既大甲芋頭鮮奶🤩]

📸#沐白小農
地址:荃灣荃興徑2-8號昌泰大樓地下6號舖
台式飲品是現代人日常生活中不可或缺的良伴🇹🇼!最近與同事妹妹在收音機上聽到了這家店的訪問📡,得知它是一家天然系的飲品店🌲,選用了台灣直送的鮮奶🐮,配上天然的用料等🍎,相當重視食材的品質🌟,馬上決定午飯時間就來一杯🍻!以木質裝潢與白色磚牆為主🌳,小店在路德圍中是蠻突出的✨。飲品的選擇不少😍,更細心地照顧到素食者或奶製品敏感人士的需要🧬,提供了以紅茶☕️、鐵觀音🍵及鮮豆乳🍼等飲品🍹。🔹黑糖波霸鮮奶🖤同事爸爸點了這個👨🏻‍🎨,入手後先把飲品搖勻💥,不過千萬要小心⚠️,因為底部聚集了很多熱辣辣的黑糖珍珠🔥,不要被燙到喔🤭~ 整體甜度不過不失👌🏽,黑糖波霸真的煙韌彈牙😋,奶味濃郁👍🏽,喝多了也不會膩💯。🔹大甲芋頭鮮奶💜以台灣大甲產地的芋頭熬煮後打成泥🙌🏽,口感綿密🤤,亦保留了香芋的顆粒😳,再加入了鮮奶沖製🍼,入口香濃順滑🥰。🔹伯爵紅茶拿鐵❤️同事妹妹點的解膩品🥤,點點的茶香配上了香滑的鮮奶🍼,飯後一杯絕對是首選👍🏽。總結💭近年台式飲品店競爭激烈💥,但這種純天然的飲料的確少見🤩。一杯真正好喝的飲品🍹,完全不需要倚靠浮誇的造型或廣告來取勝🤪,消費者的味蕾都是精明的🤓,沐白小農沐場讓我一喝就愛上💘。
以木質裝潢與白色磚牆為主🌳,小店在路德圍中是蠻突出的✨。
🔹黑糖波霸鮮奶🖤
總結💭
2019-02-28
黑糖波霸鮮奶
2019-03-19 52 浏览
今日約左男朋友同細佬黎荃灣睇展覽,距離展覽館還要行好一段路,我地經過依間沐白小農台式飲品店,每人買左杯過口癮-餐牌都多選擇,大家都心大心細唔知飲咩好。最後我地經職員推介及選擇招牌之選😬-🌟沐白黑糖波霸鮮奶 黑糖紋路不規則又獨特土幾吸晴。 拿到手後第一樣要做的,就是相機食先😆 然後才捨得把飲管插上喝一口。除了用飲管邊攪拌邊喝。職員教導亦可先均勻地搖動杯身,讓鮮奶與黑糖波霸鮮奶充分的融合。每樣方法的風味都不同。鮮奶濃醇香滑,甜而不膩,配上底部Q彈的慢煮黑糖珍珠,有嚼口不單調。-🌟大甲芋頭鮮奶 男朋友很愛吃芋頭,有關「芋」的食品他都愛。 這杯同樣標榜冇添加色素,選用台灣大甲芋頭,芋泥份量,芋頭顆粒有口感。芋香與奶香相互配合,好好飲👍🏻-🌟沐白紅茶 細佬不愛奶類製品,他選擇簡單的紅茶。精選斯里蘭卡紅茶搭配台灣決明子。決明子是養生食品,有清肝明目的功用。茶香醇美,解腻又健康。-

🌟沐白黑糖波霸鮮奶

🌟大甲芋頭鮮奶

🌟沐白紅茶

細佬不愛奶類製品,他選擇簡單的紅茶。
2019-03-19 25 浏览
Another bubble tea shop imported from Taiwan. They use all natural ingredients including natural sweeteners like honey and cane sugar, and fresh fruits and milk in their drinks.Brown Sugar Bubble Milk -Every single pearl in drenched in brown sugar flavour. They were actually slow cooked for two hours and was still super warm in the cup!Taro Milk -Wow! Almost half the cup was filled with taro purée. Absolutely doesn’t lack in flavour and you get chunky bites of taro with every slurp.Strawberry Mi

Brown Sugar Bubble Milk -

Taro Milk -

Strawberry Milk -
Whole strawberries are blended into the drink to ensure optimum flavour. Nothing pairs better than strawberries and milk honestly.

• 草莓鮮奶
呢日喺荃灣行街,行到口渴就去咗路德圍試嗰道嘅珍珠奶茶舖,沐白小農嘅藍白色風格好吸引,一於就試下佢啦!適逢白色情人節附近 仲見到佢地搞緊個「#沐白告白日」嘅event,喺ig出post有機會贏到澳門來回船票同酒店住宿喎!我ig就唔夠多follower喇,留返個機會比大家呢度用嘅係日本嘅明治鮮奶,質素有保證!👍🏽我哋叫咗三杯嘢,除咗黑糖珍奶之外都可以揀糖量,而冰量就全部都可以自定。大甲芋頭鮮奶($30)喺店員手上接過杯層次分明嘅鮮奶,杯底係香濃嘅芋粒,上面係鮮奶,店員建議飲之前先上下搖匀,將鮮奶同芋頭融合。第一啖飲落去可能覺得平平無奇,同市面上其他奶茶舖差唔多,但飲落就飲到其實內裏有層次上嘅不同。鮮奶味裏面帶著淡淡嘅芋頭香味,配搭上一粒粒嘅芋頭蓉,令人齒頰留香,想不斷飲落去🤤沐白黑糖波霸鮮奶($30)呢杯都要首先上下搖匀,等啲奶同黑糖撈埋一齊~鮮奶用得明治梗係好重奶味啦👍🏽  底部嘅黑糖珍珠熱辣辣,遇上冰凍嘅鮮奶,變得Q彈有嚼口。而且黑糖都痴住每粒珍珠,好味👍🏽除此之外,雖然甜度係固定,但都唔會過甜,唔錯翡翠檸檬($26)茶底係茉莉花綠茶,有淡淡嘅花茶香味。少少酸,好清新好fresh!另外
我ig就唔夠多follower喇,留返個機會比大家

呢度用嘅係日本嘅明治鮮奶,質素有保證!👍🏽
大甲芋頭鮮奶
大甲芋頭鮮奶($30)
沐白黑糖波霸鮮奶
沐白黑糖波霸鮮奶($30)
呢杯都要首先上下搖匀,等啲奶同黑糖撈埋一齊~
除此之外,雖然甜度係固定,但都唔會過甜,唔錯
翡翠檸檬
翡翠檸檬($26)
茶底係茉莉花綠茶,有淡淡嘅花茶香味。
少少酸,好清新好fresh!
另外仲飲到檸檬果肉!

整體嚟講啲嘢飲都唔錯,嚟開路德圍可以試下~
另外著校服嘅學生可以減$3,wow,想做返學生╮(╯▽╰)╭

menu:
2019-03-17 28 浏览
今晚食完豆腐花,見隔離有間新開嘅台式飲品店。裝修很漂亮,清新。餐飲選擇多,感覺清新,另外留意到店家的堅持,採用天然蔗糖,優質鮮奶,天然桂圓,金柚醬,薑汁,蜂蜜等。這個在競爭劇烈市場中的堅持。的確不多。今天點了招牌的黑糖波霸鮮奶,和伯爵紅茶鮮豆乳。黑糖波霸鮮奶記得要均勻搖晃,整杯的味道和波霸口感更好,鮮奶喝下去就明白店家的堅持。優質鮮奶喝下去的感覺完全不一樣。伯爵紅茶鮮豆乳的口感很清新,只有天然的材料,才能做到美味的飲料。另外,有機會要試試大甲芋頭鮮奶,這個特別的飲品,都是風味絕佳的。

2019-03-15 27 浏览
今日約左人荃灣打波,班波友叫我買定D飲品,我即刻諗起之前試過嘅呢一間「沐白小農」🤗呢間小店,賣嘅飲品多元化,但係最令我欣賞嘅係佢哋嘅幾款招牌飲品,平均都係廿零蚊杯👍🏻招牌黑糖波霸奶茶,更加係限量供應,佢哋堅持全部都係採用天然蔗糖,和採用優質鮮奶,糖漿都係採用天然桂圓糖漿,即係話全部無人工添加劑,飲得更加健康👍🏻呢杯招牌嘅「黑糖波霸奶茶」,記得要搖勻先至飲,聽講話咁樣會樣本來熱飲嘅波霸遇冷後會變得特別Q彈,我當然會乖乖地跟着做,果然飲落好過癮,入口又會彈彈下,不愧為招牌飲品😋一個人拎住三杯返去比D波友嘆,包裝穩陣又唔會倒瀉,好細心嘅服務🤗仲有呢杯「竽頭X小農」係用精選嘅芋頭和優質先來所製成,記得飲之前一樣要搖勻,呢杯芋頭味真係好香,同奶味真係好夾,正!鍾意飲咖啡嘅朋友我就推薦呢杯珍珠紅茶拿鐵☕️好味仲可以因應你嘅個人需要,少甜或者少冰,下次離開荃灣一定要試吓,冇介紹錯㗎😬
外卖自取
2019-03-15 33 浏览
平時荃灣行街都有留意到哩間台式飲品鋪,不過次次因為太飽肚所以冇幫襯過,今次經開又未飽肚可以買杯黎飲下溫馨提示,穿校服者可以一律減$3價目表,飲品選擇唔算太多亦唔算少,還可以黑糖波霸鮮奶$30,黑糖味重,奶幾滑,波霸珍珠煙煙韌韌好有咬口,點解實物同展示圖好似有d出入呢,冇左啡色紋路既效果,係因為當日買既時候店員話機件有故障,導致黑糖同珍珠冇得經過炒熱處理,所以就係咁,但整體都幾好飲,只係少左d香純味大甲芋頭鮮奶$30,要先攪拌左再飲,朋友話芋頭味濃,奶香滑,唔太甜柑桔檸檬$26,有原粒柑桔在入面,因為沒有走糖,另一朋友話味道酸酸甜甜幾醒胃,而且都夠晒大杯,抵飲

溫馨提示,穿校服者可以一律減$3

價目表,飲品選擇唔算太多亦唔算少,還可以