2023-07-12 1670 浏览
餐廳座位不多, 大概有七至八個位, 繁忙時間需要喺鋪頭外面排隊, 可以揀定食物先檯面上有凍水同埋紙巾提供, 唔驚食到熱辣辣出曬汗蝦汁蕃茄沾麵 非常濃郁嘅番茄風味加上鮮甜既蝦湯底因為係沾麵既原因, 湯底會比一般拉麵湯底更加濃味, 更加熱今次加錢加多D 叉燒肉, 務求啖啖都食到肉麵身好似烏冬咁粗, 掛湯能力亦足夠超級多麵, 差d食5曬, 面裏面亦有一啲調味紫菜同埋一啲唔知咩嘅脆脆放埋入去湯底度可以增加風味最後如果仲有湯整返低, 可以叫店員加水, 稀釋番黎飲

檯面上有凍水同埋紙巾提供, 唔驚食到熱辣辣出曬汗

非常濃郁嘅番茄風味加上鮮甜既蝦湯底
因為係沾麵既原因, 湯底會比一般拉麵湯底更加濃味, 更加熱
今次加錢加多D 叉燒肉, 務求啖啖都食到肉

蝦汁蕃茄沾麵

麵身好似烏冬咁粗, 掛湯能力亦足夠
超級多麵, 差d食5曬, 面裏面亦有一啲調味

紫菜同埋一啲唔知咩嘅脆脆
放埋入去湯底度可以增加風味

最後如果仲有湯整返低, 可以叫店員加水, 稀釋番黎飲
蝦汁蕃茄沾麵
香港🇭🇰隱世沾麵店⁉️🍜「究竟係伏❤️‍🩹定值得一試❤️‍🔥🉑🈵㊗️」🦐🍜蝦汁醬油沾麵 - $79個湯底濃到爆🥹🤤好重蝦味!如果你鍾意蝦一定要黎試下~啲面處理得啱啱好~浸完入湯仲保持q彈,配上細細嘅蝦脆片簡直一流!湯入邊各種配料嘅質素都係線上:溏心蛋好正❤️‍🩹,咬落去係留心嘅~叉燒full of 炙燒嘅味道,唔會比個湯底搶曬fo!評分: 8.4/10p.s. 飛唔到日本🇯🇵不妨試下依間沾麵😋📍 海老名沾麵 (長沙灣)長沙灣元州街213號美居中心地下20號舖-#酸姐の覓食日記 #酸姐食盡長沙灣
香港🇭🇰隱世沾麵店⁉️🍜
「究竟係伏❤️‍🩹定值得一試❤️‍🔥🉑🈵㊗️」

🦐🍜蝦汁醬油沾麵 - $79
個湯底濃到爆🥹🤤好重蝦味!如果你鍾意蝦一定要黎試下~
湯入邊各種配料嘅質素都係線上:
溏心蛋好正❤️‍🩹,咬落去係留心嘅~
叉燒full of 炙燒嘅味道,唔會比個湯底搶曬fo!

評分: 8.4/10

p.s. 飛唔到日本🇯🇵不妨試下依間沾麵😋

📍 海老名沾麵 (長沙灣)
長沙灣元州街213號美居中心地下20號舖

#酸姐の覓食日記 #酸姐食盡長沙灣
  • 蝦汁醬油沾麵
2023-06-30 977 浏览
呢間沾麵店長期都係大排長龍,主要係餐廳位置唔多,排隊個陣就要落定Order🍽蝦汁蕃茄沾麵基本上我未試過其他湯底,每次都係食同一款🤣蕃茄沾麵湯底味道濃郁,層次感豐富,係我經常會去食嘅沾麵店😍掛汁都做得幾好,麵製有口感,配料有叉燒、溏心蛋、甘筍食完沾麵餘下嘅濃湯可以加清湯就咁飲🥣連埋櫻花蝦一齊飲仲香口🦐另外加咗100g麵,2個人Share 食都足夠🍜🧸中意沾麵嘅朋友一定要試吓呢間🥰希望佢可以開多啲分店,唔洗甘擠迫🔍 海老名沾麵 (長沙灣)長沙灣元州街213號美居中心20號舖

🍽蝦汁蕃茄沾麵
另外加咗100g麵,2個人Share 食都足夠🍜

🔍 海老名沾麵 (長沙灣)
2023-05-03 1866 浏览
深水埗。拉麵一入到去個鋪頭其實都幾細 位置不太多 大約得12個位🥺首先店員會送個紫菜同脆脆俾我哋 我哋就嗌咗兩款唔同嘅沾麵🥰 蝦汁醬油沾麵 $79個面就幾掛麵 但係個蛋就比較普通 無乜流心😢湯底真係好濃郁 有好濃嘅蝦味🥰😗見到湯底有蘆筍 叉燒 蛋同櫻花蝦😆✨(+18 叉燒)覺得加咗唔係好抵 但係個叉燒就唔錯 係半肥半瘦😗✨總括都幾推介 (覺得比蕃茄湯好味)💫就覺得如果鍾意食開淡d 就唔好試喇🥰 蝦汁蕃茄沾麵 $99個面同雞蛋同醬油沾麵一樣個湯底就都好濃 個湯有少少似蝦加蕃茄 個蕃茄令到湯味道更鮮🤩😍不過可能湯底都比較重口味 食完都飲咗好多水 覺得勁口渴☹️😲同埋都建議佢哋可以將湯同面一起上啦😬📍海老名沾麵長沙灣元州街213號美居中心20號舖
深水埗。拉麵
一入到去個鋪頭其實都幾細 位置不太多 大約得12個位🥺

首先店員會送個紫菜同脆脆俾我哋 我哋就嗌咗兩款唔同嘅沾麵

🥰 蝦汁醬油沾麵 $79
個面就幾掛麵 但係個蛋就比較普通 無乜流心😢
(+18 叉燒)
覺得加咗唔係好抵 但係個叉燒就唔錯 係半肥半瘦😗✨

同埋都建議佢哋可以將湯同面一起上啦😬

📍海老名沾麵
2023-04-02
蝦汁醬油沾麵
📍長沙灣人氣沾麵店‼️• 蝦味夠香濃🦐 -- 海老名沾麵🍜•Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_長沙灣#pigfoodiexhk_日本菜====================Bookmark咗呢間沾麵店好耐!😛前排終於有時間去試下,夜晚大約6:00都已經有5-6人排隊,因為舖位較細,所以等大約20分鐘先入到座🙈-----------------------------⭐️蝦汁番茄沾麵 $99 (4.3/5)番茄蝦湯濃稠,酸酸甜甜好開胃👍😍有好多櫻花蝦,蝦味香濃😝叉燒腍身但偏薄,拉麵粗身煙韌,掛湯力強😝‼️-----------------------------賣相:3.5/5味道:4.3/5性價比:3.5/5推介度:3.9/5-----------------------------店舖資料名稱:海老名沾麵地址:長沙灣元州街213號美居中心地下20號舖前往方法:長沙灣站A2出口
📍長沙灣人氣沾麵店‼️• 蝦味夠香濃🦐 -- 海老名沾麵🍜

#pigfoodiexhk_長沙灣
#pigfoodiexhk_日本菜
====================
-----------------------------
⭐️蝦汁番茄沾麵 $99 (4.3/5)

賣相:3.5/5
名稱:海老名沾麵
地址:長沙灣元州街213號美居中心地下20號舖
前往方法:長沙灣站A2出口
2023-04-04 2677 浏览
大隻仔今次覓食嘅店舖就係💥 海老名沾麵 💥 大家知唔知邊個係「拉麵陳」?就係佢多年前將「豚王」拉麵引入香港,後來拆夥,自立門戶,喺香港建立多間日式餐廳小店,包括:海老名沾麵,宗像屋,長浜No.1,やき肉  Yakiniku,宗像牛肉屋,三拍子牛扒,同埋近期新開嘅 金所5.0。大隻仔今次介紹就係只賣3款沾麵既店舖「海老名沾麵」。⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯5⭐️ 超班3⭐️ 一般/正常1⭐️ 差味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️抵食 ⭐️⭐️⭐️⭐️服務 ⭐️⭐️⭐️環境 ⭐️⭐️⭐️⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🔥 蝦汁蕃茄沾麵 $99沾麵上枱前,店員會送上一碟小食:紫菜脆脆粒,可以直接食或者放入沾麵內增加口感。沾麵有三款味道可揀:蝦汁醬油,蝦汁味噌,蝦汁蕃茄,價錢分別為$79,$89,$99。每款沾麵已包含日本叉燒2片,糖心蛋,竹筍,櫻花蝦。蕃茄沾麵汁唔會太鹹,味道恰到好處,最出色係放中間既胡椒柚子醬,味道非常好。蝦汁非常濃烈,配上蕃茄湯都可以食得出蝦既鮮味,加上櫻花蝦,蝦味更加突出。😋😋粗身嘅麵條夠煙韌,掛汁能力強,每一條麵條都可以沾滿了蕃茄蝦汁。日本叉燒有火炙過,但唔夠大片又太薄身,食
大隻仔今次覓食嘅店舖就係
💥 海老名沾麵 💥

大家知唔知邊個係「拉麵陳」?
大隻仔今次介紹就係只賣3款沾麵既店舖「海老名沾麵」。

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

🔥 蝦汁蕃茄沾麵 $99
餐前小食
餐前小食

日本叉燒有火炙過,但唔夠大片又太薄身,食落冇乜口感。
至於糖心蛋,冇乜味道,浸蛋嘅醬油唔太夠味,糖心蛋蛋黃外層過熟而中間就流心,可能係糖心蛋煮起後冇立即用冰水降溫所致。
糖心蛋

🔥 牡蠣之怪 $128
期間限定拉麵,每日限量20碗。
拉麵係用上蔬菜豬骨湯底,配料有牡蠣、海帶、大蒜、糖心蛋、肉碎。
用上沾麵同一款拉麵,但呢款麵比較適合做沾麵。
湯底比較油膩,味道一般,反而牡蠣非常美味,有用味琳烹調過,甜甜地可以更加帶出牡蠣既鮮味。
而糖心蛋亦有同樣嘅問題。
牡蠣之怪

溫馨提示:
餐廳地方淺窄,比較擠迫,大概10個位。
餐廳跟足日本風格,冇收加一服務費,亦提供免費凍水。
餐廳提供嘅山葵檸檬汁味道好好,大家不妨一試。

2023-03-30
2023-04-03 1131 浏览
已經唔係以前嘅海老名。。。以前個廚房真係有個成個日本仔係到做show咁表演!煮個麵都有氣勢過人。而家個個慢吞吞,雞手鴨腳,黏下黏下,一啲都唔專業,重可以叫個客拎住個乾面先。而家食沾面啫,唔係乾啃喎。等咗5分鐘先有個湯汁。 個麵已經畀冷氣吹到凍曬,更加唔洗講個湯,啲凍麵沾落去更加快凍晒。未食晒已經全部麵冷麵咁食。間野叫海老名,係因為佢有個好濃郁嘅蝦湯。但係而家冇蝦味,啲櫻花蝦又勁少。唔香,得個鹹字,食完全日個口都一陣味。以前最鍾意食佢隻蛋,好甜重酒味,蛋白夠熟,黃又多汁。而家成粒野都冧batbat ,重鹹過個湯。唔會再食。

唔會再食。
2023-04-03
2023-04-02 568 浏览
本身係一個不太喜愛沾麵嘅人🍜覺得唔及得上沾麵咁好食,但係試過海老名沾麵之後,令我對沾麵多翻唔少好感😀餐廳座位唔算好多,基本上次次都要等位🪑🦥蝦汁蕃茄沾麵$99沾麵+番茄湯底+紫菜脆米🍅沾麵偏粗身有口感,掛汁後味道一流🤤唔夠仲可以按需要嘅重量追加💰番茄湯底入面有櫻花蝦、叉燒、溏心蛋、甘筍,溏心蛋入味之餘仲好流心🥚入面有好多番茄,番茄味係好濃郁!我比較中意食到一半嘅時候加清湯當湯麵食,食灑啲麵之後再飲埋剩底啲湯😋就咁飲個湯都覺得好正😍🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌼懶好食指數:4.8/5🌼懶住去指數:4.8/5🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤海老名沾麵 (長沙灣)長沙灣元州街213號美居中心20號舖
🦥蝦汁蕃茄沾麵$99

沾麵+番茄湯底+紫菜脆米🍅
🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲
🌼懶好食指數:4.8/5
🌼懶住去指數:4.8/5
🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴
💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤

2023-03-22 651 浏览
呢間嘢舖面簡約,個名細到你唔行埋去都唔知佢係咩名,我自己就唔太鐘意啲懶係神秘同高級嘅舖嘅🤣不過男友話佢食過一次唔記得佢咩味先再試下,平日晚上排隊20分鐘🫡蝦汁蕃茄沾麵🥫 💰99 ❤️‍🔥6.5/10分溏心蛋幾好,真係流心嘅,湯底有淡淡櫻花蝦味,麵煙韌有彈性好咬口🤩但好明顯食得出湯底係用咗大量茄膏,唔係新鮮蕃茄,唔expect依個價錢用料係咁🫠蝦汁醬油沾麵🍜 💰79 ❤️‍🔥7/10分第一啖食落去醬油味有啲淡,食到後面就覺得啱啱好,麵嘅口感同上個一樣〰️想吐嘈兩碗嘅肉都係五花腩咁,完全唔係叉燒,薄到呢😵‍💫而且食落都唔係好香豬肉味或炙燒味😵‍💫唔值依個價,唔值得等咁耐🫣

蝦汁蕃茄沾麵🥫 💰99 ❤️‍🔥6.5/10分

蝦汁醬油沾麵🍜 💰79 ❤️‍🔥7/10分

唔值依個價,唔值得等咁耐🫣
2023-03-11 816 浏览
🔥Follow IG : tastydailyhk海老名沾麵係深水埗都開業數年,平時經過睇到好多時候都要排隊,今次唔洗排隊就一於入去試下。鋪面好細,大概有10個座位左右,地下唔算乾淨。沾麵有3款口味,海老醬油 、味噌同埋番茄。今次揀左味噌同埋醬油海老醬油沾麵 💰79海老味噌沾麵 💰89每碗沾麵都配有一隻糖心蛋、筍同兩塊叉燒。叉燒肥瘦均勻,表面略為燒過。兩款湯底既蝦味都好香濃,中意蝦湯既朋友會好中意。醬油比起味噌冇咁鹹。麵底好大碗,麵質做到掛湯👍🏻糖心蛋醬油味同蛋味都好香,裡面亦都冇過熟保持到流心既效果 唔錯👍🏻整體水平都不過不失,但味道偏鹹,食完之後成晚都口乾。如果經過唔使排隊可以一試,始終深水埗比較少呢類型嘅舖頭。店員都好貼心有主動問需唔需要加湯👍🏻總評分:7/10食物:7/10環境:5/10服務:7/10🗺️地址:海老名沾麵 (長沙灣)長沙灣元州街213號美居中心20號舖🔥Follow IG : tastydailyhk
🔥Follow IG : tastydailyhk

鋪面好細,大概有10個座位左右,地下唔算乾淨。

沾麵有3款口味,海老醬油 、味噌同埋番茄。
今次揀左味噌同埋醬油
海老醬油沾麵 💰79
海老味噌沾麵 💰89

每碗沾麵都配有一隻糖心蛋、筍同兩塊叉燒。
叉燒肥瘦均勻,表面略為燒過。

麵底好大碗,麵質做到掛湯👍🏻

店員都好貼心有主動問需唔需要加湯👍🏻

🔥Follow IG : tastydailyhk
海老醬油沾麵
海老味噌沾麵
海老醬油沾麵
又到 👦🏻 搵麵食既時間~𝖡𝗈𝗈𝗄 𝗆𝖺𝗋𝗄 左呢間被喻為隱世人氣沾麵店餐廳主打三款口味的蝦汁沾麵分別是醬油、味噌、蕃茄 🍅🍅🍅餐廳門前裝修非常低調 其實有招牌 但超迷你內裡吧枱座位唔多 有時需要排隊入座⭐️ 特製烏賊炸玉店家安排既前菜 口感脆卜卜🍜 蝦汁醬油沾麵 𝖧𝖪𝖣𝟪𝟫醬油味道較突出 🍤 蝦味好似被蓋過 比較淡味湯的質地較厚身 麵條煙韌有咬口 掛湯力高配上一隻流心蛋 兩大塊叉燒仲有櫻花蝦 香蔥等 整體配料好豐富👍🏻🍜 蝦汁蕃茄沾麵 𝖧𝖪𝖣𝟫𝟫足料蕃茄加上蝦油 湯底十分濃稠唔知係未太多蕃茄(膏) 🍅🍅🍅 湯底味道好酸蝦味 🦐 不似預期⋯⋯食開酸野 👧🏽 食左一半就放棄了食沾麵 最緊要就係湯底 同 麵底今次麵底就合格了 但湯底就真係失望如果屬於重口味既朋友仔 不妨一試😂海老名沾麵 (長沙灣)🍴長沙灣元州街213號美居中心20號舖𝖳𝖺𝗌𝗍𝖾 ♥︎♥︎♥︎♡♡𝖲𝖾𝗋𝗏𝗂𝖼𝖾 ♥︎♥︎♥︎♡♡𝖣𝖾𝖼𝗈𝗋 ♥︎♥︎♥︎♡♡𝖧𝗒𝗀𝗂𝖾𝗇 ♥︎♥︎♥︎♡♡𝖢 / 𝖯 ♥︎♥︎♥︎♡♡

又到 👦🏻 搵麵食既時間~
𝖡𝗈𝗈𝗄 𝗆𝖺𝗋𝗄 左呢間被喻為隱世人氣沾麵店
餐廳主打三款口味的蝦汁沾麵
分別是醬油、味噌、蕃茄 🍅🍅🍅
餐廳門前裝修非常低調 其實有招牌 但超迷你

𝖢 / 𝖯 ♥︎♥︎♥︎♡♡
下午茶
特製烏賊炸玉
2023-01-25 1245 浏览
小弟非常鍾意食沾麵多年前拉麵陳(本店老闆)係深水埗開左幾間拉麵沾麵 各有特色 有唔少慕名而來的捧場客本店嘅蝦沾曾經係我至愛自從兩年前質素下降後 一直都唔敢再試….近日得知店鋪經過裝修 打算重臨舊地叫左碗蝦味增沾麵同蕃茄蝦沾個人食沾麵會先試麵條有冇麥香但呢間食左咁多年都知 重鹼水味 不過勝在夠粗夠爽彈麵條合格 而且師傅甩水步驟無馬虎湯底夠熱 可惜湯底大不如前 櫻花蝦欠奉之外 湯底濃厚但蝦味極淡3/10另一碗蕃茄蝦沾,湯底濃厚 偏咸 偏酸重點係無蝦味 毫無蝦味幻想下係茄膏湯底就可以味道0/10總結:想排隊兼中伏就黎啦
小弟非常鍾意食沾麵
本店嘅蝦沾曾經係我至愛

自從兩年前質素下降後 一直都唔敢再試….

近日得知店鋪經過裝修 打算重臨舊地

麵條合格 而且師傅甩水步驟無馬虎

湯底夠熱

可惜湯底大不如前 櫻花蝦欠奉之外 湯底濃厚但蝦味極淡

3/10

另一碗蕃茄蝦沾,湯底濃厚 偏咸 偏酸

重點係無蝦味 毫無蝦味

幻想下係茄膏湯底就可以
味道0/10

總結:想排隊兼中伏就黎啦
2023-01-25
2023-01-07 1205 浏览
唔好盡信廣告、IG、或KOL嘅介紹,呢間沾麵我覺得唔專業亦唔值得排隊食嘅拉麵。細細嘅店舖可以坐8-10個人,但店內職員安排座位好有問題,前一批客走咗6個,兩個兩個咁走,佢等埋一次過然後再安排另一批6個人入去。我開頭諗點解唔俾客入去,後尾入到去坐低就知,係個廚房處理唔切,相比起其他專業拉麵店,個廚房職員手腳非常慢,煮好哂麵,煮好湯,共6碗,佢逐張單對要放咩材料,啲湯及麵嚟到時已經凍哂。我唔係嚟食冷麵,沾麵我都想食啲湯係熱嘅。灣仔有一間沾麵,佢會問你要熱湯熱麵定係熱湯凍麵,有得俾你揀。唔係呢度咁,灘凍你碗麵。結論係:唔洗試。叫咗加紫菜,坐低冇耐就俾呢樣嘢我,個碟好肉酸。朋友加咗蝦,個賣相係咁有個男師傅,再俾兩個麵你,但唔係同啲湯一齊上檯,幾有趣,完全唔尊重沾麵及食客。我碗沾麵,你睇個碗及碟,再睇埋啲灘暖哂,一啲都唔滾,去到咁,對一個對食係有要求嘅人嚟講,已唔想食。朋友叫嘅蕃茄湯底,我問朋友呢個係咪蕃茄汁,佢過似煮到好濃好杰嘅蕃茄膏,總之佢唔係同你煮埋一齊,而係用同一湯底再加一個蕃茄汁/膏上去。

結論係:唔洗試。

叫咗加紫菜,坐低冇耐就俾呢樣嘢我,個碟好肉酸。

朋友加咗蝦,個賣相係咁

2023-01-03
2023-01-02 613 浏览
✍︎︎專門食蝦汁沾麵嘅小店(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)餐牌只有3個口味(醬油,味噌,蕃茄)同1個期間限定口味首先會有一個紫菜天婦羅脆脆,店員話係就咁包住食就得,唔好放入沾麵到呀蝦汁醬油沾麵 $79湯汁好濃郁好香,雖然上枱會俾紅色蝦油嚇親,但係唔洗俾佢嚇親!沾麵預咗會油膩少少🤏🏻而且加入櫻花蝦特別香口麵條硬身煙韌配菜有兩片叉燒,一粒溏心蛋,幾塊荀片,十分足料枱上有山葵醬汁,加入後又係另一個層次!店員最後會加入清湯,加湯後蝦湯更加鮮味好飲(´▽`)❥座位只有10個左右••••••••••••••••••••••••••••••🔎海老名沾麵 長沙灣元州街213號美居中心20號舖••••••••••••••••••••••••••••••
✍︎︎
專門食蝦汁沾麵嘅小店(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
餐牌只有3個口味(醬油,味噌,蕃茄)同1個期間限定口味

蝦汁醬油沾麵 $79
沾麵預咗會油膩少少🤏🏻
而且加入櫻花蝦特別香口
麵條硬身煙韌
配菜有兩片叉燒,一粒溏心蛋,幾塊荀片,十分足料

枱上有山葵醬汁,加入後又係另一個層次!

店員最後會加入清湯,加湯後蝦湯更加鮮味好飲(´▽`)

❥座位只有10個左右
🔎海老名沾麵
  • 蝦汁味噌沾麵
  • 蝦汁醬油沾麵
  • 蝦汁蕃茄沾麵
今日要去長沙灣做嘢,長沙灣不嬲都多美食,今次搵到一間相當有名氣既隱世沾麵店。店舖裝修相當日式,全店座位L字型排開,位置唔多,大約只有10個。如果同朋友一齊嚟,可能要等耐少少~今日咁啱食飯時間前黎到,唔洗排隊(≧∇≦)到我食完走已經見到有十幾人排緊嚕~蝦汁蕃茄沾麵($99)一坐低就送上紫菜脆米,味有少少似紫菜天婦羅,少食多滋味👍🏻佢地既湯底非! 常!濃!郁 ! 蕃茄🍅味重,同埋食到茄蓉,酸酸甜甜好開胃~最重要既仲會食到櫻花蝦🦐味(。ì _ í。)絕對不止是蕃茄湯底咁簡單! 蕃茄令蝦味提鮮左好多,鮮甜味湧出嚟,真係好正!🍜麵條即叫即煮,放上枱係熱辣辣,飄晒煙o(≧v≦)o 麵條偏粗同硬,但掛湯一流(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)邚講有口感又煙韌! 叉燒肥瘦適中,相對薄身,但燒得好香口惹味(*ˉ︶ˉ*)平時嘅拉麵舖大多數俾半隻蛋,呢度有足一隻,開心! 真係堅流心架! ! (≧∇≦)抵讚! 食完沾麵,大家通常會點處理湯汁? 呢度好歡迎大家加上清湯,咁湯咁飲~食飽飽真係好滿足⸜❤︎⸝ 另外,餐廳有水提供,不過就係自助形式,大家要自己照顧自己啦~

蝦汁蕃茄沾麵($99)
一坐低就送上紫菜脆米,味有少少似紫菜天婦羅,少食多滋味👍🏻