2010-02-04
今日突然想食泰國菜,就上openrice睇下荃灣有邊幾間啦~跟住見到呢間d價錢都幾合理,又幾多人讚,所以就試下喇~我地兩個人,叫左5樣野:冬蔭公 --- 呢個真係正~味好濃~連我個挑食男友都讚好~~鴨肉碎生菜包 --- 我地食左少辣,因為我唔食得辣,我覺得唔錯,我男友就話如果叫大辣就應該仲好味~~黃咖哩牛 --- 牛肉冇乜特別,好薄身,d咖哩一d都唔辣,仲有少少甜,d薯仔好難食...因為入面係白雪雪同爽口的...串燒鱔魚 --- 好味~不過有少少少少少少少骨,食果時要小心~~燒羊扒 --- d肉幾林,幾好味,又唔酥,唔錯唔錯~~最後,不得不提蒜蓉包!!!真係冇得頂!!!佢每一面都有蒜蓉,食落仲外脆內軟,如果d咖哩可以有返d辣味,用蒜蓉包黎點d汁,真係一流!!!由於我地得兩個人,食左咁多野已經食到反肚,不過我地決定下次會再黎~我地埋單果時,仲有coupon送添~不過間野有d偏僻,差d搵唔到,好處就係冇乜人,d野黎得快之餘都仲係熱,應該係即整~(入面仲有電視添^^)
跟住見到呢間d價錢都幾合理,又幾多人讚,所以就試下喇~
我地兩個人,叫左5樣野:
燒羊扒 --- d肉幾林,幾好味,又唔酥,唔錯唔錯~~
我地埋單果時,仲有coupon送添~
(入面仲有電視添^^)