上年去完韓國 好耐冇食韓國野啦番到HK就心思思 間唔中會想食韓國嘢今日同朋友行街見到海陸空 就立即出發去食😋環境唔會好嘈 私隱度高以橙色為主調 營造出一種型格又舒適的氛圍前菜!好好食🤤開胃到爆韓式糖醋肉HK$118KOREAN SWEET AND SOUR PORK 韓式糖醋肉係呢度嘅招牌菜之一泥架每件都即叫即整 炸到酥脆咁好中意個糖醋醬汁酸甜可口 好開胃熱辣辣好好味 每一塊都好入味1++特製韓牛套餐HK$958內含: 1++韓牛/濟州島精選豬五花肉/K-PORK精選醃製豬肩肉我超級鍾意食韓牛 嚟到嘅時候見到啲油花好靚好開心staff會幫手燒係熱鍋上~D肉燒得恰到好處🥩 1++韓牛 入口嫩滑肉汁豐富 入口即化🥩 五花肉流晒油花 油脂感比較重🥩 豬肩肉爽口彈牙 外皮香脆一大盤肉絕對係打卡必食之選~~300°C 石板韓式海鮮炸醬麵HK$178300°C SLATE KOREAN SEAFOOD NOODLES海鮮配料豐富多樣👍🏻超多魷魚 兩者結合非常惹味煙韌彈牙麵條 口感不錯 且相當掛汁😙每一口都是滑溜溜的 特選牛膝骨湯$148牛膝骨湯好雪白 很開胃呢!牛膝骨有咬口 全舊都係軟骨黎 調味
上年去完韓國 好耐冇食韓國野啦

staff會幫手燒係熱鍋上~D肉燒得恰到好處
🥩 1++韓牛 入口嫩滑肉汁豐富 入口即化
🥩 五花肉流晒油花 油脂感比較重
🥩 豬肩肉爽口彈牙 外皮香脆
一大盤肉絕對係打卡必食之選~~

300°C 石板韓式海鮮炸醬麵HK$178
煙韌彈牙麵條 口感不錯 且相當掛汁😙
每一口都是滑溜溜的

特選牛膝骨湯$148
牛膝骨湯好雪白 很開胃呢!
牛膝骨有咬口 全舊都係軟骨黎 調味比較清淡
食完韓牛同埋炸醬麵呢D濃味野飲就一流啦~

2024-01-24 54 浏览
今次去嗰間韓式餐廳,真係有啲出色。先講講佢嗰個海神滋補鍋,啖啖鮮味,啲海鮮爽口得嚟肉質彈牙,同埋一啲嘅牛排骨鍋,好夠晒火候,啲肉嘅腍滑得黎又帶芳香,跟住再嚟個炸魷魚啦!哇,外脆內嫩,質感正!啲人蔘嘅微苦係個意外嘅配搭,加咗點點蜜糖,勁爆味蕾👅!牛肉石鍋飯都幾好食,石鍋底嘅飯啱啱好咁脆,牛肉又多汁,佢哋嘅拌麵都唔錯,麵條彈牙,醬汁略帶辣,食落開胃得滯。你話嘅泡菜當然唔會少,正宗嗰種酸辣得哂嚟。最後嚟個特別讚嘅係,佢哋啲前菜,我食咗個薯蓉,酸酸甜甜,調味一流。總括嚟講,呢度嘅食物起貨,服務又親切,餐廳氣氛輕鬆,去完一次肯定會想再光顧嘅好店🍲🥢🤗。

位於尖沙咀的韓式餐廳。餐廳是韓印紅旗下的餐廳,由韓國人主理,而食材亦是由韓國直送,以確保餐廳的出品能盡量的還原韓式地道味道。餐廳的前方是一間超巿,只需穿過超巿便可看見。餐廳空間寬敞,天花上掛滿七彩繽紛的燈籠,牆上掛了韓式服裝及海報,用餐氣氛良好。用餐途中,店員亦會主動詢問我們對菜品的意見,可見真的很用心與食客交流呢。 ⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆ ▫ 石板韓式海鮮炸醬麵 $178▫ 韓式糖醋肉 $118▫ 燉牛排骨湯配飯 $158▫ 海鮮蔥煎餅 $98 ___⋆ ⋆ ___ ✿ 石板韓式海鮮炸醬麵 炸醬麵以鐵板上菜,滋滋聲伴隨香氣四溢更使人食指大動;炸醬麵份量很多,醬汁濃稠,配料也很豐富,有魷魚、大蝦等;而麵質亦很煙韌彈牙,口感不錯。.✿ 韓式糖醋肉不同於香港常見的咕嚕肉,豬肉先經過炸制,口感酥酥脆脆,然後淋上金黃色的甜酸醬,脆嫩又酸甜,口感豐富。.✿ 燉牛排骨湯配飯 排骨湯用石鍋盛著,上桌時仍是熱騰騰。上桌後,店員會以純熟的手勢剪開燉牛排骨,方便食客一口一件進食。燉牛排骨炆煮得軟嫩入味,肉味濃郁;而湯底加入人蔘後,更見清澈醇厚;這個寒冷的天氣下喝著這一口熱湯真的份
 ⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆
 ___⋆ ⋆ ___
✿ 石板韓式海鮮炸醬麵
✿ 韓式糖醋肉
✿ 燉牛排骨湯配飯
燉牛排骨炆煮得軟嫩入味,肉味濃郁;而湯底加入人蔘後,更見清澈醇厚;這個寒冷的天氣下喝著這一口熱湯真的份外滋潤呢!
✿ 海鮮蔥煎餅
超大一份的煎餅,肉眼可見的海量蔥段及海鮮配料;而且餅底也不會太油,煎得香香脆脆的,蘸沾特制醬汁,更是香口惹味。
2024-01-24 92 浏览
唔search唔知原來里度有間餐廳,平時行過都以為係賣韓國野嘅韓印紅,原來側邊有條路直行入去係餐廳😍好神秘!入面大部分店員都係韓國人,好有氣氛!而且佢地全部都好有禮貌😍空間感十足,好大㗎入面!位同位之間有距離,坐得好舒服👍🏼前菜有成5樣咁多,食完店員會問你仲要唔要refill😆好貼心!最鐘意蟹柳粟米青瓜沙律,超refreshing!泡菜亦好高質,一啲都唔辣好食呀👍🏼👍🏼石板海鮮麵熱辣辣!上黎嘅時候好多煙好有效果🤭佢仲伴咗啲炸醬好香濃!入面配料都幾多,有木耳,菇,魷魚,蝦,芽菜,韮菜食上去好豐富💕韓式糖醋骨同中式好似,不過相對無炸得咁多,而且無咁油😆好搞笑佢係長條形狀㗎,最正係無骨啖啖肉!!好食呀!!甜甜咸咸咁炸雞梗係要食炸雞喇💕勁大份!!絕對係4人份量!我地最後食唔哂要take away😆我地點咗柚子加蜂蜜牛油味!我自己都係鐘意柚子味多啲,清新啲無咁多罪疚感🙈蜂蜜牛油係我食過最正宗嘅感覺,值得一試!!下次想試下烤肉😚店員會好pro咁幫你燒,仲會量下個燒板溫度先開始燒!!!

空間感十足,好大㗎入面!位同位之間有距離,坐得好舒服👍🏼

前菜

石板海鮮麵

韓式糖醋骨

炸雞

🌟黎到尖沙咀,發現韓印紅,竟然開左第一間餐廳🌟入到餐廳,地方好闊落,乾淨,天花有燈籠做點綴🌟有大部分侍應都係韓國人,感覺好親切🌟餐牌有好多選擇,有韓燒,有韓式鍋,又有炸雞,小食🌟真係好似佢個餐廳名咁,海。陸。空。全部都食得到😋黎到會根據人數送上小菜😋有泡菜,韓式魚糕,柚子蓮藕,黑豆,同埋涼拌薯仔,多樣式🦀醬油蟹 ($268)-醬油偏鹹香味,加埋螃蟹嘅鮮甜-醬油蟹都幾大隻,新鮮冇雪味,多蟹膏-醬油蟹已經跟咗煎蛋紫菜飯,唔使額外叫-要跟住韓國人食法,一匙醬油,加埋紫菜飯,入去蟹蓋到,撈埋啲蟹膏食,超正🦑炸魷魚鮮蔘 ($128)-好特別嘅炸物-新鮮嘅大條人蔘,原條炸,好補身-如果怕人蔘既甘苦,可以配埋蜜糖一齊食-魷魚裏左薄薄嘅炸粉,新鮮爽彈😋韓國炸醬麵 ($98)-還原傳統地道韓國風味-用嘅面比較彈牙,掛汁好好,配埋醬汁撈勻一齊食-好大碟,建議2,3 個人share🦀海鮮拉麵($108)-用料好足夠-有全隻大蟹鉗,魷魚,青口,蝦-香辣海鮮湯底,配埋彈牙嘅韓國麵,忍唔住飲晒啲湯🥩韓式糖醋肉 ($118)- 切條狀嘅豬肉,果咗薄薄既炸粉去炸-即叫即炸,熱辣辣-配埋特調既糖醋醬,中和油膩感-一定要
🌟黎到尖沙咀,發現韓印紅,竟然開左第一間餐廳

🌟入到餐廳,地方好闊落,乾淨,天花有燈籠做點綴

🌟有大部分侍應都係韓國人,感覺好親切

🌟餐牌有好多選擇,有韓燒,有韓式鍋,又有炸雞,小食

🌟真係好似佢個餐廳名咁,海。陸。空。全部都食得到

😋黎到會根據人數送上小菜

😋有泡菜,韓式魚糕,柚子蓮藕,黑豆,同埋涼拌薯仔,多樣式

🦀醬油蟹 ($268)

-醬油偏鹹香味,加埋螃蟹嘅鮮甜

-醬油蟹都幾大隻,新鮮冇雪味,多蟹膏

-醬油蟹已經跟咗煎蛋紫菜飯,唔使額外叫

🦑炸魷魚鮮蔘 ($128)

-好特別嘅炸物

-新鮮嘅大條人蔘,原條炸,好補身

-如果怕人蔘既甘苦,可以配埋蜜糖一齊食

-魷魚裏左薄薄嘅炸粉,新鮮爽彈

😋韓國炸醬麵 ($98)

-還原傳統地道韓國風味

-用嘅面比較彈牙,掛汁好好,配埋醬汁撈勻一齊食

-好大碟,建議2,3 個人share

🦀海鮮拉麵($108)

-用料好足夠

-有全隻大蟹鉗,魷魚,青口,蝦

-香辣海鮮湯底,配埋彈牙嘅韓國麵,忍唔住飲晒啲湯

🥩韓式糖醋肉 ($118)

- 切條狀嘅豬肉,果咗薄薄既炸粉去炸

-即叫即炸,熱辣辣

-配埋特調既糖醋醬,中和油膩感

-一定要一set 咁配埋炸醬麵一齊食

🌟要提下既係店員好親切,菜色又好地道,推薦,推薦👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

位於尖沙咀的韓國餐廳,海陸空JJANG。餐廳以其豐富多樣的韓國美食而聞名,也有慶祝生日的環節,充滿氣氛!前菜款式多多,非常豐富!最主打的1++特製韓牛套餐。這個套餐包含了1++等級的韓牛、濟州島精選豬五花肉和K-PORK精選醃製豬肩肉。每一種肉都經過精心挑選和處理,保證有最優質的味覺享受。無論是韓牛的豐腴和鮮美、五花肉的肥美口感還是醃製豬肩肉的獨特風味,都讓人愛不釋手。我們特別喜歡1++等級的韓牛,牛香十足,也沒有筋,非常軟嫩滑。另外亦有一些配菜例如粟米,蘑菇等,增加口感。韓式糖醋肉以軟嫩多汁的豬肉片為主角,淋上糖醋醬汁,口感酸甜可口。每一口肉都入口即化,搭配著糖醋的香氣,韓式獨特口味讓人回味無窮。接下來300°C石板韓式海鮮炸醬麵以炸醬麵和新鮮海鮮為特色。炸醬麵的麵條彈牙有嚼勁,配上海鮮,有一種獨特的口感體驗。而且這道菜還是在300°C的熱石板上端上桌,保持著熱氣騰騰,一邊品嚐美食,一邊享受熱氣蒸融的感覺。如果喜歡牛肉湯,特選牛膝骨湯絕對是首選。這道湯以特選牛膝骨熬煮而成,湯底濃郁鮮甜。每一口湯都帶來牛肉的鮮美和湯的滋味,讓身心都感到舒暢。除了美食,海陸空JJANG的環境也很吸引人。

前菜款式多多,非常豐富!

除了美食,海陸空JJANG的環境也很吸引人。餐廳裝潢時尚現代,座位寬闊,氛圍輕鬆愉快。服務人員熱情友好,提供快速周到的服務,例如全程燒烤協助,另外生日環節亦非常貼心有不同的生日名稱放到屏幕中,也有唱生日歌及舉牌環節,讓客人感受到韓國的熱情好客。

總而言之海陸空JJANG是一家讓人回味無窮的韓國餐廳。無論是韓式糖醋肉、300°C石板韓式海鮮炸醬麵,還是特選牛膝骨湯和1++特製韓牛套餐,每一道菜都帶來不同的口感和風味。如果對韓國美食感興趣,海陸空JJANG絕對是一個不容錯過的好去處。
2024-01-18 87 浏览
服務一流 高質韓國菜韓國大海鮮滙火鍋好驚艷!鍋裡面有超豐富海鮮,包括大蝦、螃蟹、蜆、青口、八爪魚和鮑魚,超足料勁新鮮!咁多款海鮮入面,鮑魚同蟹最出色!鮑魚好彈牙又鮮甜,它的肉質緊實蟹肉鮮嫩細膩,完全估唔到係咁鮮甜!它的肉質豐潤,入口即化!泡菜湯酸酸辣辣,帶出海鮮既鮮甜,雖然價錢有啲貴 但都係值得既小菜方面,有好幾款自家製泡菜,全部都好好食!特別推介茄子同大白菜,同出面嘅泡菜真係唔同成間餐廳既waiter都係韓國人,感覺特別正宗!店員全部都好nice都helpful!幫我地剪海鮮,拆蟹😜

服務一流 高質韓國菜

蟹肉鮮嫩細膩,完全估唔到係咁鮮甜!它的肉質豐潤,入口即化!

知道閨密最近工作壓力大,帶她去食下嘢傾下計放鬆下,我哋去咗尖沙咀- 海陸空食韓國嘢。呢度係正宗韓國人主理,門面係咪韓印紅賣好多韓國產品,海陸空呢邊就係餐廳。老闆跟店員都非常熱情款待,一坐低就好耐心介紹比我地有咩推介,我哋好多野都想食所以叫咗幾様來Share。仲會送上幾款韓式前菜小食。🧡藥膳醬油蟹🧡好掛住韓國嘅醬油蟹呀,所以叫左一隻來食,附送一個紫菜煎蛋飯。真係好正☺️食落好鮮甜又多肉多膏,撈埋個紫菜飯食一流。🧡韓式海鮮辣麵🧡勁鍾意佢地麵嘅質地,就算擺耐左時間索左啲湯都唔會變到好淋,海鮮材料也很多,有蟹、魷魚、蝦、青口等,個辣度有少少似辛辣麵嗰種辣,越食越惹味。🧡韓式炸醬麵🧡一直好想試正宗嘅韓式炸醬麵,見到呢度有即刻叫😄 個炸醬甜甜地、有蔬菜洋蔥豬肉等材料,拌勻佢之後食,個麵質好煙韌,好食!🧡韓式糖醋肉🧡肉的外邊炸到好酥脆裏面豬肉完全冇骨厚切啖啖肉,醬汁好特別酸酸甜甜,個汁好夾令到食落去唔會好膩。

🧡藥膳醬油蟹🧡

2024-01-15
韓式炸醬麵
  • 醬油蟹
2024-01-16 110 浏览
俾呢間韓國餐廳個名「海陸空」吸引左,所以同老婆黎呢間韓國餐廳食下韓國美食。一入黎就有韓國人黎招呼我地,好似去左韓國咁🤣我地叫左烤肉套餐、韓式海鮮辣麵同埋韓式芝士煎蛋卷。韓式芝士煎蛋卷賣相好吸引,食落味道都好正。芝士蛋卷當然有厚厚嘅蛋,蛋卷都好滑唔會煎得好老。蛋卷包上濃香芝士,好好味。食韓國野一定要試下辣麵。我地叫左韓式海鮮辣麵,海鮮有魷魚、青口同半隻蟹。呢度嘅辣麵非常辣,食到出哂汗,非常適合冬天嘅時候食。海鮮就幾好,無煮得過左火。黎到重點嘅烤肉套餐,呢個套餐有兩件羊扒、一塊五花肉、1++嘅韓牛同埋不同蔬菜。首先會有位韓國侍應簡單介紹下套餐嘅內容,之後就開始幫我地燒韓牛同蔬菜先,完全唔需要自己煮。當然一定要先試試件韓牛,韓牛好淋好滑,肉味濃濃,非常好食,我地都忍唔住係咁食。侍應見我地食完韓牛,就幫我地燒五花肉同羊扒,五花肉肥瘦適中,油份都幾多,好好味。羊扒唔會有好濃烈嘅臊味,非常好。呢個套餐非常抵食。
我地叫左烤肉套餐、韓式海鮮辣麵同埋韓式芝士煎蛋卷。

2024-01-15 83 浏览
心思思就會想食韓國嘢。韓式糖醋肉味道: 🌕🌕🌕🌕🌗評價: 繼韓國之後再次喺香港食糖醋肉,同韓國食嘅一模一樣,如果下次可以自己點醬食會更加好😂😂即叫即整,熱辣辣好好食,外脆內軟海鮮拉麵味道: 🌕🌕🌕🌕🌘評價: 辣海鮮拉麵入面有蝦,青口,魷魚,雪蟹👍🏻雪蟹幾入味🤭分量都大碗,女仔未必食得晒韓國炸醬麵味道: 🌕🌕🌕🌕🌗評價: 同係韓國食既炸醬麵一樣,面質煮得剛剛好,有韓式中華料理風味。分量夠晒大,兩個人食都好夠半半炸雞 - 甜辣炸雞 & 柚子炸雞味道: 🌕🌕🌕🌕🌘評價: 甜辣炸雞,比想像中辣咗少少。即叫即整,分量好足,整整一大隻👍🏻不過無得揀無骨。柚子炸雞味道相對清新啲,柚子醬配芝士,第一次嘗試既配搭🤭🤭🤭炸鮮蔘魷魚味道: 🌕🌕🌕🌕🌖評價:甘大個女都係第一次食炸鮮蔘, 一入口就苦苦地同回甘, 好新奇。食下食下不知不覺就食晒, 點一點蜜糖, 就可以食緊人蔘糖一樣。炸魷魚炸粉唔算好厚身, 有醬汁一齊食~比較鮮味韓式芝士煎蛋卷味道: 🌕🌕🌕🌕🌘評價:有別於平時食芝士煎蛋卷, 除左有茄汁之外, 有新鮮蔥花及蕃茄粒, 一齊食會更加fresh, 芝士分量都幾足夠, 有拉絲效果~喺臨走之前都可以每人攞一
心思思就會想食韓國嘢。
味道: 🌕🌕🌕🌕🌗

炸鮮蔘魷魚
味道: 🌕🌕🌕🌕🌖

韓式芝士煎蛋卷

喺臨走之前都可以每人攞一支🤭🤭🤭

📌海陸空 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道33號The Cameron地舖

#香港女生 #香港美食 #四圍食 #食食食 #吃貨一名 #尖沙咀美食 #JJANG海陸空 #JJANG #海陸空 #海陸空餐廳 #韓國美食 #韓國餐廳 #韓式中華料理 #炸醬麵 #海鮮拉麵 #짜장면 #짬뽕 #탕수육 #foodie #hkfoodie #foodporn #foodphotography #❤️
海陸空👻尖沙咀不嬲都係韓國菜嘅集中地今次嚟到海陸空食佢嘅特色菜除咗燒肉之外,仲有好多特色料理佢個糖醋肉真係好有韓式風格中途仲見到因為有其他客人生日佢哋啲職員出晒嚟一齊唱歌成個氣氛好熱鬧🤣.🔅濟洲韓豚套餐 HKD 648濟洲黑毛豬五花肉&豬肩肉仲有烤豬肉同埋虎蝦添店員會係枱面前幫我地燒睇得出佢地都好有經驗好有心機幫我地燒到金黃色咁啲肉都好出色蝦又彈牙😆🔅韓式炸醬麵 HKD 78我真係好鐘意韓式炸醬麵佢個醬汁好濃郁麵條彈牙又有嚼勁配埋啲洋蔥撈埋真係好有特色🔅韓式糖醋肉 HKD 98韓式糖醋肉係呢度嘅招牌菜之一個糖醋醬汁酸甜可口肉質鮮嫩多汁每件都炸到酥脆咁每一塊都好入味😛🔅大蔥煎餅 HKD 88大蔥煎餅非常香脆餅皮煎得金黃酥脆蔥香四溢好開胃啲蔥既份量真係好足啖啖都係料咁好滿足☺️🔅半半炸雞(蜂蜜牛油/柚子) HKD 176呢度嘅半半炸雞真係一絕佢可以揀蜂蜜牛油同柚子兩款口味我地試咗兩個都好好食雞皮香脆肉質又嫩.整體黎講:特色韓餐 用心經營😋.🎈 海陸空 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道33號The Cameron地舖
海陸空👻
尖沙咀不嬲都係韓國菜嘅集中地
今次嚟到海陸空食佢嘅特色菜
除咗燒肉之外,仲有好多特色料理
佢個糖醋肉真係好有韓式風格

我地試咗兩個都好好食
雞皮香脆肉質又嫩
整體黎講:
特色韓餐 用心經營😋
🎈 海陸空 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道33號The Cameron地舖
2024-01-12 53 浏览
老婆同朋友食飯,叫我去埋可以叫多d野食,大家齊齊開心些牙。佢地話要食韓國野,啱我,韓燒加炸雞,最愛,諗住可以狂擦。點鬼知,佢地兩樣都無叫,食其他韓式食物。韓國炸醬麵睇個賣相,仲諗住係重口味咸野黎,點知食落一d都唔咸,有d豬肉,有d蔬菜,麵唔會太淋,有d口感,撈埋一齊食,唔錯。韓式海鮮辣麵都算多料,有蝦,蟹,魷魚,青口,睇埋個湯底,仲以為係辛辣麵隻公仔麵咁,不過唔係公仔麵,放耐左都唔索晒d湯,辣辣地都ok。韓式糖醋肉對我黎講真心似咕嚕肉,無骨版本,酸甜口味。藥膳醬油蟹第一次食醬油蟹,之前未食過,成日以為勁咸,勁重醬油味,但原來食落小小甜味,估唔到。附上碗紙菜飯,醬將d蟹膏同蟹肉撈埋一齊食幾好食。另外佢入面有三文魚刺身,索左d醬油都好好食。之後拆埋d蟹肉出黎慢慢食,新鮮貨。燉牛排骨湯配飯有牛骨,d肉好淋,粉絲底,又有蘿白,仲有入面有支都幾大下既人參。三個女人都唔食飯,我自己啪晒一碗,用湯送飯,勁重牛味。韓式滷豬腳半份其實都幾大份下,有生菜同紫蘇葉比你用黎夾住食。又有兩款醬汁比你點。有人建議加埋泡菜一齊夾住食,好食d。海鮮蔥煎餅配醃洋蔥其實煎餅類似中式既咸薄餐,有大量蔥,我就好啱食架啦。我再

韓國炸醬麵

韓式糖醋肉
對我黎講真心似咕嚕肉,無骨版本,酸甜口味。

牛排骨湯配飯

韓式滷豬腳半份

海鮮蔥煎餅配醃洋蔥
其實煎餅類似中式既咸薄餐,有大量蔥,我就好啱食架啦。

我再叫左個炸雜錦蔬菜(南瓜/蕃薯/香菇)
對我黎講,其實似天婦羅,我不嬲都麻麻地,試食左舊,新鮮炸起,夠哂熱,唔厚粉。

食左咁多野要飲番杯熱麥茶解解膩
叫左支米酒,由於飯後要去打波既關係,飲左啖,唔重酒味,有幾香既米味,甜甜地易入口,好易越飲越多,咪講笑。

雖然餐廳都幾多客,但侍應都應付自如,有禮又幫手。
2024-01-11
  • 海鮮辣麵
  • 炸醬麵
  • 糖醋肉
  • 醬油蟹
2024-01-12 37 浏览
之前只係想去韓國紅買韓國野, 結果見店面裡面開左間韓國餐廳, 裡邊都幾多人, 所以一時興起同朋友一齊入去食, 發現裡邊唔少都係韓國人, 所以感覺間店既食物會幾地道~例牌, 每次食韓國餐廳都會有店家自己做既泡菜,這間泡菜好食, 而且好少見到有魚乾仔,好正!另外有牛餐肉跟沙拉, 我自己覺得大部分都好食, 最喜是辣白菜跟魚乾仔!點了清淨濟州豚烤肉套餐, 會配一些特別的韓國配菜跟烤肉一齊食, 呢個真的好正, 份量大, 由店員幫忙烤, 不用怕自己手勢不好, 而且烤出來的味道一流。加了蝦一齊燒,正,又鮮又多水, 好香口!另外叫了韓國大海鮮匯海鮮火鍋 , 這個份量好大, 裡邊海鮮好多, 可以看下八爪魚大大件, 都是由店員最初整理好再盆, 好好服務!味道好正, 湯好鮮, 而且好香濃!另外叫了半半炸雞 (原味/麻辣), 這個味道都好入口, 最重要份量真的, 完全是cp值極高! 韓國炸雞水準一定有, 仲要分量多, 可以一大班fd食時開心sharing!高級韓國生拌牛肉, 這個好食, 牛肉夠鮮, 口感好軟, 而且配料多, 拌完好香好鮮~好食!另外店家推既米酒, 好喝! 重米香, 而且少少甜, 好易入口!這間

這間店cp值好高, 地方又大, 坐得舒服, 喜歡韓國野既人大可以來~~不會伏哈!
2024-01-12 564 浏览
今晚好似同朋友飛左一轉韓國咁食韓國野點少得炸醬麵$98麵條煙un有咬口醬汁入面有蔬菜粒及豬肉粒唔會太咸反而有少少甜個人幾鍾意另外韓式海鮮辣麵都係不可或缺($108)好大碗入面有魷魚、蝦、蟹、青口、雜菜等辣度同辛辣麵差不多對於我地3個食得辣嚟講係想佢再辣d仲一人一碗湯飲完都無咩感覺不過其中一位朋友唔食得辣佢就話唔係好食到🤣為左比朋友仔解辣叫左個韓式糖醋肉$118酸酸甜甜解辣又開胃有d似中式咕嚕肉既口感不過無骨啖啖肉炸粉薄而脆唔錯跟著就到我地想試既藥膳醬油蟹$528/2隻仲有兩碗醬油蟹飯有隻煎蛋同好多紫菜除左其中一位食過我地3個都係第一次食由於好鍾意睇韓國食播關係擠落d飯度意外地熟手終於明白點解佢地個樣咁滿足真係好似食緊雪糕咁蟹膏蟹肉撈埋蛋紫菜飯真係唔知用咩字形容雖然話係藥膳但一d都中藥味醬汁亦唔太咸都係有陣陣既甜味另外好得意蟹蓋入面有三文魚腩老公話估唔到浸左醬汁既三文魚別有一番滋味唔會比日本食法比下去食完凍野飲番個燉牛排骨湯配飯$158暖暖胃牛排骨燉到d肉好淋個湯幾重牛味有少少甘甘地因為有支好大既人蔘一齊燉底下仲有粉絲雜菜接住韓式滷豬腳半份$178就上枱半份都好大份好彩無叫一份有生菜、紫
今晚好似同朋友飛左一轉韓國咁

食韓國野點少得炸醬麵$98
麵條煙un有咬口
醬汁入面有蔬菜粒及豬肉粒
唔會太咸反而有少少甜
個人幾鍾意

另外韓式海鮮辣麵都係不可或缺($108)
好大碗入面有魷魚、蝦、蟹、青口、雜菜等
辣度同辛辣麵差不多

因為有支好大既人蔘一齊燉
底下仲有粉絲雜菜

接住韓式滷豬腳半份$178就上枱
半份都好大份好彩無叫一份
有生菜、紫蘇葉、蝦醬、包飯醬比你包住嚟食
豬肉軟硬適中唔會一夾就散仲保持一d咬口
個人喜歡用紫蘇葉+泡菜包嚟食
前菜既泡菜可以搵Oppa添😆
可以用睇韓劇學番嚟既韓文同oppa交流一下

朋友再叫左一個海鮮蔥煎餅$98配醃洋蔥
個人唔太鍾意蔥都覺得唔錯
朋友鍾諗蔥覺得好香又脆口

我再叫左個炸雜錦蔬菜(南瓜/蕃薯/香菇)
南瓜排第一好甜好粉好大塊

• 藥膳醬油蟹
  • 韓式糖醋肉
  • 韓式海鮮辣麵
  • 韓國炸醬麵
近期食過最有質素韓國餐廳🇰🇷!依間餐廳真係超有誠意!有自助沙律吧🥗,淨講前菜都好好味,其他餐廳收錢前菜嘅質素,依家係免費任食!再講海鮮麵佢係有成隻蟹鉗+海量海鮮,食物正、賣相靚,想挑剔都搵唔到位🤷🏻‍♀️🥗自助沙律吧當晚有6款前菜,有泡菜、茄子、沙律、酸蘿蔔等,試咗其中幾款,款款都好好味,非常開胃~🇰🇷半半煎餅(泡菜/香蔥) $98可以揀一半嘅煎餅有泡菜/香蔥同時食哂2款口味,又可以只揀一款,太鍾意食泡菜嘅關係,我淨係揀咗泡菜口味,多款海鮮配料,酸中帶辣好惹味🦀海鮮嫩豆腐湯麵 $138一上枱見到成隻蟹鉗好驚喜~仲有蝦、青口、魷魚等海鮮,日式烏冬底仲有秀形菇、冬菇、泡菜、豆腐等配菜,盤滿缽滿感覺,依個價錢好抵食!🦐海鮮嫩豆腐清湯配飯 $98我同朋友一致認同湯底好正!酸酸地又少少辣,加上又係有海量海鮮,嫩滑豆腐配飯滑溜溜,一定要試!🐖韓式菜包肉 $298香濃嫩豬肉用生菜夾雜醬汁、鹹小魚、洋蔥絲,多重味覺享受,醬汁好惹味真正充滿韓式風味,捧起打卡仲好靚㗎~💛柚子梳打 $38連梳打都落重料,每一啖都飲到啖啖柚子絲,大大支好夠飲🫐藍莓梳打 $38藍莓梳打都係每一啖都有藍莓勁重本!唔係得陣味,係有果

🇰🇷半半煎餅(泡菜/香蔥) $98

🦀海鮮嫩豆腐湯麵 $138

🦐海鮮嫩豆腐清湯配飯 $98

🐖韓式菜包肉 $298

💛柚子梳打 $38
連梳打都落重料,每一啖都飲到啖啖柚子絲,大大支好夠飲

🫐藍莓梳打 $38
藍莓梳打都係每一啖都有藍莓勁重本!唔係得陣味,係有果肉比你食到!認真製作!

海陸空
📍地址:尖沙咀金馬倫道33號The Cameron地舖