2022-12-20 47 浏览
置樂附近原來有好多美食好多小店~~😆吾洗淨係食屯門市入邊既連鎖店泓係一間隱蔽既日式鐵板燒門口裝修比較簡約睇到佢門口餐牌午餐$198就有一個鐵板料理set入邊包8樣食物(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)CP值好高~~🫶🏻🫶🏻好平民價錢🤓鐵板燒比目魚+日本帶子😍兩樣海鮮都好新鮮👍🏻煎得好香口食完齒頰留香~~😋美國安格斯西冷🥩牛扒煎得好香帶有牛味🐮我地揀左五成熟師傅仲會好細心幫你切好方便進食~~(>^ω^<)黃金炒飯🍚師傅炒到每粒飯都可以粒粒分明粒粒都帶金黃色🏅最後會附上麵豉湯同時令水果當日係菠蘿🍍同哈密瓜🍈水果好甜,勁多汁💦
置樂附近原來有好多美食
好多小店~~😆
吾洗淨係食屯門市入邊既連鎖店
泓係一間隱蔽既日式鐵板燒
門口裝修比較簡約
睇到佢門口餐牌
午餐$198就有一個鐵板料理set
入邊包8樣食物(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
CP值好高~~🫶🏻🫶🏻

牛扒煎得好香
帶有牛味🐮
我地揀左五成熟
師傅仲會好細心幫你切好
方便進食~~(>^ω^<)

黃金炒飯🍚

水果好甜,勁多汁💦
2022-12-11
1K
2022-12-17 43 浏览
#屯門 👯‍♀️知道屯門新開鐵板燒餐廳, 決定同屯門友表妹撐枱腳, 2老表去食鐵板燒! 🥩來個日本帆立貝牛柳二人套餐 $998! 套餐包括茶碗蒸、日本帆立貝、廣島蠔、美國安格斯牛柳、黃金炒飯、季節雜菜、麵豉湯及甜品! 🥚茶碗蒸好嫩滑, 餡料好多, 新鮮即蒸, 讚! 🦪廣島蠔每人都2隻, 都好肥美又唔腥, 配以煎香煙肉及蔥同食, 更添口感! 帆立貝好厚好厚, 好肥美! 肉質好嫩滑, 微微酒香及咸香的三文魚籽, 美味! 🥩美國安格斯牛柳, 配以堂煎炸蒜片及一口薯! 牛柳好嫩滑好有肉味, 肉質好腍又無渣, 7成熟剛剛好! 🍚黃金炒飯, 金金黃黃好吸引, 飯粒粒分明, 雜菜同炒好香口! 🍍最後來個新鮮生果, 完美的一夜! 屯門平民價, 以鐵板燒嚟講唔貴夠貼地, 性價比都算高!
#屯門

🥩來個日本帆立貝牛柳二人套餐 $998!

🍍最後來個新鮮生果, 完美的一夜!

屯門平民價, 以鐵板燒嚟講唔貴夠貼地, 性價比都算高!

📍「泓」- 屯門今次食食食之旅黎到屯門😌👦🏻一直都想試吓鐵板燒,今次見到屯門新開咗間平民版鐵板燒,聽講價錢夠哂貼地,性價比高,所以決定帶👦🏻試吓📷餐廳位於屯門置樂彩華花園樓下,門口設計比較簡潔,以黑灰色為主,入面嘅座位大約有10個,圍住鐵板坐,所以每個位都可以欣賞到大廚表現鐵板燒😍因為座位唔算多,大家去之前最好book位呀😇🍴美國安格斯西冷定食💰HK$128✨推薦指數:7.5/10今次我哋叫左5成熟,睇住大廚即席燒好治癒😆今次感覺好似熟左少少,不過西冷既肉質真係好厚實,食落都唔會覺得好韌好難咬開,脂肪位置唔算太多,唔會食到成口油既感覺,點埋燒肉汁拎黎送飯就一流😋個set 仲有麵豉湯同白飯,唔錯😃🍴鐵板燒比目魚定食💰HK$118✨推薦指數:7/10比目魚比較細塊,不過食落魚肉都幾嫩滑同啖啖肉,入面肉質比較清淡,調味可以再多少少😗魚皮煎得幾香脆,不過可能啲鹽係魚皮上,食落反而比較鹹,魚皮魚肉平衡返就更好🤣值得一讚係佢嘅炒雜菜炒得岩岩好,夠哂入味😗
📍「泓」- 屯門

今次我哋叫左5成熟,睇住大廚即席燒好治癒😆

🍴鐵板燒比目魚定食
💰HK$118
✨推薦指數:7/10
值得一讚係佢嘅炒雜菜炒得岩岩好,夠哂入味😗

午餐
位於屯門置樂區,新開的席前日式鐵板餐廳。環境大理石外牆和餐枱色調為冷灰色。全店沒有太多裝飾,一幅富士山掛畫,簡單利落。雖然小店不大,只有10個坐位圍繞著煮食爐,但不會逼夾。服務廚師兩手各持鑊鏟,在鐵板爐上「叮叮咚咚」快手炒菜,就像睇表演一樣。廚師每道菜煮好時,也會即時為客人簡介。🍱午餐定食(附送熱茶和味噌湯)🍗風味雞扒雞扒肉以鐵板高溫煎炒後,非常香口,雞肉和雞皮就像下油鑊炸過一樣,但仍保留肉汁。🥩美國安格斯牛柳點了七成熟,肉質細嫩。🥗配菜是快炒芽菜、椰菜、紅蘿蔔絲,爽脆香甜。🍚日本米飯粒粒分明,十分有咬口。由於是席前鐵板,所有顧客都可以望住廚師怎樣烹調,用什麼配料什麼調味料,客人都一清二楚,乾淨企理食得放心☺️
位於屯門置樂區,新開的席前日式鐵板餐廳。

🍱午餐定食(附送熱茶和味噌湯)
🍗風味雞扒

🥩美國安格斯牛柳
點了七成熟,肉質細嫩。

🥗配菜是快炒芽菜、椰菜、紅蘿蔔絲,爽脆香甜。

🍚日本米飯粒粒分明,十分有咬口。

今日又去咗大西北行街shopping🤪見到間日本鐵板燒,裝修同埋環境都好靚,同埋價錢都好似好貼地就決定試一試🥰首先試咗依個帆立貝牛柳二人套餐,當中包括燒日本帆立貝、廣島蠔、黃金炒飯等等。先黎兩盤沙律,啲沙律菜都fresh好新鮮,🥰而燒帆立貝,望落已經好新鮮,燒完出嚟,咬落好嫩,肉質啱啱好。🤩另外燒廣島蠔亦好新鮮,本身唔太鍾意食蠔嘅我,食過都覺得好容易入口😋除咗海鮮之外,安格斯牛柳粒亦都係好出色😳平時好怕食牛會好韌,呢個煮到啱啱好,師傅加咗少少調味,更加帶出到牛嘅香味😍另外仲有個黃金炒飯,啲飯炒到好乾身,唔會一pat pat,食落好香,仲要係用埋珍珠米,正🥳仲有仲有個好fresh嘅生果盤,全部生果都好甜,作為結尾真係正🤪總括嚟講,依一間鐵板燒性價比好高🤩推薦大家去試下☺️

總括嚟講,依一間鐵板燒性價比好高🤩推薦大家去試下☺️
2022-12-03 66 浏览
如果大家成日都想試下新野 今次介紹呢間鐵板燒🤪唔洗自己燒 師傅係你面前即場整比你食 係咪感覺好高級但好似好貴? 一啲都唔會!😊位於屯門置樂既 泓 鐵板燒餐廳 內裝非常簡潔雖然位置唔算多 但勝在夠寬躺 餐廳內抽氣系統十分足夠 唔會食完個人勁油煙味 而且 價錢非常平民 性價比高🤩美國安格斯西冷 定食 $128今次叫左5成熟 肉質厚實 脂肪均勻🥩配埋燒肉醬 惹味到停唔到口😋😋鐵板燒比目魚 定食 $118比目魚肉 好嫩滑 唔會過熟 重有牛油香味🤤定食都會配上珍珠米飯🍚加 味增湯
如果大家成日都想試下新野

鐵板燒比目魚 定食 $118
比目魚肉 好嫩滑 唔會過熟 重有牛油香味🤤

定食都會配上珍珠米飯🍚加 味增湯
2022-11-30 72 浏览
經過屯門置樂發現有間神秘的日本料理店,門面完全看不到裡面,十分有神秘感,原來是吃鐵板燒的,在屯門很罕有,裡面只有很少的座位,預約來會比較穩妥。這天趁著早放工,和爸爸來吃個鐵板燒晚餐,選了日本帆立貝牛柳二人套餐$998,價錢十分貼地,性價比高,市區吃不到。茶碗蒸超滑溜的蒸蛋,水嫩水嫩的,稍稍一啜就溜入了口,底下有一些菇。日本帆立貝每人兩片帆立貝,入口有濃濃的牛油香,帆立貝煮的熟度剛好,很鮮嫩,配上鹹鮮的三文魚子更是雙重鮮味享受。廣島蠔廣島蠔以鐵板燒烹煮後,令蠔味更濃郁突出,加上鐵板的香口,及煙肉粒,很惹味,店員說這裡用煤氣而不是電池爐,所以烹出來的食物更加香。美國安格斯牛柳師傅細心問我們牛柳吃幾成熟,選了七成,煎好後切成細條方便食,安格斯牛柳肉質十分細嫩,一點筋也沒有,而且甚有牛香,簡單海鹽調味帶起鮮味,我們都很滿意。黃金炒飯最後來個簡單蛋炒飯,飯炒得粒粒乾身,珍珠米粒帶點煙靭,要鐵板才炒到這樣的感覺。季節什菜芽菜為主的什菜,有吃過肉和飯後,有解膩的作用。湯本來是麵豉湯,幸運的今晚有free upgrade我最愛的魚湯,用三文魚熬煮出來,十分香甜。甜品最後有蜜瓜、菠蘿和提子,健康天然甜品

茶碗蒸

日本帆立貝

廣島蠔

美國安格斯牛柳

黃金炒飯

季節什菜
芽菜為主的什菜,有吃過肉和飯後,有解膩的作用。

甜品
最後有蜜瓜、菠蘿和提子,健康天然甜品作結,我喜歡,也是完美的句點。
天氣開始冷了,去吃鐵板燒暖暖身子❤️這家餐廳環境不大,有10個座位左右~價格不貴,每人兩百多塊就可以享用8碟菜,性價比高、平民、貼地..❈午巿套餐 Lunch Set ❈【鮮三文魚牛柳套餐(一人前)HK$168】☞ 季節沙拉有沙拉菜、小西紅杮(小蕃茄)玉米粒和些許紅蘿蔔絲,醬汁是胡麻醬☞ 鮮三文魚☞ 龍脷柳☞ 美國安格斯牛柳選了5分熟,有嚼勁☞ 炒什菜吃完前往面那麼多大魚大肉後,吃點炒菜剛好可以去膩☞ 黃金炒飯炒飯裡有櫻花蝦、葱花、紅蘿蔔和蛋☞ 麵豉湯湯熱騰騰的,湯料給的足,有腐皮、海帶、葱花等,味道調得不錯☞ 果物正常發揮,有哈密瓜和菠蘿,當天的菠蘿很香甜,是個不錯的收尾 【比目魚西冷套餐(一人前)HK$198】☞ 季節沙拉(同上☝🏻)☞ 日本帶子(元貝)鮮甜嫩口☞ 比目魚外皮也煎得很香脆,魚肉也嫩滑☞ 美國安格斯西冷同樣選了5分熟,切粒,牛肉味香濃,配上蒜片一起吃,風味十足(一向都滿喜歡牛肉配蒜片一起吃,而且值得一讚的是他們把蒜片煎得很香脆)☞ 炒什菜(同上☝🏻)☞ 黃金炒飯(同上☝🏻)☞ 麵豉湯(同上☝🏻)☞ 果物(同上☝🏻)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
天氣開始冷了,去吃鐵板燒暖暖身子❤️

這家餐廳環境不大,有10個座位左右~

❈午巿套餐 Lunch Set ❈

【鮮三文魚牛柳套餐(一人前)HK$168】
☞ 季節沙拉

☞ 鮮三文魚

☞ 龍脷柳

☞ 美國安格斯牛柳
選了5分熟,有嚼勁

☞ 炒什菜
吃完前往面那麼多大魚大肉後,吃點炒菜剛好可以去膩

☞ 黃金炒飯
炒飯裡有櫻花蝦、葱花、紅蘿蔔和蛋

☞ 麵豉湯
湯熱騰騰的,湯料給的足,有腐皮、海帶、葱花等,味道調得不錯

☞ 果物
正常發揮,有哈密瓜和菠蘿,當天的菠蘿很香甜,是個不錯的收尾

【比目魚西冷套餐(一人前)HK$198】

☞ 季節沙拉
(同上☝🏻)

☞ 日本帶子(元貝)
鮮甜嫩口

☞ 比目魚
外皮也煎得很香脆,魚肉也嫩滑
☞ 美國安格斯西冷

☞ 炒什菜

☞ 黃金炒飯

☞ 麵豉湯

☞ 果物

(っ◔◡◔)っ
午餐
2022-11-28 72 浏览
飽到上心口的一餐😂😂😂🤣有嘢做經過去咗屯門於是喺附近覓食❤️今次去咗一間日式鐵板燒,好平都幾多㗎!我哋寄咗兩個晚市套餐;車海老和牛套餐同埋銀鱈魚西冷套餐🥳兩個都超級多嘢食…整體水平唔錯,師傅熱辣辣整好即刻上碟,海鮮食落都好新鮮。最鍾意佢嘅生蠔同埋扇貝🥰大大粒而且好重鮮味,調味都剛剛好🥳和牛同埋西冷牛扒揀咗五成熟🥰生熟程度啱啱好,入口油脂好豐富!銀鱈魚加少少鹽,滑溜又好食。食到最後炒飯同埋雜菜已經差唔多食唔落🤣加埋個生果好滿足🥰🏠 泓 (屯門)屯門青山公路351號彩華花園地下26號舖

🏠 泓 (屯門)
屯門青山公路351號彩華花園地下26號舖
2022-11-27 56 浏览
給人整體感覺非常舒服,座位只有十個,預先訂位會比較方便。比目魚西冷套餐(一人前) 1. 季節沙律 2. 日本帶子 3. 比目魚 4. 美國安格斯西冷 5. 黄金炒飯 6. 炒什菜 7. 麵湯 8. 水果 每位$ 198. 00 升級日本和牛 $200.00所有都是現場處理,廚子技巧熟練地把鐵板燒熱,再把肉類放在上面,欣賞廚子的細心,基本上魚用廚子都會順手調味,魚皮煎得香脆,魚肉結實。友人最欣賞日本帶子,本身帶子都不能久煮,入口剛好。鮮三文魚牛柳套餐(一人前)1. 季節沙律 2.鮮三文魚 3. 龍脷柳 4. 美國安格斯牛柳 5. 黄金炒飯 6. 炒 什菜 7. 麵湯 8. 水果 每位$ 168. 00 升級美國安格斯西冷$50.00 升級日本和牛$200.00食物價格方面具性價比,因為材料新鮮,質素高,種類款式多,而且師父就在前面為你服務,可以慢慢欣賞食物在面前煮熟亦是別有一番風味。西冷牛扒煮之前師傅也會細心詢問熟度,而且是吃得出的,剛剛好。不會叫的是這樣,吃的是那樣。炒飯粒粒分明,用的是日本米,當中有很多切好的蔬菜粒。雖然是鐵板,但是都有足夠的火候。
給人整體感覺非常舒服,座位只有十個,預先訂位會比較方便。

比目魚西冷套餐(一人前)
每位$ 198. 00
升級日本和牛 $200.00
友人最欣賞日本帶子,本身帶子都不能久煮,入口剛好。

鮮三文魚牛柳套餐(一人前)
每位$ 168. 00
升級美國安格斯西冷$50.00
升級日本和牛$200.00

屯門新墟一帶係美食集中地,嚟過數次而最深刻係有個懷舊到爆嘅舊式商場GoGoMall。泓係同區唯一一間主打席前日式鐵板燒嘅餐廳,target 居民食客所以定位夠晒平民貼地。就Lunch份量而言,席前鐵板餐鮑魚牛柳套餐份量剛好,鐵板燒方面車海老鮑魚都好新鮮,特別係海老頭超多膏!五成熟美國安格斯牛柳火候控制得幾好,特別係中心位置色澤粉嫩。至於配菜嘅炒野菜同結尾嘅櫻花蝦炒飯係完滿句點,生果就去去油膩,午餐嚟講都算係捧腹而歸。

2022-10-17 353 浏览
同男朋友食生日飯去左呢間,特登由新界走入去,少入屯門既我有啲唔熟路,最後坐的士先去到,預約左一去到都即刻入得,入面有三個師父,應該係輪住招呼客人,鮑魚同蝦都好好食,略有少咸,炒飯我覺得比較普通,但男朋友覺得好好食。甜品方面,有波羅,不過我唔食,如果有得轉換就更好。400蚊以下一位超值,而且兩人食完都好滿足,好飽!環境算整潔,門口都幾有日本feel,師父都好好人,下年生日會希望再食多次,好有回憶。。
,好有回憶。。
2022-09-05 622 浏览
今次本身book咗間近近哋嘅鐵板燒諗住帶屋企人試吓,順便慶祝細佬生日,但體驗十分差,絕不建議大家貼錢買難受!餐廳唔大,只有10個座位左右,我一早經Whatsapp訂座,一行6人,約咗1點,我哋準時去到但仲未入得,餐廳表示因為上一轉客人因為遲到未完成用餐所以令我哋唔可以準時入座,最後等咗約20分鐘先入到餐廳(位於大街地舖,喺咁熱嘅天氣底下我哋要曬住大太陽等)入到餐廳,職員表示暫時只有5個座位,可以坐住等,我哋黑人問號??剩低1人冇打算安排比多張櫈我哋,最後我哋要開口問先拎張櫈比我哋有得坐低,安排極差!Book咗位都冇用!食物質素方面:非常一般。· 午餐 / $368 一位有沙律、鮑魚、大蝦、美國西冷、日式炒飯、炒雜菜、麵豉湯、甜品(水果)。明顯地師傅為咗趕時間,將鮑魚同大蝦一齊整同上碟,美國西冷要求5成熟但仍然十分難咬,咬咗好耐都未吞到。最過份係炒雜菜⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️居然木魚片有疑似發霉⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️完全不能接受,同咗職員講,佢哋表示係魚嘅魚鱗片而不是發霉,但我哋都要求重新再整一份,但第2碟仍然有同樣情況出現,已經唔想再食落去。事後同朋友分享呢件事,木魚片通常以鰹魚乾刨成薄片製成,而鰹魚係「無鱗」

食物質素方面:非常一般。

· 午餐 / $368 一位

明顯地師傅為咗趕時間,將鮑魚同大蝦一齊整同上碟,美國西冷要求5成熟但仍然十分難咬,咬咗好耐都未吞到。最過份係炒雜菜⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️居然木魚片有疑似發霉⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️完全不能接受,同咗職員講,佢哋表示係魚嘅魚鱗片而不是發霉,但我哋都要求重新再整一份,但第2碟仍然有同樣情況出現,已經唔想再食落去。事後同朋友分享呢件事,木魚片通常以鰹魚乾刨成薄片製成,而鰹魚係「無鱗」的❗️❗️❗️

是次體驗極差,餐廳欠誠意。今次試伏希望大家唔好好似我咁🥲
朋友生日,諗住請朋友食餐好嘅,見到屯門開咗鐵板燒就去試下啦,打電話留咗位,客服send咗個menu過嚟叫我揀定a定b,我都已經覆咗佢,預約咗下午一點半,我同朋友提早十分鐘到,當時餐廳指仲需要等一陣先至可以安排座位(其實當時都見到啲入面嘅客人似係坐低冇耐,已經心知不妙)但見店家咁講又咁啱落雨,咪係喺門口等下.結果等到下午一點五十分,我已經搵好另一間餐廳,再入去鋪頭問,店家竟然回覆我仲要等四個字🙄我心諗咁我book嚟做乜,店家根本就冇理到個預約,有人walk-in就畀咗佢入去先,甘驚我唔嚟嘅我唔介意比訂金,而唔係要客人嚟到白等囉.價錢以屯門嚟講真係唔算平,368另收加一,心諗其實食唔到都好嘅,佢咁樣做生意,就算比我入到去,可能都要食得好趕😒

午餐是正常鐵板燒價錢,食材正常,味道一般。環境唔錯,一落車都望到間鋪。撞啱我Booking 係14:00只招呼呢枱。座位滿約8-9人。店員預約都提醒只有現金交易。最欣賞係炒飯。通常師傅都有少少互動,問吓岩唔岩口味?各樣那樣,可能我哋冇乜講嘢,攪到師傅自己有自己煮嘢食。提議店鋪播放少少音樂,真係靜到怪怪地,師傅入廚房整野傾計都好應聲。手寫張單好似大排檔咁好攪笑,可能真係岩岩開店冇耐!兩位師傅都好有禮貌!
最欣賞係炒飯。

手寫張單好似大排檔咁好攪笑,可能真係岩岩開店冇耐!
兩位師傅都好有禮貌!
2022-07-21
庆祝纪念