波仔專注於提供便捷美食,致力於滿足忙碌都市人的飲食需求。其產品線涵蓋了飯麵、粥品、糖水、湯類、小食和蔬菜等選擇,並在中、西、日、韓等風味中尋找平衡,提供多樣的選擇。波仔的品牌理念是「隨時隨地、想食就食」,體現了其對現代人快節奏生活的理解。波仔的產品不僅在直營專門店出售,還進駐了便利店和大型連鎖超級市場,讓消費者隨時都能輕鬆購買到美味的食品。冬菇滑雞蒸飯 米飯吸收了雞肉和冬菇的鮮香;雞肉鮮嫩,與濃郁的醬汁相輔相成,有種家常菜的溫暖呢花生眉豆燉雞腳湯湯清淡卻不失風味,花生和眉豆的搭配增添層次,雞腳的膠質讓湯品格外滑順。芝士泡菜雞粒炒飯將泡菜的辛辣與芝士的濃郁巧妙結合。藜麥雞肉花椰菜飯是一道健康的選擇,藜麥香氣與花椰菜相得益彰,雞肉增加蛋白質,適合追求健康飲食的人。香辣豬肉炒河香辣適中,河粉滑順,搭配的豬肉片。波仔的多樣選擇,無疑為日常飲食增添了更多可能性,讓每位顧客都能在忙碌生活中輕鬆享受美味~

冬菇滑雞蒸飯

花生眉豆燉雞腳湯

芝士泡菜雞粒炒飯
將泡菜的辛辣與芝士的濃郁巧妙結合。

藜麥雞肉花椰菜飯

香辣豬肉炒河
香辣適中,河粉滑順,搭配的豬肉片。

2024-09-27 115 浏览
波仔都曾經陪我渡過人生某個時期🙈忽然間掛住 一於囤定啲貨返通宵可以食~💕鮮茄豬扒蛋炒飯豬扒係吉列豬扒 茄汁分開咗 成件事好細心鍾意多汁又得 少汁又得 蛋炒飯食落唔會好油膩用珍珠米炒 好有咬口 💕燒雞髀原汁煲飯成隻燒雞髀🍗啖啖肉又醃得夠晒入味個飯底仲係有雞汁味嘅飯 配埋蔥花食更加香口💕南乳花生炆豬手個南乳汁超級惹味 花生同豬手都炆到好腍簡簡單單淥個麵用南乳汁撈埋食一流💕冬菇滑雞蒸飯想健康啲 蒸飯就幫到你 滑雞份量好多 食落啲肉有彈性仲有大大隻冬菇 夠晒香口惹味💕花生眉豆燉雞腳湯放定啲湯水喺屋企看門口一流 鍾意食湯料嘅人啱晒 超級足料 用嚟餸飯當一餐都得呀
波仔都曾經陪我渡過人生某個時期🙈
忽然間掛住 一於囤定啲貨返通宵可以食~

💕鮮茄豬扒蛋炒飯

💕花生眉豆燉雞腳湯
放定啲湯水喺屋企看門口一流
鍾意食湯料嘅人啱晒 超級足料 用嚟餸飯當一餐都得呀
2024-09-26 109 浏览
Eat East @eateast.hk為何深夜總是餓🫢呢排要捱夜睇奧運所以去波仔買返幾盒急凍美食擺雪櫃!夜晚肚餓想食點心、粉麵、糖水、西多士都有食方便、快捷、又多選擇!即叮即食😆懶人必備🍴花生醬西多士用氣炸鍋、焗爐加熱都得好方便西多士香脆夾住花生醬真係邪惡又好味😋🥢水晶蝦餃一盒有6粒~微波爐加熱或蒸熱都可以!Q彈既水晶皮包住蝦肉豬肉餡~一啖一粒🍴咖喱牛腩飯諗唔到食咩叮返一盒咖喱牛腩飯岩哂!份量足!作為正餐一流😁咖哩牛腩香濃又入味!🥢南乳花生炆豬手老人家好喜歡食呢款!豬手惹味又腍軟!🍴日式咖喱豬扒飯日式咖喱味微甜~配上吉列豬扒夠香口#波仔 #eateast #方便快捷 #急凍美食 #冰箱必備#波仔美食#花生醬多士#咖啀牛腩飯#水晶蝦餃#急凍 #冰鮮 #糖水 #宵夜 #雪櫃必備 #微波食物#koc #kol #foodkol #foodlovers #blogger #foodblogger #food #foodie #foodlover
Eat East @eateast.hk
為何深夜總是餓🫢呢排要捱夜睇奧運
所以去波仔買返幾盒急凍美食擺雪櫃!

夜晚肚餓想食點心、粉麵、糖水、西多士都有食
方便、快捷、又多選擇!即叮即食😆懶人必備

🍴花生醬西多士
用氣炸鍋、焗爐加熱都得好方便
西多士香脆夾住花生醬真係邪惡又好味😋

🥢水晶蝦餃
一盒有6粒~微波爐加熱或蒸熱都可以!
Q彈既水晶皮包住蝦肉豬肉餡~一啖一粒

🍴咖喱牛腩飯
諗唔到食咩叮返一盒咖喱牛腩飯岩哂!
份量足!作為正餐一流😁咖哩牛腩香濃又入味!

🥢南乳花生炆豬手
老人家好喜歡食呢款!豬手惹味又腍軟!

🍴日式咖喱豬扒飯
日式咖喱味微甜~配上吉列豬扒夠香口

#波仔美食#花生醬多士#咖啀牛腩飯#水晶蝦餃
#急凍 #冰鮮 #糖水 #宵夜 #雪櫃必備 #微波食物
2024-09-22 27 浏览
最近我試咗波仔叮叮飯新推出嘅幾款產品,真係好中意!波仔叮叮飯陪伴香港人好多年,佢哋嘅微波爐食品一直都好受歡迎,而家又推出咗蒸飯同燉湯,真係好期待。我試咗北菇蒸雞飯!打開包裝,香味已經撲面而來,雞肉嫩滑,北菇嘅味道亦好濃郁,飯粒吸收咗雞汁,食落去真係好滿足!而且,佢哋話無須自煮,只要叮一叮就可以食,真係方便到不得了。跟住,我試咗花生雞腳湯。湯底清甜,花生煮得剛好,雞腳軟腍,啖啖都係膠原蛋白,飲落去好滋潤,特別適合天氣轉涼嘅時候。再嚟就係紫米露,呢個甜品真係好特別,紫米煮得好軟,配上椰漿,味道香滑,食完之後心情都好好。仲有梅菜扣肉飯同南乳炆豬手。梅菜扣肉飯嘅肉質肥而不膩,梅菜嘅鹹香味同飯粒結合得好好,食完一碗都唔夠!南乳炆豬手就更加唔使講,豬手炆得入味,肉質軟腍,真係好好味。總括來講,波仔叮叮飯呢幾款新產品真係好方便,無須自煮,叮一叮就可以享受美味,而且佢哋都強調無防腐劑,食得安心。對於忙碌嘅香港人來講,真係一個好選擇!下次再試其他口味!📍波仔紅磡港鐵紅磡站HUH C5號舖
最近我試咗波仔叮叮飯新推出嘅幾款產品,真係好中意!

我試咗北菇蒸雞飯!

跟住,我試咗花生雞腳湯。

仲有梅菜扣肉飯同南乳炆豬手。

📍波仔
紅磡港鐵紅磡站HUH C5號舖

2024-09-20 25 浏览
忙起上黎,收工唔想煮,坐完港鐵一出閘就見大大間波仔。唔理3721入去睇下有咩岩食先。對波仔既印象係一盒盒長方形既叮叮飯,呢間分間好大間,食物選擇好多,由湯 前菜 小食 主菜 等等都應有盡有。而且主食款式選擇非常之多!!!!買左幾款返屋企開大餐,當中既蒸飯同湯水最令我驚喜,真係好有酒樓既味道~ 食材足料唔死咸,份量十足。最緊要係,簡單加熱就有酒樓既味道!下次要試下佢地既小食同沙律菜!隔住雪櫃門睇落好新鮮❤️❤️

下次要試下佢地既小食同沙律菜!隔住雪櫃門睇落好新鮮❤️❤️
身為香港人都要多多支持本地品牌💪有時唔止係餐廳,連微波爐便當都好多選擇,波仔真係由細食到大🫶見佢由便利店銷售點慢慢發展到有自己既鋪頭,產品款式由中西日韓等等超過百款,食極都唔會有重覆🤤特別係黎到而家風季🌀買定一堆叮叮飯放係公司屋企看門口都好緊要,而且好多分店都係地鐵站範圍,非常方便經過就幫襯😍最近愛上佢地蒸飯同燉湯😋感覺上更加健康,香港人始終都係愛飲湯,呢款冬菇滑雞蒸飯一打開就好香冬菇味,雞肉滑嫩有肉汁,飯底幾多肯定夠飽,花生眉豆燉雞腳湯真係住家靚湯感覺,十分足料,一邊飲一邊食湯料,非常有膠質😉平時午餐都有試過佢地既雞沙爹XO醬炒飯同花椰菜飯,惹味得、健康更加得🤗有時仲可以買糖水返去同屋企人甜蜜一番,香港品牌我支持👌

2024-09-12 41 浏览
香港人生活忙碌,每樣野都快靚正,最理想係唔洗每日諗食咩,所以懶得煮飯嘅話,一定係食波仔,每次去我都起碼會囤幾盒放喺雪櫃,微波爐叮下就食得。最近佢哋出咗新系列,地道茶餐廳風味- 花生醬西多士,叮完之後未攞出黎已經香噴噴,外脆內軟,夾心係濃厚嘅花生醬,再淋上糖漿,超級邪惡😈點心系列 水晶蝦餃蝦餃有六大粒,每一粒外皮都好似水晶咁晶瑩剔透,好Q彈。餡料都好足,好大粒蝦,建議大家可以隔水蒸,真係同酒樓食差唔多。另外仲買咗幾盒叮叮飯必買嘅咖喱牛腩飯,咖喱汁真係好香濃,聞得出又好香嘅椰奶,牛腩整得好腍,薯仔又好好食,配白飯好開胃。豉汁涼瓜排骨飯經典茶餐廳菜式,涼瓜食落去冇苦澀味,排骨煮得好腍,完全冇雪藏味,份量都幾多👍🏻日式咖喱豬扒飯日式咖喱甜甜地,唔會好辣,加入薯仔同紅蘿蔔,送飯一流。豬扒雖然有炸過,但叮完之後已經腍咗,不過唔影響味道,肉質鬆軟好厚身,份量十足。

最近佢哋出咗新系列,地道茶餐廳風味-

點心系列 水晶蝦餃

另外仲買咗幾盒叮叮飯

豉汁涼瓜排骨飯

日式咖喱豬扒飯

2024-09-06 29 浏览
每次打風落雨,一定會買定幾盒波仔食品看門口🍛,夠晒方便又飽肚~花生醬西多士🥜🍞跟足包裝盒嘅指引嚟翻熱,可以媲美茶餐廳即製嘅西多士🤤,熱辣辣而且外脆內軟,裡面花生醬嘅份量岩岩好👍乾炒牛河🐮🍜有好多大大塊嘅牛肉,好足料,炒河油量適中,唔會太乾或太油🥩藜麥雞肉花椰菜飯🐣個名聽落去好健康,所以買嚟試吓,有菜有肉,調味適中🥗喳咋甜度適中,而且裡面有好多煮到好腍嘅紅豆同紫米,真材真料😋水晶蝦餃🦐蝦餃翻熱完晶凝通透,入口彈牙有鮮味~

花生醬西多士🥜🍞

乾炒牛河🐮🍜

有好多大大塊嘅牛肉,好足料,炒河油量適中,唔會太乾或太油🥩

藜麥雞肉花椰菜飯🐣

個名聽落去好健康,所以買嚟試吓,有菜有肉,調味適中🥗

喳咋

甜度適中,而且裡面有好多煮到好腍嘅紅豆同
紫米,真材真料😋

水晶蝦餃🦐

蝦餃翻熱完晶凝通透,入口彈牙有鮮味~

2024-09-02 36 浏览
得知波仔最近新出咗超級惹味嘅花生醬西多士😍 即刻衝去買返盒試下先😋 西多士都幾大份,內裡夾滿厚厚嘅花生醬🥰 叮返熱食外脆內軟,滋味濃香😋 再淋埋附送嘅甜美糖漿,更添美味😚❤️ 另外買咗職員推薦嘅水晶蝦餃😍 一包有六隻,全部都勁大粒🤩 晶瑩剔透❤️ 皮薄餡靚🫶 蝦肉彈牙又爽口,鮮美無比✅ 多選了兩盒飯麵返公司做晏就🥴❤️ 白汁芝士煙肉意粉醬汁濃稠入味,意粉彈牙可口,片片煙肉鹹香又惹味😘 芝士泡菜雞粒炒飯幾特別👍 泡菜既辛且辣,加上濃郁嘅芝士,令炒飯更邪惡更惹味😋 大大碗椰汁紫米露🤤 食落粒粒紫米超級有嚼感,椰香滿溢👍 甜度恰到好處❤️ 唔會過漏✅

花生醬西多士

水晶蝦餃
白汁芝士煙肉意粉
椰汁紫米露
2024-08-30 29 浏览
夏天咁熱,真係好唔想煮飯🥵 所以我長期都會買定啲即食飯餸喺屋企雪櫃~😁 呢排就成日都波仔入貨,波仔飯款式好多,仲有點心、甜品等等,真係食多幾日都唔會厭~✨花生醬西多士喺屋企都可以輕鬆食到茶餐廳風味,西多士炸得香口,加埋附送嘅糖漿食,好滋味😋✨水晶蝦餃急凍蝦餃黎講,呢款蝦餃皮幾滑、蝦肉唔會腥,水準唔錯~✨日式咖喱豬扒飯日式飯盒係用咗珍珠米😋 咖喱偏甜唔會辣,大人細路都岩食~✨黑松露蘑菇意粉意粉調味幾香,食到好香黑松露味,意粉有咬口~✨ 咖喱牛腩飯牛腩都煮得幾腍,好入味,餸飯一流!

✨花生醬西多士

✨水晶蝦餃
急凍蝦餃黎講,呢款蝦餃皮幾滑、蝦肉唔會腥,水準唔錯~

✨日式咖喱豬扒飯
日式飯盒係用咗珍珠米😋 咖喱偏甜唔會辣,大人細路都岩食~
✨黑松露蘑菇意粉
意粉調味幾香,食到好香黑松露味,意粉有咬口~
✨ 咖喱牛腩飯
牛腩都煮得幾腍,好入味,餸飯一流!
2024-08-27 21 浏览
有時候出街都唔知食咩好,波仔叮叮好方便,又多選擇,有波仔飯,麪類,粥,糖水,湯….真係包羅萬有,見到呢最近仲新推出咗蝦餃和花生醬西多士,梗係要買返去試😙蝦餃$28:有六粒,平時酒樓或點心店食開四粒都唔夠喉,六粒啱晒我!出乎意料之外好味,唔會差得過出面,蝦餃皮唔會太厚,亦都唔會太薄,而裏面嘅蝦肉都好彈牙,仲係啖啖肉花生醬西多士$30:開頭諗住叮完會唔好食😂點知又唔錯喎,同平時茶餐廳食嘅西多一樣,叮完後多士又唔會硬,裏面花生醬都好香,仲有埋糖漿俾你藜麥雞肉花椰菜飯$31:健康之選,仲有枝豆,呢個配搭又唔錯,唔會太濃味,亦都唔會太淡乾炒牛河:唔會太油膩,仲跟埋辣椒醬,真係好夾椰汁紫米露:好香嘅椰汁味,而且裏面嘅紫米都好多,甜度適中

乾炒牛河:唔會太油膩,仲跟埋辣椒醬,真係好夾

椰汁紫米露:好香嘅椰汁味,而且裏面嘅紫米都好多,甜度適中

2024-08-27
外卖自取
因為每日收工都好攰唔想煮又唔想洗😂所以我哋每日收工都會去波仔入手叮叮餐同埋睇下有咩新品推出😋日子耐咗啲波仔姐姐都開始認得我哋個嘜頭啦😂今日收工如常去入手晚餐😋發現推出左花生醬西多士🤤岩晒下午茶時間一人一件啦!🌟波仔花生醬西多士好Surprise波仔會推出花生醬西多士🤤叮一叮好快食得夠晒方便👍🏻假日留係屋企煲劇連下午茶都唔駛嗌外賣🥳而且西多士餡料夠多夠爆餡😆大大滿足晒我哋呢啲花生醬控👍🏻真係要encore多幾盒以備嘴饞之需😋🌟水晶蝦餃叮完之後蝦餃皮薄夠煙韌🥰蝦餃餡料都幾帶啲Juicy感!每盒有6粒蝦餃口感Q彈😆蝦餃用嚟做早餐叮熱佢食就have a good morning啦!🌞🌟咖哩牛腩飯呢樣係老公仔🦭摰愛🥰每次都手量入手食極都唔厭😂咖哩辣味夠香夠惹味!用黎拌飯一流👍🏻牛腩大大舊唔會痴牙份量十足🐂鐘意食牛嘅牛魔王(老公仔🦭)一定好鐘意👍🏻🌟香辣豬肉炒河豬肉炒河老公仔encore再encore😂辣辣地幾好味加上豬肉肉量偏多🤤越食越惹味!炒河滑嘟嘟叮完熱辣辣!有種新鮮炒出嚟嘅感覺😋🌟雞沙嗲XO醬炒飯係我最鐘意嘅串燒配搭XO醬炒飯😋平時冇咩idea食乜好嘅時候🤔我多數都會揀呢款叮叮飯!越食越惹

🌟波仔花生醬西多士

🌟水晶蝦餃

🌟咖哩牛腩飯

🌟香辣豬肉炒河

🌟雞沙嗲XO醬炒飯
係我最鐘意嘅串燒配搭XO醬炒飯😋平時冇咩idea食乜好嘅時候🤔我多數都會揀呢款叮叮飯!越食越惹味仲有串燒食添😋

外卖自取
平時返工如果要OT,返到屋企又無時間煮飯,我都會經過港鐵站波仔買啲叮叮飯盒食吓,方便又快捷。 除咗有唔同叮叮飯、麵之外,除有點心、餃子、pizza、糖水、沙律等等。 花生醬西多士係佢哋嘅新出品,西多士鬆軟,花生醬份量都算多,仲會配埋 一包糖漿。可以用微波爐、焗爐或者氣炸鍋加熱返就可以食喇,非常之方便。 水晶蝦餃有六粒,每件都大大粒,而且亦有好大隻蝦,蝦肉都算幾爽口彈牙。 咖哩牛腩飯: 個咖哩汁都幾香濃,送飯一流,牛腩亦都夠稔夠入味。 日式咖哩豬扒飯:豬扒切成細細塊,方便進食,咖喱汁都算多,送飯perfect。 梅菜扣肉飯:梅菜扣肉都係一個幾花功夫嘅菜式,宜家叮叮飯都可以食到啦,扣肉肥瘦均勻,非常稔滑且入味,配合大量梅菜,非常美味。

2024-08-07
2024-08-23 70 浏览
波仔叮叮食品,快捷又方便!我細細個就已經聽過佢個名喇,大學住宿舍仲因為方便又好味,成日都食添!到而家出嚟做嘢,總會擺定幾盒波仔叮叮飯,有時收工覺得攰唔想煮嘅時候就大派用場啦!🙈🙈南乳花生炆豬手🐷$45想方便快捷,嗱嗱臨開飯?買呢啲波仔嘅盒裝餸菜都好方便,淨係洗米煲個飯,再開盒餸就得啦!而且佢哋個南乳花生炆豬手炆得好腍好入味,分分鐘好食過自己煮啊!咖喱牛腩飯🐮$38如果懶啲連飯都唔想自己煮,建議大家可以買呢啲本身已經係一個餸加埋飯嘅,冰箱拎出嚟叮幾分鐘直接食得!方便快捷又好味,咖喱浸咗一段時間,更加入味,好好食㗎!水晶蝦餃🦐$28有時夜晚宵夜時間口痕,想食少少嘢嘅話,叮叮點心真係一個好好嘅選擇,佢哋嘅蝦餃隻蝦都幾大隻,而且叮完都唔會乾晒,幾出色㗎!花生醬西多士🍞$30估唔到而家喺屋企都可以食到西多士!整體質素都真係做到似茶餐廳咁,熱辣辣得來又有濃厚花生醬味,雖然好邪惡,但係真係好好食呀!😋😋椰汁紫米露🥣(700ml) $21呢一個椰汁紫米露係我屋企長期都keep住買嘅,有時食飽飯想食少少甜嘢就啱晒!同埋700毫升份量都好多,一家三口share都冇問題!超抵✅✅

南乳花生炆豬手🐷$45

咖喱牛腩飯🐮$38

水晶蝦餃🦐$28

花生醬西多士🍞$30

椰汁紫米露🥣(700ml) $21
喺屋企/公司,有時好懶唔想出街買嘢食,又想即刻食到嘢,最方便就梗係買定啲急凍嘢放喺雪櫃,隨時想食叮一叮就搞掂😆ღ水晶蝦餃蝦餃皮薄,內餡包住飽滿嘅蝦肉,蝦肉爽口彈牙ღ花生醬西多士好足料!一切開西多士勁多花生醬😍食落外脆內軟,加上糖漿食更滋味😋ღ鮮茄牛肉醬意粉醬汁香濃惹味,意粉軟硬度適中,意粉掛汁好好味😋ღ日式照燒雞扒意粉雞扒軟嫩,意粉同樣軟硬度適中,加上醬汁好美味ღ羅宋湯平時見阿妹都會keep住買呢款,我今次都入手咗,羅宋湯好足料,味道酸酸甜甜好開胃

ღ水晶蝦餃
蝦餃皮薄,內餡包住飽滿嘅蝦肉,蝦肉爽口彈牙

ღ花生醬西多士
好足料!一切開西多士勁多花生醬😍

食落外脆內軟,加上糖漿食更滋味😋

ღ鮮茄牛肉醬意粉
醬汁香濃惹味,意粉軟硬度適中,
意粉掛汁好好味😋

ღ日式照燒雞扒意粉
雞扒軟嫩,意粉同樣軟硬度適中,
加上醬汁好美味

ღ羅宋湯