2024-07-20
完全泰式既火鍋放題相對比較少有, 比我係愉景新城發現到一間! 環境幾cozy, 有D似泰國既cafe~有3個餐最平$178就有90分鐘放題, 今日我地食中價位$238/人, 大商場放題黎講個人覺得都幾平!行到入去見到自助區都覺得唔錯, 除左一格格火鍋丸類, 菜類之外, 仲有唔少泰式野, 醬汁有泰式海鮮汁, 野飲有香茅茶, 仲有D冷盤泰式粉絲沙律, 仲有甜品係椰汁糕同斑蘭糕!!食左雞煲先, 哩個雞煲用左D泰式香料好似香茅, 檸檬葉咁, 味道同平時既港式雞煲好唔同。打邊爐要左椰子雞湯拼冬蔭湯, 湯底味道都唔錯好夠香濃, 而且一次食齊兩款泰國口味湯底係幾開心。要留肚試下D泰式小食, 有齊泰國必食既豬手, 豬頸肉同埋串燒!野飲除左普通既汽水/果汁外, 唔少得既泰式飲品, thai tea, 龍眼冰等任飲, 係qr code落單有專人調製, 出色!
行到入去見到自助區都覺得唔錯, 除左一格格火鍋丸類, 菜類之外, 仲有唔少泰式野, 醬汁有泰式海鮮汁, 野飲有香茅茶, 仲有D冷盤泰式粉絲沙律, 仲有甜品係椰汁糕同斑蘭糕!! 食左 雞煲先, 哩個雞煲用左D泰式香料好似香茅, 檸檬葉咁, 味道同平時既港式雞煲好唔同。